Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Κρίσιμες Αποφάσεις

Αντιγράφω τον τίτλο από το αντίστοιχο άρθρο στο Euroleague Greece κι αυτό γιατί πραγματικά θεωρώ ότι αυτή η αγωνιστική είναι η κρισιμότερη μέχρι στιγμής και πιθανώς για αρκετό καιρό ακόμα. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι υποψήφιοι για αποχώρηση από τις ομάδες και όποιος κάνει τις σωστές επιλογές θα κερδίσει και σε σκορ και σε credits. Ούτως ή άλλως παραξενεύτηκα με τα μεγάλα ...για την εποχή σκορ της 3ης αγωνιστικής, δεδομένου ότι αρκετοί υποτιμημένοι παίκτες που ήταν στις ομάδες δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του blog έχει την ανάγκη για μια καλή ...εμφάνιση, για να μην μείνει κι άλλο πίσω και να μπορέσει να μπει στον "χάρτη" σιγά σιγά.

Στους point guards, o Wright έδωσε επιτέλους σημάδια φαντασιακής ζωής, παρόλο που δεν έπαιξε τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα με την Εφές και πλέον έχει ισορροπήσει στα 31 credits. Μετά από αυτή την ελπιδοφόρο εμφάνιση και σε αυτή τη χαμηλή τιμή δεν υπάρχει λόγος να φύγει. Αντιθέτως, οι σκέψεις πάνε στον Bykov, που αγωνιστική με την αγωνιστική πέφτει και πλέον έχει ισορροπήσει και αυτός, στα 33,5 credits. Ωστόσο, δεν θα τον πουλήσω ούτε αυτόν για τρεις λόγους: παραμένει φθηνός, είναι ικανός να κάνει σκορ στα επόμενα παιχνίδια που θα τον διατηρήσουν στην τρέχουσα αξία του αν μη τι άλλο και τέλος, δεν υπάρχει κάποια πραγματικά ελκυστική περίπτωση για να γίνει η αντικατάστασή του. Σίγουρα ο Kalnietis δεν περνάει απαρατήρητος, αλλά δεδομένου ότι το ματς που έχει να δώσει (όπως και ο Ρώσος προφανώς), είναι μέσα στον Παναθηναϊκό, δεν ενθουσιάζομαι ιδιαίτερα με αυτή την αλλαγή. Ουσιαστικά, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, ίσως ο σημαντικότερος όλων, ότι θέλω να αξιοποιήσω τις τρεις αλλαγές μου στις δύο άλλες θέσεις, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Στους περιφερειακούς, ο υποτιμημένος Preldzic και ο Schilb παραμένουν στην ομάδα. Οι λόγοι για τον Τούρκο είναι προφανείς, ενώ ίσως κάνει καλό στην ομάδα τελικά η κακή εμφάνιση του Schilb με την Μακάμπι, αφού έφυγε από αρκετές ομάδες και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα για αγορά στους περιφερειακούς, άρα δεν υπάρχει σε πολλά ρόστερ. Αρκεί βέβαια αυτό να συνδυαστεί με νέα καλή εμφάνιση μέσα στην Βιτόρια. Από εκεί και πέρα, ο Hopson κοντεύει να ισορροπήσει και στο ματς με την Μπάμπεργκ αγωνίστηκε λιγότερο απ' ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αυτό μάλλον οφείλεται στη πρώτη συμμετοχή του Batuk φέτος στη διοργάνωση, αν και δεν έχω δει το ματς για να ξέρω αναλυτικότερα. Όπως και να χει, στα 76 credits βρίσκεται σε αρκετά καλή τιμή για να έρθει στην θέση του ο αφηνιασμένος Nocioni, που έχει γράψει δύο συνεχόμενα 30+, με τις απουσίες της Λαμποράλ. Επιστρέφει βέβαια ο Εμετέριο, αλλά το 10αράκι που θέλει για να πάρει το 15% δύσκολα να μην το κάνει. Ο τέταρτος της παρέας, Djedovic, δεν τα πήγε καλά στο ΣΕΦ, αλλά κατάφερε να βγάλει το διψήφιο και να παραμείνει στα 67 credits. Σίγουρα πολύ καλή τιμή για να πωληθεί, αλλά όχι και απαγορευτική για να μείνει, αφού έως τώρα παρουσιάζεται σταθερός σε Euroleague και Γερμανία, ενώ έχει να παίξει εντός έδρας, απέναντι στη δύσκολη Μάλαγα βέβαια. Ο πιθανός αντικαταστάτης του θα είναι ο Ingles που οργιάζει για τρία ματς σερί με την Μακάμπι. Αν εξαιρέσουμε τα τρία αυτά παιχνίδια βέβαια, δε θα είχα καθόλου σίγουρο ότι θα κάνει το 13,5 που χρειάζεται για να πάρει το 15% και η αλήθεια είναι ότι, αν και έχει λογική αυτή η κίνηση, δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, όχι τόσο τουλάχιστον για να μην αλλάξω δύο ψηλούς.

Εκεί ο σίγουρα αμετακίνητος είναι ο Dragicevic της Ζ. Γκόρα, που παραμένει εξαιρετικά υποτιμημένος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα μείνει στην ομάδα και για την 5η αγωνιστική. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν οι Hendrix, Brown και Marjanovic που δοκιμάζονται σε δύσκολες έδρες, Παναθηναϊκό και Laboral, αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν εξαιρετικές οικονομικότερες λύσεις, όπως οι υποτιμημένοι Lavrinovic και Dunston. Ο Caner-Medley δε θα αγωνιστεί, οπότε δεν μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί του. Συνεπώς, μπορούν εύκολα να αλλάξουν δύο ψηλοί, εφόσον η παραμονή κανενός εκ των τριών που έμειναν δεν ενθουσιάζει, μάλλον λόγω της μετριότατής τους παρουσίας την 3η αγωνιστική. Ο Marjanovic πάντως είναι ο πιο φθηνός και θεωρώ ότι θα πάρει αρκετό χρόνο απέναντι στην Λαμποράλ, αφού υπάρχει και ο Pleiss κι έτσι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα δώσει κάποιο σκορ. Απ' την άλλη, το να έχει η ομάδα και Hendrix και Brown απέναντι στην ομάδα του Πεδουλάκη εμπεριέχει αρκετό ρίσκο και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος "φανερό" νικητή μεταξύ των δύο. Ο Hendrix παρουσιάζεται πιο αξιόπιστος, ίσως και λόγω θέσης, έχει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά είναι πιο ακριβός, ενώ ο Brown έχει ήδη χάσει κάποια credits, επομένως είναι και φθηνότερος, έχει σίγουρα κι αυτός την ποιότητα, αλλά λιγότερη εμπειρία από τον συμπαίκτη του. Έως τώρα πάντως, τα τεσσάρια τα πάνε περίφημα απέναντι στον Παναθηναϊκό (Songaila, Nocioni, Radenovic). Δύσκολη απόφαση και προκειμένου να αποφύγω τον κίνδυνο να ...μην πετύχω τον σωστό που πρέπει να φύγει, θα πουλήσω και τους δύο και θα κρατήσω Marjanovic και Djedovic, αφήνοντας τελικά και τον Ingles απ' έξω.

Επί της ουσίας, αν Lavrinovic και Dunston τα πάνε καλά, "καλύπτουν" ένα κακό ματς του Djedovic, αφού αυτοί είναι κυρίως οι λόγοι που δεν γίνεται η 3η αλλαγή στην περιφέρεια. Θα πρέπει όμως και ο Marjanovic να κάνει καλό σκορ, ή έστω ένας από τους δύο ψηλούς της Λοκομοτίβ να γράψει μικρό σκορ, για να θεωρηθεί το πλάνο πετυχημένο. Σε τι βαθμό, αυτό μένει να φανεί... Το ιδανικό βέβαια θα είναι να κάνει καλό σκορ και ο Bykov, μιας και είναι most-sold player για την αγωνιστική. 

Το ρόστερ λοιπόν για την 4η αγωνιστική, θα έχει πιθανώς, ως εξής:

Wright
Bykov
Preldzic
Schilb
Nocioni
Djedovic
Lavrinovic
Dunston
Marjanovic
Dragicevic 



Devotion! 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου