Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Game 6 - Νέα Μέτρα

Γλυκιά γεύση άφησε στην ομάδα η τελευταία αγωνιστική, καθώς έδωσε σημάδια "ζωής", μετά από ένα σερί κακών εμφανίσεων. Σίγουρα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, όμως επίσης θα μπορούσαν να είναι και πολύ χειρότερα (αρκεί απλώς να διαβάσει κανείς την τελευταία ανάρτηση για να δει τι παίχτηκε, τι χάθηκε και τι όχι) και δεδομένου ότι ανέβηκε 7.500 θέσεις, βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Βέβαια, σ' αυτό το σημείο της σεζόν και με μικρά γενικά σκορ ως τώρα, οι θέσεις μεταξύ τους δεν έχουν τόσο μεγάλη απόσταση σε σκορ όση υπονοούν, γι' αυτό και ίσως υπάρξουν μεγάλες μεταβολές και αυτή την αγωνιστική. Όσον αφορά το ρόστερ, επιβάλλεται να πάρουμε νέα οικονομικά μέτρα (εφόσον δεν τα πήραμε την προηγούμενη), σε credits για να χτίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υποδομές για το comeback που θα ακολουθήσει. Εδώ βέβαια, παίρνουμε credits...

Απευθείας στο ψητό και στο ρόστερ, στους point guards, ο Brown βγήκε δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα MVP της αγωνιστικής (η ομάδα του Schilb ηττήθηκε γι' αυτό και έχασε τη διάκριση, αν και έβγαλε μεγαλύτερο rkg), επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση. Με την αξία που έχει και τα credits που έχει να δώσει, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω μία ομάδα που δε θα τον έχει στη σύνθεσή της. Από την άλλη βέβαια, ο Diamantidis συνεχίζει να απογοητεύει και στο τελευταίο μάλιστα παιχνίδι έκανε το οικτρό -5! Η αξία του έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά (για αυτόν) επίπεδα, ωστόσο ζήτημα απομάκρυνσής του δεν τίθεται καν. Όχι για την ώρα τουλάχιστον. Ας φτιάξουμε όλη την υπόλοιπη ομάδα κι ας είναι αυτός το πρόβλημα.

Στην περιφέρεια, ο Spanoulis ξεκίνησε ηγετικά με το καλησπέρα, χάρις στο εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο στο Μιλάνο και τώρα έχει δεύτερο συνεχόμενο εκτός στη Βιτόρια. Ασφαλώς καμιά συζήτηση για τζάμπα αλλαγή, απλά ίσως να μην έχει και την καλύτερη βραδιά του την Παρασκευή. Απέναντί του θα βρει τον San Emeterio, ο οποίος ήταν ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του στην ήττα της Κάχα από την Τσεντεβίτα. Ο Aradori συνέχισε σε σταθερά επίπεδα και δεδομένου ότι οι καλές περιπτώσεις στη θέση βρίσκονται αρκετά πιο χαμηλά και υπάρχουν ήδη αρκετά unspent credits, δε θα ασχοληθώ ούτε μαζί του. Οπότε ο κλήρος πέφτει στον Blazic, που έκανε άλλη μια μετριοκαλή εμφάνιση και ήρθε η ώρα να αφήσει τη θέση του. Οι δύο σοβαρότεροι υποψήφιοι είναι ο Schilb και ο Navarro. Ο πρώτος ξέσπασε με τη Μάλαγα κάνοντας rkg 34 και πλέον δίνει το 15% της αξίας του με σκορ 4. Από άποψη credits λοιπόν στέκει καλύτερα, αλλά παραμένει πιο επίφοβος από τον Navarro που δείχνει να πατάει όλο και καλύτερα. Η όποια σιγουριά των credits πάντως δείχνει το δρόμο. Άλλες λύσεις που ενδεχομένως εξεταστούν την επόμενη αγωνιστική είναι ο Nocioni (αναμενόμενα) και ο Tabu, ο οποίος έχει πάρει τα κλειδιά της Καντού στα τελευταία ματς και στα 16 credits είναι λίρα εκατό. Με μια καλή εμφάνιση και τώρα θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη αγωνιστική.

Στους ψηλούς ο Begic απογοήτευσε απέναντι στον Baynes και έχοντας να αντιμετωπίσει τον Schortsanitis στο ΟΑΚΑ, αποχωρεί εύλογα από την ομάδα. Από εδώ ξεκινάει το δύσκολο όμως. Από τους άλλους τρεις, καλό θα ήταν να αποχωρήσει και ο Bjelica και ο Tyus, ενώ ο Lucic συνεχίζει να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Από πιθανούς στόχους, υπάρχουν οι Bilan, Erden και Lorbek, ενώ αν κοιτάξουμε στις κορυφαίες θέσεις, υπάρχει ο Krstic στα 74,9. Μου φαίνεται καλό deal η αλλαγή Lucic με Krstic. Εφόσον όμως σίγουρα θα υπάρξει μια ακόμα αλλαγή στους ψηλούς, θα βρω πρώτα αυτή και μετά θα ελέγξω ξανά τη "σέρβικη" αλλαγή. 

Αυτός που θα φύγει σίγουρα θα είναι ο Begic. Για τη θέση του, εφόσον υπάρχουν παίκτες που να δίνουν credits, δε θα ασχοληθώ εν τέλει με τον Lorbek ακόμα. Από τους υποτιμημένους Bilan και Erden, προτιμώ τον πρώτο, αν και δε γεμίζει το μάτι αγωνιστικά όσο ο Τούρκος, καθώς χρειάζεται σκορ -9 για να πάρει το 15%, σε αντίθεση με το -1 του Erden. Συνεπώς, είναι πιθανό να καθήσει μια αγωνιστική παραπάνω από τον "αντίπαλό" του, χωρίς πρόβλημα, ενώ είναι και το -7 του Erden απέναντι στην ίδια ομάδα (Μιλάνο) την πρώτη αγωνιστική, που κάθεται περίεργα. Όχι ότι περιμένω να το επαναλάβει, έχει πάρει μπρος έκτοτε, αξιοποιώντας και τον τραυματισμό του Barac. Βάσει των παραπάνω, η δεύτερη αλλαγή θα είναι Begic->Bilan.

Έχω ακόμα αρκετά unspent για να χωρέσουν τον Krstic στη θέση του Lucic. Η άλλη περίπτωση είναι να φύγει ένας άλλος ψηλός για τον Erden. Μεταξύ Bjelica και Tyus προτιμώ να αποχωρήσει ο συμπαθής κατά τ' άλλα Αμερικανός, λόγω χαμηλότερων πτήσεων, αλλά και του εντός έδρας παιχνιδιού του Σέρβου. To δίλημμα που προκύπτει λοιπόν είναι Krstic+Tyus/Lucic+Erden (με αυτά και με αυτά τη σκαπούλαρε ο Nemanja!). Χρειάστηκε σκέψη, αλλά εν τέλει κατέληξα στο δεύτερο, δίνει credits, μέσω Erden, κοστίζει λιγότερο (11,4 credits) και οι παίκτες του έχουν καλύτερο (σχετικά πάντα) momentum. Με μια καλή εμφάνιση του Erden θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο με δύο θέσεις ψηλών και όσο καλό σκορ και να κάνει ο Krstic, θα υπάρχουν και άλλοι σοβαροί υποψήφιοι για να έρθουν στις θέσεις των Lucic και Bjelica. Αν και ο βασικός στόχος παραμένει κι αυτός Σέρβος.

Το ρόστερ λοιπόν θα έχει λογικά ως εξής:

Diamantidis
Brown
Spanoulis
San Emeterio
Aradori
Schilb
Lucic
Bjelica
Erden
Bilan


Devotion!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου