Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

8η αγωνιστική: to risk or not to risk

Όχι, δεν είναι άλλος ένας κοινότοπος τίτλος. Οι τελευταίες εξελίξεις-τραυματισμοί οδηγούν την ομάδα σε μεγάλα διλήμματα. Η αλήθεια είναι ότι μας άρεσε το ρίσκο της προηγούμενης εβδομάδας με τον Aldemir, που βγήκε στο ακέραιο, οπότε υπάρχει θετική διάθεση για κάτι παρόμοιο (σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό βέβαια) και αυτή την εβδομάδα. Βέβαια, την άνεση αυτή την έχουμε λόγω της δυνατότητας να διαχειριζόμαστε πολλές ομάδες ταυτόχρονα. Διαφορετικά, λογικά ούτε που θα το σκεφτόμασταν.

Καταρχήν, το πλάνο είχε ως εξής. Φεύγουν Pekovic και Gallinari για το NBA και μαζί τους ο Aldemir. Έτσι, αναζητάμε τρεις παίκτες. Αυτό είναι κάτι που γενικά δεν το βλέπετε πολλές φορές στο blog, καθώς είναι προτιμότερο να υπάρχει εξ' αρχής συνδυασμός των παικτών που φεύγουν και έρχονται και οι μεν να εξαρτώνται από τους δε και αντίστροφα. Όμως εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Με αρκετά credits διαθέσιμα, ένας εκ των Spanoulis και Teletovic θα πρέπει να μπει στην ομάδα. Μετά και την επική του εμφάνιση με τον Άρη, χωρίς πολύ κόπο θα επιλέξουμε τον Kill Bill, ο οποίος εκτός των άλλων αγωνίζεται εντός έδρας και ...υποδέχεται τον Βόσνιο, που δεν αποκλείεται να τα βρει λίγο σκούρα στο ΣΕΦ. Η επόμενη κίνηση που μας αρέσει πολύ λόγω credits είναι ο Freeland, για τον οποίο χρειάζονται μόλις 7,5 credits, από τον Aldemir. Να θυμήσουμε πως αν δεν είχαμε πάρει το ρίσκο της προηγούμενης εβδομάδας, θα είχαμε δώσει 20 credits για την ίδια κίνηση. Τέλος, μετά και τον τραυματισμό του K. Lavrinovic (αλλά και του Kaukenas, έμμεσα), o Andersen που βρίσκεται σε μια πολύ καλή τιμή αποτελεί "must".

Όμως, οι τραυματισμοί στη Σιένα δε σταμάτησαν εδώ και θύμα τους έπεσε και ο McCalebb που αγοράσαμε λίγο πριν. Αυτό μας οδηγεί σε τρίτη αναγκαστική αλλαγή. Teodosic στη θέση του McCalebb και ο Aldemir μένει στην ομάδα. Μ' αυτό τον τρόπο μένουν πολλά περίσσια credits (57), οπότε κοιτάμε πάλι στους ψηλούς. Δεδομένου ότι έχουμε μόνο μία αλλαγή, προτεραιότητά μας από το προηγούμενο σενάριο αποτελεί ο Andersen, από τον Freeland, καθώς μετά και τον τρίτο τραυματισμό οι αρμοδιότητές του αυξάνονται στο κατακόρυφο. Επομένως θα πρέπει να συγκρίνουμε τον Δανό με τον Teletovic, ή τον Krstic, τους οποίους μπορούμε πλέον ν' αγοράσουμε. Για τον Σέρβο, η αλήθεια είναι ότι η τιμή του κάθε άλλο παρά μας ενθουσιάζει και δεδομένου ότι έχει εύκολο ματς, μπορεί να ξεκουραστεί σχετικά. Σαφώς καλύτερη η τιμή του Teletovic, όμως τ' ότι έχει εκτός έδρας παιχνίδι κι ενδεχομένως να μην πραγματοποιήσει μια από τις φοβερές εμφανίσεις που κάνει συχνά φέτος μάλλον τον αφήνουν πίσω, αφού η διαφορά στις αξίες των δύο παικτών είναι επίσης υψηλή.

Έτσι, πάμε για Teodosic, Aldemir, αντί για McCalebb και Freeland που ήταν το αρχικό πλάνο. Όμως, σίγουρα κερδίζουμε από κάτι τέτοιο; Ναι μεν στη δεύτερη περίπτωση παίζουμε με 9 παίκτες και μένουν αναξιοποίητα τα 83 credits του McCalebb, όμως στην πρώτη περίπτωση, έχουμε δύο παίκτες που θέλουμε ν' αλλάξουν (σ' αντίθεση με τους μηδέν της δεύτερης), ενώ μένουν 57 unspent! Για να έχει βάση όμως το "σχέδιο Bo", θα πρέπει, πρώτον, ο Freeland να κάνει σκορ παρόμοιο με το άθροισμα των σκορ Teodosic και Aldemir (λίγο παρακάτω είναι ανεκτό) και δεύτερο και σημαντικότερο, ο τραυματισμός του Bo να είναι ελαφρύς και να είναι σίγουρο (όσο αυτό είναι δυνατό) ότι θα επανέρθει την επόμενη αγωνιστική. Σε διαφορετική περίπτωση, φυσικά και αυτό το ρίσκο είναι καταδικασμένο. Όσον αφορά το σκορ, ο Aldemir χωρίς τον Pachulia θα 'χει περισσότερο χρόνο, ξανά, ωστόσο και πάλι θα πρέπει να ...τύχει για να κάνει καλό σκορ. Ο Teodosic δίνει εύκολο ματς και το εύρος σκορ που περιμένουμε είναι από 0 έως 40. Ο καλός Freeland είναι παίκτης που μπορεί ν' ανταποκριθεί σ' αυτή τη σύγκριση, όμως τελευταία δεν κάνει και τις καλύτερες εμφανίσεις, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε και τον Motiejunas, ο οποίος αν εξαιρέσουμε το μάλλον αναμενόμενα κακό ματς με την Μπαρτσελόνα, οργιάζει τελευταία. Απέναντι στην Ολύμπια των πολλών προβλημάτων (χωρίς Varda και Μarkota πλέον, εκτός των άλλων), θα έχει μια μεγαλύτερη άνεση στο να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό σκορ. Εξάλλου, ο Freeland βρίσκεται πλέον σε μια τιμή που ότι σκορ και να κάνει, την επόμενη αγωνιστική θα είναι πάλι ευκαιρία. Έτσι, ισορροπούμε κατά κάποιον τρόπο στα δύο σενάρια που αναφέραμε. "Επενδύουμε" στο σκορ (που πιστεύουμε ότι θα δώσει ο Motiejunas), ενώ πλέον έχουμε έναν παίκτη για αλλαγή (τον ίδιο, καθώς όση εμπιστοσύνη κι αν του δείξουμε, η Πρόκομ μάλλον έχει χάσει το τραίνο για το TOP 16), αντί για δύο, ή μηδέν.

Δε θα πρωτοτυπήσουμε στον επίλογο, ως την Τετάρτη έχουμε αρκετό καιρό για να το βασανίσουμε κι άλλο στο μυαλό μας. Προτεραιότητα βέβαια είναι να δούμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Mc Calebb, κάτι που μπορεί να μας απλουστεύσει τα σχέδια. Στο "σχέδιο Bo" πάντως, ο Mickael γίνεται Langford, ο Shermandini γίνεται Teletovic και ο Motiejunas, ή ο Slaughter γίνεται Freeland. Με το τελευταίο, ξοδεύουμε μια αλλαγή παραπάνω, όμως ο τελευταίος στόχος που είναι ο Krstic δίνει αρχικά ένα πολύ εύκολο και στη συνέχεια ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό, επομένως ευελπιστούμε ως τότε να έχει πέσει σε μια αρκετά καλύτερη τιμή. Devotion!

2 σχόλια :

  1. O Aldemir είναι δηλωμένος για να παίξει εκτός αν έχει αλλάξει κάτι πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ακόμα άγνοια για το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Mc Calebb. Σ' αυτή την περίπτωση, θα πάρουμε το ρίσκο και θ' αφήσουμε τον παίκτη στην ομάδα, ελπίζοντας να μην είναι κάτι σοβαρό. Υπενθυμίζουμε πάντως πως αυτή την ευχέρεια μας τη δίνει η δυνατότητα διαχείρισης πολλών ομάδων (και η παρουσία του Aldemir τελικά, στο ρόστερ!), άρα είναι κάτι που μάλλον δε θα το κάναμε αν είχαμε πχ μία ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή