Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Στόχοι: 5η αγωνιστική

Με τα βλέμματα όλων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (αγαπημένη φράση αυτή), καθώς φημολογείται πως το lock out φτάνει στο τέλος του, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για την ώρα είναι να δούμε ποιοι παίκτες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για αγορά (φυσικά, δε χρειάζεται να αναφέρουμε αυτούς που ήδη έχουμε), εγκαινιάζοντας έτσι "επίσημα" τη στήλη "Στόχοι" (ώστε να διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική που ακολουθείται κάθε φορά). Τα παρακάτω βέβαια, θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα μόνο αν συνεχιστεί το lock out, διαφορετικά, θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα αξιοποιήσουμε τα ...βαριά συμβόλαια της ομάδας. Γι' αυτό και θα περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή αν χρειαστεί, για να αποφασίσουμε τελικά ποιες θα είναι οι αλλαγές μας γι' αυτήν την εβδομάδα. 


Point Guards

Dimitris Diamantidis 18,3 - 73,5
Ο συγκεκριμένος μάλλον θα είναι στην ομάδα ανεξαρτήτως lock out. To 73,5 δεν είναι και η τεράστια ευκαιρία βέβαια, αλλά το σταθερό σκορ από τον άσσο χρειάζεται οπωσδήποτε.

Sergio Llull 7,9 - 37,6
Προέρχεται από καλή εμφάνιση, ενώ ως τώρα σίγουρα δεν παρουσιάζει την εικόνα που περιμέναμε. Θα χρειαστεί να περιμένει κι άλλο πάντως όποιος θέλει να τον δει σοβαρά, καθώς πρέπει να βρει τη σταθερότητα στη φετινή Real.

Mantas Kalnietis 7,8 - 32,4
Δε συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο Eurobasket, όμως βρίσκεται αρκετά χαμηλά και λόγω του -2 στον πρώτο αγώνα με την CSKA. Σίγουρα θα ανέβει στη συνέχεια.

Aleksandar Capin 8,3 - 26,1
Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν στην Ευρωλίγκα (σ' αντίθεση με την αδριατική), όμως στο τελευταίο παιχνίδι έδειξε ότι βρίσκεται χαμηλά αυτή τη στιγμή. Κυρίως βέβαια συμφέρει λόγω credits, με 4,3 δίνει το 15%. 


Shooting Guards & Small Forwards

Rudy Fernandez 15,1 - 62,6
Προέρχεται από δύο κακές εμφανίσεις και γι' αυτό έχει ...επιστρέψει στην τιμή με την οποία ξεκίνησε. Βέβαια, το lock out τον κάνει μάλλον ανεπιθύμητο για την ώρα.

Juan Carlos Navarro 14,3 - 58,6
Βρίσκεται στη χαμηλότερη τιμή ως τώρα και σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά και πάλι, μιλάμε για έναν παίκτη που βγάζει κάθε χρονιά γύρω στο 65 σε αξία.

Fernando San Emeterio 15,1 - 57,4
Κι όμως, βρέθηκε κάτω από τα 50 credits, όμως αμέσως ανέκαμψε. Στα 57,4 credits, αποτελεί μια πάρα πολύ καλή επιλογή, άσχετα αν δεν κάνει μέχρι στιγμής τα ίδια ...όργια που έκανε πέρυσι.

Chuck Eidson 18,1 - 55,9
Μετά από μια γεμάτη εμφάνιση με 37,4, αποτελεί ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή καθώς παίρνει το 15% της αξίας του με σκορ 8 στο επόμενο παιχνίδι. Αργότερα βέβαια, πιθανότατα να χρειαστεί εκ νέου αλλαγή.

Danny Green 11,2 - 45
Αδιαμφισβήτητο το ταλέντο του, αλλά δείχνει πως θέλει χρόνο ακόμα για ν' αποκτήσει σταθερότητα. Όταν υπάρχουν τα άλλα ονόματα σ' αυτή την κατηγορία, δύσκολα ν' ασχοληθούμε μαζί του, αυτή τη στιγμή.

Keith Langford 1,1 - 38,7
Δεν έχει μπει ακόμα στο κλίμα της Μακάμπι. Τον αναφέρουμε όμως, γιατί μόλις δείξει ότι πατάει γερά, θα είναι κλοπή σ' αυτή την τιμή (πόσο μάλλον σ' αυτή που αναμένεται να βρίσκεται στον επόμενο αγώνα). Και πόσο μάλλον εφόσον λήξει το lock out και αποχωρήσει ο Farmar.

Bojan Bogdanovic 6,2 - 38,1
Ξεκίνησε πολύ άσχημα (παρά κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις στα φιλικά που έδειχναν ότι θα είναι ο ηγέτης της Ουλκέρ), όμως στα τελευταία δύο παιχνίδια φαίνεται να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις. Παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά, θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερο δείγμα καλών σκορ.

Igor Rakocevic 5 - 36,9
Κάτι ενδιάμεσο των δύο παραπάνω, δεδομένου ότι στο τελευταίο παιχνίδι έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Σ' αυτή την τιμή σίγουρα είναι ευκαιρία και θα περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει και στο πρωτάθλημα.


Power Forwards & Centers

Joel Freeland 15,7 - 62,7
Κι όμως, ξαναβρίσκεται λίγο πάνω από τα 60 credits, επομένως αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι. Όμως, ακολουθεί ο αγώνας με την αεροπορία της CSKA (και αργότερα με τον Panathinaikos), οπότε αυτό μας κάνει αρκετά διστακτικούς.

Stanko Barac 12,1 - 48,4
Άρχισε να χρησιμοποιείται επιτέλους στο χρόνο που του αρμόζει και δίνει τα σκορ που ...απολαύσαμε πέρυσι. Σαφώς υποτιμημένος σ' αυτά τα credits.

David Andersen 10,8 - 43,2
Εντάξει, φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρεθεί, για την ώρα τουλάχιστον, σε νούμερα που τον είχαμε συνηθίσει προτού φύγει στο ΝΒΑ, σίγουρα όμως αυτή η αξία είναι αρκετά χαμηλή για τα σκορ που μπορεί να κάνει. Δεν είναι και επιτακτική η ενδεχόμενη αγορά του πάντως.

Furkan Aldemir 12,4 - 28,8
Μακράν η καλύτερη περίπτωση για credits (πλέον αυτός είναι το No. 1 και όχι ο Shermandini), παίρνει το 15% ακόμα και με -8. Προφανώς, είναι παίκτης για να μείνει 2-3 αγωνιστικές, αν και θα υστερεί (όχι τραγικά, με αρνητικά πάντως) σε σκορ. Σαφώς προτιμότερος του Rothbart.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου