Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

TOP 16 - Game 4: ομάδα που χάνει ...δεν αλλάζει.

...γιατί ίσως ήρθε η ώρα να κερδίσει. Το σκεπτικό αυτό απέχει βέβαια από αυτό που ακολουθούμε, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η ομάδα θα μείνει ως έχει και δε θα πραγματοποιηθεί καμιά αλλαγή. Αν είχαμε στο ρόστερ Domercant και Krstic, τότε θα ήταν εύλογο να μην αλλάξει, ειδικά μετά από κάποια πολύ μέτρια εβδομάδα (όπου απλά έτυχε ένα μικρό σκορ και πλέον περιμένεις πολύ μεγάλο). Τώρα όμως, το ρίσκο του να αφήσουμε την ομάδα όπως ακριβώς ήταν το παίρνουμε καθώς ...δε βρίσκουμε κάτι καλύτερο κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ των παικτών που θα μπορούσαν ν' αποχωρήσουν και αυτών που θα μπορούσαμε ν' αποκτήσουμε.

Στη θέση του pg το 'χουμε πει πολλές φορές και το 'χουμε ως ...θεώρημα, ότι ο αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η παρουσία των δύο καλύτερων παικτών. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξουμε για κάτι διαφορετικό, αν και περιπτώσεις όπως του Sloukas και του Samoylenko παρουσιάζουν ενδιαφέρον για κάποιον που δεν μπορεί να χει πχ τον McCalebb, ή απλά θέλει να εξοικονομήσει credits. 

Στους περιφερειακούς, αυτοί που θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε είναι οι Weems και Navarro, οι οποίοι μάλιστα παίζουν μεταξύ τους. Ο πρώτος πραγματοποιεί ένα πολύ μέτριο TOP 16 μέχρι στιγμής και δε θυμίζει τον παίκτη που μάγεψε στη regular season. Με τραυματία τον Popovic θα πάρει πολλές προσπάθειες, αλλά είναι και πιο προφανής στόχος για την Μπαρτσελόνα. Κοιτώντας άλλες περιπτώσεις όμως (και δεδομένου ότι ο Domercant δεν μπορεί ν' αποκτηθεί σε αλλαγή ένα προς ένα, κάτι που ούτως ή άλλως δε θα μας τρέλαινε ως ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή καθώς είναι πολύ ακριβός), κάθε άλλο παρά μας ενθουσιάζει κάτι. Εφόσον παίζει και εντός, θα θυμηθούμε ότι τον είχαμε εκτός rotation (με στάνταρ θέση στο ρόστερ δηλαδή) για το TOP 16 κι άρα θα ...εμπιστευτούμε την αρχική μας κρίση. Όσο για τον Navarro, στην πραγματικότητα ποτέ δεν ...τέθηκε θέμα απομάκρυνσης, απλά αν ήταν ανάγκη θα μπορούσαμε να τον αποχωριστούμε πιο εύκολα από Spanoulis και Langford. 
Μια κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι ν' αλλάξουμε αυτούς τους δύο με Domercant και Siskauskas, δεδομένου ότι μας περισσεύουν και 10 credits, όμως αν και σε καλύτερη συνολική φόρμα, εν τέλει κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι αποτελεί όντως καλύτερη κίνηση, αφού, εκτός των άλλων, ίσως ήρθε η ώρα να κάνουν και κάποιο πιο μέτριο ματς. Δεν το αποκλείουμε ως σενάριο πάντως μέχρι αύριο το απόγευμα...

Στους ψηλούς, ως γνωστόν Krstic δεν μπορούμε να πάρουμε. Ο Batiste παραμένει υποτιμημένος, ενώ στηρίζουμε Savanovic, μετά από δεύτερο συνεχόμενο κάκιστο ματς, εκτός έδρας. Τώρα παίζει εντός και σε αγώνα do-or-die, επομένως περιμένουμε να ...θυμηθεί ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αν πάντως στραβώσει το πράγμα για την ομάδα του (κάτι που φυσικά ευχόμαστε), θα είναι μάλλον αδιάφορος από την επόμενη αγωνιστική, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Freeland που πάει με τη Μάλαγα στη Σιένα για το θαύμα. Ο καλύτερος ψηλός της περσινής σεζόν έχει επανέρθει από τον τραυματισμό του, δίνει σταθερά, όχι εντυπωσιακά, αλλά καλούτσικα σκορ και θα προτιμήσουμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα αντί να πάρουμε τον Schortsanitis, ο οποίος εξακολουθεί να μην είναι αξιόπιστος, αν και το ματς που δίνει ίσως προσφέρεται αρκετά για ένα εντυπωσιακό ranking. 

That's all, devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου