Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

10η αγωνιστική: danger danger!

Δύσκολη θεωρητικά αγωνιστική, οι περισσότερες ομάδες ξέρουν την τύχη τους σ' αυτή την κανονική περίοδο κι έτσι οι προπονητές έχουν την ευχέρεια να ξεκουράσουν παίκτες, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Υπάρχει και ο παράγοντας της έδρας, όμως σε τελική ανάλυση δε βοηθάει ιδιαίτερα. Για παράδειγμα, μια αδιάφορη ομάδα που παίζει στο γήπεδό της, σίγουρα θα έχει ένα μικρό έστω, κίνητρο παραπάνω, για να αποδώσει όπως μπορεί. Απ' την άλλη όμως, οι απουσίες που μπορεί να προκύψουν μπορεί να φανούν πιο εύκολα όταν η ομάδα αγωνίζεται εκτός, καθώς ο παίκτης ενδέχεται να μην ταξιδέψει. Αν σε όλο αυτό συνυπολογίσουμε τ' ότι ένα αδιάφορο ματς για κάποιον παίκτη μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο από ένα ματς με βαθμολογική σημασία για κάποιον άλλο παίκτη, τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο. Ως γνωστόν όμως, η αγαπημένη μας τακτική είναι η ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Η πρώτη αλλαγή, χωρίς πολλή συζήτηση θα είναι η αντικατάσταση του Mickeal με τον San Emeterio. O Ισπανός αποτελεί ίσως την πιο "must" περίπτωση γι' αυτή την αγωνιστική. Ο Mickeal πάντως δε μας χαλάει, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Navarro κι εφόσον ο Spanoulis μείνει εκτός αποστολής με την Νανσί (έπαθε διάστρεμμα σήμερα και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη), τότε ο Αμερικανός θα μείνει (και αυτή την εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο) στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα και πριν πάμε στους ψηλούς όπου είναι πολύπλοκα τα πράγματα, μια περίπτωση που μας κέντρισε αρκετά το ενδιαφέρον είναι ο Mallet της Σαρλερουά, ο οποίος κάνει καταπληκτική χρονιά και ούτως ή άλλως, εντός έδρας κάνει συχνά μεγάλα νούμερα. Η ομάδα του βέβαια είναι θεωρητικά αδιάφορη, αλλά έχοντας παλέψει ως τώρα όλα τα ματς, θα παλέψει κι αυτό που είναι το τελευταίο στην έδρα της. Όσο για τον ίδιο τον παίκτη, μετά τη μεταγραφή του στη Μακάμπι, θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Σαρλερουά απέναντι ...στη νέα του, επίσης αδιάφορη για το ματς, ομάδα. Όχι ότι δεν εμπεριέχει ρίσκο η συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά από το να περιμένουμε μέχρι τελευταία στιγμή να δούμε τον Teodosic στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ και να παίξει φυσιολογικό χρόνο, το προτιμούμε. Ας ελπίσουμε να μη γυρίσει μπούμερανγκ ο συλλογισμός αυτός.

Στους ψηλούς, υπάρχουν τρεις παίκτες πιθανοί προς αποχώρηση (κι άρα δεν αποκλείεται στο τέλος να κάνουμε δύο αλλαγές εδώ και ν' αφήσουμε τον Teodosic): Slaughter, Motiejunas και Andersen. Υπάρχουν επίσης τρεις παίκτες προς αγορά: Macvan, Bourousis, Freeland. Είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξουμε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κι ακόμη κι αν καταλήξουμε με ...ατράνταχτα επιχειρήματα σε κάποιον, η πραγματικότητα στο τέλος μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Από τους παίκτες που έχουμε, ο Andersen είναι ακόμα σε χαμηλή τιμή και οι τραυματισμοί της ομάδας του δεν τον καθιστούν και τόσο ...αδιάφορο ως περίπτωση. Αν έβαζε και κανένα δίποντο παραπάνω δε θα συζητούσαμε καν το ενδεχόμενο αποχώρησής του, αλλά και πάλι, μάλλον έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο δικό μας ρόστερ. O Slaughter είναι εξαιρετικά σταθερός σε όλη τη χρονιά (μοναδική εξαίρεση ένα μόνο ματς και γι' αυτό εξάλλου δεν έχει τιμή 80+), όμως παίζει σε μια δύσκολη έδρα και φοβόμαστε ένα πιθανό πρόβλημα με φάουλ, που θα τον κρατήσει για ώρα εκτός παρκέ. Ο Motiejunas είναι επίσης "αδιάφορος", όμως αφενός η Πρόκομ είναι ευκαιρία ν' αφήσει καλές εντυπώσεις εντός έδρας απέναντι στην Σιένα, αφετέρου μιλάμε για ένα ..πιτσιρίκι, που δεν έχει πρόβλημα να μπει να παίξει 40 λεπτά με το μεγαλύτερο κίνητρο. Βέβαια, δεν παύει το ματς του Slaughter να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και όχι του Motiejunas...

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη, δε χρειάζεται ιδιαίτερα ζωηρή φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι θεωρούμε τον Macvan υπερτιμημένο στα 80+ credits. Ίσως απλά δεν τον έχουμε πάρει με καλό μάτι. Τώρα βέβαια είναι do-or-die ματς και θέλοντας και μη θα πάρει ακόμη περισσότερες προσπάθειες, απέναντι όμως σε πολύ έμπειρους αντιπάλους. Σύμφωνα όμως με τον προπονητή του "Milan Macvan injured his back and is questionable. I believe he will be ready for the game.", οπότε βάσει αυτού, δε χρειάζεται να προβληματιστούμε άλλο. Η πρώτη μας σκέψη ήταν ο Bourousis, ο οποίος επίσης είχε ένα πρόβλημα και δεν αγωνίστηκε στην Ιταλία, αλλά αναμένεται να παίξει κανονικά την Πέμπτη. Τον παίκτη τον πιστεύουμε γιατί συνήθως παρουσιάζεται πολύ καλός σε τέτοια ντέρμπι, αλλά απ' την άλλη, δεν μπορούμε ν' αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να υποστεί πανωλεθρία η Μιλάνο κι έτσι ο Bourousis, όχι μόνο να κάνει μικρό σκορ, αλλά να χάσουμε σίγουρα credits από τον αποκλεισμό του. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Macvan, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Κάπου εδώ έρχεται ο Freeland, ο οποίος δεν ...έχει τέτοια προβλήματα. Το μέγεθος του αντιπάλου δεν αφήνει και πάρα πολλά περιθώρια στον Ματέο να κάνει πειράματα με το rotation και δεδομένου ότι οι άμυνες δε θα είναι και πολύ σφιχτές, ο Άγγλος φαίνεται πολύ δυνατή περίπτωση, στα 50+ credits. 

Άρα, πάμε για αλλαγή Slaughter με Freeland. Ή μήπως όχι; Πουλάμε έναν παίκτη "με ενδιαφέρον" για να πάρουμε έναν "αδιάφορο"; Και αφήνουμε άλλους δύο "αδιάφορους" ψηλούς μέσα (που παρεμπιπτόντως αγωνίζονται μεταξύ τους); Δεν ακούγεται και πολύ καλό. Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό. Απλά εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο συνολικά. Αν θεωρήσουμε τον Mallet παίκτη "με ενδιαφέρον" κι έτσι δεν κάνουμε δύο αλλαγές ψηλών, προκύπτει το δίλημμα Slaughter-Bourousis vs Freeland-Motiejunas. Οι δύο πρώτοι έχουν σίγουρα πιο δύσκολα ματς, όμως εδώ αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς το πρώτο είναι να ...δούμε τους παίκτες στο ρόστερ. Κι αν για τον Bourousis μπορούμε να μάθουμε κάποια στιγμή αν όντως έχει ξεπεράσει το όποιο πρόβλημα είχε, δε θέλουμε να βρεθούμε στη θέση να ψάχνουμε τον Freeland, ή τον Motiejunas στα ρόστερ των ομάδων τους. 

Η διορία λήγει στις 20:45, οπότε λογικά θα ξέρουμε περισσότερα μέχρι τότε για τους τραυματισμούς και για νέες απουσίες που πιθανώς να προκύψουν, ώστε να τα επεξεργαστούμε ξανά όλα αυτά και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να ...feel devotion.

2 σχόλια :

  1. Ο Μπουρούσης δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Είχε πυρετό! Και ο πυρετός αντιμετωπίζεται με ΦΑΡΜΑΚΟ. 30 RKG! Devotion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό φοβάμαι, θα 'ναι και καυτή η έδρα! Το 33 μ' αρέσει πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή