Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Bogdano-week

Χωρίς προλόγους και πιο συνοπτικά από το καθιερωμένο, λόγω της ώρας, προχωράμε άμεσα στις κινήσεις της εβδομάδας. Ούτως ή άλλως, ίσως έχετε διαβάσει το αντίστοιχο άρθρο στο Euroleague Greece του Sport24, ώστε να πάρετε ιδέες για τις δικές σας αλλαγές αυτή την αγωνιστική.

Στους point guards, το δίδυμο των Rodriguez και Dentmon δεν αλλάζει. Για τον πρώτο, αυτό μάλλον ήταν ούτως ή άλλως δεδομένο, ενώ για τον παίκτη της Ζαλγκίρις, δεν με επηρεάζει το -1 με την Γαλατασαράι της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ήταν και το χειρότερό του σκορ για φέτος. Η αλήθεια είναι ότι το timing με τον συγκεκριμένο δεν έχει βγει καθόλου για την ομάδα, αφού βρέθηκε στο ρόστερ της όταν έκανε σκορ 10 και -1, χάνοντας τα ενδιάμεσα 20+άρια... Όπως και να χει, έχει ευκολότερο ματς από τον Diamantidis, ο οποίος θα μπορούσε να έρθει στη θέση του, αφού ο Έλληνας πλέι μέικερ αγωνίζεται μέσα στην Μάλαγα.

Στην περιφέρεια, οι "αδύναμοι κρίκοι" βάσει δυσκολίας παιχνιδιού, είναι οι Langford και Delaney, που αγωνίζονται μέσα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι αντίστοιχα. Η λογική λέει πως πρέπει να αποχωρήσουν και οι δύο, αν και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέρθουν σε οποιαδήποτε έδρα. Η αλήθεια είναι ότι αν ο Langford έπαιζε μέσα στην Μακάμπι, δύσκολα θα τον άλλαζα, αλλά η έδρα της Μπαρτσελόνα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αφιλόξενη ακόμα και για τον ...αγαπημένο μου fantasy παίκτη. Επομένως, οι δύο αυτοί παίκτες αποτελούν προσωρινά, παρελθόν και ο ένας αντικαταστάτης έρχεται χωρίς πολλή σκέψη στην ομάδα.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Bogdan Bogdanovic, που πραγματοποιεί φοβερό TOP 16 και θεωρώ ότι η Ζαλγκίρις του ταιριάζει περισσότερο ως αντίπαλος από τον Kinsey, ο οποίος πάντως φαίνεται σε ακόμη πιο δαιμονισμένη κατάσταση. Ούτως ή άλλως, το ζήτημα συμμετοχής του Αμερικανού στη σημερινή αναμέτρηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλή ενδεχόμενη απουσία του ίσως τελικά να μην ωφελήσει τον Bogdanovic, ο οποίος θα είναι πλέον ο προφανής στόχος της άμυνας των Λιθουανών. 

Για τη δεύτερη θέση που μένει στην περιφέρεια, θέλω οπωσδήποτε έναν παίκτη της Φενερμπαχτσέ, επομένως είναι τρεις οι υποψήφιοι: Preldzic, Bogdanovic και Bjelica. Ο τελευταίος, με τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας του αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (παίζοντας και ως 5άρι!). Στο Μιλάνο εξάλλου αγωνίστηκε 39 λεπτά. Κάνει αρκετά καλό TOP 16, με την εξαίρεση του αγώνα στη Μάλαγα και γενικά, είναι μια καλή ...στρατηγική, να επιλέγει κάποιος έναν ψηλό στους περιφερειακούς του. Ωστόσο, η αντικατάσταση ενός παίκτη όπως ο Delaney, ή ο Langford από τον Bjelica, μου "ξυνίζει" κάπως, όταν μάλιστα υπάρχουν οι δύο άλλοι περιφερειακοί της Φενέρ, επομένως, δε θα πάρω το συγκεκριμένο ρίσκο.

Μεταξύ των άλλων δύο, ο Τούρκος κάνει σαφώς καλύτερο TOP 16 και η λογική υπαγορεύει την απόκτησή του. Ωστόσο, η γενική μου προτίμηση παραμένει στον Bogdanovic, ο οποίος θεωρώ ότι δε θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο απέναντι στην άμυνα της Λαμποράλ και μπορεί να πετύχει πολλούς πόντους. Ούτως ή άλλως, "χρωστάει" κατά κάποιο τρόπο ένα καλό παιχνίδι και αν δεν το κάνει και τώρα, μάλλον τζάμπα περιμένουμε. Οπότε, λίγο περισσότερο με το συναίσθημα εδώ, θα πάρω και τον πρώτο Bogdanovic.

Μένει μια αλλαγή στους ψηλούς, η οποία είναι προφανής, όταν στην ομάδα υπάρχουν οι Krstic, Lasme και Erceg. Δεν έχει κανένας τους βέβαια εύκολο παιχνίδι, όμως η μέχρι τώρα παρουσία τους στο TOP 16 (παράλληλα με αυτή των υπόλοιπων ψηλών) δεν αφήνει περιθώρια για αντικατάστασή τους. Επομένως, ο κλήρος πέφτει στον Hendrix, ο οποίος δεν τα πήγε και άσχημα μέσα στην Παρτιζάν, βάσει του χρόνου συμμετοχής του, αν και σίγουρα περίμενα πολύ περισσότερα όταν τον αγόραζα. Απέναντι στην Ρεάλ πάντως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, αν και είναι αμφίβολος ο Bourousis. Υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για την αντικατάστασή του, όπως ο Khryapa, ή ο Tyus ή ακόμα και ο Javtokas, βάσει της "λογικής της Παρτιζάν", αλλά και των δύο συνεχόμενων 20αριών που έχει δώσει, αλλά τελικά το δίλημμα καταλήγει να είναι μεταξύ των Caner-Medley και Pleiss.

Δεν είμαι μεγάλος φαν του δεύτερου, αν και φέτος δείχνει να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το timing όμως είναι καλό, δεδομένου ότι ο Hamilton είναι τραυματίας, οπότε αυτό του εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, ενώ και η Φενέρ έχει πρόβλημα στο 5, με τον Vidmar να χάνει τη σεζόν, ενώ και ο Zoric ίσως δεν αγωνιστεί 100%. Επομένως, θα έχει πιθανότατα ευκολότερο έργο από το συνηθισμένο κι άρα αποτελεί μια καλή ευκαιρία. Ωστόσο, λόγω ...αναγκαιότητας νίκης της Φενέρ, αλλά και της παρουσίας του Ομπράντοβιτς στον πάγκο, που θα προσπαθήσει να αχρηστεύσει το μοναδικό ίσως ατού των Ισπανών (ενδεχομένως με πολλές διεισδύσεις από τους McCalebb και Bogdanovic), φοβάμαι μήπως το πλεονέκτημα του Pleiss γυρίσει μπούμερανγκ.

Από την άλλη, ο Caner-Medley έχει δείξει σημάδια αγωνιστικής επανόδου και ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι κομβικής σημασίας για την Μάλαγα. Το ότι γίνεται εντός έδρας, είναι μάλλον ο παράγοντας που δίνει το προβάδισμα του Αμερικανού έναντι του Pleiss, ενώ η πιθανή απουσία, ή ανετοιμότητα του Gist, ίσως διευκολύνει ακόμη περισσότερο τον Caner-Medley.

Με το ρόστερ αυτό, μένουν ούτε λίγο ούτε πολύ (αλλά ...πάρα πολύ), 75 unspent credits, μια κατάσταση πρωτόγνωρη για αυτό το σημείο της σεζόν. 

Rodriguez
Dentmon
Fernandez
Spanoulis
Bogdanovic
Bogdanovic
Krstic
Lasme
Erceg
Caner-Medley


Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου