Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγή στρατηγικής και λογικής

Το top 16 έρχεται αύριο και ήρθε η ώρα να καταλήξουμε στην ομάδα, που θα αποτελέσει τον κορμό σε όλη την διάρκεια της φάσης. Η αλλαγή λογικής που γράφουμε στον τίτλο αναφέρεται στην αλλαγή από τη λογική του να μαζέψουμε credits στο να επιλέγουμε βάση ποιότητας παίχτη και αντιπάλου του.

Την τελευταία αγωνιστική καταφέραμε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να κάνουμε 170 με 8 (!!) παίχτες. Δυστυχώς, Weems και Διαμαντίδης μας άφησαν ξεκρέμαστους, αλλά οι υπόλοιπες επιλογές μας κράτησαν σε αξιοπρεπή επίπεδα, αλλά δυστυχώς ακόμα μακρυά από τις πρώτες θέσεις (3,361)

Η ανάλυση για τα στατιστικά των παιχτών έγινε στο προηγούμενο άρθρο  πολύ εκτενέστερα οπότε εδώ θα αρκεστούμε στο να αναλύσουμε  τις επιλογές μας κάνοντας μια σύντομη σύγκριση με τις εναλλακτικές.

Point Guard

Για τη θέση του point guard έχουμε 3 επιλογές που ξεχωρίζουν. Rochestie και Sergi είναι οι καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή. Όμως, ο πρώτος ειναι ακόμα αμφίβολος οπότε θα προσθέσουμε και τον Llull στις επιλογές μας. Θα περιμένουμε τον Rochestie μέχρι το τέλος, αλλά αν δεν είναι σίγουρος θα πάμε με τον έτερο Ισπανό guard.
Η επιλογή του Διαμαντίδη δεν είναι κακή και για κάποιον με λιγότερα credits είναι η σωστή κίνηση. Ο αρχηγός του ΠΑΟ αναμένεται να βγει μπροστά στη δύσκολη συνέχεια.

Shooting Guard/Small Forwards

Για τους πλάγιους έχουμε πολλές επιλογές.
Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές οι επιλογές των Smith,Weems και Bjelica είναι οι καλύτερες από την άποψη της αξιοπιστίας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι επιλογές του Rudy που είναι πολύ κάτω σε credits σε σχέση με την πραγματική του αξία. Θα ανέβει σίγουρα στο μέλλον άρα πρέπει να επιλεγεί μέσα σε 1-2 παιχνίδια πριν φτάσει τα 70 credits.
O Σπανούλης πήρε μπρος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ και με τη Malaga είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις και να προσπαθήσει να πάρει την ομάδα στην πλάτη του.
Ο Kinsey, τώρα, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ο forward της Nizhny παίρνει πολύ χρόνο και είναι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των Ρώσων.
Τέλος, ο Hackett για κάποιον πάλι που δε θέλει, η δεν έχει credits για τους Bjelica και Smith ,είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή.

Smith και Bjelica δεν το κουνάνε από την ομάδα, με τα παρόντα δεδομένα. Έχουμε λοιπόν δύο θέσεις για να καλύψουμε. Η μια θα καταλήξει στον Rudy, με τη λογική ότι και στις δύσκολες έδρες βγαίνει μπροστά και σε credits μακροπρόθεσμα αναμένεται να ανέβει. Για την τελευταία θέση, η σκέψη είναι Σπανούλης ή Kinsey. Ο Σπανούλης είχε πολύ δύσκολο παιχνίδι και 3 μέρες λιγότερης ξεκούρασηαπό τον Kinsey, οπότε θα πάμε με τον forward της Nizhny.

Power Forwards/Centers

Για τους ψηλούς οι καλές επιλογές είναι λιγότερες σε σχέση με τους πλάγιους, αλλά μπορούμε να βρούμε αξιόλογες λύσεις.
Οι σίγουρες περιπτώσεις είναι ο McLean και ο Young. Ο τελευταίος κάνει φοβερές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Τουρκία. Είναι υποτιμημένος αυτή τη στιγμή και αν διατηρήσει έστω το 80% την τωρινή του απόδοση θα παγιωθεί στα 60 credits εύκολα, ενώ είναι τώρα μόλις στα 32!

Από εκεί και πέρα έχουμε τον Vorontsevic, τον Tomic, Μitrovic και τον Erceg. Ο Ρώσος έχει δικαιώσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη που έχουμε δείξει και με τον Khryapa εκτός παιχνιδιού θα συνεχίσει να παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής κάτι που πιθανώς θα του επιτρέψει να παραμείνει κοντά στο μέσο όρο του.
Ο Κροάτης από την άλλη, δε βοήθησε την τελευταία αγωνιστική, αλλά μπορεί να επανέλθει σίγουρα με ένα μεγάλο σκορ στην πρεμιέρα του Top 16. Καλή αλλά ακριβή λύση. Ο Mitrovic έχει δύσκολο παιχνίδι. Έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερο να μην επιλεγεί αυτή την αγωνιστική και να αποφύγουμε το ρίσκο.

Τέλος, ο Σέρβος forward είναι πολύ περίεργη περίπτωση. Έχουμε πει ότι είναι ρίσκο, καθώς έχει μόλις 3 παιχνίδια πάνω από το Μ.Ο. του. Παρ'όλα αυτά, θα τον επιλέξουμε αυτή την αγωνιστική. Ο λόγος είναι ότι ο Tomic έχει απέναντί του τον McLean, παίχτη πολύ δυναμικό, που μπορεί και περιορίζει τεχνικούς παίχτες όπως ο ψηλός της Barcelona.
Την επόμενη αγωνιστική ,λογικά, ο Tomic με τον Mitrovic θα έχουν πλεονέκτημα στην επιλογή μας σε σύγκριση με τον Erceg, λόγω σταθερότητας στην απόδοσή τους.

Μέσα από αυτή τη σύντομη ανάλυση καταλήγουμε στους εξής:

Rochestie (Llull)
Sergi

Bjelica
Smith
Kinsey
Rudy

McLean
Vorontsevic
Erceg
Young

27 σχόλια :

  1. ο μακλιν δεν ειναι 4; ο μπανιτς δεν θα μαρκαρει τον τομιτς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πιθανό ο Radosevic, αλλά ο McLean μπαίνει πολλές φορές 5άρι σε ειδικές περιπτώσεις. Μπήκε για να μαρκάρει τον Bilan με την Cedevita και τον περιόρισε στους 9 πόντους για παράδειγμα, αλλά και τον Σοφοκλή με τη Maccabi. Οπότε και ο Radosevic να τον πάρει στην αρχή, θα προτιμηθεί ο McLean αν δε βγαίνει το μαρκάρισμα, αφού τα 4άρια της Barcelona (Doellman και Nachbar) θα είναι δύσκολο να τα ακολουθήσει στην περιφέρεια.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σαν επιλογές εννοείς; Τον Σέρβο δεν τον ανέφερα γιατί έχουμε πει ότι είναι μια κατηγορία ειδική μόνος του. Έχει τώρα καλούς ψηλούς απέναντί του (Μπουρούση, Αyon) και μπορεί να πέσει. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αυτό περιμένουμε συχνά σε δύσκολα παιχνίδια για τον δρακουμέλ, αλλά πάει καλά σχεδόν πάντα, οπότε εξαρτάται το ρίσκο που θες να πάρεις και τα credits που έχεις.

      Διαγραφή
  3. και θα τα ακολουθησει ο μπανιτς;;

    τον σαριτς πως τον βλεπετε;; (περιμενω και του νοτη την γνωμη) σε σχεση με τον τομιτς;; αξιζει το ρισκο;; Απο εκει και περα ο κινσει δεν σας προβληματιζει που παιζει εκτος με αρμανι και στα εκτος μεχρι στιγμης παει ασχημα;; τι θα λεγατε για μιτσοβ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και όχι. Πιο λογικό να παίξει με ένα πιο χαμηλό σχήμα και τον McLean στο 5 αν προκύψει η κατάσταση που λέω.

      O Saric είχε πολύ φασαρία γύρω από το όνομά του με μια καλή σεζόν στην Cibona και δεν έχει δικαιώσει ιδιαίτερα τις προσδοκίες. Αξιόλογος γενικά παίχτης, αλλά έτσι όπως έχει φτιάξει την Efes ο Duda δύσκολα ξεχωρίζει ένας παίχτης σταθερά. Καλύτερα Tomic, αν και τα γράφω για τον Κροάτη και στο κείμενο, αλλά και στην ανασκόπηση της πρώτης φάσης.

      Ο Kinsey έχει 2 κακά παιχνίδια εκτός και με το χρόνο που παίρνει (31' Μ.Ο.) δεν μπορείς να τον προσπεράσεις.

      Όσο για τον Micov, έχεις με 5 credits παραπάνω τον Hackett και με 2 λιγότερα τον Rudy. Γενικά υπάρχουν καλύτερες επιλογές στα credits του. Θα περίμενα να δω πώς θα πάει η Galata στο Top 16 στο πρώτο παιχνίδι πριν καν τον βάλω στις σκέψεις μου.

      Διαγραφή
  4. Κ γω αυτούς τους 3 σκέφτομαι στα point, αλλά μήπως sergi k Llull είναι υπερβολή κ οι 2 στην ομάδα ?? Rochestie, ίσως δεν είναι 100% έτοιμος και σκέφτομαι για Huertas αυτή την αγωνιστική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η υπερβολή μπορούμε να πούμε ότι γίνεται γιατί έχουμε και τον Rudy στους πλάγιους. Όλη την περιφέρεια της Real δηλαδή. Η λογική που πάω με αυτούς είναι ότι η επόμενη επιλογή είναι ο Διαμαντίδης και μετά παίχτες τους στυλ Huertas και Pargo. Προσωπικά δε με καλύπτουν καθόλου οι 2 τελευταίοι. Πολύ αναξιόπιστοι παίχτες, οπότε προτιμώ να πάω με τους 3 της Real, ειδικά από τη στιγμή που απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, με τον Marjanovic από κάτω δύσκολα θα μπει η μπάλα πολύ μέσα στη ρακέτα.
      Όλα αυτά πάντα, αν ο Rochestie είναι αμφίβολος μια ώρα πριν κλείσουν οι αλλαγές, αλλιώς είπαμε πάμε με αυτόν και τον Sergi.

      Διαγραφή
  5. file omos o saric kanei 15 credits ligotea..ara kai ligotero skor na kanei..ante na kanei 5-7 skor ligotero apo tomic...sinepos simferei isos me aytin tin logiki.gia ayto se rotisa tomic i saric..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα ερωτήματα: τον έναν ή τον άλλον είναι δύσκολα να σου πω με σιγουριά πάρε αυτόν. Τη λογική σου εξηγώ που ακολουθώ και θεωρώ λογική και τα δεδομένα που βλέπω.
      Αν ψάχνεις ψηλό γενικά μεταξύ των δύο που συζητάμε θα προτιμούσα τους εξής: Young, McLean, Vorontsevic και (παρ'όλες τις ενστάσεις που έχω διατυπώσει πολλές φορές) Erceg.
      Αν δε σου βγαίνουν τα credits ή τους έχεις αυτούς που μπορείς να αγοράσεις πρέπει να διαλέξεις τι πολιτική θα ακολουθήσεις. Αν θες να σώσεις credits για να πας πιο μετά για κάποιον πιο ακριβό, μεταξύ των δύο που μου λες πάρε Saric. Αν θες όμως πιο μακροπρόθεσμες αγορές και έχεις κλείσει με τα credits στην ουσία, πάρε Tomic.

      Διαγραφή
    2. τα κρεντιτς μου ειναι μια χαρα απλα σκοπευω σε 2 αγωνιτικες να πουλησω τομιτς γιατι θα παιξει σε ισραηλ και μετα κοντρα στον μπομπαν...

      Διαγραφή
  6. Αν δεν έχεις θέμα με τα κρεντιτς, παίρνεις Τομιτς. Τον Σαριτς τον πιστεύω αρκετά πλέον, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει τη φαντασιακή υπόσταση του Τομιτς, για τον οποίο το κριτήριο της δυσκολίας του ματς δεν τον αφορά ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε δεν φοβασαι μηπως κωλησει ο mclean με τα ψηλα κορμια της barca?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ιδιαίτερα γιατί δεν υπάρχει τόσο δυνατός ψηλός στους Ισπανούς.

      Διαγραφή
  8. Αν ειχες να επιλεξεις μεταξυ erceg και mclean ποιον θα επαιρνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. McLean..πολύ πιο σταθερός, με χαρακτηριστικά που είναι πιο αξιόπιστα από το σουτ του Erceg.
      Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον Σέρβο είναι ότι δεν έχει δώσει πάνω από 15 χωρίς να πετύχει πάνω από 17 πόντους.
      Για περισσότερη ανάλυση δες το άρθρο με τη σύνοψη της πρώτης αγωνιστικής.

      Διαγραφή
  9. Gia randle?pou paizei me tin pesmeni grammi twn psilwn tou pao pws sou fainetai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση γενικά, αν και δεν τον σκέφτηκα σε αυτή την αγωνιστική ιδιαίτερα. Ο Μαυροκεφαλίδης και ο Φώτσης θα τον μαρκάρουν και δείχνουν και οι 2 σε καλή κατάσταση (ειδικά ο Λουκάς). Μετά από αυτούς που ανέφερα στο άρθρο είναι η επόμενη επιλογή.

      Διαγραφή
  10. Kai to oti o seegi erxetai apo traumatismo kai sto mats me tin barcelona epaixe 4 lepta me kaka pososta??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H λογική με τον Sergi είναι να τον έχουμε πριν ξεφύγει στην τιμή του. Έμπειρος παίχτης, θα παίξει αρκετά εκτός απροόπτου και αν δει ότι δεν του πάει το παιχνίδι επιθετικά, θα φτιάξει φάσεις για τους συμπαίχτες του, όπως έκανε με τη Sassari, που τελείωσε με 12 ασίστ και 6 πόντους.

      Διαγραφή
  11. Παρά το γεγονός ότι Smith και Rochestie είναι αμφίβολοι σύμφωνα με την ενημέρωση, θα πάρουμε το ρίσκο μαζί τους. Ο δεύτερος ειδικά αναμένεται να παίξει κανονικά. Για τον Rochestie υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά δεδομένου ότι έχει άλλες 3 μέρες μπροστά του για να ετοιμαστεί θα μείνουμε και με αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ηθελα την αποψη σου για Parakhouski-Weems

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Parakhouski είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς. Αρκετά σταθερός γενικά. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα είναι η αλήθεια με την περίπτωσή του (τάση, συνέπεια κτλ). Απέναντι στην Armani μπορεί να κάνει ένα καλό σκορ.
      Για τον Weems τα έχω χιλιογράψει. Ο πρώτος σε συνέπεια παίχτης του παιχνιδιού. Η ποιότητά του αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν και εκτενέστερες αναλύσεις αν ενδιαφέρεσαι στο προηγούμενο άρθρο.

      Διαγραφή
  13. Oson afora aytin tin agonistiki..Micov i Hacket??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hackett. Να περιμένεις να δεις πώς θα παίξει η Galata στο Top 16 ένα παιχνίδι, με τον Maric στο ρόστερ και μετά να πας για τον Micov σου προτείνω.

      Διαγραφή
    2. to thema einai oti adne pareis tora micov, den tha pareis pote..haha..prosferetai..tha se akoloythiso..

      gia hines ti les??..i fener den exei amerikano psilo kai perysi ekane 2 20+..me fener o hines

      Διαγραφή
    3. Hines πολύ σταθερός. Καλή επιλογή στα credits του και τώρα που έχει ομάδα χωρίς πολύ ενεργητικό ψηλό αλλά και γενικότερα.

      Διαγραφή