Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

9η αγωνιστική: προβλήματα ρουτίνας

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των κινήσεων της ομάδας μας, να παινέψουμε πρώτα λίγο το ...διαδικτυακό μας σπίτι, καθώς οι πέντε πρώτοι (και όχι μόνο, βέβαια) της ελληνικής λίγκας είναι αναγνώστες του blog (με συμμετοχή και στη δική μας private league, είτε με τις ίδιες, είτε με άλλες ομάδες) κι έτσι πιστεύουμε πως όλα αυτά που γράφουμε είναι τελικά χρήσιμα, είτε για να τα ακολουθήσετε, είτε για να τα ...αποφύγετε, είτε εν τέλει, απλά να σας βάλουν σε μια διαδικασία προβληματισμού και ν' αποκτήσετε έτσι πιο εύκολα την εμπειρία που χρειάζεται. Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν είναι έπαινος τόσο για το blog, αλλά κυρίως για τους ίδιους τους ...μάνατζερ, αφού αποδεικνύονται ως τώρα ακόμα καλύτεροι, ξεπερνώντας αυτό που εμείς έχουμε περιγράψει, μέσα από το blog, ως το καλύτερο δυνατό (αποκλειστικά για ένα σενάριο και μία ομάδα βέβαια).

Στα της ομάδας, η περίεργη απόφαση ν' αφήσουμε στην ομάδα ως τραυματία τον McCalebb και να παίξουμε έτσι με 9 παίκτες μας βγήκε τελικά, όχι μόνο γιατί είχε μια καλή λογική από πίσω της (και ξεφορτωθήκαμε τον Aldemir), αλλά και γιατί ήμαστε τυχεροί και ο Teodosic έκανε ένα εξαιρετικά μικρό σκορ. Ακόμα και τα όργια του Teletovic στο ΣΕΦ δεν έφτασαν για να προκύψει κάποιο σενάριο που εν τέλει αποκλείστηκε, καλύτερο. Αυτό μας επέτρεψε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία και να μπούμε για πρώτη φορά στην πρώτη χιλιάδα (θέση 917 για την ακρίβεια) ατενίζοντας ακόμη πιο αισιόδοξα το μέλλον. Στο μεταξύ, μπαίνουν νέα προβλήματα προς επίλυση, ωστόσο τα πράγματα έχουν στρώσει αρκετά, ώστε να μην ανησυχούμε ιδιαίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε δύο παίκτες με σταυρό, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θεωρούνται αμφίβολοι. Τον McCalebb και τον San Emeterio. Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, το αρχικό πλάνο έχει ως εξής: Langford (δυστυχώς, έκανε πολύ καλή εμφάνιση και θα τον αγοράσει όλη η Ευρώπη τη στιγμή που τον αγοράζουμε κι εμείς, αναγκαστικά) στη θέση του Mickael, Teletovic στη θέση του Motiejunas και Freeland στη θέση του Shermandini. H σειρά και τα ζευγάρια στις δύο τελευταίες κινήσεις μπορούν φυσικά ν' αλλάξουν. Ως προτεραιότητα πάντως, θέτουμε την απομάκρυνση του Shermandini, επομένως είναι ο παίκτης που θ' αποχωρήσει ανεξαρτήτως του αν θα παίξουν Bo και FSE. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δούμε τα πιθανά σενάρια, για κάθε περίπτωση συμμετοχής, ή μη των δύο αυτών παικτών.

Ο τραυματισμός (μόνο) του San Emeterio δεν μας προβληματίζει και πάρα πολύ, δεδομένου ότι σ' αυτή την περίπτωση, αντί ο Langford να μπει στη θέση του Mickael, θα μπει στη θέση του Ισπανού. Έτσι παραμένουν και οι δύο αλλαγές ψηλών, του αρχικού πλάνου. Η μη συμμετοχή (μόνο) του Bo είναι χειρότερη, καθώς, πέραν του ότι τον έχουμε κρατήσει ήδη μια εβδομάδα τραυματία (κι έτσι κατά κάποιον τρόπο δεν ...εξαργυρώνεται ολόκληρη η θυσία μας), απαιτεί αλλαγές σε τρεις θέσεις. Ο Teodosic θα πάρει τη θέση του, o Langford αυτή του Mickael κανονικά και ο Teletovic τη θέση του Shermandini. Έτσι δεν πραγματοποιείται η αλλαγή Motiejunas->Freeland, αλλά αυτό δεν μας χαλάει τόσο (όσο πχ η παραμονή του Aldemir την προηγούμενη εβδομάδα), ώστε να μην πραγματοποιήσουμε την αλλαγή και να παίξουμε πάλι με 9 παίκτες. Τέλος, αν τελικά δεν παίξουν και οι δύο, ή παραμείνουν αμφίβολοι χωρίς ...ενθαρρυντικά σημάδια ότι θα παίξουν, τότε συνδυάζουμε όλα τα παραπάνω κι έχουμε Teodosic στη θέση του Bo, Langford στη θέση του FSE και Teletovic στη θέση του Shermadini. Περισσεύουν έτσι βέβαια 45,5 credits, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρουμε τον Langford και αυτή την αγωνιστική.

Όπως είδατε, δεν σταθήκαμε στα αγωνιστικά ζητήματα και το πόσο εύκολο, ή δύσκολο ματς έχει ο κάθε παίκτης. Εφόσον οι μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι ξεκάθαροι, δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο, μέχρι να φτάσουμε και στο TOP 16. Αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το rotation ήδη από τώρα. Όπως και να 'χει πάντως, οι δέκα επιτρεπόμενες αλλαγές μετά το τέλος της κανονικής περιόδου είναι για ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Ομάδα που θα κάνει παραπάνω από, ας μην πούμε τρεις, αλλά τέσσερις αλλαγές, μάλλον δεν έχει υψηλούς στόχους. Έχουμε καιρό γι' αυτά βέβαια, 28/12 γίνεται η κλήρωση του TOP 16, επομένως θα γνωρίζουμε νωρίς τις ...διασταυρώσεις παικτών και τη συμφόρηση που πιθανώς να συμβεί σε 1-2 ομίλους. Για την ώρα, θα 'χουμε το νου μας στα τελευταία νέα για να μάθουμε πόσο πιθανό είναι να παίξουν οι δύο παίκτες που μας απασχολούν και ν' ακολουθήσουμε το ανάλογο σενάριο. Devotion!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου