Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Upgrading vol. 2

Η έκτη αγωνιστική του παιχνιδιού βρίσκεται προ των πυλών και η λογική της αναβάθμισης της ομάδας λαμβάνει όλο και περισσότερο σάρκα και οστά. Ειδικά από τη στιγμή που ο Mensa-Bonsu φαίνεται ότι θα μείνει για πολλές αγωνιστικές ακόμα και θα δώσει έτσι πολλά credits, ο πονοκέφαλος της περαιτέρω αύξησης του μπάτζετ της ομάδας ελαττώνεται κι έτσι μπορούμε να ασχοληθούμε σχεδόν αποκλειστικά με τους ποιοτικούς παίκτες, χωρίς να υπάρχει το άγχος για την απουσία άλλων υποτιμημένων παικτών από το ρόστερ.

Οι κινήσεις που έγιναν τελικά την προηγούμενη εβδομάδα "βγήκαν", αφού τόσο ο Arroyo, όσο και ο Langford που επιλέχθηκαν, έκαναν μεγαλύτερα σκορ από Diamantidis και Spanoulis αντίστοιχα. Η διαφορά βέβαια έγινε στους point guards, αφού Langford και Spanoulis έκαναν παραπλήσιο σκορ. Η τύχη λοιπόν ευνόησε την )|( που πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Σίγουρα υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμα, όμως τα οικονομικά της ομάδας και η αγωνιστική της ποιότητα θα της επιτρέψουν να αναρριχηθεί ακόμα ψηλότερα από τη θέση που βρίσκεται.

Γι' αυτή την αγωνιστική, στον άσσο ο προφανής στόχος δεν είναι άλλος από τον Diamantidis, που προέρχεται από το μοναδικό κακό του (στατιστικά) ματς φέτος. Έχει χάσει περίπου 9 credits από την προηγούμενη αγωνιστική και στα 59 που βρίσκεται αποτελεί μια αρκετά ελκυστική περίπτωση. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν ενθουσιάζει κάποια άλλη επιλογή για τη θέση (ο Dentmon είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα λύση, αλλά δεν θέλω να ρισκάρω με παίκτη μέσα στην Ρεάλ, ενώ ο Arroyo υπάρχει ήδη στην ομάδα), τότε ο ερχομός του στη θέση του Wright που κέρδισε πάλι μερικά credits είναι μονόδρομος και γίνεται με τα λιγότερα δυνατά credits, αν συγκρίνουμε τις τιμές των δύο παικτών τις προηγούμενες αγωνιστικές.

Στην περιφέρεια η τετράδα των Langford-Preldzic-Schilb-Djedovic φαίνεται αρκετά δυνατή και γι' αυτή την αγωνιστική. Στην αρχή είχα επιφυλάξεις για τον Βόσνιο, μετά το 8 μέσα στην Γαλατά, όμως το εντός έδρας ματς με την Ζιέλονα Γκόρα διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες. Σίγουρα ο Spanoulis έχει εξαιρετική τιμή και κανονικά θα έπρεπε να μπει με κλειστά τα μάτια στην ομάδα, η αλήθεια είναι όμως ότι τον φοβάμαι μέσα στην Μάλαγα. Αφού μάλιστα δεν τον έβαλα από το ματς με τους Πολωνούς, θα προτιμήσω να περιμένω για να τον αποκτήσω τελικά την επόμενη αγωνιστική, είτε στη θέση του πολύ ακριβού Preldzic, είτε στη θέση του Schilb, αν συνεχίσει με μέτρια εμφάνιση μέσα στην Λοκομοτίβ.

Οπότε υπάρχουν δύο αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους ψηλούς. Mensa-Bonsu και Dragicevic που είναι υποτιμημένοι και βρίσκονται σε εξαιρετικοί κατάσταση φυσικά μένουν αμετακίνητοι. Επομένως ο κλήρος πέφτει σε Dunston και Marjanovic, που έχουν εκτός έδρας ματς σε Μάλαγα και Λοκομοτίβ αντίστοιχα. Η χρονική στιγμή βολεύει καθώς και οι δύο έχουν κερδίσει 5-6 credits από την προηγούμενη αγωνιστική, επομένως θα πωληθούν σε μεγαλύτερη τιμή.

Ο πρώτος αντικαταστάτης που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Caner-Medley, που αγωνίστηκε τελικά την προηγούμενη εβδομάδα, τα πήγε καλά μάλιστα και παραμένει υποτιμημένος. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό όπου πάτωσε, στα υπόλοιπα τρία ματς που έχει δώσει τα έχει πάει εξαιρετικά και θεωρώ πως θα έχει ένα κίνητρο επιπλέον για να πραγματοποιήσει μια μεγάλη εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης με τους οποίους δεν φάνηκε καθόλου στο ματς του 1ου γύρου. Εξάλλου, αν τα πάει καλά και σε αυτό το ματς, μετά ξεφεύγει αρκετά για να διατηρηθεί λογικά στα ψηλά πατώματα της θέσης.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Tomic, ο οποίος αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, καθώς άπαξ και μπει στην ομάδα, μετά η θέση κλειδώνει. Δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα μέχρι στιγμής βέβαια, αλλά δεν τα πάει και άσχημα, εξάλλου κοστίζει 72 credits. Η πραγματική του αξία είναι για παραπάνω όμως, επομένως, είναι κατά κάποιον τρόπο ευκαιρία, ή μάλλον, μια καλή στιγμή για να τον πάρει κανείς. Γιατί όχι λοιπόν;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει απάντηση στο τελευταίο ερώτημα. Με τις κινήσεις των τελευταίων εβδομάδων έχει μείνει στην άκρη ένα σεβαστό απόθεμα credits και με τις παραπάνω κινήσεις αυτό ανέρχεται πλέον στα 50 credits. Οπότε, δημιουργούνται εύλογα άπληστες σκέψεις για τον δεύτερο ψηλό που θα έρθει στην ομάδα. Ο πιο σταθερός παίκτης του παιχνιδιού έως τώρα είναι ο Ajinca. Βρίσκεται στην υψηλότερή του τιμή από την αρχή της σεζόν και τέτοιες αγορές συνήθως τις αποφεύγω. Από την άλλη όμως, δίνει συνεχώς πολύ καλά σκορ και το Στρασβούργο υποδέχεται την Μπάμπεργκ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μια καλή ευκαιρία για την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση και για ένα νέο εντυπωσιακό σκορ για τον ίδιο. Δεδομένου ότι τα unspent credits παραμένουν αρκετά, θα προχωρήσω στην κίνηση. Έτσι, το ρόστερ για την 6η αγωνιστική του παιχνιδιού, θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ως εξής:

Diamantidis
Arroyo
Langford
Preldzic
Schilb
Djedovic
Ajinca
Caner-Medley
Mensa-Bonsu
Dragicevic


Devotion

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου