Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Game 7 - Ενίσχυση στην frontline

Άρχισε να φαίνεται λίγο φως στον ορίζοντα σιγά σιγά, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσει η ομάδα σε ένα αξιοσέβαστο σημείο. Το δίλημμα της προηγούμενης αγωνιστικής βγήκε και μάλιστα θα ταίριαζε ιδανικά με την αλλαγή του Lucic με τον Krstic, παίρνοντας μάλιστα και κάποια ελάχιστα credits, αλλά ο τελευταίος τραυματίστηκε στο μεταξύ και χάνει τον αγώνα με την Παρτιζάν κι εμείς την ευκαιρία να τον τσιμπήσουμε από αυτή την αγωνιστική. Ουδέν κακόν, αμιγές καλού όμως. 

Το αρχικό σενάριο που μπορεί να είδατε και από την Παρασκευή στο twitter έλεγε για Rudy στη θέση του Aradori, Krstic στη θέση του Lucic και Lorbek στη θέση του Bjelica. O τραυματισμός του Krstic όμως και η πιο αντικειμενική κρίση για τον Blazic (η απόκτησή του μπορεί να χαρακτηριστεί ως πισωγύρισμα, αλλά έχει να δώσει credits), αλλάζει τα πλάνα. Και η αλήθεια είναι ότι τα μπερδεύει αρκετά.

Ας δούμε τους αμετακίνητους πρώτα. Στους point guards μπορεί να μην υπάρχει το ιδανικό δίδυμο, ακόμα, αλλά όπως έχω αναφέρει και στις προηγούμενες αναρτήσεις, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής. Ο Brown βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει να δώσει πολλά credits ακόμα, ενώ ο Diamantidis έδωσε σημάδια ζωής και στα 45 credits είναι εξαιρετικά υποτιμημένος, αγωνιστικά πάντα. Τώρα αν κάνει ένα πολύ καλό σκορ κι από την άλλη ο Farmar πατώσει στο ΣΕΦ (λίγο απίθανο βέβαια για 2ο σερί παιχνίδι), ή ο McCalebb επανέρθει στα φυσιολογικά του επίπεδα, θα επανεξετάσω το θέμα. Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος.

Στους περιφερειακούς, ο Spanoulis δεσπόζει της γραμμής, ενώ ο Schilb πραγματοποίησε εκ νέου καλή εμφάνιση και έχοντας να δώσει και credits, μένει φυσικά χωρίς δεύτερη σκέψη. Για να έρθει ο Blazic πάντως θα πρέπει να αποχωρήσει ένας εκ των Aradori και San Emeterio και ενδεχομένως και οι δύο, σε περίπτωση που αποκτηθεί και ο Rudy ή ο Langford. Από τους δύο πρώτους πάντως, θα προτιμήσω να δώσω Aradori που ως τώρα είναι αψεγάδιαστος, αλλά και σε πολύ καλή τιμή. Τα 60 credits του San Emeterio δεν είναι και τιμή ευκαιρίας για πώληση και παρόλο το ρίσκο που εμπεριέχει η προτίμησή του, ειδικά μετά και την αλλαγή προπονητή, είναι παίκτης που θα μπορούσα να αφήσω γενικότερα στην ομάδα. Όσον αφορά Rudy ή Langford, ο δεύτερος φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση (σ' αντίθεση πάντως με την ομάδα του), έχει ματς που προσφέρεται για καλό σκορ, εντός με την Τσεντεβίτα και οι πιθανές απουσίες των Cook και Bourousis θα του προσφέρουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Από την άλλη ο Rudy δεν πατάει καλά στα τελευταία ματς στη διοργάνωση, με αποκορύφωμα την τραγική του παρουσία στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, βρίσκεται στη χαμηλότερη του τιμή της χρονιάς, τιμή που ο Langford πιο δύσκολα θα ξεπεράσει, καθώς διατηρείται στα 70 credits ενώ πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις. Συνεπώς, θα προτιμούσα ίσως μόνο για τη συγκεκριμένη αγωνιστική τον Αμερικανό, αλλά επειδή θεωρώ το ταβάνι του Ισπανού μεγαλύτερο, εφόσον αποχωρήσει και ο San Emeterio, θα αποκτηθεί ο τελευταίος. Κι ας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες οι ...συμπάθειές μου για τους δύο παίκτες.

Στους ψηλούς, η πλέον προφανής κίνηση είναι η αλλαγή του Bjelica με τον Lorbek. Μπορεί ο τραυματισμός του Σέρβου να άφησε την ομάδα με 9 παίκτες, όμως τουλάχιστον δεν έχασε σε credits κι έτσι η αλλαγή αυτή δίνει ακόμα credits. Ο Lorbek από την άλλη έχει πάρει μπρος στα τελευταία παιχνίδια, αγωνιζόμενος για περισσότερη ώρα. Εύλογα θα αποτελέσει τον most-bought player της αγωνιστικής. Erden και Bilan μπορεί να μην ενθουσίασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι, αλλά γι' αυτό ακριβώς είχαν προτιμηθεί, καθώς έχουν ακόμα πολύ καλά περιθώρια για να δώσουν credits. Συνεπώς μένουν ως έχουν και θα ασχοληθώ σίγουρα μαζί τους την επόμενη αγωνιστική. Όσο για τον Lucic, με εξαίρεση το ματς με την ΤΣΣΚΑ αποδίδει εξαιρετικά και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να τον διώξω, ειδικά από τη στιγμή που ο Krstic είναι τραυματίας. Αύριο βέβαια έχει να αντιμετωπίσει πάλι την ΤΣΣΚΑ. Κοιτώντας στα ακόμη πιο ψηλά πατώματα, μιας και η αλλαγή Aradori για Blazic αφήνει πολλά credits ελεύθερα, οι καλύτερες δυνατές λύσεις φαίνονται να είναι ο Baynes και ο Thompson. Σταθερότατοι και οι δύο, ο πρώτος έχει το πλεονέκτημα ότι είναι μεγάλο κορμί και κυριαρχεί στη ρακέτα (έχει 5 double-double), αλλά αν εξαιρέσουμε το 33άρι που έχει κάνει, κατά τ' άλλα δεν έχει και τα πιο τρελά νούμερα. Ωστόσο είναι εξαιρετικά σταθερά (16-19). Από την άλλη ο Thompson έχει παρόμοια νούμερα, έχει περάσει μία φορά περισσότερη το 20 rkg και ουσιαστικά υστερεί μόνο στα ρημπάουντ, σε σχέση με τον Baynes. Βάσει ματς είναι πιο φρόνιμο να προτιμήσει κανείς τον Thompson μέσα στη Σαλόν (στον πρώτο γύρο είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι), αντί για τον Baynes μέσα στη Φενέρ, αλλά ο τελευταίος βγάζει μια αίσθηση πιο κυρίαρχου παίκτη. Έχει βέβαια ένα σημαντικό θέμα με τα φάουλ, αλλά μέχρι στιγμής, στο χρόνο που βρίσκεται στο παρκέ δείχνει ασταμάτητος. Αν και αντικειμενικά η προτίμησή του δε στέκει όσο θα ήθελα, προτιμώ τον Αυστραλό, καθώς θεωρώ ότι μπορεί να σταθεί πιο εύκολα στα υψηλά πατώματα. Ποιος να μου το 'λεγε, δύο χρόνια πριν, ότι θα υπάρξει στιγμή που θα έχω να διαλέξω μεταξύ δύο ψηλών που έχουν περάσει από τον Ίκαρο Καλλιθέας και μάλιστα, των ακριβότερων, αυτή τη στιγμή, του παιχνιδιού...

Έχουμε λοιπόν τέσσερις αλλαγές! Lorbek και Blazic είναι σίγουροι, οπότε έχω να επιλέξω μεταξύ San Emeterio + Baynes και Rudy + Lucic. Αν η σύγκριση πάει βάσει θέσης, δυσκολεύομαι αρκετά, αν και τείνω προς το πρώτο σενάριο, με τη λογική ότι ο San Emeterio μπορεί να κάνει πιο εύκολα σκορ ανάλογο του Rudy, απ' ότι ο Lucic ανάλογο του Baynes. Αν όχι τώρα, σε πιο σταθερή βάση. Αν η σύγκριση γίνει βάσει αξιών, δηλαδή οι δύο ακριβοί και οι δύο φθηνότεροι, αυτή τη στιγμή ο Baynes μου βγάζει αρκετά μεγαλύτερη σιγουριά από τον Rudy για σκορ, ενώ και μόνο που ο San Emeterio είναι φθηνότερος από τον Lucic, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα. Οπότε η προτίμηση πάει, πιο εύκολα με αυτό τον τρόπο, στο πρώτο ζευγάρι.

Αυτές βέβαια είναι σκέψεις που εν τέλει έχουν μικρή σημασία, καθώς αφορούν προβλέψεις που είναι από δύσκολες έως αδύνατες. Γι' αυτό είναι καλό να κοιτάζει κανείς σε βάθος χρόνου. Σίγουρα ο Rudy είναι ευκαιρία στα 73 credits, αλλά στην τελική ιδανική μου ομάδα δε νομίζω ότι θα ήθελα να έχω Lucic μέσα, όσο πουλέν κι αν τον θεωρώ. Σ' αντίθεση με τον San Emeterio, που έχει δώσει δείγματα τις προηγούμενες χρονιές ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλή τιμή για μεγάλο διάστημα και ότι αυτή, τουλάχιστον, είναι η πραγματική του αξία, άσχετα με κάποιες πολύ αρνητικές παρενθέσεις. Κι επίσης ο Baynes είναι ο μόνος ψηλός που θυμίζει κάτι από τον περσινό Krstic και από παλιότερους (πριν 3+ χρόνια) επιβλητικούς ψηλούς στο fantasy.

Το ρόστερ λοιπόν, θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ως εξής:

Diamantidis
Brown
Spanoulis
San Emeterio
Schilb
Blazic
Baynes
Lorbek
Erden
Bilan


Devotion

4 σχόλια :

  1. Καλημερα στην παρεα.
    Πιστευω οτι η εβδομαδα αυτη λογω των τραυματισμων που εχουν καποιοι παιχτες δεινουν την δυνατοτητα για καλες επιλογες.
    1)Βοροντσεβιτς 39,2 (Λειπει ο Κρστιτς)
    2)Λασμε 62,5 (Λειπει ο Σχορτσιανιτης)
    3)Νοτσιονι 40,5 (Λειπει Μπιελιτσα λαι παιρνει τωρα πλεον το μεγαλυτερο μερος των επιθεσεων.Ο νεος Κοουτς Γιαν Ταμπακ θεωρω οτι θα παει στις δοκιμασμενες λυσεις και δεν θα αλλαξει τον τροπο παιχνιδιου της ομαδας απο το πρωτο αγωνα)
    3)Διαμαντιδης 45,4 (Λειπουν Πανκο και Σχορτιανιτης ενω ο Ουκιτς ηταν τραυματιας τις προηγουμενες μερες οποτε λογικα θα παρει περισσοτερες επιθεσεις πανω του)
    4)Λανγκφορντ 71,4 (Λειπει ο Μπουρουσης και στα τελευταια δυο χωρις αυτον πηρε περισσοτερες επειθεσεις)
    5)Αντερσεν 27,2 (Λειπουν Σατο και ΜαΚαλεμπ και ο Πιανιτζιανι του δινει μεγαλυτερο βαρος μεσα στην ομαδα)
    Καποιοι παιχτες ισως ειναι ακριβοι (Λαγκφορντ και Λασμε) αλλα θεωρω οτι μπορουν να μαζεψουν αρκετους ποντους αυτην την βδομαδα.
    Αν επρεπε να κανω μονο τρεις αλλαγες στην ομαδα αυτες θα ηταν σιγουρα Βοροντσεβιτς,Διαμαντιδης οι σιγουροι και Αντερσεν για ψηλο ή Νοτσιονι για γκαρντ.
    Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχουν βεβαια και οι λυσεις του Ναβαρο που δειχνει να παταει καλυτερα στα τελευταια ματς, του Γουιμς που και αυτος στα τελευταια ματς εχει μεταμορφωθει προσ το καλυτερο,του Λορμπεκ του οποιου η τιμη ειναι ακρως δελεαστικη,του Μπλαζιτς που στα τελευταια δυο δειχνει το πραγματικο του ταλεντο.

      Διαγραφή
  2. Παρακολουθησα το ματς ΤΣΣΚΑ-Παρτιζαν και θελω να κανω καποια σχολια.
    1)Εξαιρετικη εμφανιση απο Βοροντσεβιτς με στατιστικη για Οσκαρ.12 ποντους με 2/2 διποντα,5/5 βολες,1/2 τριποντα (το δευτερο στην ληξη του 3ου δεκαλεπτου πεταξε την μπαλα απο μακρια γιατι νομιζε οτι τελειωνε ο χρονος),4 αμυντικα-1 επιθετικο ριμαπουντ,2 κλεψιματα,1 φαουλ,3 κερδισμενα φαουλ και 0(!!!!) λαθη σε 22'25''.Βαθμολογια 20(+10%)=22. Πιστευω αρκετα καλη για τα 39,2 που ισως μπορουσε να ξοδεψει καποιος για να τον αποκτησει.
    2)Δεν ξερω αν εχει αναφερθει ξανα, αλλα ο Λουσιτς τι γυρευει στους Σεντερ στο παιχνιδι?Πρωτη φορα τον ειδα ζωντανα.Ο Παιχτης ειναι καθαρο γκαρντ.Παιρνει πολλες προσπαθειες στο παιχνιδι,κερδιζει αρκετα φαουλ αλλα λογω απειριας κανει και αρκετα λαθη.Σε επομενα διλημματα μεταξυ αυτου ή του Μουσλι για την θεση του Σεντερ θα προτιμησω τον δευτερο ο οποιος ειναι πιο σταθερος με μετρημενες προσπαθειες.
    3)Ειναι να εχει παιξει κανεις στο στοιχημα τον τρελο Τεοντοσιτς να βαλει καποιους ποντους και να τον βλεπεις να προσπαθει να κανει μαγκες ολους τους συμπαικτες του.11 ασιστ σημερα απο τις οποιες οι 3 θα μπορουσαν σιγουρα να ειναι δικα του καλαθια.
    4)Ο Γουιμς σε ρηχα νερα σημερα.Ειναι παικτης που παιρνει βαθμολογια μονο απο τους ποντους του.Σουτ και τρεξιμο στο αιφνιδιασμο.Δεν δημιουργει για τους αλλους (αρα ελαχιστες ασιστ),δεν παει στο ριμπαουντ(αμυντικο και επιθετικο).Και αν το παιχνιδι ξεφυγει στην διαφορα τοτε παιζει λιγοτερο σε σχεση με αλλους γκαρντ που κυμαινονται σε τιμες παραπλησιες με αυτον.
    Δεν ξερω αν βοηθησα καποιον με την μικρη αυτη αναλυση απλα προσπαθησα να βοηθησω καποιους σε μελλοντικες τους επιλογες στο παιχνιδι.Καλη συνεχεια και θα τα ξαναπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες στην παρέα μας Άλεν! Ευπρόσδεκτες οι προτάσεις, όταν μάλιστα είναι τόσο εμπεριστατωμένες. O Lucic ναι, δυστυχώς πέρυσι πέρασε τη χρονιά στη σκια του Macvan, φέτος έχει το ελεύθερο και προσωπικά θα τον προτιμούσα και τον προτιμώ ακόμα από τον Musli, καθώς φαίνεται πιο έτοιμος. Φέτος.
    Πολύ εύστοχη πρόβλεψη ο Βοροντσέβιτς, αλλά δυστυχώς στην ομάδα που βρίσκεται θα έχει συνεχώς ταβάνι, οπότε θα μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο ..συγκεκριμένες αγωνιστικές και όχι σταθερά.
    Όσο για τον Νοτσιόνι, έχει βυθιστεί κι αυτός μαζί με όλη την Κάχα. Κι ας μην τον έχω στην ομάδα του blog, σε άλλες την έχω πατήσει και με το παραπάνω.
    Ο Μήτσος βέβαια, σταθερή αξία. Καιρός ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή