Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ώρα για fantasy!

Το βασικό θέμα της 8ης αγωνιστικής δεν είναι άλλο από την τιμωρία του Mensa-Bonsu για 4 αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει να τον βγάλουν από το ρόστερ τους. Ουσιαστικά είναι η πρώτη "ζόρικη" στιγμή του παιχνιδιού και ίσως, κατά κάποιο τρόπο, να χρειαζόταν, γιατί έως τώρα τα πράγματα κυλούσαν ...υπερβολικά ρόδινα... Ώρα λοιπόν να το σκαλίσουμε λίγο παραπάνω το θέμα και να μην πάμε με αυτόματο πιλότο.

Η μεγάλη σε διάρκεια τιμωρία του Άγγλου δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψης περί παραμονής του. Αν είχε τιμωρηθεί μόνο για μία αγωνιστική, πιθανώς να μην χρειαζόταν να φύγει από τις ομάδες, για να μην επηρεαστεί ο σχεδιασμός που έχουν και να κάνουν τις αλλαγές που είχαν προγραμματίσει. Πλέον όμως, εκεί που πιθανώς κάποιοι να έψαχναν την τρίτη τους αλλαγή, τώρα ίσως χρειάζονται και 4η, καθώς δεν υπάρχει κάποιος προφανής αντικαταστάτης του Mensa-Bonsu στα credits που είναι, πλην ίσως του Lauvergne, για τον οποίο παρεμπιπτόντως είναι μια καλή στιγμή αυτή για να τον αποκτήσει κανείς, αφού προέρχεται από το μοναδικό μονοψήφιό του σκορ. Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν είναι να κινηθείτε για άλλον, ακριβότερο, ή φθηνότερο ψηλό και άρα να επηρεαστεί μια άλλη αλλαγή που θέλατε να κάνετε, πέραν αυτής που τελικά δεν θα κάνετε καν, λόγω του περιορισμού των τριών αλλαγών.

Αναγκαστικά λοιπόν, η πρώτη αλλαγή της ομάδας του blog θα είναι στους ψηλούς. Δεδομένου ότι στο ρόστερ υπάρχουν ήδη οι Dragicevic, Ajinca και Caner-Medley, υπάρχουν δύο βασικοί στόχοι, ο Tomic και ο Dunston, ο οποίος ...προέκυψε και αυτός λόγω των τιμωριών σε Begic και Printezis. Ακόμη πιο αυξημένες οι αρμοδιότητές του μέσα στο Μόναχο με την Μπάγερν λοιπόν, απέναντι στην οποία είχε ανακηρυχθεί MVP της 3ης αγωνιστικής. Υπάρχουν 12 unspent, επομένως θα χρειαστούν λίγα credits ακόμα για να μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή.

Στους point guards, Diamantidis και McCalebb είχαν τα δύο καλύτερα σκορ της αγωνιστικής στη θέση τους και δεν υπάρχει καμιά σκέψη γι' αυτούς. Ίσα ίσα, αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, η θέση μάλλον έχει "κλειδώσει", έως το TOP 16 τουλάχιστον.

Στην περιφέρεια, ο Hackett δικαίωσε και με το παραπάνω την αγορά του και η παραμονή του κρίνεται επιτακτική για το κρίσιμο εντός έδρας ματς της Σιένα με την Ζιέλονα Γκόρα. Ούτε ο Spanoulis έχει λόγο να αποχωρήσει στην τιμή που βρίσκεται, πόσο μάλλον όταν αποκτήθηκε μόλις την προηγούμενη αγωνιστική. Αντιθέτως, ο Langford, ο οποίος έχει αποδειχθεί ...καπετάνιος της ομάδας, βρίσκεται σε πολύ υψηλή τιμή και έχει δύσκολο ματς, εντός έδρας με τη Ρεάλ. Βρίσκεται βέβαια σε δαιμονιώδη φόρμα, όμως η παραμονή του αποτελεί ρίσκο. Τα πράγματα απλοποιεί η πτώση της τιμής του Bogdanovic, μετά το 3 που έκανε μέσα στην Μπαρτσελόνα, το οποίο ήταν και το πρώτο του μονοψήφιο μετά την περσινή regular season. Πλέον, με αυτή την κίνηση εξοικονομούνται 9,5 credits και υπό αυτές τις συνθήκες, η λογική δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω προβληματισμό. Από τη στιγμή μάλιστα που προέκυψε η αναγκαστική αλλαγή του Bonsu και χρειάζονται credits, καλώς ή κακώς, η προσωρινή απουσία του Langford από την ομάδα είναι μονόδρομος.

Από εκεί και πέρα, για την τρίτη αλλαγή, υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο λέει αντικατάσταση του Caner-Medley με τον Tomic, τον οποίο "γλυκοκοιτάζω" εδώ και εβδομάδες, όμως δεν έχει τύχει ακόμα να τον φέρω στην ομάδα. Από την άλλη όμως, δεν βλέπω και το λόγο να φύγει ο power forward της Μάλαγα, ο οποίος με εξαίρεση τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, είναι καταπληκτικός. Οπότε, μάλλον ήρθε η στιγμή να φύγει ο Schilb, ο οποίος κινείται στη μετριότητα τις τελευταίες αγωνιστικές, αν και έχω κάποιο προαίσθημα ότι θα τα πάει καλά στο ΟΑΚΑ. Στη θέση του δεν υπάρχουν τα credits για να έρθει κάτι εξαιρετικό από τα πολύ υψηλά στρώματα τιμών, ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για επιστροφή του Djedovic, ο οποίος έκανε ένα μέτριο ματς μέσα στην Σιένα και πλέον είναι στα 58 credits. Σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό μόνο εύκολο δεν θα είναι και μάλιστα σε αυτό του πρώτου γύρου δεν είχε καλή παρουσία, ωστόσο εντός έδρας ο Βόσνιος παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένος από τα εκτός έδρας παιχνίδια και σε 3 ματς έχει μ.ο. Index Rating 17. Από το ρίσκο του Schilb μέσα στον Παναθηναϊκό τον προτιμώ λοιπόν κι έτσι, αυτή θα είναι η τρίτη αλλαγή, με τον Caner-Medley να παραμένει στο ρόστερ, το οποίο θα έχει ως εξής:

Diamantidis
McCalebb
Hackett
Bogdanovic
Spanoulis
Djedovic
Ajinca
Dragicevic
Caner-Medley
Dunston


Devotion.

1 σχόλιο :

  1. Δυο παρατηρησεις στην κατα τα αλλα πολυ σωστη προσεγγιση σου.
    Τι σε κανει να πιστευεις οτι ο Μπογκντανοβιτς δεν θα παει μετρια και αυτη την αγωνιστικη,απεναντι στην ΤΣΣΚΑ παιζει και ουτε στον πρωτο γυρο ειχε βγαλει ματια (14ρνκ)
    Επισης θα διαφωνησω και με την προσθηκη του Ντζεντοβιτς,πολυ δυσκολα παιχνιδια μπροστα του,ενα ρισκο ισως με τον ανεβασμενο Ντραγκιτς.
    Τελος δυο γρηγορες ερωτησεις
    Ρουντι- Ντανστον ΄η Χοπσον-Μπραουν.
    Λανγκφορντ η Ρουντι θα πουλουσες αυτη την αγων?

    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή