Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Game 20 - Ενίσχυση από την Μόσχα

Τα ρίσκα της προηγούμενης αγωνιστικής δεν έπιασαν τελικά κι αυτό οφείλεται κυρίως στο μόλις 9,9 του Brown, που χάλασε όλο το σχέδιο. Ο Lampe στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά το ίδιο έκανε και ο Krstic, που βγήκε MVP της αγωνιστικής, όπως επίσης και ο Davis, παρά το άσχημο ξεκίνημά του στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Το αποτέλεσμα, περίπου 26 πόντοι λιγότεροι κι αντί μια θέση στη 50άδα της αγωνιστικής, μια μικρή μόνο άνοδος στη συνολική βαθμολογία. Κάτι είναι κι αυτό όμως...

Πριν ξεκινήσουμε, να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία για αυτή την αγωνιστική είναι Τετάρτη, 6 Μαρτίου στις 20:00, ώρα Ελλάδας, καθώς διεξάγονται την ίδια μέρα δύο παιχνίδια, στην Γερμανία. Για ποιο λόγο (γιορτή, αργία κλπ) γίνεται αυτό εκεί, δεν ξέρουμε και ούτε μας αφορά κιόλας.

Η πρώτη κίνηση που θα γίνει εν όψει των παιχνιδιών που έρχονται είναι η επαναφορά του Davis, στη θέση του Mirotic. Είναι αποδεδειγμένα πλέον ο πιο φορμαρισμένος ψηλός της διοργάνωσης, κατάφερε να δώσει ένα πολύ καλό σκορ ακόμα και μέσα στην Βαρκελώνη και εντός έδρας, όπου περιμένει την Σιένα, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός. Ο Mirotic δεν απογοήτευσε, αλλά σε εκτός έδρας ματς, μέσα στην Ζαλγκίρις, δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητός. Ούτως ή άλλως, ήταν παίκτης "μιας χρήσης", από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η δεύτερη κίνηση κι αυτή σχετικά προφανής, τουλάχιστον ως προς τον παίκτη που θα αποχωρήσει είναι ο Teodosic στην θέση του Brown. Κι όμως, ο Σέρβος πλέι μέικερ, μπαίνει μετά από πάρα πολύ καιρό στο ρόστερ της ομάδας. Το γιατί συμβαίνει αυτό, έχει να κάνει κυρίως με τον αντίπαλο και την έδρα στην οποία έχει να παίξει, δηλαδή με την Μπάμπεργκ, στην Γερμανία, όπου μετά το περσινό buzzer-beater, ήρθε άλλη μια πολύ γεμάτη εμφάνιση στη φετινή Regular Season. Ούτως ή άλλως, ο Μεσίνα του έχει δώσει τα κλειδιά της ομάδας και στο TOP 16 είναι συνεχώς "διψήφιος" με μερικά πολύ καλά σκορ. Η σκέψη για επαναφορά του McCalebb δεν προχώρησε, καθώς η Φενέρ υποδέχεται την Μακάμπι που προέρχεται από δύο μεγάλες νίκες και φαίνεται πως είναι έτοιμη να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Εκτός των άλλων, ο Brown δεινοπάθησε πριν δύο εβδομάδες, μέσα στο Γιαντ Ελιάου βέβαια, δίνοντας 4 rkg! O τελευταίος, μετά και το 9 με την Φενέρ, έδειξε ότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και μέσα στην Κίμκι που μετά από δύο σερί ήττες καίγεται για τη νίκη, τα πράγματα δε θα είναι και πολύ εύκολα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορούν να γίνουν για την τρίτη αλλαγή. Η Μάλαγα είναι μια έδρα που την αποφεύγω σταθερά για περιφερειακούς παίκτες, αλλά ο Diamantidis σίγουρα μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση εκεί μέσα, ειδικά όταν τους έχει "σκοτώσει" πέρυσι στη λήξη αγώνα. Ο Fernandez έχει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα εχθρική ατμόσφαιρα μέσα στη Ζαλγκίρις, μετά τα καμώματα του πρώτου γύρου, αλλά είναι τόσο, μετά συγχωρήσεως, κωλόπαιδο, που αυτό ίσως του δώσει ώθηση να μπει πιο δυνατά και να πραγματοποιήσει μεγάλη εμφάνιση. Ο Lucas συνέχισε να υστερεί σε εκτός έδρας ματς στο TOP 16, αλλά ο αγώνας μέσα στην Άλμπα μάλλον δεν συγκρίνεται με αυτούς στην Μάλαγα και στην Αθήνα (όπου θα μπορούσε να κάνει παραπάνω, αν έπαιρνε και κανά φάουλ, ή οι συμπαίκτες του ένιωθαν λίγο περισσότερο). Είναι αρκετά ποιοτικός και πληθωρικός για να βγει και εν τέλει, δε θα βάλω τον Navarro στην θέση του, τον οποίο αυτή τη στιγμή τον έχω πάνω κάτω στα ίδια κυβικά, τον προτιμώ φυσικά σε εκτός έδρας ματς και ίσως ακόμα και μέσα στο ΣΕΦ, αλλά επίσης κοστίζει και μερικά credits παραπάνω που θα μειώσουν ιδιαιτέρως το απόθεμα. Οπότε, προτιμώ να κοιτάξω πάλι στους ψηλούς...

Ο μόνος που θα μπορούσε να αποκτηθεί είναι ο Krstic. Σε αυτή την περίπτωση, με τα 11 unspent, ο Lampe, βγαίνει εκτός συζήτησης, καθώς η διαφορά των δύο παικτών είναι μεγαλύτερη. Ούτως ή άλλως, ο Πολωνός επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι μέσα στον Ολυμπιακό ήταν μια κακή παρένθεση και μέσα στο καφενείο (όχι όσο νόμιζα πάντως, από στατιστικής άποψης στα σκορ των αντίπαλων ψηλών) της Μπεσίκτας, θα έχει την ευκαιρία για πολύ καλό σκορ, τη στιγμή μάλιστα που η Κάχα πλέον θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Οπότε η σύγκριση θα πρέπει να γίνει είτε με James, είτε με Tomic. Ο πρώτος παίζει μέσα στην Φενέρ, οπότε, επίσης βγαίνει από τη συζήτηση. Ο Κροάτης από την άλλη, είναι ένας από τους πλέον σταθερούς παίκτες στο TOP 16. Μόνο ένα μονοψήφιο σκορ και όλα τα άλλα από 17 και πάνω και συνολικά 6/9 με 20+. Παραδόξως, δεν κερδίζει πολλά φάουλ και στηρίζεται κυρίως στην αποτελεσματικότητά του αφού σουτάρει με 69% στο TOP 16. Μέσα στον Ολυμπιακό όμως, αυτό το ποσοστό είναι πολύ πιθανό να είναι χαμηλότερο, επομένως αυτό συνεπάγεται αυτόματα μείωση του rkg. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Lampe είχε 4/13 και στο τέλος έκανε μόλις 2 rkg. Σε αντίθεση με τα εκτός έδρας ματς, όπου οι αντίπαλοι ψηλοί του Ολυμπιακού δίνουν εξαιρετικά σκορ, στο ΣΕΦ τα πράγματα ζορίζουν. Από την άλλη πλευρά, ο Krstic έπαιξε σύμφωνα με το ταλέντο του στην τελευταία αναμέτρηση και φέτος σε τρία παιχνίδια με την Μπάμπεργκ έχει rkg, κατά σειρά 24, 22 και 11, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Δυστυχώς με τον συγκεκριμένο παίκτη δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, καθώς δεν δείχνει κάποια "προτίμηση" σε εύκολους ή δύσκολους αντιπάλους. Σαφώς τα εντός έδρας σκορ του στο TOP 16 είναι κατά πολύ καλύτερα από τα εκτός, αλλά και πάλι, συνολικά, δεν προκύπτει απαραίτητα κάποιος κανόνας ως προς αυτό. Οπότε μπορούμε να περιμένουμε τα καλύτερα, όπως μια εμφάνιση σαν κι αυτή με την Άλμπα, ή τα χειρότερα, δηλαδή ένα μικρό διψήφιο. Αυτό προσωπικά μου αρκεί για να πραγματοποιήσω την αλλαγή, καθώς, όπως και στο ρητό με τον Brown, άσχετα αν δεν βγήκε, αν είναι μια στιγμή να αποχωριστείς τον Tomic, αυτή είναι τώρα. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι σε καμιά περίπτωση για να τον αποχωριστείς, όμως είναι για να προτιμήσεις τον Krstic.

Επομένως, αν και υπάρχει χρόνος περαιτέρω σκέψης και προβληματισμού, το πιο πιθανό ρόστερ αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Diamantidis
Teodosic
Spanoulis
Fernandez
Bogdanovic
Lucas
Krstic
James
Davis
Lampe

Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου