Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσικνο-devotion

Λίγο πιο πανηγυρική η σημερινή μέρα, καθώς είναι Τσικνοπέμπτη και ελπίζουμε αυτό το ...εορταστικό κλίμα να μεταφερθεί και στο Fantasy! Όσοι προλάβατε να κάνετε λογικές αλλαγές πριν πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό ίσως είστε τυχεροί, διαφορετικά μάλλον θα επιστρατεύσετε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο τα ένστικτα του ...κρασιού για να πραγματοποιήσετε τις τρεις αλλαγές σας. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό βέβαια, καμιά φορά τέτοιες εμπνεύσεις αποδεικνύονται καλύτερες επιλογές.

Στα της ομάδας, υπήρξε μια σχετική πρόοδος την προηγούμενη αγωνιστική, αφού μπήκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη χιλιάδα, στη θέση 911. Το σημαντικό βέβαια νείναι να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος, καθώς έχουν υπάρξει πολλές μεταπτώσεις τους τελευταίους δύο μήνες. Γι' αυτό και χρειάζονται προσεκτικές επιλογές σε μια αγωνιστική που παίζουν δυνατά πολλά διλήμματα, σε κάθε θέση.

Στους point guards, Rodriguez και Dentmon παίζουν μεταξύ τους και σαφώς το δύσκολο έργο το έχει ο δεύτερος που θα βρεθεί στην έδρα της Ρεάλ. Στο ματς του πρώτου γύρου είχε κάνει διψήφιο σκορ, με περισσότερους πόντους από το Index Rating του. Δεν είναι και το καλύτερο δυνατό timing, αλλά δεν είναι ούτε και για τον Diamantidis, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, στον, αν δεν κάνω λάθος, πρώτο εμφύλιο των αιωνίων επί Euroleague Fantasy Challenge. Οπότε, αν υπάρξει αντικαταστάτης του Dentmon, αυτός θα είναι ο Arroyo, που τα πάει περίφημα μέχρι στιγμής στο TOP 16, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσιάζει αυτή η αλλαγή, καθώς, εκτός των άλλων, προτιμώ να διατηρώ τη γραμμή των δύο καλύτερων point guards άθικτη.

Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα, με τον Spanoulis πάντως να αποτελεί την προφανή επιλογή για να φύγει και τον Bogdan Bogdanovic να μείνει. Αν βρισκόμασταν πιο κοντά στο τέλος του παιχνιδιού, χωρίς να υπάρχουν πολλά περιθώρια, ο πρώτος που θα κρατούσα θα ήταν ο Spanoulis, για να διαφοποιηθεί η ομάδα από όλες τις υπόλοιπες που θα τον έχουν πουλήσει, αλλά για την ώρα δεν έχω τη διάθεση να πάρω αυτό το ρίσκο. Όσο για τον πιτσιρικά Σέρβο, συνεχίζει να κάνει παπάδες στο TOP 16 και εντός έδρας με την Γαλατασαράι φαίνεται πως είναι άλλη μια ευκαιρία να δώσει ένα σκορ στο 20.

Αυτοί που θέλω να επιστρέψουν στην ομάδα είναι οι Langford και Delaney, που δίνουν δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Ο πρώτος βέβαια έχει πιο δύσκολες αναμετρήσεις μπροστά του, αλλά αυτό δεν αρκεί για να μην αγοράσω τον πιο ακριβό παίκτη του Fantasy αυτή τη στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, θα πρέπει να αποφασίσω ποιος εκ των Fernandez και Bojan Bogdanovic θα αποχωρήσει. Ο Rudy μπαίνει στη διαδικασία αυτή καθώς έχει ένα εύκολο μάλλον ματς με την Ζαλγκίρις, άρα δεν είναι απαραίτητο να γκαζώσει. Έχει υπέρ του πάντως ότι στην Regular Season και στα δύο ματς με τους Λιθουανούς τα πήγε περίφημα, ενώ οι τραυματισμοί των Carroll και Draper του εγγυώνται μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Επομένως, αναγκαστικά θα πουλήσω τον Κροάτη δικαιολογώντας λίγο περισσότερο την επιλογή μου αυτή με το σκεπτικό ότι θα μπορούσα να είχα διαλέξει είτε τον Bjelica, είτε τον Preldzic και ούτε και απέναντι στην Εφές θα είχα πάρει εύκολη απόφαση μεταξύ των τριών. Αν δεν τον ξεχωρίζω μεταξύ των συμπαικτών του λοιπόν, γιατί να τον προτιμήσω αντί του Fernandez;

Στους ψηλούς μετά τον Krstic που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ομάδα, σίγουρος θεωρείται και ο Caner-Medley μετά τη μεγάλη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Οπότε για να έρθει ο Mirotic, που παίζει εντός με Ζαλγκίρις και μετά πάλι εντός με Παρτιζάν, πρέπει να φύγει ένας εκ των Lasme και Erceg. Τον πρώτο εξακολουθώ να τον πιστεύω πολύ, παρότι ο εμφύλιος κρύβει παγίδες και ελπίζω απλά να μην κάνει πάλι ανόητα φάουλ, ώστε να διατηρηθεί για πολλή ώρα στο παρκέ. Αν ήταν άλλος αντί του Lasme πάντως, πιθανότατα να κρατούσα Erceg, καθώς η έως τώρα παρουσία του στο TOP 16 δείχνει ότι το -3 με την ΤΣΣΚΑ ήταν μάλλον μια κακή παρένθεση.

Το ρόστερ ενόψει της 17ης αγωνιστικής λοιπόν θα είναι:

Rodriguez
Dentmon
Langford
Fernandez
Delaney
Bogdanovic
Mirotic
Caner-Medley
Krstic
Lasme


Καλή τσικνο-devotion!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου