Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ενίσχυση σε όλα τα μέτωπα

Δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τρίτη αγωνιστική του παιχνιδιού για την ομάδα του μπλογκ κι αυτό δεν αφορά μόνο το χαμηλό της σκορ, αλλά και το γεγονός ότι δεν αύξησε το μπάτζετ της στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις παικτών οι οποίοι έχασαν σε αξία, ενώ αναμενόταν το αντίθετο. Το αποτέλεσμα εν τελει βέβαια από οικονομική άποψη δεν ήταν άσχημο και σταδιακά θα αρχίσει η ...καθιερωμένη αναρρίχηση στη βαθμολογία, όπου αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι χαμένη κάπου στη θέση 9200 κάτι...

Κι αν τον Ντζέντοβιτς τον είχαν οι περισσότερες ομάδες, άρα δεν κόστισε μόνο στην ομάδα του μπλογκ, μάλλον δε συνέβη το ίδιο με το δίδυμο της Μακάμπι Χέινς-Λάντεσμπεργκ, οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι από τον αγώνα με την Άλμπα, όπου η Μακάμπι μάλιστα επικράτησε εύκολα. Πλέον, υποδέχονται την Τσεντεβίτα σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς, αλλά το rotation της ομάδας τους έχει αποδειχθεί τόσο απρόβλεπτο, που δεν χωράει συζήτηση για την παραμονή τους στην ομάδα. Αντιθέτως, ο Τζέντοβιτς δεν είναι σε καμιά περίπτωση σε τιμή πώλησης και μία ομολογουμένως κάκιστη εμφάνιση δεν θα επηρεάσει, τη δεδομένη στιγμή, την παρουσία του στην ομάδα. 

Αναγκαστικά, πουλώντας Χέινς και Λάντεσμπεργκ σε φθηνές τιμές, θα πρέπει να πουληθεί μαζί τους κι ένας πολύ ακριβός παίκτης, ώστε να μπορέσουν να αποκτηθούν οι καλύτεροι δυνατοί παίκτες. Ο Πάργκο σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς και όπως έχω αναφέρει ξανά, τον πιστεύω πολύ και θεωρώ ότι θα ανεβάσει εκ νέου την αξία του. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μάρντι Κόλλινς που παίρνει πάρα πολλά σουτ σε κάθε ματς. Μια μέτρια/κακή παρουσία μέσα στην Μπαρτσελόνα μόνο απρόβλεπτη δεν ήταν και ο Αμερικανός συνεχίζει κανονικά για να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις των περιφερειακών, όπως του αρμόζει. Τέλος, για την ίδια θέση, εντυπωσιακός ήταν ο Μπιέλιτσα, ο οποίος ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το ναυάγιο της Φενερμπαχτσέ μέσα στον Παναθηναϊκό, έφερε σκορ και κρέντιτς στην ομάδα και εφόσον ισορροπήσει σε τιμή πάνω των 60 κρέντιτς την επόμενη αγωνιστική πιθανώς να σκεφτώ την πώλησή του.

Οι πιο ακριβοί παίκτες της ομάδας είναι δύο ψηλοί, ο Μαριάνοβιτς και ο Κάουν, οπότε ένας από τους δύο θα είναι αυτός που θα αποχωρήσει, καθώς, δεν είναι και σοβαρά υποτιμημένοι. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει back to back εντός έδρας παιχνίδι με τον πρώην back to back πρωταθλητή της διοργάνωσης Ολυμπιακό και ο παράγοντας αυτός λειτουργεί καθοριστικά στο να παραμείνει στην ομάδα ο Σέρβος γίγαντας. Εξάλλου, ο Κάουν έμεινε για αρκετή ώρα στον πάγκο απέναντι στην Τσεντεβίτα, με τον Χάινς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και δε θα ήθελα να ρισκάρω για κάτι ανάλογο και στον αγώνα με την Μάλαγα, τη στιγμή που ο Ρώσος κοστίζει 79 κρέντιτς. Από εκεί και πέρα, ο Μπατίστα έκανε πλάκα στο πρώτο ημίχρονο με την Φενερμπαχτσέ κι έκτοτε βρέθηκε πολλή ώρα στον πάγκο για ...ξεκούραση, ενώ ο Μίτροβιτς συνεχίζει να αποτελεί ατέρμονη πηγή κρέντιτς και σκορ και φυσικά θα παραμείνει για μία ακόμη εβδομάδα στην ομάδα.



Οι υποτιμημένοι παίκτες πλέον στο παιχνίδι είναι λιγοστοί κι έτσι δεν υπάρχουν σε κάθε θέση προφανείς επιλογές για να έρθουν στην ομάδα. Φυσικά, δεν μπορώ να προσπεράσω τον Μπράιαν Ραντλ της Μακάμπι, ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα και δεν χρειάζεται να κάνει σχεδόν τίποτα για να πάρει το 15% της αξίας του. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει αρκετά και ο Αλντεμίρ από την Γαλατά, που είναι επίσης υποτιμημένος (όχι στον ίδιο βαθμό βέβαια) και βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση, όμως ο Ραντλ είναι περίπτωση που δεν αφήνει περιθώρια.

Οι υποτιμημένοι στη θέση 2-3 είναι μετρημένοι ...στα δάχτυλα του Μίκυ Μάους, αλλά κανένας εκ των Κουζμίνσκας, Κάρολ και Ουλανόβας δεν με ενθουσιάζει. Ο πρώτος λόγω της μεγάλης αξίας του και του δύσκολου ματς μέσα στην ΤΣΣΚΑ, ο δεύτερος λόγω του ότι κάθε άλλο παρά δεδομένο σκορ έχει και ο τρίτος λόγω του μικρού αριθμού κρέντιτς που μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή. Η καταλληλότερη περίπτωση που μπορεί να τα συνδυάσει σκορ και αξία θεωρώ πως είναι ο Χάκετ, ο οποίος αναδεικνύεται σταδιακά στον ηγέτη της Μιλάνο. Η τιμή του είναι αρκετά καλή, είναι ελαφρά υποτιμημένος και αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό θα βρεθεί πολύ ψηλότερα.



Όσο για τη θέση point guard, εδώ δεν μπορεί να αποκτηθεί κάποιος υποτιμημένος παίκτης, επομένως πρέπει να έρθει κάποιος που έχει βρεθεί σε χαμηλή γι' αυτόν τιμή και σε βάθος χρόνου θα ανεβάσει την αξία του. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα νομίζω πως είναι ο Αρόγιο της Γαλατά, στα 47 κρέντιτς. Υπέρ του λειτουργεί το γεγονός ότι ο Σμιθ αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, αλλά πολύ περισσότερο, το εντός έδρας ματς με την Νεπτούνας, ομάδα απέναντι στην ομάδα κάθε εβδομάδα κάποιος γκαρντ κάνει πολύ μεγάλο σκορ (Ερτέλ, Ουίλλιαμς, Σπανούλης). Έτσι, ο Πορτορικανός καλωσορίζεται στην ομάδα, με την ελπίδα να παραμείνει για πολλές αγωνιστικές ακόμα.

Πάργκο 
Αρόγιο
Κόλλινς
Μπιέλιτσα
Ντζέντοβιτς
Χάκετ
Μαριάνοβιτς
Μπατίστα
Ραντλ
Μίτροβιτς


Devotion  

1 σχόλιο :

  1. φιλε να γραφεις λιγο αν γντ και ποσα κρεντιτς μπατζετ εχεις και ποσα σου εχουν απομεινει για να βγαζουμε ακρη...Κατα τα αλλα παρα πολυ καλη και κατι παραπανω η 10αδα σου..

    Η Αξια του καθε παικτη αυξανεται παντα με βαση την αξια του την αρχικη;; δλδ αν παικτης αρχικα ειχε αξια 50 κρεντις..και τωρα εχει 70 κρεντις..θεωρητικα αν κανει 11-12 ρανκ θα πρεπει ναμειωθει η αξια του αλλα επειδη οι συγκρισεις γινονται με βαση το 50 ειναι πιθανον να παει πανω απο 70 η αξια του; σωτα τα λεω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή