Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

4η αγωνιστική: we want more (credits)

Αφού βασανιστήκαμε αρκετά την προηγούμενη εβδομάδα με τις διάφορες υποθέσεις, καταλήξαμε στο καλύτερο δυνατό σενάριο, με Sefolosha και Hamilton μέσα. Βέβαια, ο Printezis ήταν όσο αρνητικός φοβόμασταν, όμως και ο Pleiss κάθε άλλο παρά μάγεψε. Έτσι και με τα κλασικά στηρίγματα των NBAers, έγινε ένα συμπαθητικό σκορ, κάτι παρακάτω από το 140, που δε μας στοιχίζει (βλέπω στη συζήτηση #fantasychallenge στο twitter για τα σκορ που κάνουν οι διάφοροι παίκτες, αλλά προσωπικά, νομίζω καλύτερο είναι να γράφει ο καθένας τα credits που κέρδισε την κάθε αγωνιστική - τα καλά σκορ βέβαια φέρνουν και credits, αλλά όχι απαραίτητα σταθερά). Υπήρξαν και δυσάρεστες εξελίξεις όμως, καθώς ο Freeland όχι μόνο δεν έχασε σε αξία, αλλά ανέβηκε αρκετά (κι έχει θεωρητικά εύκολο ματς), ο Rudy έχασε 10 credits χωρίς να κάνει και κάποιο πολύ κακό σκορ, ενώ ο Diamantidis το πήγαινε καλά μέχρι το πρώτο ημίχρονο με τη Ζαλγκίρις (ώστε να χάσει το 15% και να βρεθεί στα 73,6), όμως για την ώρα βρίσκεται πάνω από το φράγμα των 80 credits. To καλό ήταν ότι ο San Emeterio βρέθηκε κάτω από τα 50 credits, αλλά μάλλον θα παραμείνει εκτός ομάδας, για την ώρα.

Επειδή πολλοί αναρωτιούνται αν πρέπει να κυνηγάει κάποιος τα σκορ, ή τα credits και κυρίως, μέχρι πότε πρέπει να κυνηγάει τα credits, υπάρχει ακόμα δρόμος για οικονομία. Υπάρχει και η σιγουριά των NBAers, οι οποίοι εγγυούνται σταθερά καλά σκορ, ώστε να μη μείνει πολύ πίσω μια ομάδα. Το σημαντικότερο βέβαια είναι πως φέτος το παιχνίδι κρατάει περισσότερο, επομένως μια ομάδα των 700 credits θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες για αρκετές αγωνιστικές. Βέβαια, κάποια στιγμή θα λήξει το lock out και οι παίκτες που αφορά θα αλλάξουν σε άλλους χαμηλότερης αξίας (υποτιμημένους, θεωρητικά, εφόσον θα έχουν πλέον μεγαλύτερο ρόλο) κι έτσι μια ομάδα μπορεί να μπαλώσει τις όποιες τρύπες θα έχει (πχ ο Zamojski σ' εμάς), αλλά και πάλι, το πάνω χέρι θα το έχουν οι ομάδες με το μεγαλύτερο budget, δεδομένης της ...ισότητας σε τομείς όπως η ικανότητα και η τύχη, ή καλύτερα, το timing. Αυτή η τακτική, υπό φυσιολογικές συνθήκες αποτελεί εγγύηση για ένα καλό πλασάρισμα στη γενική κατάταξη στο τέλος (και ακόμη περισσότερο στις private leagues που συμμετέχετε), αλλά δεδομένου ότι περιορίζει ως ένα βαθμό τον παράγοντα τύχη, μάλλον δεν αρκεί από μόνη της για την κορυφή.

Στη δική μας ομάδα, τα σημεία αναφοράς Kirilenko, Batum και Pekovic φυσικά και δεν μετακινούνται, όπως επίσης και ο Shermandini που θα το πάει σερί μέχρι τα 60 credits τουλάχιστον και ο Sefolosha, ο οποίος βρίσκεται ακόμα πολύ χαμηλά σε αξία. O πρώτος στόχος ήταν ο San Emeterio, όμως ο MVP της 3ης αγωνιστικής Farmar, ο οποίος έχει αρχίσει να βρίσκει πολύ καλό ρυθμό, θα δώσει πιθανότατα το 15% σε credits (κι ίσως όχι μόνο αυτή τη φορά), οπότε θα τον προτιμήσουμε, αντί του Fernandez. Αργότερα, αυτός, ή ο Sefolosha θ' αλλάξει με τον Ισπανό. Η πιο προφανής αλλαγή βέβαια είναι του Printezis, μ' έναν ψηλό που θα συνεισφέρει στο budget. Πρώτη επιλογή είναι ο May, αλλά εφόσον εξακολουθήσει να είναι τραυματίας, τότε θα δοκιμάσουμε τον Moerman της Νανσί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και την απουσία του Akingbala στο τελευταίο παιχνίδι κι έκανε ένα πολύ καλό σκορ. Είναι σταθερά καλός πάντως, ούτως ή άλλως. Πλέον είμαστε στα ίδια πάνω κάτω credits και γι' αυτό είναι δύσκολο ν' αποχωριστούμε τον Zamojski, καθώς δεν έχει νόημα να πάρουμε έναν guard που η αξία είναι κάτω από 20. Μεταξύ των δύο point guards, ο Hamilton δεν έχει ως τώρα κάποια πολύ κακή εμφάνιση και η αξιοπιστία του τον κρατά στην ομάδα (έχει και μικρή τάση ν' ανεβάσει αξία), αλλιώς θα κοιτούσαμε για Shved, ο οποίος βέβαια έχει δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έτσι, η προφανής επιλογή είναι ο Collins (καλύτερα να μη σου δίνει σκορ ο Zamojski στα 15, παρά ο DHC στα 35), και τη θέση του θα πάρει ένας παίκτης που μας απασχολεί και τον πιστεύουμε από την αρχή της χρονιάς, ο Greer. Πιστεύαμε ότι έχει καλή τιμή στα 45 credits, πόσο μάλλον στα 29. Πέραν αυτού, το ενθαρρυντικό είναι ότι έχει δώσει τα παιχνίδια με τους δύσκολους αντιπάλους του ομίλου και τώρα ακολουθούν Πρόκομ και Ολύμπια, οπότε περιμένουμε ν' ανεβάσει στροφές. Δε μας χαλάει κι ένα σταθερό 8 βέβαια, αλλά αν κάνει και κανένα 25άρι δε θα πούμε όχι.

Ως γνωστόν, έχουμε μέρες μπροστά μας, για να εξετάσουμε αναλυτικότερα τις αλλαγές και το roster, αυτή τη στιγμή όμως, το παραπάνω σενάριο μοιάζει ακλόνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου