Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

9η αγωνιστική: ώρα για rotation

Καλησπέρα πιστοί οπαδοί του Fantasy! Αυτή την εβδομάδα η αγωνιστική ξεκινά σήμερα, ημέρα Δευτέρα κάτι εξαιρετικά σπάνιο για το παιχνίδι (πριν της κλασικής πρώτης αγωνιστικής βεβαίως), οπότε καλό θα είναι να βιαστείτε για να μη μείνετε πίσω στο σχεδιασμό σας. Αν και πλέον δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερα λαβράκια, οπότε μια αναστολή των αλλαγών ίσως να μην αποδειχθεί και τόσο άσχημη "κίνηση".

Όπως βέβαια αποδείχθηκε η απόκτηση του Ντέντοβιτς από την ομάδα του blog. Σκορ -11 είναι απ' τα χειρότερα ever του παιχνιδιού και το χειρότερο που έχει νιώσει στο πετσί του υποφαινόμενος, παρ' όλα αυτά όμως δε μας στεναχώρησε ιδιαίτερα, αφού επιτέλους η ομάδα έδειξε στο σύνολό της ικανή για τα πράγματα που ...περιμέναμε προ πολλού. 161,8 με τον Βόσνιο και τον τραυματία εν τέλει Ρακόσεβιτς μέσα είναι ένα εξαιρετικό σκορ. Θα μπορούσαμε βέβαια να το αποφύγουμε, αλλά η έλλειψη σύνδεσης τις τελευταίες ώρες της προθεσμίας δε μας άφησε περιθώρια να επεξεργαστούμε το δίλημμα της τελευταίας στιγμής (Σάτο-Ινκλς η άλλη περίπτωση). Εδώ που τα λέμε βέβαια, το πιθανότερο θα ήταν να εμμέναμε στην αρχική μας απόφαση. Η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωλίγκας πάντως, "φόρτωσε" παραπάνω το σκορ του Ντέντοβιτς, "δίνοντάς" του συνεχόμενα άστοχα σουτ, χωρίς να υπάρχει κάποιο ρημπάουντ από πουθενά. Έτσι, κανονικά θα είχε -9, ή -7, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Ώρα να δούμε τη συνέχεια.

Δε θα προχωρήσουμε σε λεπτομερή ανάλυση λόγω πίεσης χρόνου. Ο πρώτος παίκτης που θ' αποχωρήσει είναι αναγκαστικά ο Μπατίστ, που θα μείνει δύο εβδομάδες εκτός. Ευτυχώς, έπαιξε καλά στο ματς με την Ολύμπια κι έτσι φεύγει σε ικανοποιητικά credits. Ο δεύτερος που θ' αποχωρήσει θα είναι ο Ντέντοβιτς. Το ρίσκο δεν έπιασε (παταγώδης αποτυχία για την ακρίβεια), οπότε πάμε γι' άλλα. Ο τρίτος, μετά από σκέψη θα είναι ο Ρακόσεβιτς, ο οποίος απλά δεν έπιασε στην ομάδα κι ένα ενδεχόμενο τέταρτο παιχνίδι χωρίς το απαιτούμενο σκορ θα μας ρίξει πάρα πολύ. Ούτως ή άλλως παίζει με τον Παναθηναϊκό, άρα αναμένεται να έχει δύσκολη δουλειά.

Από εκεί και πέρα, ο πρώτος στόχος είναι ο Σισκάουσκας ο οποίος βρίσκεται μόλις στα 38+ credits. Άλλος ένας σπουδαίος παίκτης που σημειώνει ναδίρ αξίας στο φετινό παιχνίδι. Εφόσον η ΤΣΣΚΑ διατηρεί ελπίδες πρόκρισης, τότε η απόκτηση του Λιθουανού είναι έως και επιβεβλημένη. Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά τα credits. Στους περιφερειακούς, στα μεσαία στρώματα δεν ενθουσιάζει κάτι ιδιαίτερα, πέραν ίσως του Καουκένας, ο οποίος στα τελευταία ματς αποδίδει σύμφωνα με το ρόλο του (προσπάθειες ούτως ή άλλως έπαιρνε). Εφόσον συνεχίσει έτσι είναι μια αρκετά καλή (όχι και πάμφθηνη) λύση για τα 46+ credits που έχει και σίγουρα διαθέτει μεγαλύτερο potential από τους υπόλοιπους παίκτες σ' αυτή την κλίμακα αξίας. Τέλος, ένας ψηλός που μας αρέσει πολύ είναι ο Ελιγιάχου, ο οποίος έχει πάρει μπρος και τα νούμερά του θυμίζουν την προπέρσινη σεζόν. Αν κάνει και το ξεπέταγμα που είχε σημειώσει τότε, θα είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι. Ούτως ή άλλως, η Μακάμπι έχει κάποια προβλήματα τραυματισμών στην frontline της.
Να σημειώσουμε πως οι παίκτες που παίρνουμε είναι γύρω στα 5,5 credits πιο ακριβοί, αλλά να 'ναι καλά το μικρό περίσσευμα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ώρα να ρολάρουμε για τα καλά...

1 σχόλιο :

  1. Πλέον ο Ντέντοβιτς αποτελεί τον πιο αντιπαθητικό παίκτη (ακόμα κι από τον Μπρέισι Ράιτ, που μας είχε κάνει διάφορα "παιχνίδια" πρόπερσι με την Μπανταλόνα). Από το -11 στο 35,2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή