Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Game 5: upgrading part 2

Όλο και περισσότερο βυθίζεται η ομάδα στη γενική κατάταξη, με την τελευταία αγωνιστική να της στερεί και credits. Αυτό όμως λίγο μας πτοεί, δεδομένου ότι τα σκορ σε γενικές γραμμές είναι χαμηλά, επομένως και οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων όχι τόσο τρομακτικές όσο φαίνονται από τον αριθμό των θέσεων. Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουμε στην ίδια στρατηγική, μόνο που θα χρειαστεί να δώσουμε λίγη παραπάνω έμφαση στα credits και τις επόμενες αγωνιστικές, ενώ παράλληλα θα αναβαθμίζουμε το ρόστερ.

H πιο σίγουρη κίνηση για αυτή την εβδομάδα είναι η απόκτηση του Brown, που μετά το 47,3 που έδωσε απέναντι στη Σαλόν, χρειάζεται σκορ -9 για να δώσει το 15%! Στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται, λογικά θα μείνει 3+ αγωνιστικές, αυξάνοντας τα credits της ομάδας. Θα πάρει τη θέση του Tchicamboud, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ υψηλή τιμή, ενώ στα 54,4 ο Diamantidis είναι κάτι παραπάνω από αμετακίνητος, ειδικά από τη στιγμή που ο McCalebb δεν πατάει καλά στα τελευταία παιχνίδια (στην Τουρκία δεν παίζει καν) και ο Farmar είναι απλησίαστος, για την ώρα τουλάχιστον.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη αλλαγή θα αφορά την αποχώρηση του Thomas της Μακάμπι, ο οποίος απογοήτευσε για δεύτερο σερί παιχνίδι και την απόκτηση του συμπαίκτη του James, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του Blatt και έχει να δώσει credits (με σκορ 4,5 τα παίρνει όλα).

Για την τρίτη αλλαγή, υπάρχουν πολλά σενάρια. Το ένα είναι να έρθει ο Bilan που έχει να δώσει credits στη θέση του Tyus, o οποίος εξακολουθεί να κινείται σε ρηχά νερά. Αυτή όμως είναι μια αλλαγή που προσωπικά δε με ενθουσιάζει, ίσως επηρεασμένος κι από τα "χαΐρια" του San Emeterio την προηγούμενη αγωνιστική. Αν πραγματοποιήσει κακό παιχνίδι ο Bilan (εξάλλου, δεν είναι και η πρώτη επιλογή του Malkovic), τότε μπορεί να ξεμείνει στην ομάδα και να έχει χαραμιστεί στο μεταξύ μια πολύτιμη αλλαγή. Ούτως ή άλλως, η διαφορά ποιότητας των δύο παικτών είναι, αν όχι αρνητική, όσο αφορά την αλλαγή, ανύπαρκτη.

Από την άλλη βέβαια, στους περιφερειακούς δεν υπάρχουν παίκτες που να δίνουν credits, παρά μόνο αγωνιστικά υποτιμημένοι, όπως ο Navarro, ο Nocioni, ο Schilb και ο Hairston. Κοιτάω στους περιφερειακούς γιατί Lucic και Bjelica δεν υπάρχει προφανής λόγος να αποχωρήσουν. Εκεί λοιπόν, μια καλή σκέψη είναι να φύγει ο Blazic που έχει ισορροπήσει σε αξία και να έρθει ένας από τους παραπάνω. Ο Navarro είναι ακόμη υπερτιμημένος, οπότε μπορώ να ασχοληθώ μαζί του και την επόμενη αγωνιστική. Από τους άλλους τρεις, προτιμώ τον Nocioni, καθώς βρίσκεται στη χαμηλότερη τιμή του μετά από ένα κακό (στατιστικά) γι' αυτόν ματς, άρα είναι ευκαιρία. Ο Schilb βέβαια φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ταβάνι για ένα παιχνίδι, αλλά δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη με τις ως τώρα εμφανίσεις του. Και συγκρίνοντας τα στατιστικά του με αυτά του Blazic, είναι πανομοιότυπα. Κερδισμένα φάουλ, πόντοι, ρημπάουντ και γενικότερα πληθωρικά νούμερα, αλλά ...πολλή αστοχία! Γιατί λοιπόν να ξοδέψω μια αλλαγή έτσι κι ας είναι μόνο για 5 credits, που θεωρητικά, συμφέρει πάρα πολύ;

Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα του Blazic μου άρεσαν πάρα πολύ για τον αλλάξω μόλις στα 33 credits. Σίγουρα δε ζημιώνεται από εκεί η ομάδα, δεν είναι αυτός το πρόβλημά της. Οπότε, μπορεί να παραμείνει άλλη μία αγωνιστική και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να έρθει ο Navarro στη θέση του την επόμενη. Αυτοί που με αγχώνουν περισσότερο είναι οι Aradori και Preldzic, που έχουν ιδιαίτερα υψηλή αξία. Ήδη ο δεύτερος έχασε αρκετά στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ ο πρώτος παιχνίδι με το παιχνίδι εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο και γίνεται ο captain της ομάδας. Συγκρίνοντας τα στατιστικά τους ανά παιχνίδι, αυτός που θα αποχωρήσει, σ' αυτό το σενάριο είναι ο Preldzic, καθώς ο Ιταλός είναι ιδιαίτερα σταθερός και στη θέση του θα έρθει ο Kill Bill, aka Spanoulis. Το "λάθος" της ομάδας ήταν που δεν προτιμήθηκε από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά δε γίνεται να αγνοήσεις τον Emeterio που είχε να δώσει credits. Οπότε, κανένα λάθος, απλά ατυχία. Έστω κι αν τώρα πληρώνω αυτή την αλλαγή πολύ περισσότερο (χρειάζονται 12 credits, ενώ θεωρητικά, αν υπήρχε 4η αλλαγή θα μπορούσα να πάρω 7 την προηγούμενη, με τους ίδιους παίκτες). Και πάλι όμως δεν είναι άσχημα για την αγωνιστική αξία των δύο παικτών. Κι αν υπάρχουν επιφυλάξεις για την παρουσία του Spanoulis εκτός έδρας και την γενικότερη κατάσταση της ομάδας του, παρατηρώντας τα στατιστικά στα παιχνίδια της Μιλάνο, οι αντίπαλοι περιφερειακοί δεν τα πάνε διόλου άσχημα.

Προτιμώ αυτή την κίνηση από την αποχώρηση Blazic, καθώς ο Spanoulis είναι παίκτης που θα μείνει στην ομάδα όπως και να 'χει και υπάρχει μικρότερη αναγκαιότητα να αποχωρήσει ο Blazic από τους άλλους δύο. Επιπρόσθετα, ο Nocioni είναι ελαφρώς υπερτιμημένος, επομένως και με ένα καλό σκορ θα διατηρήσει νορμάλ αξία, εφόσον μπορέσω να ασχοληθώ μαζί του την επόμενη αγωνιστική.

Κι εκεί που έχουν κλείσει οι αλλαγές, το μάτι μου πέφτει πάνω στους most-bought και συγκεκριμένα στον Begic. Αναρωτιέμαι γιατί, αλλά ο συγκεκριμένος παίκτης έχει κάνει δύο πολύ καλά σκορ στα τελευταία παιχνίδια, μπαίνοντας στο rotation του Λάσο. Είναι και υποτιμημένος, θέλοντας σκορ 6 για να πιάσει το 15%. Συγκρίνοντάς το με το 4,5 του James και συνυπολογίζοντας τη μεγαλύτερη ποιότητά του, αλλά και το ιστορικό του στην Euroleague (προφανώς έχει περισσότερα καλά ματς από τα ελάχιστα του James), όπως επίσης και τις περίεργες ...διαθέσεις του Blatt (ήδη Shermandini και Caner-Medley δείχνουν σημάδια "ζωής"), θα προτιμήσω τον Σλοβένο που ακόμα κι αν στραβώσει η περίπτωσή του, μπορώ να τον αφήσω πιο εύκολα στην ομάδα. Εξάλλου, παίζει σε ένα γήπεδο που ξέρει πολύ καλά.

Έτσι λοιπόν, η ομάδα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει ως εξής:

1.  Diamantidis
2.  Brown
3.  Spanoulis
4.  San Emeterio
5.  Aradori
6.  Blazic
7.  Lucic
8.  Bjelica
9.  Begic
10.Tyus

7 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και αυτό είναι το τελευταίο ποστ, βάζω εδώ το σχόλιο αν και γράφω μετά την πέμπτη αγωνιστική. Έχω τα εξής διλήμματα και θα εκτιμούσα την άποψή σου.

    - Στη θέση του Blazic, να πάρω Navarro ή Schilb? Κλίνω προς τον πρώτο για να πω την αλήθεια, αλλά ο άλλος μάλλον θα δώσει credits.
    - Να δώσω Farmar και Bjelica για Βο (ή Hickman) και Krstic ¨Η να δώσω Begic και Bjelica για Bilan και Erden? Γενικά να θυσιάσω τον Farmar για κάποιο σοβαρό ψηλό ή να περιμένω ακόμα μαζεύοντας credits από τους υποτιμημένους?
    Και στα 2 παραπάνω σενάρια περισσεύουν και καμιά 10αρια credits.

    Η υπόλοιπη ομάδα μου είναι αρκετά αξιοπρεπής με Brown, Spanoulis, Nachbar, San Emeterio, Lucic και Shawn James.


    Ευχαριστώ προκαταβολικά για την άποψή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατι μας ειπες ρε παιχταρα, αυτα τα διλληματα τα εχουμε ολοι! κ οταν λεμε ολοι εννοουμε ολοι! τι ρωτας τον "ειδικο"; μονος σου πρεπει να αποφασισεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδερφέ δε ρώτησα κανέναν ειδικό, ρώτησα κάποιον ακόμη που ασχολείται με το άθλημα να μου πει τη γνώμη του. Προφανώς μόνος μου θα αποφασίσω τελικά, αλλά η παρούσα διαδικασία ονομάζεται διάλογος -δεν είμαι σίγουρος αν τη διδάχθηκες στο σχολείο.

    Πιο χρήσιμο θα ήταν να πεις τη γνώμη σου στο θέμα, παρά να τρολλάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού προέχει η συλλογή των credits. Οι δικές μου κινήσεις ακολουθούν αυτήν την επιταγή. Όμως, εσύ Νίκο έχεις τον Farmar στην σύνθεσή σου. Κατά την γνώμη μου είναι keeper. Δεν θα έκανα cash in τα credits του γιατί μετά θα έπρεπε να δαπανήσω πάνω - κάτω το ίδιο κεφάλαιο για να τον αποκτήσω.

    Στα PG έχω κεφάλαιο για να αποκτήσω τον Bo αλλά η μέχρι τώρα παρουσία του με φοβίζει. Κατεβαίνοντας πιο κάτω στο χρηματιστήριο αξιών, βλέπω τον Ίμπυ να μου κλείνει το μάτι. Έχει ένα εκτός με την Τσεντεβίτα και δυο καπάκια εντός ενώ βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

    Υπάρχει και η περίπτωση Διαμαντίδη, βέβαια. Όλοι περιμένουμε ξεμπούκωμα αλλά η τάση του στα credits είναι πτωτική...

    Αφού διαβάσατε όλα αυτά, παρακαλώ διαγράψτε τα από την μνήμη σας. Όπως σχολιάζαμε μ' ένα ξένο φίλο: "if i traded stocks like i added and dropped players in bwinfantasy i'd be homeless by now". Η ομάδα μου από του χρόνου θα λέγεται Lehmann Bros...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση!

    Τον Βο κι εγώ τον φοβάμαι, δεν κάνει ακόμα καλές εμφανίσεις. Επιπλέον για το Διαμαντίδη, εκεί που έχει φτάσει σε τιμή και με δεδομένη την πτωτική του τάση, ας κάνει μια καλή εμφάνιση και βλέπουμε.

    Μετά και από τα περισσότερα παιχνίδια των πρωταθλημάτων(αν και περιμένουμε ακόμα κυρίως Chalon και Efes), κλίνω στο να κρατήσω το Farmar και να αποκτήσω Schilb, Erden και πιθανότατα Lorbek (ως υποτιμημένο αγωνιστικά) στη θέση των Blazic, Begic, Bjelica. Για Navarro θα πάω την επόμενη αγωνιστική αν δείξει σημάδια σταθερότητας.

    To εναλλακτικό σενάριο που είχα θα το εφαρμόσω στη δεύτερη ομάδα μου, όπου θα έρθουν Ibby, Krstic και Erden στη θέση των Tsicamboud, James και Bjelica.

    Καλή μας τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα devotionίτες! Sorry για την καθυστέρηση. Συμφωνώ και με τους δυο σας. Όταν έχεις credits και δίλημμα, υπερισχύουν τα credits!
    Μεταξύ Navarro και Schilb προτιμώ για την επόμενη αγωνιστική τον 2ο λόγω credits και σίγουρου χρόνου συμμετοχής. Ξεμπούκωσε για τα καλά (όχι ότι δεν τον έχω ικανό να κάνει 2/20 σουτ πάλι). Όχι ότι ο Λα Μπόμπας δεν είναι πολύ φθηνός, αλλά μπορεί να συνεχίσει στο ρελαντί, ειδικά μετά από το διπλό στη Μόσχα.
    Δυστυχώς για τον Bo δεν πάνε καλά τα πράγματα. Όσο δεν τον γράφω στο blog ότι θα τον πάρω (μιας και του έχω μια φαντασιακή αδυναμία - πέρυσι μέχρι και τραυματία τον άφησα μέσα για όποιον θυμάται), μην τον πάρετε!
    Για Farmar συμφωνώ με Banou, εξάλλου βρίσκεται σε ..χαμηλή για την κλάση του τιμή και με το εντός με τη Μιλάνο λογικά θα ξαναανέβει. Από την άλλη βέβαια, ο Μήτσος είναι πάμφθηνος και όσο χάλια και να παίζει, αυτή τη στιγμή μπορείς να πάρεις δύο Μήτσους με έναν Farmar και να σου μείνουν κιόλας! Εφόσον όμως στους ψηλούς υπάρχουν παίκτες με credits, τότε μπορείς Νίκο να επενδύσεις στα "σίγουρα" εκεί και μετά να ξαναδείς πως θα πάρεις Krstic και τους λοιπούς. Γενικά μ' αρέσει πολύ το ρόστερ που κατέληξες και η λογική του βεβαίως, όπως και το ότι εφαρμόζεις το εναλλακτικό στη δεύτερη ομάδα.

    Κι επειδή είδα την twitterοσυζήτηση, ποιός είναι αυτός ο Lehmann;

    ΑπάντησηΔιαγραφή