Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή στα διλήμματα

Η 14η αγωνιστική ήταν μια κακή αγωνιστική τόσο για την ομάδα όσο και για το παιχνίδι συνολικά. Το σκορ της εβδομάδας ήταν μόλις 109,8 πόντοι, γεγονός που έκανε την ομάδα να υποχωρήσει κατά 120 θέσεις και να βρεθεί στη θέση 1174. Επομένως, η αγωνιστική κρίνεται ως αποτυχημένη, αν και δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούσα να περιμένω και πολλά περισσότερα. Ευτυχώς ή δυστυχώς (τείνω, ή μάλλον είμαι σίγουρος για το πρώτο), υπάρχουν και τέτοιες αγωνιστικές στο παιχνίδι και ειδικά στο TOP 16 και όταν παίκτες πρώτης γραμμής κάνουν 0 ή αρνητικά σκορ, τότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Ενόψει της νέας ημέρας, δύο είναι οι προφανείς αποχωρήσεις. Ο Shawn James, που όπως φάνηκε δεν ξεπέρασε ποτέ τον τραυματισμό του και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επέμβαση (εννοείται πως δεν ταξίδεψε καν στη Μαδρίτη) και ο Derrick Brown, όχι γιατί δεν είναι ικανός να κάνει σκορ, αλλά από το Δεκέμβρη και μετά είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικός και η αστάθειά (επιεικής χαρακτηρισμός) του αυτή δεν μπορεί να είναι χρήσιμη στην ομάδα. Η μία θέση θα καπαρωθεί από τον Zoran Erceg που κάνει εξαιρετικό TOP 16 (20,8 μέσο όρο Rkg), παίρνοντας μπόλικο χρόνο, όπως και προσπάθειες, ενώ αγωνίζεται εντός έδρας με τη Ζαλγκίρις (όπως συνέβη και με τον Brown που έδωσε -3, αλλά μάλλον δεν έφταιγε μόνο ο αντίπαλος γι' αυτό).

Για τη δεύτερη θέση των ψηλών (Krstic και Lasme θεωρούνται δεδομένοι και αυτή την αγωνιστική), τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι, ο Mirotic, ο Hendrix και ο Tyus. O πρώτος για ευνόητους λόγους, παρόλο που δεν ενθουσιάζει στο TOP 16 και έχει μάλιστα δύσκολο ματς με την Μακάμπι. Παίζει όμως εντός έδρας, όπου παρουσιάζεται συνολικά καλύτερος, αν και έχει δώσει πρόσφατα ένα 4 με την Γαλατασαράι. O Hendrix ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και θα αγωνιστεί κανονικά μέσα στην Παρτιζάν. Στα υπέρ του, πέραν της ποιότητάς του, είναι το ιστορικό της σερβικής ομάδας με τους σέντερ στο TOP 16, όπου ο καθένας κάνει ...high score, αλλά το αρνητικό είναι ότι έχει βρει κάποιο ρυθμό και ο Maric, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα την καυτή έδρα της προσεχούς αντιπάλου της Λοκομοτίβ. Όσο για τον Tyus, ο οποίος πήρε μέρος με τη σειρά του σε αυτή τη λίστα των σέντερ που "οργιάζουν" απέναντι στην Παρτιζάν μόλις την προηγούμενη αγωνιστική, με 8/8 δίποντα και 26 Rkg, έχει εξασφαλισμένο χρόνο συμμετοχής, λόγω της απουσίας του James, κάτι που μάλλον σημαίνει και σίγουρο σκορ, ως ένα σημείο. Το αρνητικό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι αγωνίζεται μέσα στη Ρεάλ, επομένως, τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ να εξελιχθούν άσχημα. 

Δεν πιστεύω ότι ο Tyus θα πληγώσει τις ομάδες που θα τον επιλέξουν, εξάλλου στα 33 credits αποτελεί εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν μπορώ να τον επιλέξω από άλλους δύο παίκτες καλύτερους έως τώρα τουλάχιστον στο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα πιο εύκολα θεωρητικά παιχνίδια. Επομένως, μένει εκτός. Από τους άλλους δύο, θα προτιμήσω τον Hendrix, καθώς πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο (αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί ρίσκο, αλλά σίγουρα με την κατάσταση που επικρατεί στους ψηλούς, δεν αφήνεις εύκολα έναν παίκτη ακριβό όπως ο Mirotic), βάσει αντιπάλου. Αν στραβώσει πάλι το θέμα και κάνει σκορ ο Maric, όπως έκανε ο Tyus αντί του James (αν και γι' αυτό απ' ότι φάνηκε υπήρχε λόγος), τότε θα ...παρηγορηθώ με το γεγονός ότι το σκέφτηκα καλά, απλά δεν "έκατσε". Δεν νομίζω πάντως πως ο Mirotic έχει πολλές πιθανότητες να ...οργιάσει με την Μακάμπι, να κάνει δηλαδή ένα σκορ παραπάνω από το 21.

Από εκεί και πέρα μένει μία αλλαγή, χωρίς πάντως να υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε στην περιφέρεια. Τα δύο μεμονωμένα διλήμματα που δημιουργούν και το τελικό είναι αν θα πρέπει να προτιμήσω τον Dentmon από τον Diamantidis, ή τον Kinsey από τον Delaney.

Στους point guards, o Αμερικανός αποδεικνύει κάθε αγωνιστική ότι έχει το μεγαλύτερο ταβάνι, αλλά κι από την άλλη ο Diamantidis κάθε άλλο παρά άσχημο TOP 16 κάνει (17,5 Rkg). Έχει όμως πιο δύσκολο ματς, παρότι εντός έδρας, τη στιγμή που ο Dentmon μοιάζει ασταμάτητος, επομένως, αυτή είναι μια καλή στιγμή για τη συγκεκριμένη, όχι απαραίτητη βέβαια, αλλαγή.

Η άλλη πιθανή αλλαγή, βάσει ονομάτων δεν φαίνεται καλή. Ο Delaney είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του παιχνιδιού, ενώ ο Kinsey, βρίσκεται μεν σε εξαιρετική κατάσταση και έχει θεωρητικά πιο εύκολο ματς, όμως σαν παίκτης fantasy, υστερεί του πρώτου, βάσει τουλάχιστον της Regular Season αλλά και προηγούμενων σεζόν του στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά βέβαια, αυτή η φοβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να προσπεραστεί τόσο εύκολα, καθώς τα νούμερά του δείχνουν ότι έχει σχεδόν σίγουρο άλλο ένα καλό σκορ, τη στιγμή που ο Delaney έχει να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ, που προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Ρεάλ. Η τακτική μου όμως είναι αγοράζω παίκτες που μόλις έχουν κάνει κακό παιχνίδι (αυτό εφαρμόζεται πιο πολύ στην Regular Season βέβαια), επομένως και να τους κρατάω, εφόσον είναι ήδη στην ομάδα μου κι εφόσον δε συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας (πιθανός τραυματισμός, πολύ δύσκολο παιχνίδι κλπ). Έτσι, θα κρατήσω την πανίσχυρη από πλευράς ονομάτων, περιφερειακή γραμμή και πιθανώς, θέλω να ελπίζω τουλάχιστον, ότι πλέον έχω και το καλύτερο δίδυμο point guards (αν και η τελευταία φορά που το είπα αυτό χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο Diamantidis μέσα, πρέπει να ήταν η σεζόν 2007-2008, με τους Solomon και Greer).

Το ρόστερ της ομάδας για την 15η αγωνιστική του παιχνιδιού, θα είναι:

Rodriguez
Dentmon
Fernandez
Langford
Delaney
Spanoulis
Krstic
Lasme
Hendrix
Erceg


Devotion

2 σχόλια :

  1. delaney ρισκο,ειναι ντεφορμε αρκετα,στο γερμανικο πρωταθλημα πηρε -8 rnk
    Lauvergne αραγε θα παιξει;αν τον ειχες θα ρισκαρες να τον κρατησεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια αμα παρω ενα καλο αμυντικο θα χω οφελη (πχ μαντζαρη)? ευχαριστω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή