Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Game 21 - Λεπτές ισορροπίες

Βαδίζουμε αισίως προς την 21η αγωνιστική του παιχνιδιού, κάτι που θα σήμαινε και το τέλος του, για πέρυσι (για τις προηγούμενες χρονιές ας μην μιλήσουμε καλύτερα). Τώρα όμως έχουμε άλλες 4 αγωνιστικές για το TOP 16 και μετά τα playoffs κι έτσι μπαίνουμε σε μια φάση άγνωστη για το παιχνίδι, όπου θα υπάρχουν αρκετές αδιάφορες ομάδες για αρκετές αγωνιστικές. Αυτό θυμίζει κάπως την παλιά Regular Season με τις επίσης 14 αγωνιστικές, όμως σ' εκείνη την περίπτωση περνούσαν 5 ομάδες από κάθε όμιλο συν ο καλύτερος 6ος, ενώ εδώ περνούν μόνο οι μισοί, κάτι που συνεπάγεται περισσότερες αδιάφορες ομάδες. Αυτό όμως μόνο για τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, καθώς στα υψηλά πατώματα κάθε ομάδα καίγεται να τερματίσει όσο το δυνατόν υψηλότερα, για καλύτερο πλασάρισμα στα playoffs. 

Όπως έχουμε ξαναπεί βέβαια, όλα αυτά έχουν σχετική πάντα σημασία, καθώς δεν γίνεται σε ένα ντέρμπι να βγάλουν όλοι καλό σκορ, ούτε σε ένα αδιάφορο ματς να πατώσουν επίσης όλοι. Για τον Navarro πχ, που ξαναμπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του Bogdanovic είναι σαφώς προτιμότερα τα δύσκολα ματς, ειδικά φέτος με τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Έτσι, στο εντός έδρας ματς την Μπεσίκτας είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί ελάχιστα, ή και καθόλου, όταν χρησιμοποιείται με μέτρο, τόσο καιρό από τον Πασκουάλ (χαρακτηριστικό τ' ότι παρέμεινε εκτός στα κρίσιμα λεπτά του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό).

Γι' αυτό το λόγο, αν και το ματς κανονικά προσφέρεται για πολύ δυνατό σκορ, δε θα μπει ο Navarro στη θέση του Bogdanovic. Άλλοι δύο που ...δεν τα κατάφεραν τελικά είναι ο San Emeterio και ο Walsh, o πρώτος για τη μεταμόρφωσή του στα εντός έδρας ματς στο TOP 16 (5,8 rkg, έναντι 15,8 στα εκτός) και ο δεύτερος λόγω του μη επαρκούς δείγματος ακόμα και κυρίως λόγω του δύσκολου εκτός έδρας παιχνιδιού μέσα στην Εφές. Έτσι, ο κλήρος πέφτει στον Smith της Μακάμπι, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εντυπωσιακής αγωνιστικής ανόδου της "ομάδας του λαού". Ούτε γι' αυτόν βέβαια οι περιστάσεις είναι ιδανικές (αν και σίγουρα βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση σε όλη τη σεζόν), καθώς το ματς με την σκληροτράχηλη Κίμκι θα είναι δύσκολο, ενώ κάποια στιγμή λογικά θα ξαναμπεί πιο ζεστά στο rotation o Eliyahu, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Στα τελευταία τρία παιχνίδια που ο Smith έχει μέσο όσο rkg 22, ο Eliyahu έχει παίξει περί τα 12' αθροιστικά. Αυτό βέβαια μπορεί να μην έχει και τόση σημασία, δεδομένου ότι η φυσική θέση του Smith είναι το 3 και όχι το 4 στο οποίο τον απολαμβάνει ο Μπλατ.

Στους play makers, Teodosic και Diamantidis συνθέτουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο και ακόμα κι αν ελευθερώθηκαν αρκετά credits με την αλλαγή στους περιφερειακούς, δεν θα χαλάσει για χάρη του Brown, ο οποίος έχει σερί κακών εμφανίσεων (μεταξύ άλλων, 2/20 τρίποντα στα τελευταία τρία παιχνίδια). Ο Planinic έχει το δύσκολο ματς στην Μακάμπι, ο McCalebb που συνεχίζει όμορφα, έχει εκτός έδρας ματς σε μια Κάχα που καίγεται, ενώ ο μόνος πραγματικά ελκυστικός είναι ο Farmar, απέναντι στην Μπάμπεργκ. Εφόσον όμως τόσο ο Teodosic, όσο και ο Diamantidis αγωνίζονται επίσης εντός και έχουν μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο δεν βλέπω το λόγο να κάνω κάποια αλλαγή, ίσα ίσα, μ' αρέσει που θα έχω έναν παίκτη στην περιφέρεια από κάθε ομάδα (Lucas για Εφές).

Η δύσκολη απόφαση της αγωνιστικής έχει να κάνει με τους ψηλούς, καθώς η προσωρινή απομάκρυνση του Tomic έπιασε, αλλά τώρα επιβάλλεται να επιστρέψει, οπότε κάποιος εκ των Krstic, James, Davis, Lampe, θα πρέπει να αποχωρήσει. Τον πρώτο τον ξεχνάμε εξ' αρχής, μετά τις δύο απανωτές, γεμάτες εμφανίσεις του, που δείχνουν ότι συνήλθε από τις πρόσφατες... κακοτοπιές. Παρά την κακή του εμφάνιση μέσα στην Μπεσίκτας (7 rkg, το οποίο έβγαλε στα δύο τελευταία λεπτά), θέλω να παραμείνει ο Lampe, κυρίως λόγω έδρας (μ.ο. 23 rkg στο TOP 16), αλλά και αντιπάλου. Η αντικατάστασή του βέβαια ήταν αδύνατη πριν τραυματιστεί ο Bogdanovic, λόγω credits, αλλά και πάλι, προτιμώ να παραμείνει, για μια τελευταία αγωνιστική. Οπότε το δίλημμα μεταφέρεται μεταξύ James και Davis, μονομαχία που θα τη δούμε ούτως ή άλλως στο παρκέ του Γιαντ Ελιάου. Ο σέντερ της Κίμκι είναι μακράν ο πιο φορμαρισμένος (βάσει rkg) ψηλός της διοργάνωσης, δίνει σκορ πλέον όπου κι αν παίξει και κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί τον 1ο παίκτη από τον οποίο θα ξεκινά η ομάδα. Ωστόσο, το ματς μέσα στην Μακάμπι κρύβει πολλές δυσκολίες, ίσως και περισσότερες από αυτές στην έδρα της Μπαρτσελόνα (όπου εν τέλει τα πήγε περίφημα), κυρίως λόγω timing, αφού αυτό χαρακτηρίζεται το ματς της χρονιάς (και) για τους γηπεδούχους κι άρα τυχόν φαλτσοσφυρίγματα για έναν παίκτη επιρρεπή στα φάουλ ίσως τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Οπότε, θα προτιμήσω τη ...σιγουριά του James, ο οποίος μπορεί να φαίνεται ότι "κάθησε" κάπως στα δύο τελευταία ματς, αλλά το χαμηλότερό του rkg εντός έδρας στο TOP 16 είναι 17.

Επομένως, η πιο πιθανή σύνθεση της ομάδας (με 9/10 να παίζουν εντός) για την 21η αγωνιστική είναι η εξής:

Diamantidis
Teodosic
Spanoulis
Fernandez
Lucas
Smith
Krstic
Tomic
James
Lampe


Devotion.


ΥΓ. Όσον αφορά το σταυρό του Bogdanovic, θα περιμένω το επίσημο injury report της Euroleague και το αν θα ταξιδέψει ή όχι. Πάντως, παρά τα όσα μας προσέφερε τόσες εβδομάδες, ίσως είναι και καλό για το παιχνίδι η απουσία του, καθώς, εφόσον ήταν σε κάθε ομάδα, δεν αποτελούσε κάποιο παράγοντα που επηρέαζε τη βαθμολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου