Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Λεπτές ισορροπίες

Ένατη αγωνιστική και ήδη κάποιες ομάδες είναι αδιάφορες, είτε έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου τους, είτε έχοντας αποκλειστεί. Οι παίκτες αυτών της δεύτερης κατηγορίας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς αν κλείσουν με χαμηλά σκορ τη χρονιά, τότε οι ομάδες που τους έχουν θα ζημιωθούν σε credits. Γενικά, αυτή την εβδομάδα και κυρίως την επόμενη, καλό είναι να αποφεύγονται οι παίκτες από τις αδιάφορες ομάδες, για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν ξαφνικές απουσίες, ή συμμετοχές με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, αυτός δεν είναι κάποιος κανόνας που πρέπει να ακολουθείται στα τυφλά, καθώς κανείς δεν εγγυάται ότι ένας παίκτης που παίζει σε ένα ντέρμπι θα κάνει μεγαλύτερο σκορ από έναν άλλον που αγωνίζεται σε ένα χαλαρό ματς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο San Emeterio πριν δύο χρόνια, όταν η Λαμποράλ έδινε ντέρμπι πρόκρισης με την Μπιλμπάο την τελευταία αγωνιστική της regular season και ο Ισπανός έδωσε το εξωπραγματικό -10! 

Στα της ομάδας, η 8η αγωνιστική δεν ήταν καθόλου καλή, λόγω και της απρόσμενης απουσίας του Djedovic, ο οποίος μάλιστα είχε αγοραστεί μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο αποδείχθηκε και το πιο θεαματικό της χρονιάς. Η ομάδα υστέρησε και στη θέση των point guards, όπου σε αντίθεση με το αθροιστικό 46 της 7ης αγωνιστικής, τώρα έβγαλε μόλις 12,1. Ήρθε και το 6,6 του Ajinca κι έτσι το σκορ της εβδομάδας ήταν μόλις 148 πόντοι. Ευτυχώς, που βγήκε η κίνηση Langford->Bogdanovic δηλαδή...

Γι' αυτή την εβδομάδα, επιθυμητός στόχος είναι ο γκαρντ της Μιλάνο, ο οποίος έχει επιστρέψει σε πιο φυσιολογική τιμή και έχει να αντιμετωπίσει εντός έδρας την ανεβασμένη Μπάμπεργκ. Αυτός που θα πρέπει να φύγει είναι ο Djedovic, ο οποίος παίζει μέσα στην Μάλαγα, αλλά λείπουν ούτε λίγο ούτε πολύ 20 credits για αυτή την κίνηση. Ο Βogdanovic δεν γίνεται να αποχωρήσει, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και για Hackett, Spanoulis. Φυσικά, στη θέση των point guards δεν κουνιέται τίποτα.

Στους ψηλούς, δεδομένη θεωρείται η παραμονή των Dragicevic και Caner-Medley. Για τον πρώτο μιλάνε τα νούμερα, ενώ ο δεύτερος παίζει εντός έδρας με την ισόβαθμη Μπάγερν, και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να αποχωρήσει. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Dunston, ο οποίος ναι μεν είναι σταθερός ανάμεσα στο 15 και στο 20, αλλά με εξαίρεση το 36,3 με την Μπάγερν, δεν έχει κάνει άλλο μεγάλο σκορ. Σίγουρα η παραμονή του δεν στοιχίζει στην ομάδα, κάτι που μπορεί να συμβεί με τον Ajinca μέσα στην Ρεάλ. Έχει ήδη αρχίσει να κάνει νερά στην απόδοσή του και μέσα στην Μαδρίτη τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν πολύ περισσότερο, στο ρυθμό που παίζει η Ρεάλ. Τα 78 credits βέβαια δεν είναι καλή τιμή πώλησης, όπως δεν είναι όμως και κακή τιμή αγοράς τα 84 του Mirotic, μετά το 11 που έδωσε στο Μιλάνο. Δεν θεωρώ σε καμιά περίπτωση σίγουρο ότι θα κάνει μεγαλύτερο σκορ από τον Γάλλο, ωστόσο, ειδικά εντός έδρας, όπου το μικρότερό του σκορ έως τώρα είναι 17, είναι πιο ασφαλής επιλογή από τον Ajinca, που έχει μεγάλο φαντασιακό ταβάνι, αλλά και πολύ υψηλό ρίσκο για αυτή την αγωνιστική. 

Για αυτή την κίνηση θα πρέπει να εξοικονομηθούν επιπλέον credits. Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του Dunston με τον James που πλέον δεν έχει σταυρό κι άρα λογικά θα παίξει, όμως μετά από απουσία δύο αγωνιστικών και με τον Schortsanitis να έχει αναπληρώσει επάξια το κενό του, διστάζω να τον εμπιστευθώ. Ούτως ή άλλως, τα credits που θα περισσέψουν δεν φτάνουν για τον Langford. Έτσι, θα μείνει στην ομάδα ο σέντερ του Ολυμπιακού, που επίσης είναι ασφαλής επιλογή και η 3η αλλαγή για να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 26 credits θα είναι στην περιφέρεια. 

Μεταξύ Hackett και Spanoulis, θα ακολουθήσω το αντίθετο σκεπτικό από αυτό της περίπτωσης Ajinca και Mirotic κι αυτό γιατί ο Spanoulis, αν και σε εξαιρετική κατάσταση, δεν βγάζει για την ώρα την ίδια σιγουριά που βγάζει ο Mirotic στα εντός έδρας, ενώ η έδρα του Ολυμπιακού για τον Hackett δεν φαντάζει τόσο ...τρομακτική όσο η έδρα της Ρεάλ για τον Ajinca. Η αλήθεια είναι πως τα φάουλ που κερδίζει κάθε αγωνιστική ο γκαρντ της Σιένα προσφέρουν μια σιγουριά και δεν πιστεύω για παράδειγμα ότι μπορεί να πατώσει στο ΣΕΦ, ενώ αν ήταν και λίγο πιο εύστοχος, θα ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του fantasy. Τον εμπιστεύομαι αρκετά για να τον βγάλω από την ομάδα, επομένως, προσωρινά έστω, θα αποχωρήσει ο Spanoulis. 

Περισσεύουν 41 credits και η λύση που έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι ο Weems που έχει σταθεροποιηθεί στα διψήφια σκορ. Σίγουρα δεν είναι άσχημη περίπτωση, αλλά με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα ίσως δυσκολέψουν τα πράγματα για έναν παίκτη που δίνει σκορ σχεδόν αποκλειστικά από τους πόντους του. Έτσι, θα προτιμήσω να ρισκάρω με μια πιο αμφιλεγόμενη επιλογή, τον Lighty της Ναντέρ, o οποίος προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα και δείχνει πλέον να αποτελεί σημείο αναφοράς της ομάδας του. Γιατί όχι λοιπόν... 

Έτσι, το ρόστερ της ομάδας για την 9η αγωνιστική του παιχνιδιού, θα είναι πιθανότατα: 

Diamantidis
McCalebb
Langford
Hackett
Bogdanovic
Lighty
Mirotic
Dragicevic
Caner-Medley
Dunston


Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου