Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αγωνιστική με λίγες ευκαιρίες

Σε μια αγωνιστική, που είδαμε παίχτες να κάνουν απίστευτα πράγματα και ομάδες να φτάνουν 273 σκορ, το 186 που επιτευχθεί ήταν μια καλή αρχή για την ανάκαμψη, που χρειάζεται όμως συνέχεια. Η απόδοση των DeColo και Parakhouski ήταν εξωπραγματικές και όσοι τους εμπιστεύθηκαν εκτοξεύθηκαν στα ranks με πολύ μεγάλα σκορ. Οι δύο κύριες επιλογές που προτείναμε στο προηγούμενο άρθρο (Σπανούλης, Teodosic) πήγαν, επίσης, πάρα πολύ καλά. 

Από εκεί και πέρα, οι δύο απογοητεύσεις ήταν οι Randle και Vorontsevic. Ο πρώτος έκανε χαμηλό σκορ μετά από 4 αγωνιστικές, πράγμα που δείχνει ότι τον εμπιστευθήκαμε σε κακό timing, ενώ για τον δεύτερο, λόγω της σταθερότητάς του σε ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, θα το θεωρήσω μια κακή παρένθεση. Τέλος, να επισημάνουμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να συνεχίσουν τις τόσο υψηλές αποδόσεις τους κάποιοι παίχτες που έχουν ξεκινήσει με ελάχιστα χαμένα σουτ (ή και κανένα σε κάποια παιχνίδια) και θα πρέπει να σκεφτούμε καλά πριν εμπιστευτούμε κάποιους φορμαρισμένους παίχτες. Αυτό βέβαια δεν τους αποκλείει σε καμία περίπτωση, απλά μας κάνει λίγο πιο σκεπτικούς προς τις περιπτώσεις τους. 


Point Guards

Ο κορυφαίος guard της διοργάνωσης, Rochestie, έκανε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι δίνοντας το τρίτο του 30+ στη χρονιά, έχοντας κι αυτός φοβερά ποσοστά στα οποία το θαυμαστικό ήταν οι 15 assist! Η Nizhny πάει στην έδρα της CSKA, μια ομάδα που έχουν συναντήσει και στη VTP League. Τότε έλειπε ο Rochestie οπότε θα είναι η πρώτη του απέναντι στην ομάδα του Ιτούδη. Ο Έλληνας προπονητής είναι εκ των κορυφαίων τακτικά, και μπορεί να μπλοκάρει τα ατού της Nizhny. Παρ'όλα αυτά η ποιότητα του Rochestie είναι αρκετή για να διατηρηθεί στην ομάδα μας.

Ο Teodosic όπως περιμέναμε διέλυσε την άμυνα της Malaga μαζί με τον DeColo και έφτασε σε ένα μεγάλο σκορ. Τώρα απέναντι στη Nizhny και με τη διαφαινόμενη απουσία του Weems, θα πέσει και πάλι πολύ βάρος σε αυτούς τους δύο. Επειδή όμως, όπως είπαμε ο Ιτούδης είναι πολύ καλός τακτικά, δεν θα είναι καθόλου περίεργο να περιοριστεί ο χρόνος του Teodosic ή να μετατοπιστεί στο 2, για να πάρει χρόνο ο Jackson και να πιέσει τον αντίπαλο guard. Γενικά, η Nizhny δεν πιέζει ιδιαίτερα στην περιφέρεια και ο Rochestie δεν τρελαίνεται να παίξει άμυνα, οπότε περιμένουμε να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις.

Οι διόσκουροι της Real, Rodriguez και Llull είχαν καλή παρουσία απέναντι στον ΠΑΟ. Τους περιμένει μια δύσκολη έξοδος στην έδρα της Maccabi, από τις πιο φασαριόζικες έδρες στην Ευρώπη. Ο Pargo δεν είναι πολύ σοβαρός παίχτης αμυντικά, για να προβληματιστούν ιδιαίτερα οι δύο Ισπανοί και περιμένουμε μια καλή εμφάνιση και από τους δύο.

Καλό θα ήταν σε αυτή την αγωνιστική να αποφύγετε πιο δύσκολες και φθηνές επιλογές στους PG, αφού δε φαίνεται να υπάρχει κάποια ευκαιρία βάση αντιπάλου, αλλά και φόρμας στα πιο χαμηλά στρώματα.

Shooting Guards

Όλοι είδαμε ή τουλάχιστον ξέρουμε για τη μνημειώδη εμφάνιση του DeColo. 32 πόντοι χωρίς να χάσει σουτ! Η απουσία του Weems σίγουρα βοήθησε και αν λείψει και αυτή την αγωνιστική, θα υπάρξει σοβαρή σκέψη να οικονομηθούν credits για να έρθει στην ομάδα μας. Επαναλαμβάνω κι εδώ ότι είναι δύσκολο να διατηρηθούν αυτά τα απίστευτα νούμερά του, αλλά και ένα 17+ θα είναι ικανοποιητικό για τον πιο φορμαρισμένο παίχτη της Euroleague.

Ο Σπανούλης μας δικαίωσε για την επιλογή του, αφού διέλυσε τη Laboral και στην ουσία πήρε το παιχνίδι μόνος του. Έχει δύσκολη αποστολή με την Efes στην Τουρκία. Η 100άρα που έφαγε από τη Nizhny η ομάδα του Duda, σημαίνει ότι θα έχουν σφίξει τα λουριά και θα είναι όλοι στην τσίτα για να βγει αντίδραση μετά το στραπάτσο. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για τον Ολυμπιακό, αλλά ευεργετικά για τον αρχηγό του, αφού είναι ο go to παίχτης όταν κολλάει η ομάδα. 

Με παρόμοια λογική, θα εξετάσουμε και την περίπτωση του Lojeski. Έχει βρει ρυθμό, παρά το κακό του παιχνίδι με τη Laboral, και αναμένεται να τραβήξει το σκοράρισμα μαζί με τον Σπανούλη. Λογικά το match up του θα είναι με τον Περπέρογλου, που - προφανώς - γνωρίζονται και θα έχει ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. 

Για τον Smith τα πράγματα μοιάζουν σύνθετα. Ξεκίνησε άσχημα και άστοχα το top16, συνέχισε λίγο καλύτερα δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης και τώρα έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Real εντός. Προσωπική μου εκτίμηση ότι είναι η ώρα για την επιστροφή του σε μεγάλα σκορ, αφού ένα δύσκολο παιχνίδι ξυπνάει πολλές φορές τον παίχτη. Τα μείον και οι ενστάσεις προφανείς, οπότε θα παρθεί στο τέλος η απόφαση για τον αν θα παραμείνει στην ομάδα.

Ο σταθερότατος Bjelica συνέχισε τις ψηλές του πτήσεις και απέναντι στην Armani και απέναντι στη Malaga δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Από το ίδιο παιχνίδι, πιστεύω πως είναι μια καλή στιγμή να εμπιστευτούμε τον Goudelock, ή τουλάχιστον να θέσει δυνατή υποψηφιότητα. Η λογική είναι η ίδια που υπήρχε και για τον Teodosic την προηγούμενη αγωνιστική. Επίσης, υπάρχει πάντα ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής και η ελευθερία που έχει από τον Obradovic. Απέναντι λοιπόν, σε μια ομάδα Ισπανική, που έχει ένα ρυθμό που θα βολέψει τον Αμερικανό, ο Goudelock μοιάζει μια καλή επιλογή.

Ο Rudy συνεχίζει να κάνει καλές εμφανίσεις επεκτείνοντας το σερί του σε 5 παιχνίδια που έχει δώσει πάνω από 17, με τα 4 να είναι πάνω από 20. Δεν το κουνάει από την ομάδα φυσικά ανεξαρτήτως του επιπέδου δυσκολίας του παιχνιδιού. 

Τέλος, υπάρχει η σκέψη του υποτιμημένου Carter, αλλά οι αδυναμίες αυτή της επιλογής είναι προφανείς. Δύσκολο παιχνίδι και πολύ μικρό δείγμα για να ξέρουμε αν είναι αξιόπιστος σαν παίχτης. 

Power Forwards/Centers

Έχουμε σύγκρουση γιγάντων. Οι δύο κορυφαίοι ψηλοί (βάση τιμής) τίθενται αντιμέτωποι. Και μπορεί ο McLean να θεωρείται 4άρι, αλλά τη δουλειά του θα την κάνει κοντά στο καλάθι, που θα υπάρχει να φυλάει ο Σέρβος. Επίσης, και στην άλλη μεριά του παρκέ δεν αποκλείω να υπάρχουν αλλαγές και να καταλήγουν πάλι σε match up. Με αυτά τα δεδομένα, η επιλογή του Marjanovic, λόγω τιμής, αποκλείεται αυτή την αγωνιστική, ενώ ο McLean πιθανότατα θα παραμείνει και λόγω των πολλών foul που τραβάει, αλλά και της γενικότερης ποιότητάς του. 

Και πάμε στην περίπτωση του Parakhouski. O ψηλός της Nizhny έκανε το παιχνίδι της ζωής του απέναντι στην Efes φτάνοντας το 37 στο ranking! Έχει το φοβερό 73% στα δίποντα στο Top16 και είναι σε μεγάλη φόρμα έχοντας σερί καλών εμφανίσεων. Άλλωστε πρόκειται για παίχτη που έχει δώσει μόνο 1 μονοψήφιο σκορ σε όλη τη διοργάνωση. Όλα αυτά τα δεδομένα πιθανότατα θα μας οδηγήσουν στην απόκτησή του, παρά το δύσκολο παιχνίδι που θα έχει απέναντι στην CSKA. 

Ο Tomic είναι μια καλή κίνηση, με δεδομένο ότι αντίπαλος της Barcelona είναι η αδύναμη Zalgiris. Παίζει εντός έδρας και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα μεγάλο σκορ για τον Κροάτη.

Erceg και Vorontsevic έχουν δύσκολα παιχνίδια. Ο πρώτος πάει στο ΟΑΚΑ και ο δεύτερος θα έχει απέναντί του τον φορμαρισμένο Parakhouski. Μεταξύ των δύο, ο Vorontsevic και λόγω του ότι αγωνίζεται εντός έδρας μοιάζει να είναι η καλύτερη επιλογή. Ο Gist έχει ανεβάσει ρυθμούς και μπορεί να κλειδώσει το Σέρβο forward της Galata.

Τέλος, έχουμε τις πιο φθηνές περιπτώσεις των Batista και Πρίντεζη. Ο ψηλός του ΠΑΟ παίζει εντός απέναντι στη Galata και δεδομένου ότι μόνο ο Gonlum μπορεί να τον μαρκάρει, περιμένω να πάει ψηλά και σε αυτό το παιχνίδι. Για τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού, που έχει επιστρέψει 100% μετά τον τραυματισμό του, το δύσκολο παιχνίδι που έχει δε θα πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Οι Πειραιώτες με την Efes να πιέζει στην περιφέρεια, θα επιδιώξουν το post up παιχνίδι του Πρίντεζη και μπορεί να αρχίσει η μεγάλη του άνοδος στο fantasy.


Η μια αλλαγή που θα γίνει σίγουρα είναι η φυγή του Randle. Από εκεί και πέρα έχουμε 3 επιλογές για δύο θέσεις στους ψηλούς και άλλες δύο για μια θέση στους πλάγιους. Στους ψηλούς είναι ο Batista, o Tomic και ο Parakhouski και στους πλάγιους οι Goudelock και DeColo. Αν και το φρομάρισμα είναι πολύ καλός οιωνός γενικά, αυτή τη στιγμή με προβληματίζει για το πότε θα επέλθει η κοιλιά σε DeColo και Parakhouski. Οπότε για να αποφασίσω θα δούμε και την επόμενη αγωνιστική. Η Fenerbahce παίζει με τη Laboral, η CSKA εκτός με τον Ολυμπιακό, η Nizhny έξω με τη Malaga και τέλος έχουμε το el classico μεταξύ Real και Barcelona. Άρα, και βάση των επόμενων παιχνιδιών καταλήγουμε στον Goudelock για τους πλάγιους. Αν και περιμένω ανάκαμψή του Smith, θα τον αντικαταστήσω προς το παρόν και θα τον επαναφέρω στην ομάδα σε περίπτωση που επιβεβαιωθώ. Με αυτή την αλλαγή υπάρχουν αρκετά credits για να έρθουν και ο Tomic και ο Parakhouski, οπότε απορρίπτεται η επιλογή του Batista, και μπορεί να έρθει την επόμενη αγωνιστική στη θέση του Tomic. 

Έτσι, έχουμε:

Rochestie
Rodriguez

Rudy
Goudelock
Spanoulis
Bjelica

Vorontsevic
Tomic
McLean
Parakhouski

Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται, τα στατιστικά των παιχτών με τους πίνακες, κατά πάσα πιθανότητα, θα επιστρέψουν από την επόμενη αγωνιστική, 


 

26 σχόλια :

  1. poia i apopsi sou gia huertas pou exei eukolo mats me zalgiris?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτός του παιχνιδιού με τον ΠΑΟ δεν έχει φάει πολλούς πόντους από κοντούς η Zalgiris στο Top 16. Δεν έχω παρακολουθήσει παιχνίδια της πολλά για να ξέρω με βεβαιότητα να είναι σύμπτωση ή όχι, αλλά με τη γενική αστάθεια του Huertas δε θα τον πρότεινα.

      Διαγραφή
  2. Μαικ τζειμς μπορει να δωσει ευκολα το 100% των κρεντιτς του....και παιζει με αρμανι εντος ..το σκορ της κουτσα θα φτασει 85-90-95 ποντους..τι λες;

    ο μπομπαν με αντιπαλο τον αδυναμο μπανιτς και τον 2,03 μακλιν θεωρεις μπορει να κανει σκορ ανω του 25 (μαζι με το μπονους);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 100% των credits του είναι ένα σκορ κοντά στο 9, όμως. Δεν είναι στη λογική μου να πηγαίνω σε λαχεία. Αν έχεις πρόβλημα με τα credits και θες να πας σε μια φθηνή λύση, δες τον Granger και τον Hammonds.

      Πάντα ο Marjanovic ξεκινάει με μια βάση του 15+. Οπότε σίγουρα μπορεί ανεξαρτήτως αντιπάλου να το δώσει το 25.

      Διαγραφή
  3. Δεν επιλέγεις τον τεοντοσιτς ξανά; δεν τον πιστεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου υπήρχαν πολλές παραπάνω σκέψεις αλλά δεν ήθελα να κουράσω. Πρώτη κίνηση που έκανα όταν τέλειωσε η αγωνιστική ήταν να πάρω τον Teodosic, αλλά μετά δε μου βγήκαν το credits για τις αλλαγές που ήθελα να κάνω. Λογικά, θα τον φέρω την επόμενη αγωνιστική, αφού αλλάξω τον Tomic με τον Batista.
      Με λίγα λόγια τον πιστεύω πάρα πολύ, αφού είναι από τους πιο "φαντασιακούς" παίχτες!

      Διαγραφή
    2. Φοβασαι τον τομιτς με ρεαλ? ποιος ο λογος?

      Διαγραφή
  4. Η γνώμη σου για Reyes μέσα στο Ισραήλ ποια είναι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή και δόξα στον παίχτη που έχει βάλει τρίποντο buzzer beater με πλάτη στο καλάθι και στυλ ανάποδου πλαγίου!
      Πέρα από την πλάκα, κάνει καλό Top16, αλλά είναι πολύ σποραδικός ο χρόνος που παίρνει μέσα στη χρονιά. Σποραδικός με την έννοια ότι μπορεί να παίξει από 10 μέχρι 24 λεπτά. Ποιοτικός παίχτης, αλλά στα credits του πιστεύω ο Vorontsevic είναι καλύτερη λύση.
      Πιο συγκεκριμένα αν θες για το παιχνίδι στο Ισραήλ, θα έχει ενδιαφέρον το match up με τον Randle. Είναι πιο βαρύς παίχτης ο Reyes και θα πάει χαμηλά στο post πολύ.

      Διαγραφή
  5. Τον Vesely Πως τον βλέπεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο παιχνίδι με τη Malaga. Μπορεί να κάνει κάτι καλό. Δεν τον εμπιστεύομαι, πάντως, γενικά σαν παίχτη.

      Διαγραφή
    2. Βεσελι - ιβερσον - ταιους τι να επιλέξω και γιατί ?

      Διαγραφή
    3. Πρώτον αν έχεις 3 credits παραπάνω πάρε Batista.
      Από εκεί και πέρα, από τους 3 που μου λες, καλύτερη επιλογή και λόγω αντιπάλου και λόγω ποιότητας είναι ο Vesely.

      Διαγραφή
    4. Έχω Μπατίστα ήδη άρα επιλέγω Βεσελι

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα γράφω εκ μέρους του φίλου μου ΛαμπροΣ ΑντωνιοΥ ο οποίος θα ήθελε να μπορεί να σχολιάζει στη σελίδα σας στο Facebook. Μπορείτε να κάνετε κάτι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου κάνε ανάρτηση στο άρθρο του Νότη. Αυτός διαχειρίζεται τη σελίδα στο Facebook.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ ! Ποτέ θα βγάλει άρθρο ;

      Διαγραφή
    3. Αν όχι μέσα στη μέρα, αύριο σίγουρα.

      Διαγραφή
  7. Μεταξυ ραντλ μακλιν βοροντσεβιτς ποιον θα με συμβουλευες να κρατησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο τον Randle άλλαξε. Στα ίδια με μένα είσαι από ό,τι κατάλαβα.
      Είναι περίεργη αγωνιστική γενικά και ειδικά για τους ψηλούς. Κράτα τον McLean αν θες να κρατήσεις μόνο έναν.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω για την αμεση απαντηση! απλα επειδη θεωρω πως τομιτς κ μαριανοβιτς θα κανουν καλα ματς θα διωξω δυο εκ των τριων για αυτους
      το σπανουλη το βλεπεις να αντεχει μεσα στη λαβωμενη εφες του ιβκοβιτς?

      Διαγραφή
    3. Καλή η λογική σου από τη στιγμή που φτάνουν τα credits.
      Για το Σπανούλη ισχύει ό,τι έχω γράψει στο άρθρο.

      Διαγραφή
  8. Μεταξυ Ροτσεστι, Ντε Κολο, Τεοντοσιτς, Ρουντι, Ραντλ και Τομιτς ποιοι δυο θεωρεις πιο πιθανο να τα πανε καλυτερα?
    Σκεφτομαι οτι καποια στιγμη θα κανουν κακο παιχνιδι οι Ροτσεστι και Ντε Κολο, αλλα δε νομιζ να πεσουν απο το 15. Και αν και θεωρειται δυσκολο παιχνιδι κυριως για Ροτσεστι(οπως και για Παραχουσκι), νομιζω οτι το σκορ θα παει ψηλα αρα ειναι πολυ πιθανο οι της Νιζνι να συνεχισουν τα υψηλα σκορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό το τελευταίο που είπες.
      Πιο σίγουρες επιλογές, είναι οι Rudy και Rochestie. Τώρα, καταλαβαίνεις είναι όλοι παίχτες ποιότητας. Αν πάει ψηλά το σκορ όπως είπες, και με την απουσία του Weems, DeColo και Teodosic επίσης έχουν πολύ καλές πιθανότητες. Τέλος πάντων, καλύτερα με Rochestie και Rudy. Ο Teodosic έχει Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την επόμενη αγωνιστική, οπότε ίσως απόφυγέ τον με αυτή τη λογική.

      Διαγραφή