Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Game 22 - Ανοιχτά ζητήματα

Μία δύσκολη αγωνιστική πέρασε χωρίς ιδιαίτερες απώλειες, ίσα ίσα η ομάδα κατάφερε να ανέβει και λίγες θέσεις, ωστόσο, μία ακόμα πιο δύσκολη, στο σχεδιασμό τουλάχιστον ξεκινά σήμερα Τετάρτη, με το γερμανικό εμφύλιο να τοποθετεί την προθεσμία αλλαγών μία μέρα πριν. Μ' αυτόν τον τρόπο χάνουμε μία μέρα εξελίξεων, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές, με το πιο καυτό ζήτημα ν' αποτελεί η συμμετοχή ή μη του Fernandez στο ματς της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό. Εφόσον βέβαια κάποιος παίκτης είναι αμφίβολος μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, καλό είναι να μην μένει στην ομάδα, ωστόσο οι εναλλακτικές λύσεις κάθε άλλο παρά ενθουσιάζουν.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά όμως, αυτά που θα γίνουν ανεξάρτητα από το παραπάνω ζήτημα. Η πρώτη, προφανής, αλλαγή είναι η αντικατάσταση του Lampe με τον Davis. Ο δεύτερος προφυλάχθηκε (υπέρ του δέοντως) καλά μέσα στην Μακάμπι, έδωσε άλλο ένα γεμάτο rkg και η επάνοδός του στην ομάδα είναι άμεση προτεραιότητα. Από την άλλη ο Lampe απογοήτευσε για δεύτερο σερί ματς, με το φτωχό 9,9 απέναντι στη Φενέρ. Τώρα άμα κάνει ένα 35άρι πάλι μέσα στην Μπαρτσελόνα, όταν με τις τούρκικες είχε σε δύο αγώνες άθροισμα 17,6, μόνο και μόνο για να μας ξενερώσει κι αυτός, χαλάλι του...

Μπορεί Krstic και Tomic να είναι αμετακίνητοι, όμως ο James μέσα στο ΣΕΦ ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Πρώτον γιατί στα τελευταία παιχνίδια έχει πάψει να είναι όσο σημαντικός ήταν για την Μακάμπι (χωρίς κάποια υπερβολική μεταβολή βεβαίως), κάτι που φαίνεται από τα rkg που είναι γύρω στο 15 πλέον, αλλά και τις προσπάθειές του, αλλά και για το θέμα με τα φάουλ που αντιμετωπίζει όλο και πιο έντονα τελευταία. Το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το ένα από τα δύο στα οποία έχει αποβληθεί, ενώ αν θυμηθούμε ότι ακόμα και ο Tomic, που γενικά δεν έχει πρόβλημα με τα φάουλ, είχε καταφέρει να συμπληρώσει τα 5 μέσα στο ΣΕΦ, η παρουσία του James στο συγκεκριμένο παιχνίδι εμπνέει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Οπότε, θα κοιτάξω για άλλες πιθανές λύσεις, όπως οι φορμαρισμένοι Μirotic και Zoric. 

Στην αρχή είχα κυρίως τον πρώτο στο μυαλό μου, καθώς πέρα από τα όργια στη Ζαλγκίρις (με τη συνδρομή της παράτασης), έχει γενικότερα πολύ καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια, χωρίς να εντυπωσιάζει μάλιστα με τους πόντους του. Μετά βέβαια, μπήκα και στην καρτέλα του Zoric και έκανα τους υπολογισμούς. 22,3 μ.ο. ο Mirotic στα τελευταία 4 παιχνίδια, 26,3 ο Zoric, ο οποίος δείχνει σε τρομερή κατάσταση! Ο συγκεκριμένος βέβαια έχει ένα μεγάλο ρίσκο παραπάνω κι αυτό είναι τα φάουλ που κάνει, ενώ αντιμετωπίζει και πιο δύσκολο αντίπαλο, με την ΤΣΣΚΑ, εκτός από βαθμολογικό κίνητρο να ζητά και εκδίκηση για την απρόσμενη ήττα του πρώτου γύρου. Από την άλλη ο Mirotic, εντός έδρας έχει πιο σίγουρο ένα αξιοπρεπές τουλάχιστον σκορ, οπότε είναι πιο ασφαλής περίπτωση, για αυτή την αγωνιστική. Βέβαια, ένα αξιοπρεπές τουλάχιστον σκορ δίνει συνέχεια και ο James, οπότε, βάσει αυτής της σύγκρισης, θα προτιμήσω το ρίσκο (λόγω παιχνιδιού και όχι φόρμας, αλίμονο) με τον Zoric, για να έχει λίγο μεγαλύτερο νόημα η αλλαγή.

Η τρίτη αλλαγή, εφόσον δεν παίξει ο Rudy, αναγκαστικά θα είναι στην περιφέρεια. Διαφορετικά, θα μου φαινόταν καλή μια αλλαγή Teodosic με Planinic. Ο πρώτος μας "πρόδωσε" με το αναπάντεχο -4 με τη Ζαλγκίρις, μετά από ένα σερί πολύ γεμάτων εμφανίσεων και θεωρώ ότι παρόλο το δύσκολο ματς μέσα στη Μάλαγα (έχω αναφερθεί πολλάκις), θα επανέρθει στις καλές εμφανίσεις. Ωστόσο ο Planinic υποδέχεται την τελειωμένη Φενέρ που έχει δώσει ουκ ολίγες ευκαιρίες για τρελά σκορ στους αντιπάλους της. Αυτό αφορά και τον ίδιο τον παίκτη, που έκανε το μεγαλύτερο προσωπικό rkg της χρονιάς μέσα στην έδρα της προσεχής αντιπάλου του. Οπότε, δε με χαλάει ο Teodosic, ούτε φυσικά ο Diamantidis, αλλά αν μπορούσα θα έβαζα τον Planinic στη θέση του πρώτου.

Στους περιφερειακούς, η αναζήτηση αντικαταστάτη για τον Fernandez κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Οι τέσσερις που ξεχωρίζουν στα μάτια μου είναι οι Nachbar, Navarro, Papanikolaou και San Emeterio, αλλά ο καθένας έχει την αδυναμία του. Ο Nachbar έχει εδώ και καιρό περιορισμένο χρόνο και αρμοδιότητες και κάθε άλλο παρά σταθερός είναι στα τελευταία ματς. Ούτως ή άλλως, το τελευταίο του 20+ σκορ, αν εξαιρέσουμε την περασμένη εβδομάδα ήταν εκείνο το career high μέσα στην ΤΣΣΚΑ, στις αρχές του χρόνου. Οπότε, αν και το παιχνίδι με την Άλμπα προσφέρεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, μένει πιθανότατα εκτός. Ο Navarro φαίνεται να αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή, ωστόσο με το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει πάντα θα υπάρχει ανησυχία για το αν και πόσο θα παίξει, ειδικά από τη στιγμή που η Μπάρτσα καθάρισε την πρωτιά του ομίλου. Ο Ισπανός μάλιστα έπαιξε στην ACB το σ/κ μετά από καιρό και δεδομένου ότι έως τώρα αγωνιζόταν ένα ματς την εβδομάδα, είτε νιώθει πλέον καλύτερα, είτε κινδυνεύουμε να αλλάξουμε σταυρό με ...σταυρό! Όσον αφορά τον Papanikolaou, στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει μ.ο. το πολύ συμπαθές 14, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θεωρητικά και μέσα στο ΣΕΦ αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή από όλους τους παραπάνω, όμως εδώ το πρόβλημα είναι ότι πλέον η περιφέρεια της ομάδας θα έχει τρεις παίκτες που παίζουν στο ίδιο ματς (Spanoulis, Smith, Papanikolaou), άσχετα αν, εν τέλει, ο καθένας θα παίξει σε διαφορετική θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος, ο San Emeterio θα ήταν ιδανικός για εκτός έδρας ματς στο TOP 16, όπου έχει μ.ο. 15,8 (σε αντίθεση με τα εντός που πατώνει), όμως αυτή τη φορά η έδρα που έχει να επισκεφθεί είναι η Βαρκελώνη, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Κοινώς, η τρίτη αλλαγή, εφόσον αφορά στη γραμμή 2-3 είναι πολύ ζόρικη υπόθεση και θα παιχτεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Φαίνεται να έχουν προτεραιότητα πάντως Navarro και Papanikolaou.

Έτσι, με ή χωρίς Fernandez, το ρόστερ της ομάδας θα είναι κάπως έτσι:

Planinic (Teodosic)
Diamantidis
Spanoulis
Fernandez (Navarro/Papanikolaou)
Lucas
Smith
Krstic
Tomic
Davis
Zoric 


Devotion


YΓ. Ο σταυρός βγήκε από τον Rudy, οπότε μένει να το διασταυρώσουμε και επίσημα για να οριστικοποιηθεί το πλάνο. Περισσότερα μέσω twitter: https://twitter.com/EFCtheblog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου