Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Βαρέα Πυροβολικά

Το πρώτο μισό της Regular Season αποτελεί παρελθόν και ο πυρετός της αναβάθμισης των ομάδων του fantasy συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Για την ομάδα του blog, η συγκομιδή των πόντων σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή μέχρι στιγμής, όμως είναι θέμα χρόνου να έρθουν τα μεγάλα σκορ. Αντιθέτως, το μπάτζετ της ομάδας βρίσκεται σε καλά επίπεδα, λίγο πάνω από τα 650 κρέντιτς κι αυτό της επιτρέπει να κάνει όλες τις επιθυμητές κινήσεις αυτή τη στιγμή.

Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με πολύ περισσότερα κρέντιτς, όπως εξάλλου μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το νέο είδος βαθμολογίας (broker basket) που υπάρχει από φέτος στο παιχνίδι. Ωστόσο, όσο σημαντικά είναι τα κρέντιτς, άλλο τόσο είναι η διαμόρφωση του ρόστερ με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές, ανά πάσα στιγμή. Με αυτό τον τρόπο, οι τρεις αλλαγές της εκάστοτε αγωνιστικής προκύπτουν πιο εύκολα, ενώ δεν υπάρχει ο κίνδυνος τα κερδισμένα κρέντιτς να μείνουν αναξιοποίητα (από κάποιον παίκτη που δεν πρόλαβε να φύγει την κατάλληλη στιγμή). Ως προς αυτό το κομμάτι τουλάχιστον, η ομάδα θεωρώ ότι βρίσκεται σε ακόμα καλύτερο επίπεδο από αυτό των κρέντιτς και άμεσα θα ξεκινήσει η άνοδος στη βαθμολογία.

Ενόψει της 6ης αγωνιστικής, ο πλέον προφανής στόχος κάθε ομάδας δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Σέιν Λαβάλ της Σάσσαρι, μετά το εντυπωσιακό 38,5 απέναντι στην Ζαλγκίρις. Ο Νιγηριανός σέντερ που προερχόταν από ένα 22άρι, πριν τον τελευταίο αγώνα είναι πολύ φθηνός και ακόμα περισσότερο υποτιμημένος και είναι παίκτης που μπορεί να χαρίσει κρέντιτς στην ομάδα τουλάχιστον για δύο αγωνιστικές. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το ξεκίνημά του στη διοργάνωση κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικό ήταν, οπότε δεν θεωρώ ότι θα έχει και εγγυημένο σκορ. Σίγουρα είναι ικανός πάντως, όπως έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την περασμένη εβδομάδα.




Ο Λαβάλ θα έρθει στη θέση είτε του Ραντλ, είτε του Αλντεμίρ. Ο ΜακΛίν οργίασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του fantasy έως τώρα, ενώ τον Μπατίστα τον εμπιστεύομαι τόσο ώστε να μην τον αλλάξω αν δεν συντρέχει συνταρακτικός λόγος. Από τους δύο που απομένουν λοιπόν, ο Ραντλ είναι αυτός που έχει καλύτερη τιμή πώλησης, ενώ γενικά αποφεύγω να πουλάω (και προτιμάω να αγοράζω) παίκτες μετά από ένα κακό ματς, όταν προηγουμένως έχουν υπάρξει καλοί και σταθεροί, όπως ο Αλντεμίρ. Αν δεν τον είχα δηλαδή στην ομάδα μου, ίσως να αποτελούσε στόχο αγοράς.

Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι η Γαλατασαράι υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα του Μαριάνοβιτς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει στα ρηχά ο Τούρκος σέντερ, λόγω της παρουσίας του Σέρβου γίγαντα. Η Γαλατασαράι διαθέτει τρεις σέντερ, τον Αλντεμίρ, τον Βουγιούκα και τον Τζαβάι, επομένως, αν κάποιος από τους άλλους δύο καταφέρει να σταθεί καλύτερα απέναντι στον Μαριάνοβιτς, τότε αυτομάτως ο χρόνος του Αλντεμίρ θα συρρικνωθεί. Όχι ότι έχει έως τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ίσα ίσα, σ' αντίθεση μάλιστα με τον Ραντλ, ο οποίος απολαμβάνει πολύ περισσότερα λεπτά στο παρκέ. Επομένως, αν και θεωρώ ρίσκο την παραμονή του σε αυτά τα κρέντιτς, θα προτιμήσω τον Αμερικανό.

Η ερώτηση είναι γιατί δεν τους πουλάω και τους δύο. Αν δεν υπήρχαν 20 unspent credits από την προηγούμενη αγωνιστική, πιθανώς να το έκανα. Πλέον όμως και με τα αρκετά επιπλέον κρέντιτς από την αλλαγή του Αλντεμίρ με τον Μαριάνοβιτς, μπορώ να στραφώ σε κινήσεις ...πολυτελείας από την αγορά των περιφερειακών. Και αντί να σκέφτομαι ποιον από τους Λάνγκφορντ και Γκούντλοκ να προτιμήσω, να τους αγοράσω και τους δύο, πακέτο!

Ο πρώτος δεν χρειάζεται συστάσεις. Ειδικά για όσους διαβάζουν από τα προηγούμενα χρόνια το μπλογκ, γνωρίζουν ότι αποτελεί προσωπική αδυναμία. Όσο για τον Γκούντλοκ, δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι μέσα στο Μιλάνο θα είναι εύκολο (άρα θα μπορούσα ίσως να κοιτάξω και Σπανούλη), ωστόσο, παίκτης που κάνει 40άρι (και 30άρι την πρώτη αγωνιστική), δεν μπορεί να αγνοηθεί εύκολα, ειδικά όταν παίρνει τόσες προσπάθειες για σουτ. Δεν είναι και ο πιο σταθερός παίκτης μέχρι στιγμής, ούτε έχει ιδιαίτερα πληθωρική στατιστική, πλην των πόντων, όμως το ταβάνι του είναι πάρα πολύ μεγάλο και το επόμενο μεγάλο σκορ του θέλω να το καρπωθεί και η ομάδα μου.




Όσον αφορά αυτούς που θα αποχωρήσουν, η επιλογή τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολη. Θέλω σίγουρα τον Κόλλινς στην ομάδα, παρά τη μέτρια παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια, καθώς δεν θα είναι πάντα τόσο άστοχος. Αυτός που απογοήτευσε ήταν ο Χάκετ, ο οποίος έδειξε ότι δεν θα κάνει μεγάλα σκορ σε σταθερή βάση κι άρα, εφόσον δεν θα ενθουσιάζει κάθε αγωνιστική με την απόδοσή του, μπορεί να αποχωρήσει για να έρθουν καλύτεροι παίκτες.

Οι άλλοι δύο περιφερειακοί είναι ο Άντερσον και ο Μπιέλιτσα. Ο πρώτος έχει σαφώς μεγαλύτερο ταβάνι, όπως έδειξε την τέταρτη αγωνιστική, όμως δεν φαίνεται ακόμα έτοιμος να ...διαχειριστεί φαντασιακά μια κακή βραδιά. Η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Ρεάλ αυτή την εβδομάδα, άρα ένα νέο τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου απίθανο, επομένως ο Αμερικανός θα αποχωρήσει, παρόλο που με ένα μεγάλο σκορ θα πρέπει να ξεγράψω μάλλον οριστικά μελλοντική επιστροφή του στην ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ο Μπιέλιτσα είναι η επιτομή της σταθερότητας, βρίσκεται και σε καλή κατάσταση και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πιστεύω ότι θα δώσει άλλο ένα διψήφιο σκορ και θα βοηθήσει την ομάδα.

Στους point guards, o Τεόντοσιτς ξέφυγε και η μοναδική αλλαγή που θα μπορούσα να σκεφτώ να κάνω θα ήταν ο Γιουλ στη θέση του Αρόγιο. Τα 16 κρέντιτς που απαιτούνται αυτή τη στιγμή βέβαια μου φαίνονται αρκετά και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί αυτή η κίνηση να έχει προτεραιότητα σε σχέση με τις προηγούμενες, επομένως ο Πορτορικανός που έχει να αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Αστέρα παραμένει στην ομάδα, με την ελπίδα για ένα πολύ καλό σκορ.

Συνοπτικά, το ρόστερ της ομάδας για την 6η αγωνιστική θα είναι:

Πάργκο
Αρόγιο
Γκούντλοκ
Λάνγκφορντ
Μπιέλιτσα
Κόλλινς
ΜακΛίν
Ραντλ
Μπατίστα
Λαβάλ


Devotion.

18 σχόλια :

  1. Οπότε τώρα που έμεινε ο Αλντεμίρ...Θα αφήσεις τον Γκούντλοκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάργκο-ερτέλ
    κολλινς,σπανουλης,γκουντελοκ,γουιμς
    μπατιστα,μακλιν,λαβαλ,βοροντσεβιτς

    δεν μου αρέσουν καθολου οι άσσοι μου αλλα δεν έχω βρει κανεναν που θα με κανει να τον πάρω χωρις δευτερη σκέψη.. Περυσι ας πουμε ειχαμε σερχιο,ντεντμον,ΔΔ και διαλεγαμε.. Φετος τίποτα.. Γι αυτο προτιμησα να ξοδέψω λεφτά για τα υπερόπλα στο 2-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι οι άσσοι σου, οι δύο γραμμές περιφερειακών σου θεωρώ ότι είναι ισάξιες και ο Πάργκο αργά ή γρήγορα θα παίξει το ρολο των περσινών pgs.

      Διαγραφή
  3. Να φανταστω κι εσυ με το που ολοκληρωσες τις αλλαγες σου,τσουπ injury report για τον Ραντλ?Διοτι εγω ετσι την επαθα!Με το που πατησα το τελευταιο buy,σταυρος!Αλλη μια αγωνιστικη χαμενη!Αλλη φορα θα τις κανω τις αλλαγεςμου μια ωρα πριν το πρωτο ματς!!την αλλη φορα την επαθα με τον σαριτς,την αλλη με τον Κινσευ!Αρκετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου ότι γνωρίζεις για την επιλογή "RESET"! Το πατάς και επαναφέρει την ομάδα στην κατάσταση πριν τις αλλαγές και απλά τις ξανακάνεις...

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά δεν το ήξερα!Πίστευα οτι σε φερνει στα αρχικα κρεντιτς,σου διωχνει ολους τους παικτες και σε βαζει στη διαδικασια να αγορασεις αλλους.Ομολογω το φοβηθηκα!Σας ευχαριστω για την ενημερωση.Προς υπερασπιση μου. τουλαχιστον στις μισες αγωνιστικές δεν ήμουν μπροστα στον υπολογιστή παρα μόνο στην εναρξη των αγωνων όπου ηταν και πολυ αργα ακομη κι αν το ηξερα!Και παλι ευχαριστω!

      Διαγραφή
  4. Μάλλον παίζει ο ραντλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον Ερτσεγκ τι πιστευεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ραντλ θα παιξει?????
    ερτελ η ροτσεστιε??
    τομιτσ η κουλιγκ??
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον Ραντλ δεν ξέρω κάτι περισσότερο ακόμα.
    Γενικά προτιμώ Ερτέλ, αλλά με το μπέρδεμα που έχουν αυτοί μετά την απόκτηση Βούγιασιτς, θα προτιμούσα μάλλον Ρότσεστι, αφού παίζει μέσα σε όχι και την πιο δυνατή άμυνα.
    Το κακό με τον Τόμιτς είναι ότι η Μπάρτσα στο 5 κάνει rotation 3 παικτών κι έτσι είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί κάτω από 20λεπτο. Η αντικειμενική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, όμως ο Κούλιγκ είναι "μόνος" στην Τούροφ και παρότι είναι υπερβολικά εύστοχος μέχρι στιγμής, μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από τον Τόμιτς, λόγω αυτού του θέματος του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχαριστω,
    εαν ειχες Ραντλ θα τον αλλαζες η θα ρισκαρες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεις να διαβασεις το κειμενο. Γενικα δε ρισκαρω με σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε φιλε πανω η διαφορα διαμαντιδη, σερχι με παργκ-ερτελ ειναι καθαρα στο ονομα...δες περυσι τι ρανκ ειχαν ντετνμοντ-διαμαντιδης...ισαξιοι οι παργκο ειδικα και ο ερτελ..ο σερχι στον β γυρο θα παρει τα πανω του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Protimas Pargo, Heurtel i M.Williams gia aytin tin agonistiki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή