Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Έμφαση στο κίνητρο

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, η ομάδα συνέχισε την ανοδική της πορεία, κερδίζοντας μερικές θέσεις στη συνολική βαθμολογία. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, αν δεν υπήρχε το δίδυμο της Ρεάλ (Ροντρίγκεζ-Φερνάντεζ), όμως, ειδικά για τον πρώτο, ο βαθμολογικός αντίκτυπος ήταν μάλλον μηδαμινός, αφού ήταν πάρα πολλές οι ομάδες που τον είχαν στη σύνθεσή τους.

Ο Ρούντι από την άλλη απογοήτευσε κι έκανε την επιλογή του έναντι του Ντέβιν Σμιθ, δύο αγωνιστικές πιο πριν, να φαίνεται ακόμα πιο ατυχής. Οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας πάντως είχαν θετικές εμφανίσεις και σε κάθε περίπτωση, η ομάδα δείχνει να βρίσκει σταδιακά ρυθμό και ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Οι αλλαγές τη συγκεκριμένη εβδομάδα προκύπτουν πιο εύκολα απ' ότι άλλες φορές, δεδομένου ότι η λίστα των παικτών που μπορεί να ενδιαφέρουν είναι αισθητά μειωμένη, λόγω των αδιάφορων ομάδων σ' αυτό το σημείο της διοργάνωσης. Έτσι, θα κοιτάξω κυρίως παίκτες που η ομάδα τους έχει βαθμολογικό κίνητρο και δη θέμα πρόκρισης, αποφεύγοντας αυτούς των οποίων οι ομάδες είναι αδιάφορες. Σε γενικές γραμμές, καθώς πάντα μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις. Εξάλλου, κανένας κανόνας δεν υπαγορεύει ότι ένας παίκτης κρίσιμου ματς θα κάνει μεγαλύτερο σκορ από έναν παίκτη αδιάφορου ματς.

Στο σημείο αυτό να θυμήσω για πολλοστή φορά το παράδειγμα του Φερνάντο Σαν Εμετέριο, που πονάει ακόμα, όταν στην τελευταία κρίσιμη αναμέτρηση μέσα στην Μπιλμπάο, όπου η Λαμποράλ έπαιζε την πρόκρισή της στο TOP 16 με τους έτερους Βάσκους, ο Ισπανός έδωσε το ανατριχιαστικό -10, τη στιγμή που όλο και κάποιος ...Σαβάνοβιτς θα υπήρχε και εκείνη την αγωνιστική.

Ο γενικός κανόνας βέβαια δεν αλλάζει και δεν έχω καμία διάθεση να δω κάποιο DNP στην ομάδα μου. Γι' αυτό και το ρόστερ που αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να αλλάξει, εφόσον παραστεί ανάγκη, ανάλογα και με τις τελευταίες ενημερώσεις που θα υπάρξουν για πιθανές απουσίες. Γι' αυτό βέβαια υπάρχουν και οι σελίδες στο facebook και στο twitter, όπου θα υπάρξει ενημέρωση για αυτό το ενδεχόμενο.

Η πρώτη αλλαγή είναι από τις πιο εύκολες και προφανείς έως τώρα για την ομάδα. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ είναι τραυματίας (επίσημα "αμφίβολος"), πρέπει να αποχωρήσει και ποιος καλύτερος αντικαταστάτης από το συμπαίκτη του Σέρχιο Γιουλ... Το ματς με την Εφές δεν θα είναι το ίδιο εύκολο όπως με την Σάσσαρι, επομένως ο Ισπανός ίσως να μην καθήσει για πολλή ώρα στον πάγκο, όταν από πίσω υπάρχει μόνο ο Καμπάτσο. Ούτως ή άλλως, έχει πραγματοποιήσει μια πολύ καλή regular season και το 8,8 που έδωσε μέσα στην Ιταλία τον έφερε ακόμα πιο εύκολα, από οικονομικής άποψης, στην ομάδα.
Τον θεωρώ πιο ασφαλή επιλογή από τον Αρόγιο, ώστε να τον προτιμήσω.



Στους ψηλούς, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, απ' ότι στην περιφέρεια. ΜακΛίν, Έρτσεγκ και Φίσερ έχουν βαθμολογικό κίνητρο, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος αποχώρησής τους, ειδικά στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται. Κίνητρο βέβαια έχει και η Εφές του Σάριτς, επομένως και αυτός είναι, σε πρώτη φάση, κοντά στην παραμονή. Τα σκορ του βέβαια είναι σαφώς χαμηλότερα των άλλων τριών, επομένως, μπορώ να εξετάσω εναλλακτικές περιπτώσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν με ενθουσιάζει κάτι ιδιαίτερα. Η πρώτη μου προτίμηση είναι ο Γιανκούνας, που μάλλον θα δώσει αρκετά καλό σκορ με την Σάσσαρι, αλλά από την άλλη, ο Σάριτς έχει υπάρξει ιδιαίτερα σταθερός έως τώρα και θεωρώ ότι η Εφές μπορεί να είναι ανταγωνιστική μέσα στην Μαδρίτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο Κροάτης θα είναι από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του κι έτσι, περιμένω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να δώσει άλλο ένα διψήφιο σκορ.

Στις θέσεις των περιφερειακών, η πλέον δεδομένη παρουσία είναι αυτή του Λάνγκφορντ, αφού η Ούνιξ θέλει οπωσδήποτε νίκη αν θέλει να περάσει στο TOP 16. Αν θεωρηθεί σίγουρη νίκη της Ζαλγκίρις, τότε μία εκ των Νίζνι και Ούνιξ θα αποκλειστεί κι άρα μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του fantasy θα μείνουν εκτός. Επίσης δεν πρόκειται να πουλήσω τον Φερνάντεζ στα 50 κρέντιτς, ακόμα κι αν ήταν υπερτιμημένος. Μπορεί να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως σε ματς όπως αυτό με την Εφές, συνηθίζει να δείχνει το πολύ καλό του πρόσωπο και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που μένει στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα, Σπανούλης και Μπιέλιτσα δεν έχουν κανένα κίνητρο και μπορούν, προσωρινά τουλάχιστον, να αποχωρήσουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι διόλου απίθανο να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς και την τελευταία αγωνιστική, αλλά από κάπου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές και οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες είναι αυτοί που υστερούν στο κριτήριο της ...αδιαφορίας.

Ο πρώτος στόχος είναι ο Τάρενς Κίνσεϊ, παίκτης εξαιρετικά ικανός φαντασιακά, με πολύ μεγάλο κίνητρο, καθώς η Νίζνι θέλει μόνο νίκη και επίσης αρκετά σταθερός φέτος, παρά τον τραυματισμό του που του στέρησε δύο συμμετοχές και αγωνιστικό ρυθμό. Η απουσία του τραυματία Ρότσεστι του αναθέτει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι της Νίζνι και αναμένεται να είναι ο ηγέτης της στον τελικό με την Ούνιξ. Τον προτιμώ από τον Άντερσον της Ζαλγκίρις, λόγω εμπειρίας, Ρότσεστι, αλλά και των φάουλ που κερδίζει, κάτι που τον οδηγεί πολύ περισσότερες φορές στις βολές.


Ο Άντερσον πάντως θα πρέπει να είναι ο δεύτερος στόχος της ομάδας. Η ομάδα του έχει επίσης υψηλό κίνητρο, καθώς με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση στο TOP 16 και παρόλο που τελευταία δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, αποτελεί το Νο. 1 επιθετικό όπλο της Ζαλγκίρις. Από την άλλη βέβαια, με την εξαίρεση του 38 μέσα στην Ούνιξ, σε γενικές γραμμές δεν έχει καταφέρει να μεταφράσει το υψηλό του σκοράρισμα σε ακόμα μεγαλύτερο ράνκινγκ με αποτέλεσμα το 2/3 των σκορ του να είναι μεταξύ 8 και 16 (τα υπόλοιπα είναι 38, 21 και -2). Κοινώς, η περίπτωσή του δεν με ενθουσιάζει όσο θα ήθελα, παρόλο που έχει να δώσει, θεωρητικά, το πιο εύκολο ματς της φάσης.

Η αλήθεια είναι ότι με ιντριγκάρει περισσότερο η περίπτωση ενός αδιάφορου για την αγωνιστική παίκτη, του Άντριου Γκάουντλοκ και ο λόγος είναι ξεκάθαρος και λέγεται Μπάγερν Μονάχου. Στην έδρα της γερμανικής ομάδας ο ρούκι γκαρντ της Φενέρ έκανε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στη διοργάνωση και δεν αποκλείω να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση και τώρα, ακόμα κι αν αγωνιστεί λιγότερο από το συνηθισμένο. Ο Ομπράντοβιτς πάντως δείχνει μια ασυνήθιστη εμμονή μαζί του κι αυτό με βοηθά στο να ρισκάρω με την απόκτησή του. Το ρίσκο βέβαια δεν έγκειται μόνο στη μη απόκτηση του Άντερσον, αλλά και στο ότι παίρνει τη θέση του εξαιρετικού Μπιέλιτσα.

Θα περιμένω βέβαια μέχρι την τελευταία στιγμή, για να αποφύγω τα χειρότερα, τόσο στο θέμα του Γκάουντλοκ, όσο και γενικότερα. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη πάντως, το ρόστερ της ομάδας για την τελευταία αγωνιστική της φετινής κανονικής περιόδου θα είναι:

Γιουλ
Τζέρελς
Λάνγκφορντ
Γκάουντλοκ
Κίνσεϊ
Φερνάντεζ
ΜακΛίν
Έρτσεγκ
Φίσερ
Σάριτς


Devotion.

17 σχόλια :

  1. Εχετε το νου σας για ερτσεγκ
    ιt is rumoured that Zoran Erceg will not play tomorrow against Olympiacos due to injury. Serbian didn't show up in practice today.
    Εγω τον πουλησα για καλο και για κακο αφου πιθανοτατα η ομαδα του μενει κιολας εξω. Αντιστοιχη περιπτωση με γκουντελοκ ειναι και ο χακετ και σε καλυτερη τιμη (Εχει και περισσοτερο χρονο λογο τιμωριας στην ιταλιγκη λιγκα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανοτατα εκτος ο ερτσεγκ, ο αρρογιο με ενεση(σκυλι ο ατιμος). Ο ζοραν ως γνωστον ειναι λιγο ποιο ευαισθητος.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν παίξει τότε προφανώς θα γίνει αλλαγή. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου πάντως για το ενδεχόμενο που οι Τούρκοι διαδίδουν οι ίδιοι τις φήμες αυτές.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα. Για Λαβαλ, Ραντλ τι νομιζεις? Τον Μαριανοβιτς δεν τον αναφερεις λογω τιμης ή θεωρεις οτι μπορεις να πλησιασεις το ρανκινγκ του και με αλλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Μαριανοβιτς αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν μπορεί να τον έχει, επομένως θα ασχοληθώ πριν το τοπ 16. Εχω γραψει βεβαια στο σπορτ24 γι αυτον. Οσο για Ραντλ και Λαβαλ, ειναι και οι δυο αδιαφοροι, οποτε μπορεις να τους αποφυγεις, αν και δεν εχουν πολλες λυσεις απο πισω, επομενως το λογικο ειναι να παιξουν κανονικα.

      Διαγραφή
  3. Ο ερτσεγκ στα περισσοτερα σαιτ αναφεται σαν απων απο το ματσ,μηπως πρεπει να αλλαξεις τα σχεδια σου.
    Επισης ο Σαριτσ ειναι εντελως αντιφαντασιακος παιχτης ισως θα επρεπε να τον αλλαξεις.
    Ερωτηση χακετ η σπανουλη θα πουλαγες και οι δυο αδιαφοροι.
    Κινσει η Γκουντλοκ για αγορα?
    Λιουλ η Τζακσον για πλει
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιο σαιτ λενε για Ερτσεγκ? Το ψαχνω παντου κ δεν το βρισκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ερτσεγκ εφοσον δεδομενα δεν αγωνιστει θα γίνει αλλαγή.
    Ισα,ισα, η σταθερότητα του Σαριτς με βολεύει αυτή την αγωνιστική.
    μεταξυ χακετ,κ σπανουλη ειναι εντελως στην τυχη. Ο ολυμπιακος ως τωρα παντως εχει πιο σταθερο ροτεισιον, τη στιγμη που η Μιλανο σε,καθε αγωνα αφηνει στην ακρη και καποιον (συνηθως τον Μπρουκς).
    Ο Κινσει εχει προτεραιοτητα λογω κινητρου, νομιζω φαινεται ξεκαθαρα απο το κειμενο. Γιουλ ασφαλως, χωρις να θεωρω κακο τον Τζακσον για σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο χακετ εχει το καλο οτι δεν αγωνιζεται στο πρωταθλημα,ενω ο σπανουλης και γω πιστευω θα παιξει τα σταθερα 25 λεπτα του αλλα δεν ξερω τι κινητρο θα του δωσει το αδειο γηπεδο(συν αδιαφορο βαθμολογικα παιχνιδι)ειναι παιχτης που ιντριγκαρεται απο τα γεματα γηπεδα.Για λιουλ το μονο κακο η αμυνα της Εφες,ασε που δεν ξερω μηπως αγωνιστει τελικα ο Σερχιο.
      Καλη τυχη σε ολους στη πιο δυσκολη αγωνιστικη μεχρι τωρα.

      Διαγραφή
  6. Llull-Parakhouski-Jankunas ή Διαμαντίδης-Mclean-Jankunas λέτε ρε παιδιά?? Τον Erceg τον πουλάω μην την πάθω όπως με το Sergio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ίδιος είμαι, ή αντί για Jankunas τον Καιμακόγλου ???

      Διαγραφή
  7. Αν και ο ΜακΛιν ειναι αδυναμια, νομιζω ειναι μεγαλο ρισκο να βαλεις Διαμαντιδη, οταν ο Παναθηναικος παιζει ημιτελικο κυπελλου μεσα στον Παοκ σε τρεις ημερες και με την Μπαρτσελονα να εχεις τρεις απουσιες στην περιφερεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας μπερδεψες..εισαι υπερ διαμαντιδη η οχι;

      Διαγραφή
  8. Εννοώ ότι δεν είναι ανάγκη να πάρει πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής με την Μπαρτσελόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα θα την κυνηγησει την νικη ο παο...20 λεπτα θα παιξει σιγουρα ειδικα τωρα που λειπει ο μποχω..

      Διαγραφή
  9. Μας την έκανε ο Ιτούδης, κατεβαίνει με 10αδα κ εκτός τον Weems

    ΑπάντησηΔιαγραφή