Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

TOP 16 - Game 5: πριν την τελική ευθεία

Επιστρέφουμε μετά από ένα κενό (γεια σου ρε Μαζώ) δύο εβδομάδων, ή αλλιώς μιας αγωνιστικής εβδομάδας. Η προηγούμενη αγωνιστική ήταν πολύ άσχημη συνολικά και παρόλο που μείναμε με 9 παίκτες, λόγω της ξαφνικής απουσίας του Weems, καταφέραμε ν' ανεβούμε λίγες θέσεις. Αυτή την εβδομάδα θ' αλλάξουμε λίγο τις ισορροπίες ανάμεσα στις θέσεις, αφού θα καταφέρουμε επιτέλους ν' αποκτήσουμε τον Krstic, μετά από το τελευταίο κακό του παιχνίδι.

Για να προχωρήσουμε σ' αυτή την κίνηση όμως, θα πρέπει να εξοικονομήσουμε αρκετά credits, πέρα από την καβάτζα που είχαμε αφήσει. Ασφαλώς και οι πλέι μέικερς δεν πάνε πουθενά (γεια σου ρε Μαζώ 2). Στους περιφερειακούς, Langford και Navarro (ειδικά και μετά τον τραυματισμό του Eidson) παραμένουν αμετακίνητοι, ενώ θα αφήσουμε στην ομάδα και τον Spanoulis, παρά το πολύ δύσκολο ματς που έχει. Σαφώς και είμαστε θερμοί υποστηρικτές του rotation, αλλά όχι για τους πρωτοκλασάτους παίκτες, άσχετα με το ρίσκο που εμπεριέχεται, ειδικά στη συγκεκριμένη κίνηση και με δεδομένη τη ροπή του παίκτη στα λάθη. Ο περιφερειακός που θ' αποχωρήσει θα είναι ο Weems, για τον οποίο το αγωνιστικό κενό είναι ακόμα μεγαλύτερο και δεδομένου ότι δεν κάνει ιδανικό TOP16 είναι ένα ερωτηματικό η απόδοσή του. Πόσο μάλλον όταν θα παίξει στην έδρα της ομάδας που τον ανάγκασε σε -8, στη δική του έδρα. Τη θέση του Αμερικανού θα την πάρει ο Bogdanovic, τον οποίο θα χρειαστεί η Ουλκέρ για να κερδίσει την Ούνιξ και να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Τον προτιμήσαμε από Lakovic (do-or-die ματς κι αυτό τα λέει όλα για το ταβάνι, αλλά και το πάτωμά του) και Carroll (επανήρθε στο προσκήνιο λόγω της ιδιαίτερα καλής ψυχολογίας που θα έχει μετά τη μεγάλη του εμφάνιση στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου μέσα στην Βαρκελώνη).

Στους ψηλούς, Kirilenko και Batiste μένουν ως έχουν, ενώ Freeland και Savanovic αγωνίζονται σε ομάδες που μάλλον αδιάφορες είναι. Ο τελευταίος έχει απογοητεύσει μετά την 1η αγωνιστική και θα τον θυσιάσουμε, πακέτο με τον Άγγλο, για να αποκτήσουμε τον Krstic κι έτσι να έχουμε το καλύτερο δίδυμο ψηλών του παιχνιδιού, κάτι που θέλαμε από καιρό. Έτσι, θα πρέπει να κινηθούμε για κάτι αρκετά φθηνό για την τέταρτη θέση και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον Dorsey του Ολυμπιακού, μόλις στα 18+ credits, ο οποίος δίνει σταθερά διψήφια σκορ (το πρώτο ματς, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ μάλιστα δεν το λαμβάνουμε πολύ υπόψη λόγω ανετοιμότητας). Μπορεί να επέστρεψε ο Papadopoulos, αλλά θ' απουσιάζει ο Printezis και δεδομένου ότι η ρωσική ομάδα έχει κορμιά στο 5 που δεν μπορεί να τα παίξει ο Hines, δε νομίζουμε ν' αντιμετωπίσει θέμα χρόνου ο Dorsey (εκτός κι αν προκύψει από φάουλ βέβαια). Όπως και να 'χει, η αξία του αντιστοιχεί σε σκορ 4,5, οπότε οτιδήποτε παραπάνω κάνει από αυτό θα είμαστε ικανοποιημένοι, γι' αυτό εξάλλου και δεν προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε 4 παίκτες από το ίδιο παιχνίδι.

Αυτά προς το παρόν. Οδεύουμε στην τελική ευθεία του παιχνιδιού. Από την Πέμπτη και μετά το EFC θα 'ναι πολύ διαφορετικό. Stand by!

ΥΓ. Συγχωρήστε τις δήθεν χιουμοριστικές παρενθέσεις που αναφέρονται στον Μαζώ, απευθύνονται (και καλά) στην παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου