Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Φύλαγε το ράνκινγκ σου...

Τελευταία αγωνιστική του TOP 16 και τα πράγματα ζορίζουν αρκετά, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης αγωνιστικής με τις πολλές αδιάφορες ομάδες, που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόσμενες απουσίες παικτών, ό,τι χειρότερο δηλαδή για μια ομάδα του fantasy. Η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη για την ομάδα του blog, αν είχε επικρατήσει η λογική και είχε προτιμηθεί το δίδυμο Σμιθ - Βέσελι, αντί του Ρέντινγκ - Τόμπκινς κι αυτό γιατί ο τελευταίος θα ήταν ούτως ή άλλως αδιάφορος, σε αντίθεση με τους δύο πρώτους παίκτες. Ευτυχώς, η νίκη της Άλμπα μέσα στον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να διατηρεί υψηλό κίνητρο για τον Ρέντινγκ.

Ακόμα κι έτσι πάντως, η στήριξη στο δίδυμο της Εφές, Ερτέλ - Κρστιτς απέφερε καρπούς κι έτσι το πρόσημο ήταν θετικό για την ομάδα, που όχι μόνο γλύτωσε τα χειρότερα, αλλά ανέβηκε και ελάχιστες θέσεις στη βαθμολογία. Αυτή την εβδομάδα όμως οι αποφάσεις είναι ακόμα πιο καθοριστικές και πιθανές αστοχίες αναμένεται να στοιχίσουν περισσότερο. Γι' αυτό και θα προτιμηθούν παίκτες ομάδων που έχουν κίνητρο και μπορούν να ανταπεξέρθουν στις δύσκολες συνθήκες των αγώνων που έχουν να δώσουν, αντικαθιστώντας αδιάφορους παίκτες.

Η πρώτη, προφανής αλλαγή είναι η αντικατάσταση του τραυματία και αμφίβολου Φερνάντεζ με τον Σμιθ. Ο τελευταίος, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση με την Γαλατασαράι και θεωρώ ότι σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στην Άλμπα θα καταφέρει να ορθώσει το ανάστημά του και να προσφέρει ένα πολύ καλό ράνκινγκ, είτε με σκοράρισμα, είτε με άλλες στατιστικές κατηγορίες, όπως ρημπάουντ και ασσίστ. Τον προτιμώ από τον Ντε Κολό, λόγω της πτωτικής πορείας του Γάλλου στα τελευταία ματς, αν και απέναντι στην Μιλάνο λογικά θα έχει ευκολότερο έργο.

Στις υπόλοιπες θέσεις της περιφέρειας δεν επείγει κάποια αλλαγή. Ο Ρέντινγκ τηρεί ...όλες τις προδιαγραφές, όπως εξάλλου και ο Μπιέλιτσα, αν και η θέση της Φενερμπαχτσέ είναι μάλλον δεδομένη στον όμιλο και με ανησυχεί λίγο η πιθανή νίκη της Εφές, που μπορεί να αποφέρει μικρότερο από το συνηθισμένο σκορ στον Σέρβο. Ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται δεν γίνονται περαιτέρω σκέψεις αποχώρησης. Όσο για τον Τζεντίλε, θα μπορούσε να αποχωρήσει, αλλά κανένας παίκτης δεν με ενθουσιάζει τόσο ώστε να πραγματοποιήσω μια τέτοια αλλαγή, στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Ιταλός, ακόμα κι αν είναι αδιάφορος και παίζει με την ΤΣΣΚΑ.

Αλλαγή θα χρειαστεί οπωσδήποτε στους ψηλούς, όπου το δίδυμο της αδιάφορης Νίζνι, Παραχούσκι και Τόμπκινς αγωνίζεται μέσα στον Ολυμπιακό. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να αποχωρήσει αύτανδρο και να έρθουν στις θέσεις του οι ΜακΛίν και Τόμιτς, όμως τα κρέντιτς δεν επαρκούν για λίγο. Έτσι θα επιλέξω να παραμείνει ο Παραχούσκι, που είναι γενικά πιο σταθερός και αξιόπιστος, ενώ η απουσία του Χάντερ θα περιορίσει την ένταση της άμυνας του Ντάνστον πάνω του, λόγω φάουλ. Όσον αφορά τον παίκτη που θα έρθει, αν και θεωρώ πως ο Τόμιτς δεν θα δυσκολευτεί μέσα στην Γαλατασαράι (παρόλο που τελευταία δεν τα πάει καθόλου καλά στα εκτός έδρας ματς), θα επιλέξω και πάλι το κίνητρο και θα αποκτήσω τον ΜακΛίν, που εκτός των άλλων έχει καλή παράδοση φέτος με την Μακάμπι.

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή βέβαια, θα πρέπει να εξοικονομήσω ελάχιστα κρέντιτς από την τρίτη αλλαγή που απομένει. Εφόσον στους ψηλούς δεν με ενθουσιάζει κάτι άλλο ιδιαίτερα, πλην του Τόμιτς, που δεν μπορεί να αποκτηθεί, όπως επίσης και στους περιφερειακούς, για τη θέση του Τζεντίλε, θα ρισκάρω να πουλήσω τον πολύ ακριβό Ρότσεστι, του οποίου τα σκορ είναι πιο ...θνητά τις τελευταίες αγωνιστικές και αγωνίζεται σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ολυμπιακού, χωρίς κίνητρο, με τον Μέκελ μάλιστα να μπορεί να του "κλέψει" και πάλι χρόνο συμμετοχής. Οι πιθανοί αντικαταστάτες είναι τρεις, οι Τεόντοσιτς, Ρένφροε και Διαμαντίδης.

Ο πρώτος βρίσκεται και πάλι σε καλό φεγγάρι, ωστόσο δεν βρίσκω ιδιαίτερο νόημα σε αυτή την αλλαγή, δεδομένου ότι μπορεί μεν η ΤΣΣΚΑ να μην είναι αδιάφορη βαθμολογικά, όμως δεν καίγεται τόσο για τη νίκη, όσο πχ η Άλμπα, ή ο Παναθηναϊκός κι έτσι ο λόγος της αλλαγής αναιρείται, ως ένα βαθμό. Η ιδανική λύση φαίνεται να είναι ο Ρένφροε, λόγω υψηλότερου δυνατού κινήτρου (πχ η Άλμπα θέλει μόνο νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες και με ήττα), αλλά και αγωνιστικής κατάστασης, αφού κάνει το ένα μεγάλο ράνκινγκ μετά το άλλο. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει πως από τα 4 μόλις παιχνίδια που δεν έχει σημειώσει διψήφιο ράνκινγκ φέτος, στα 3 αντίπαλος ήταν η Μακάμπι και δεν αποκλείω κάτι τέτοιο να επαναληφθεί, αν τελικά η Άλμπα ηττηθεί. Ούτως ή άλλως, στην ομάδα υπάρχουν ήδη Ρέντινγκ και ΜακΛίν και ένας τρίτος παίκτης από ομάδα που δεν είναι φαβορί και δεν λέγεται Νίζνι αποτελεί ρίσκο. 

Έτσι στη θέση του Ρότσεστι θα αποκτηθεί ο Διαμαντίδης, που διαθέτει το ...φαντασιακό κύρος να σταθεί με αξιώσεις στη δύσκολη έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Εφόσον το ματς είναι ουσιαστικά do-or-die για τον Παναθηναϊκό, θεωρώ πως το σκορ του συγκεκριμένου παίκτη ξεκινά από διψήφιο νούμερο και μπορεί να ξεπεράσει το 20, επομένως, αν και αρχικά φαίνεται παράλογη, βρίσκω αρκετά λογική την αλλαγή στη θέση αυτή, τη συγκεκριμένη αγωνιστική.

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσα πχ να φέρω τον Κοσέρ στη θέση του αδιάφορου Τζεντίλε και ο Ρότσεστι να παραμείνει ως έχει. Δεν είναι τόσο εύκολο εξάλλου να διώχνεις τον δεύτερο καλύτερο παίκτη του παιχνιδιού. Είναι ένα σενάριο που θα εξετάσω κατά τη διάρκεια της μέρας, ωστόσο η περίπτωση του Διαμαντίδη είναι η επικρατέστερη.

Έτσι, με τα έως τώρα δεδομένα, το ρόστερ της ομάδας θα είναι:

Ερτέλ
Διαμαντίδης
Μπιέλιτσα
Σμιθ
Ρέντινγκ
Τζεντίλε
Μαριάνοβιτς
Παραχούσκι
ΜακΛίν
Κρστιτς

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να αλλάξουν, αν προκύψει στο μεταξύ κάποια απουσία της τελευταίας στιγμής. Γι' αυτό, μείνετε συντονισμένοι σε facebook και twitter. Devotion.

13 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. O Krstic έχει το μεγαλύτερο κίνητρο από όλους, ενώ οι απουσίες των Ρότσεστι και Κίνσεϊ ανεβάζουν τις μετοχές του Παραχούσκι.

      Διαγραφή
  2. καλησπερα! η πρωτη σκεψη λεει ρενφροου αντι παργκο, ραντλ αντι τομπκινς, και σμιθ αντι του τραυματια ρουντι. η 2η σκεψη λεει ρενφροου σταθερα αντι παργκο, οι ψηλοι ως εχουν(δλδ μπομπαν,παραχουτσκι,τομπκινς,βεσελι)και ρεντινγκ,σμιθ αντι ρουντι και τζεντιλε...ειμαι σε τρομερο διλλημα! ακουω γνωμες! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραχουσκι Τομκινς ειναι κινητες βομβες λογω ιδιαιτεροτητας του rotation αλλα και Σεφ,οπως και ο Παργκο γτ ειναι.. Παργκο..καλυτερα να αποκτησεις το Μακλιν με καποιο τροπο το Σμιθ και στην τριτη αλλαγη εμπνευση..εμενα παντως πιο πολυ με ψηνει ο Γιουλ λογω χρονου συμμετοχης + απουσια ρουντι παρα ο Ρενφρο οπου θα γινει σφαγη εκει και καθε καλαθι θα μπαινει με αιμα...

      Διαγραφή
    2. δυστυχως εχω τομπκινς,παραχουτσκι,παργκο,τζεντιλε που θελω να ξεφορτωθω...και ρενφροου,ρεντινγκ,σμιθ,κριστιτς αντε και μακ λιν που θελω να φερω! και δεν μου φτανουν 3 αλλαγες! ο παργκο ειναι σουπερ ασταθης, και οι 2 ψηλοι της νιζνι ειναι αδιαφοροι και χωρις ροτσεστι να τους περναει την μπαλα,απο την αλλη χωρις χαντερ ο οσφπ μονο με ντανστον στην ουσια........σμιθ και ρεντινγκ θελω παρα πολυ!! δεν μπορω αλλο με τον παργκο...

      Διαγραφή
    3. Ουσιαστικά δηλαδή έχει δίλημμα Ραντλ-Τζεντίλε Vs Ρέντινγκ-Τόμπκινς. Αρκετά δύσκολο, η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν με ενθουσιάζει η επιλογή του Ραντλ, ενώ από την άλλη, τόσο ο Τζεντίλε όσο και ο Τόμπκινς μπορεί να μην έχουν κίνητρο, αλλά λογικά θα έχουν καλό ματς. Ο Ρέντινγκ φαίνεται πιο σίγουρη επιλογή, αλλά κι εγώ φοβάμαι πως δύσκολα και αυτός και ο Ρένφροε θα δώσουν σκορ, αν στραβώσει το ματς.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Brooks και Ερτέλ ή Γιουλ και Σμιθ;;;

    Ο Ρότσεστι δεν παίζει αυτήν την αγωνιστική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΟΡΙ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ-ΜΠΡΟΥΚΣ Η ΓΙΟΥΛ-ΣΜΙΘ?

      Διαγραφή
    2. Σε κίνητρο υπερτερεί το δεύτερο, αλλά αν έχεις έμπνευση μη διστάσεις να προτιμήσεις και το πρώτο.

      Διαγραφή
  5. Ο Γιανγκ της γαλατα ειναι εξαιρετικη περιπτωση για σημερα...αλλα με τοσους τραυματισμους στα γκαρντ που να χωρεσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακλιν , Γιανγκ , Σμιθ ή Τόμιτς, Κρστιτς, Ρεντινγκ ποια 3αδα βλεπεις καλύτερη ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή