Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διορθωτικές πινελιές

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του TOP 16 και μπαίνουμε σε ...κλίμα έκτακτων καταστάσεων, καθώς οι κινήσεις πρέπει να σχεδιαστούν και βάσει των αγώνων που έχουν να διεξαχθούν, με ομάδες που καίγονται από τη μία πλευρά και αδιάφορες από την άλλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η κατάσταση σε σχέση με την 22η αγωνιστική του παιχνιδιού, όμως καλό είναι να κοιτάξετε και λίγο πιο μακροπρόθεσμα, για περιπτώσεις παικτών που οι ομάδες τους ίσως μετατραπούν σε (ή φυσικά, παραμείνουν) αδιάφορες, την τελευταία αγωνιστική του TOP 16.

Για την ομάδα του blog, η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε θετικά, καθώς ανέβηκε λίγες θέσεις στη συνολική λίστα (795 πλέον), συνεχίζει να απέχει όμως αισθητά από τον επιθυμητό στόχο. Για την αγωνιστική που αρχίζει έκτακτα σήμερα Τετάρτη, στις 21:00, θα πραγματοποιηθούν μόνο οι δύο από τις τρεις αλλαγές, εκτός βέβαια κι αν στο μεταξύ προκύψει κάποια απουσία.

Η πρώτη αλλαγή θα γίνει στη θέση των point guards. Ο Arroyo, έστω κι αν αποκτήθηκε καθυστερημένα, έβγαλε την ομάδα ασπροπρόσωπη και με τη σταθερότητα που παρουσιάζει καθ' όλη τη διάρκεια του TOP 16, δε φοβίζει το παιχνίδι μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, ο παίκτης που πρέπει να αγοραστεί αυτή την εβδομάδα δεν είναι άλλος από τον Diamantidis, στον τελικό του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα. Αν το ρόστερ δεν ήταν κατάλληλα διαμορφωμένο και χρειάζονταν σε άλλες θέσεις και οι 3 αλλαγές, τότε φυσικά θα έμενα ήσυχος με τον Arroyo, εφόσον όμως έχω τη δυνατότητα, θα προτιμήσω να αποκτήσω τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Την τετράδα των ψηλών την πιστεύω πολύ για να πραγματοποιήσω οποιαδήποτε αλλαγή εκεί. Ο Tomic είναι ...back-to-back MVP του μήνα στη διοργάνωση, ενώ ο Brown ήταν ο MVP της προηγούμενης αγωνιστικής κι έτσι ο παράγοντας της δυσκολίας του παιχνιδιού μέσα στη Ρεάλ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Τον Javtokas εξακολουθώ να τον πιστεύω (εξάλλου το 11 δεν είναι δα και κάποιο απογοητευτικό σκορ), ειδικά σε αγώνα εναντίον της Παρτιζάν, όπως εξάλλου και τον Dunston, που απέναντι στη Εφές θεωρώ ότι θα κάνει ένα πολύ καλύτερο σκορ από το 9 που δίνει δύο σερί εβδομάδες τώρα. Ούτως ή άλλως, δε με ενθουσιάζει κάποιος παίκτης ιδιαίτερα (εκτός ίσως του Lauvergne), για να σκεφτώ αλλαγή στη θέση αυτή.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και στην περιφέρεια. Spanoulis και Delaney δίνουν ματς-τελικούς με Εφές και Μακάμπι αντίστοιχα, ενώ αδιάφορη δεν είναι ούτε η Ρεάλ του Fernandez, που απογοήτευσε μεν την περασμένη αγωνιστική, όμως ελλείψει και του Langford, παραμένει ο καλύτερος περιφερειακός στο παιχνίδι. Αυτός που αναγκαστικά θα αποχωρήσει είναι ο Simon της Λοκομοτίβ, που απογοητεύει δύο εβδομάδες τώρα και αγωνίζεται μέσα στη Ρεάλ. Για τη θέση του, υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, χωρίς να με ενθουσιάζει πάρα πολύ κανείς. Θα προτιμούσα να είχα Arroyo ως τρίτο point guard.

Η πρώτη μου σκέψη πήγε στον Bogdanovic της Παρτιζάν. Μπορεί τελευταία μόνο περίφημα να μην τα πηγαίνει, όμως ένα εντός έδρας παιχνίδι με την Ζαλγκίρις είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιστρέψει στα 20άρια. Η περίπτωσή του όμως έχει δύο ανησυχητικά στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι με την πρόσφατη σχετικά απόκτηση του Pavlovic και την επιστροφή από τραυματισμό του Bertans, φαίνεται πως έχει χάσει τον πολύ μεγάλο αριθμό προσπαθειών που έπαιρνε. Το χειρότερο όμως είναι ότι μπορεί, την τελευταία αγωνιστική, να μείνει ξαφνικά εκτός, καθότι η Παρτιζάν είναι ήδη αδιάφορη κι έτσι να χρειαστεί να κάνω μια επιπλέον αλλαγή, στο πιο ...ευαίσθητο σημείο της χρονιάς.

Το δεύτερο αυτό στοιχείο ίσως ισχύει από την επόμενη εβδομάδα και για τον Bjelica της Φενερμπαχτσέ. Ο Σέρβος ωστόσο δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τα ρημπάουντ που μαζεύει προσφέρουν μια μεγαλύτερη σιγουριά και η απόκτησή του ενόψει Λαμποράλ με εμπνέει περισσότερο ως κίνηση. Υπάρχει φυσικά και ο Weems, με την ΤΣΣΚΑ να έχει ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, αλλά τα εντός έδρας σκορ του δεν ενθουσιάζουν και πάρα πολύ. Τα 30άρια τα έχει σημειώσει εκτός έδρας, ενώ μέσα στη Μόσχα κυμαίνεται συνήθως από 13 έως 15. Επιστρέφει εξάλλου απ' ότι φαίνεται και ο Teodosic, επομένως, ίσως πάρει λιγότερα σουτ. Έτσι, θα προτιμήσω να ...ρισκάρω με τον Bjelica, ελπίζοντας πως δε θα μου στοιχίσει την τελευταία αγωνιστική του TOP 16.

Το ρόστερ της ομάδας για την 23η αγωνιστική του παιχνιδιού, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι:

Rodriguez
Diamantidis
Fernandez
Delaney
Spanoulis
Bjelica
Tomic
Brown
Dunston
Javtokas


Devotion.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου