Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Και τώρα τα Playoffs

Ξεκινούν σήμερα τα playoffs της Euroleague, πράγμα που σημαίνει ότι απομένουν τρεις με πέντε αγωνιστικές ακόμα στο παιχνίδι, άρα είναι η στιγμή που βάζουμε τα δυνατά μας και όλη μας την τέχνη για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική ευθεία! Η ιδιαιτερότητα βέβαια της φάσης αυτής, δεν επιτρέπει μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των ομάδων, άρα είναι δύσκολο να ξεφύγει κάποια ομάδα από τις υπόλοιπες με το σκορ της, ωστόσο, επειδή ακριβώς τα ματς είναι ντέρμπι, δεν αποκλείεται να δείτε τη μία σας ...παρολίγον επιλογή να μαγεύγει και την άλλη που διαλέξατε τελευταία στιγμή να πέφτει στα τάρταρα...

Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι όμως! Περισσότερες ...θεωρητικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο άρθρο του Euroleague Greece, που έχει ήδη δημοσιευθεί. Ας περάσουμε λοιπόν από τη θεωρία στην πράξη, για την ομάδα του blog.

Στους point guards, οι δύο επιλογές προκύπτουν αβίαστα. O Rodriguez, όσο δύσκολος αντίπαλος κι αν είναι ο Ολυμπιακός, κάνει μακράν την καλύτερη χρονιά του, όπως εξάλλου και μεταξύ όλων των υπόλοιπων παικτών της θέσης και δεν τίθεται κανένα θέμα να μην βρίσκεται στο ρόστερ. Ο δεύτερος παίκτης θα είναι ο Diamantidis, ο οποίος είναι σαφώς προτιμότερος του Arroyo και λόγω αντιπάλου, αλλά και λόγω εμπειρίας σε τέτοια ματς.

Στην περιφέρεια, οι δύο πρώτες, προφανείς επιλογές δεν είναι άλλες από τους Langford και Fernandez. Ο πρώτος είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο Index Rating στη σεζόν, ενώ ο δεύτερος, μπορεί να έχει κάνει κάποια νερά τελευταία, αλλά η κλάση του δεν επιτρέπει την απουσία του από οποιαδήποτε ομάδα. Η τρίτη επιλογή θα είναι ο Spanoulis, παρότι αγωνίζεται εκτός έδρας, ενώ δεν ενθουσίασε και ιδιαίτερα με τα σκορ του στο TOP 16. Ωστόσο πλέον το πράγμα έχει σοβαρέψει και η απόφαση της Ρεάλ να επιλέξει τον Ολυμπιακό, μάλλον δεν έκανε πολύ καλό ...στα αυτιά του! Τον προτιμώ τόσο από τον Weems, όσο και από τον Navarro, καθώς είναι πιο πολύτιμος για την ομάδα του. Όσον αφορά τους δύο τελευταίους, θα επιλέξω τον Weems, καθώς έχει επιδείξει μεγαλύτερη σταθερότητα καθ' όλη τη διάρκεια του TOP 16. Σίγουρα δε θα μου κάνει εντύπωση ένα 25άρι από τον Ναβάρο, όπως δε θα μου κάνει κι ένα πιθανό 8 για παράδειγμα, από τον ίδιο παίκτη απέναντι στην Γαλατασαράι.

Στους ψηλούς, η μόνη σίγουρη επιλογή είναι ο Tomic και δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει η σταθερότητα του Dunston, παρότι το ματς είναι εκτός έδρας και δύσκολο, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες επιλογές να ενθουσιάζουν. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, θα επιλέξω και τον Khryapa, παίκτη που μπορεί να δώσει με χαρακτηριστική ευκολία σκορ, ακόμα και σε μια μέτρια βραδιά. Δεδομένου ότι τα ματς με τον Παναθηναϊκό θα πάνε λογικά σε χαμηλό σκορ, θεωρώ ότι πρόκειται για μια αρκετά καλή επιλογή. Όσο για τον 4ο ψηλό, θα μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα σε Erceg, Mirotic και Bourousis. Τον πρώτο όμως, θέλω να δω πρώτα πως θα πάει στο πρώτο ματς μέσα στην Μπαρτσελόνα, ενώ αν βάλω κάποιον από τους άλλους δύο, θα έχω 5 παίκτες από το ίδιο ματς. Οπότε θα προτιμήσω τον Krstic, που θεωρώ ότι θα ανεβάσει στροφές και σκορ στα playoffs, σε σχέση με το μετριότατο δεύτερο γύρο του TOP 16.

Έτσι, υπάρχουν 4 παίκτες από το ζευγάρι της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, 4 από αυτό της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό και από 1 από τα δύο άλλα ζευγάρια. Όχι η καλύτερη δυνατή αναλογία, αλλά το μόνο που θα μπορούσα να αλλάξω, θα ήταν ο Ναβάρο στη θέση του Weems, κάτι που δε "διορθώνει" τα (όχι λάθος) πράγματα. 

Το ρόστερ της ομάδας για την 25η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Rodriguez
Diamantidis
Langford
Fernandez
Spanoulis
Weems
Tomic
Dunston
Khryapa
Krstic

Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου