Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Playoffs Game 2 - Πίστη στην ομάδα

Η απόδοση της ομάδας την 1η αγωνιστική των playoffs ήταν τόσο μέτρια, που έπεσε ακριβώς μία θέση στη συνολική κατάταξη. Γενικά, η ομάδα παρουσιάζεται πολύ ...σταθερή τελευταία, αφού την προηγούμενη αγωνιστική, ανέβηκε δύο ολόκληρες θέσεις. Ώρα όμως να γίνει μια καλή άνοδος!

Οι διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν αφορούν τη θέση των ψηλών. Στους point guards, μπορεί Rodriguez και Diamantidis να μην ενθουσίασαν, όμως περιμένω να παρουσιαστούν καλύτεροι, ειδικά ο δεύτερος, ενώ μετά και τον τραυματισμό του Arroyo, δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Τον Hickman δεν έχω τη διάθεση να τον εξετάσω, όχι ακόμα τουλάχιστον.

Η περιφερειακή γραμμή δεν τα πήγε διόλου άσχημα. Fernandez και Weems μάγεψαν, ενώ τα σκορ των Langford και Spanoulis ήταν τουλάχιστον διψήφια. Φοβάμαι λίγο την ψυχολογία του πρώτου, μετά τις χαμένες ευκαιρίες που είχε για να δώσει τη νίκη στη Μιλάνο, αλλά όχι τόσο, ώστε να τον βγάλω από την ομάδα. Όσο για τον Spanoulis, τον περιμένω ακόμα ...πιο κουφό σήμερα και αν αποφύγει το τόσο κακό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στο πρώτο ματς, θα κάνει ένα σκορ που αναλογεί στην αξία του. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω πολύ και τον Navarro στο δεύτερο παιχνίδι με την Γαλατά, αφού δύσκολα να επαναλάβει ένα μέτριο σκορ, αλλά δε θέλω να πουλήσω σε αυτό το ματς τον Spanoulis για να έρθει ο Ισπανός. Επομένως και αυτή η γραμμή μένει ως έχει.

Στους ψηλούς, Tomic και Khryapa θεωρούνται σίγουροι. Ο πρώτος τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο και ο Dorsey τα πήγε πολύ καλύτερα απέναντι στους ψηλούς της Γαλατά, αλλά τελικά κατάφερε κι έδωσε για μία ακόμα φορά ένα αρκετά καλό σκορ. Όσο για τον Ρώσο φόργουορντ, έκανε μια κλασική εξαιρετική εμφάνιση και μετά από αυτή, δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του, σε αντίθεση με τον Krstic, που τον περίμενα πιο ενεργό, όμως απογοήτευσε ξανά κι έτσι αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.

Υπό εξέταση είναι και ο Dunston, αν και έδωσε σκορ 8, σε ένα κατά γενική ομολογία πολύ μέτριο βράδυ, κάτι που φυσικά είναι υπέρ του. Θα μπορούσε πάντως στη θέση του να έρθει ο Mirotic, ο οποίος έκανε ένα από τα καλύτερα σκορ της αγωνιστικής, ή ο Hines, που ήταν ασταμάτητος με τον Παναθηναϊκό. Ο δεύτερος όμως δεν με ενθουσιάζει, καθώς το 18 που έδωσε ήταν λίγο πολύ το φετινό του ταβάνι, ενώ η παρουσία των Krstic και Kaun δεν του εγγυάται πάντα ένα καλό σκορ, όπως φάνηκε στο TOP 16. Ούτως ή άλλως, δε θεωρώ καθόλου σίγουρο ένα ανάλογα καλό ξεκίνημα με το χθεσινό παιχνίδι, όπου πέτυχε αρκετούς εύκολους πόντους. Όπως σίγουρο δε θεωρώ άλλο ένα 20άρι από τον Mirotic, αν και φάνηκε πως δύσκολα μπορεί να περιοριστεί από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Δεδομένου ότι με Dunston και Mirotic, οι παίκτες που θα έχει η ομάδα από αυτό το ζευγάρι θα είναι 5, θα υπάρξει ένας από τους δύο στην ομάδα. Θα προτιμήσω να παραμείνει ο ψηλός του Ολυμπιακού, γιατί γενικότερα είναι πιο σταθερός από τον ψηλό της Ρεάλ, αν και έχει βέβαια χαμηλότερο ταβάνι. Ούτως ή άλλως, θεωρώ αρκετά δύσκολο να πέσει ο Mirotic σε μονοψήφιο. Απλά υποψιάζομαι ότι το 2ο ματς της σειράς θα έχει περισσότερο ξύλο και περισσότερο Reyes μέσα, ενώ περιμένω καλύτερο και τον Dunston. 

Όσο για τη θέση του Krstic, αυτή θα πάει στον Lawal, μια κίνηση "έκπληξη" μάλλον, λόγω της τιμής του παίκτη. Ήταν εξαιρετικός όμως όσο αγωνίστηκε απέναντι στην Μακάμπι, βρίσκεται γενικά σε πολύ καλή κατάσταση, όπως μαρτυρά και το 17 μ.ο. Index Rating που έχει στα 4 τελευταία παιχνίδια και με εμπνέει αρκετά για να πάρω το ρίσκο, αντί για παράδειγμα των πιο σίγουρων Mirotic, ή Hines. Όλα ή τίποτα λοιπόν!

Rodriguez
Diamantidis
Langford
Fernandez
Spanoulis
Weems
Tomic
Khryapa
Dunston
Lawal


Devotion.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου