Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

TOP 16: the end

24η αγωνιστική του παιχνιδιού και τελευταία του TOP 16, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις "ειδικές καταστάσεις" με απουσίες της τελευταίας στιγμής για να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Φυσικά, ο κανόνας είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότεροι αδιάφοροι παίκτες στο ρόστερ και να αντικατασταθούν με παίκτες που οι ομάδες τους έχουν κίνητρο, αν και ως γνωστόν, κανείς δεν εγγυάται ότι οι δεύτεροι θα κάνουν μεγαλύτερο σκορ από τους πρώτους. Περισσότερα όμως μπορείτε να διαβάσετε και στην αντίστοιχη ανάλυση του άρθρου στο Euroleague Greece.

Η προηγούμενη εβδομάδα αν και ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, λόγω της απουσίας του Javtokas, εντούτοις, είχε θετική κατάληξη, με το 148,8 να αποδεικνύεται ένα καλό σκορ, που ανέβασε την ομάδα πάνω από 100 θέσεις. Σ' αυτό βέβαια βοήθησαν τα μέγιστα Diamantidis και Delaney, με τα 35άρια τους.

Αυτή την αγωνιστική, οι αλλαγές προκύπτουν σχετικά εύκολα, εκτός βέβαια και αν υπάρξει κάτι έκτακτο στη συνέχεια και πριν την προθεσμία των αλλαγών, οπότε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το ρόστερ.

Στους point guards, ο επιθυμητός στόχος είναι ο Arroyo, για το εντός έδρας ματς-τελικό με την Παρτιζάν. Όλα τα κριτήρια είναι υπέρ του, επομένως, θα πρέπει να έρθει στην ομάδα. Το θέμα είναι ότι αφενός ο Rodriguez δεν πωλείται, αφετέρου ότι και ο φορμαρισμένος Diamantidis δεν είναι αδιάφορος, αν και έχει σαφώς δυσκολότερο έργο με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Επομένως, αν "χωρέσει" η αλλαγή θα γίνει, διαφορετικά θα μείνει ο point guard του Παναθηναϊκού στην ομάδα.

Στην περιφέρεια, τα πράγματα φαίνονται αρκετά φτωχά, καθώς οι πραγματικά ενδιαφέρουσες λύσεις είναι ελάχιστες. Ο Spanoulis φυσικά παραμένει, καθότι παίζει σε ντέρμπι, ενώ αυτό ισχύει και για τον Fernandez μέσα στην Ζαλγκίρις, παρόλο που μπορεί να μην παίξει πολύ. Αδιάφορος είναι ο Delaney, αλλά το 35 με την Μακάμπι ήταν αρκετό για να μη θέλω να τον διώξω τώρα, ενώ δε θεωρώ ότι η Μπάγερν θα παρουσιαστεί ...προκλητικά αδιάφορη μέσα στην Λοκομοτίβ. Αυτός που "καίει" είναι ο Bjelica και θα ήθελα να αποχωρήσει, αλλά ψάχνοντας για εναλλακτική που να ενθουσιάζει, δεν βρίσκω. Αυτοί που έχουν ενδιαφέρον είναι οι Simon και Weems, αλλά ο πρώτος είναι αρκετά ντεφορμέ και ο δεύτερος παίζει σε δύσκολη έδρα (αν και σε αυτές κάνει τα 30άρια), ενώ επί της ουσίας, η ΤΣΣΚΑ είναι μάλλον αδιάφορη. Επομένως, το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει ο Bjelica και να χρησιμοποιηθούν οι αλλαγές εκεί που επείγουν περισσότερο.

Στους ψηλούς, το σίγουρο δίδυμο, λόγω κινήτρου, είναι Brown και Dunston, ενώ οι δύο πρωταρχικοί στόχοι είναι οι Hendrix και Erceg. Όλοι τους αγωνίζονται εντός έδρας σε κρίσιμα ματς, κάνουν και καλό TOP 16, επομένως, αυτή είναι μια εξαιρετική τετράδα για την αγωνιστική. Έτσι αναγκαστικά θα αποχωρήσει ο Javtokas, αν και φαίνεται πιθανότερο να επανέρθει απέναντι στη Ρεάλ και ο φοβερός και τρομερός Tomic, όχι τόσο γιατί φοβάμαι μήπως δεν παίξει (αν και πάντα υπάρχει αυτό το σενάριο, με πιθανότητες 1/13), αλλά περισσότερο τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του, λόγω Lampe.

Έτσι, το ρόστερ για την 24η αγωνιστική του παιχνιδιού, αν δεν προκύψει κάποια εξέλιξη θα είναι:

Rodriguez
Arroyo
Fernandez
Delaney
Spanoulis
Bjelica
Brown
Dunston
Hendrix
Erceg


Devotion.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου