Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Game 3 - Κυνηγώντας τα ποιοτικά κρέντιτς (μέρος 2ο)

Η δεύτερη αγωνιστική του φετινού fantasy δεν απέφερε στην ομάδα κάποιο μεγάλο σκορ, το αντίθετο μάλιστα κι έτσι υπήρξε μια σχετική καθίζηση στη βαθμολογία. Αυτό όμως συμβαίνει κάθε χρόνο και όχι μόνο δεν είναι ανησυχητικό, αλλά ήταν αναμενόμενο, αφού τη δεδομένη χρονική περίοδο ο στόχος είναι η συλλογή των κρέντιτς και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση του μπάτζετ της ομάδας, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 552 κρέντιτς κάτι που με αφήνει ικανοποιημένο. 

Σίγουρα, κάποιοι παίκτες θα μπορούσαν να τα πάνε πολύ καλύτερα, όπως οι δύο point guards, ή ο Μαριάνοβιτς, αλλά από την άλλη, το ότι γλύτωσα μάλλον κατά τύχη το -9 του Μπρουκς με την Μπαρτσελόνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για "παράπονα". Αντιθέτως, η ομάδα συνεχίζει με την ίδια προσήλωση και ...αφοσίωση στο στόχο, που δεν είναι άλλος από την περαιτέρω εξοικονόμιση των κρέντιτς για να μπορούν από τις επόμενες αγωνιστικές, να αποκτηθούν σιγά σιγά οι πραγματικά ενδιαφέροντες παίκτες.

Στους point guards, ο Πάργκο μπορεί να ήταν τραγικός μέσα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά αυτό το ματς θεωρώ ότι ήταν μία εξαίρεση και δύσκολα θα επαναληφθεί, στην κανονική περίοδο τουλάχιστον. Η τιμή εξάλλου είναι απαγορευτική προς πώληση, επομένως ο Αμερικανός παραμένει στην ομάδα. Αντιθέτως, ο Ερτέλ έχει μια πολύ καλύτερη τιμή κι έτσι δημιουργούνται αναπόφευκτα σκέψεις πώλησης, αν και δεν βλέπω κάποιον point guard που να με ενθουσιάζει ιδιαίτερα η αγορά του για την τρίτη αγωνιστική του παιχνιδιού.

Στην περιφέρεια, το μικρότερο σκορ το έδωσε ο Κίνσεϊ, ο οποίος βέβαια έμεινε εκτός παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν το ματς με τη Ζαλγκίρις είχε κριθεί. Στα 73 κρέντιτς πάντως και έχοντας παιχνίδι μέσα στην Ρεάλ η ενδεδειγμένη λύση είναι η πώλησή του. Ανάλογα δύσκολο ματς έχει και ο Κόλλινς, όμως ο συγκεκριμένος αποκτήθηκε για να μείνει και δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό μετά και το 18άρι του με την Φενερμπαχτσέ, από την οποία βέβαια ικανοποίησε και ο Μπιέλιτσα, ο οποίος επανήρθε σχεδόν στην αρχική του αξία. Τέλος, ο Λάντεσμπεργκ ήταν αρκετά καλός μέσα στην Μόσχα κι έτσι προέκυψε υποτιμημένος κι άρα σίγουρος για το ρόστερ της τρίτης αγωνιστικής.

Στους ψηλούς ο Μαριάνοβιτς μάλλον απογοήτευσε, αλλά δεν θα ήθελα να τον πουλήσω, φοβούμενος εκτός των άλλων ένα εκ νέου εντυπωσιακό σκορ (άρα και την σπατάλη δύο επιπλέον αλλαγών, μία για να φύγει και μία για να ξανάρθει) με τη Βαλένθια εντός έδρας. Αυτός που έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του ήταν ο Μπατίστα, που υπολογίζω να μείνει για πολύ καιρό ακόμα στην ομάδα, όπως εξάλλου και ο Μίτροβιτς, που, για την ώρα τουλάχιστον, αποδείχθηκε καλύτερη αλλαγή του συμπαίκτη του Μαριάνοβιτς. Αυτός που θα αποχωρήσει θα είναι ο Τόμπκινς, που κινήθηκε, όπως όλη η Νίζνι, σε ρηχά νερά κι έχει τώρα να παίξει μέσα στην Ρεάλ.



Επομένως, οι δύο παίκτες που θα αποχωρήσουν σίγουρα είναι ο Κίνσεϊ και ο Τόμπκινς και από εκεί και πέρα υποψήφιοι είναι ο Ερτέλ, αλλά και ο Μπιέλιτσα (λόγω έλλειψης καλών εναλλακτικών στη θέση των point guards). Αυτοί που θέλω οπωσδήποτε να έρθουν στην ομάδα είναι ο Ντζέντοβιτς, ο οποίος δεν ήρθε από την προηγούμενη αγωνιστική λόγω Κόλλινς και ο Κάουν, ο οποίος είναι αρκετά υποτιμημένος σε μεγάλη αξία και δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Για να αποκτηθεί αυτό το δίδυμο βέβαια, θα πρέπει ο τρίτος παίκτης που θα έρθει να είναι αρκετά φθηνότερος από τον τρίτο παίκτη που θα αποχωρήσει, είτε δηλαδή τον Ερτέλ, είτε τον Μπιέλιτσα και κάπου εδώ ξεκινάει το πρώτο δίλημμα της χρονιάς.

Το ένα ενδεχόμενο είναι να έρθει ο Χέινς στη θέση του Ερτέλ. Θεωρώ ότι τα δύο σκορ που έχει κάνει έως τώρα του έχουν "βγει" και λίγο, στο πρώτο ματς λόγω ευστοχίας, ενώ στο δεύτερο έδινε αρνητικό ράνκινγκ και κατάφερε να δώσει 9 όταν η διαφορά με την ΤΣΣΚΑ είχε ξεφύγει. Παρ' όλα αυτά, παραμένει αρκετά υποτιμημένος και με το χρόνο που παίρνει (γύρω στα 30 λεπτά) δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτεί να δώσει ένα 6αράκι μέσα στην Άλμπα κι έτσι να πάρει το 15%. Από την άλλη, η κακή παρουσία του Ερτέλ μέσα στον Ολυμπιακό δεν με επηρεάζει τόσο όσο η ιδιαίτερα υψηλή αξία του (χωρίς να είναι υποτιμημένος), κάτι που σημαίνει ότι με μια μέτρια εμφάνιση απέναντι στην Γαλατά, το χαρτί του καίγεται.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να έρθει ο Μπουνγκού-Κολό στη θέση του Μπιέλιτσα. Ο πρώτος ενθουσιάσε στον αγώνα με την Τσεντεβίτα κι έδειξε ικανός για ωραία πράγματα φέτος. Το κακό είναι ότι αγωνίζεται μέσα στην Μάλαγα κι άρα δεν αποκλείεται να επαναλάβει μια κακή εμφάνιση, όπως την πρώτη αγωνιστική μέσα στην Μακάμπι. Από την άλλη, ο Μπιέλιτσα αποτελεί σταθερή αξία του παιχνιδιού και τα 48+ κρέντιτς κάθε άλλο παρά ευκαιρία αποτελούν για να πουληθεί. 



Επομένως, θα προτιμήσω να αποκτήσω τον Χέινς στην ομάδα και να παραμείνει έτσι και ο Μπιέλιτσα. Το δίδυμο των Ερτέλ-Κολό θεωρώ ότι έχει υψηλότερο ταβάνι, όμως από την άλλη πλευρά, το δίδυμο που θα βρεθεί στο ρόστερ της ομάδας έχει αποδειχθεί στους δύο πρώτους αγώνες πιο σταθερό και βγάζει μεγαλύτερη αγωνιστική και οικονομική ασφάλεια.

Έτσι, το ρόστερ ενόψει της τρίτης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα είναι:

Πάργκο
Χέινς
Ντζέντοβιτς
Κόλλινς
Μπιέλιτσα
Λάντεσμπεργκ
Μαριάνοβιτς
Κάουν
Μπατίστα
Μίτροβιτς


Devotion. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου