Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ουσιαστικές κινήσεις

Μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου μισού της κανονικής περιόδου και η ομάδα έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, παρόλο που σ' αυτό δεν βοήθησαν ιδιαίτερα οι πιο πρόσφατες μεταγραφές της, αλλά οι βάσεις που είχε θέσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Αυτό βέβαια δεν ήταν παρά μόνο η αρχή και σταδιακά θα χτιστεί η πραγματική ομάδα, που θα είναι σε θέση να προσφέρει μεγάλα σκορ σε σταθερή βάση και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία.

Στους point guards, o Πάργκο ήταν εξαιρετικός, παρόλο που η ομάδα του ηττήθηκε εντός έδρας από την Τσεντεβίτα. Πλέον βρίσκεται στα 72 κρέντιτς και αυτή τη στιγμή, δείχνει ότι θα είναι στο TOP 3 της θέσης μαζί με Τεόντοσιτς και Ερτέλ κι άρα θα βρίσκεται, λογικά, για πολύ καιρό ακόμα στην ομάδα. Ο νεοαποκτηθείς Αρόγιο δεν ενθουσίασε απέναντι στην Νεπτούνας, και υπάρχουν σκέψεις για αποχώρηση, αν και η ένδεια της Γαλατασαράι στην περιφέρεια του εγγυώνται, ούτως ή άλλως, μπόλικο χρόνο, προσπάθειες και ασσίστ. Αγωνίζεται μέσα στο ΣΕΦ βέβαια, αλλά όπως και να 'χει, τα 48 κρέντιτς δεν αποτελούν καλή τιμή πώλησης για την φαντασιακή κλάση του.

Γενικά στην θέση υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως ο Γιουλ ή ο Διαμαντίδης, αλλά αυτός που ιντριγκάρει ιδιαίτερα, ειδικά μετά την τελευταία του εμφάνιση είναι ο Τεόντοσιτς, που βρίσκεται πάντως στα 83 κρέντιτς. Αρκετά υψηλή τιμή, αλλά με τα όργια που κάνει, γιατί όχι;

Στην περιφέρεια, η αλήθεια είναι ότι η τετράδα θα μπορούσε να μείνει και ως έχει, αφού πρόκειται για ικανότατους παίκτες. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να μην αποκτηθεί ο Τζέιμς Άντερσον της Ζαλγκίρις, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και υποτιμημένος, επομένως, κάποιος θα πρέπει να θυσιαστεί. Τον Χάκετ παρά την τραγική του εμφάνιση μέσα στον Παναθηναϊκό, τον πιστεύω, εξάλλου μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αποκτήθηκε. Πιστεύω επίσης πάρα πολύ τον Κόλλινς, που παρουσιάστηκε πιο ομαδικός στην πρώτη νίκη της Τούροφ στη διοργάνωση, απέναντι στην Μπάγερν. Οι υποψήφιοι για αποχώρηση λοιπόν είναι δύο, ο Μπιέλιτσα και ο Ντζέντοβιτς. Ο πρώτος αν και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θεωρώ ότι έχει πλέον τιμή πώλησης, ενώ για τον Ντζέντοβιτς με ανησύχησε αρχικά η επιστροφή του Στάιγκερ, κάτι που θα του περιόριζε ενδεχομένως το χρόνο συμμετοχής κι άρα τον ηγετικό του ρόλο. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Γκαβέλ τον έθεσε ως φαβορί για να παραμείνει στην ομάδα, όμως αυτή τη στιγμή, έχει και ο ίδιος σταυρό δίπλα από το όνομά του. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το αν τελικά αγωνιστεί ή όχι, όμως επειδή δεν έχω την παραμικρή διάθεση να ρισκάρω, ο Βόσνιος θα είναι αυτός που θα αποχωρήσει ώστε να έρθει στη θέση του ο Άντερσον.


Ο τελευταίος έκανε το μεγαλύτερο Index Rating της σεζόν μέχρι τώρα και με την εξαίρεση του αγώνα μέσα στην Εφές, όπου είχε 1/10 σουτ, είναι εξαιρετικός. Τόσο στη Ρεάλ με το 16, όσο και με το ίδιο σκορ απέναντι στην Νίζνι, όπου παρά την εντυπωσιακή του αρχή, έμεινε, για τα δεδομένα του ματς, χαμηλά, λόγω και της άνετης επικράτησης των Λιθουανών. Λύσεις που συνδυάζουν σκορ και κρέντιτς είναι ιδανικές.

Στους ψηλούς, ο Μαριάνοβιτς εκτέλεσε το καθήκον του και με το παραπάνω και πλέον βρίσκεται σε μια εξαιρετική τιμή πώλησης. Σύμφωνοι, ώρες ώρες μοιάζει με το υπερ-ατού του fantasy, όμως έχει δείξει και τις αδυναμίες του και δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρω με παίκτη που ...δεν ξέρει και το περισσότερο μπάσκετ, σε αυτά τα ύψη τιμών. Η πώλησή του εξάλλου απελευθερώνει πολλά κρέντιτς κι έτσι ενδεχομένως μπορεί να αποκτηθεί και ο Τεόντοσιτς στους point guards. 

Η προφανής επιλογή για αντικατάσταση είναι ο Αλντεμίρ της Γαλατασαράι. Τον ήθελα από την προηγούμενη εβδομάδα και καθάρα αγωνιστικά τον προτιμούσα από τον Ραντλ, όμως ο βαθμός υποτίμησης του δεύτερου ήταν τέτοιος που δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Ο Αλντεμίρ όμως έδειξε σε ένα ακόμη ματς ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, μπορεί να δώσει σκορ χωρίς μεγάλη δυσκολία και το γεγονός ότι έχει δύσκολο ματς μέσα στον Ολυμπιακό αντισταθμίζεται από το ότι παραμένει υποτιμημένος. 

Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Ραντλ μπορεί να μην ενθουσιάσε με την Τσεντεβίτα, όμως παραμένει, έστω και λίγο υποτιμημένος και δεδομένου ότι το μικρότερό του σκορ έως τώρα είναι το 9, μπορεί να παραμείνει άλλη μία αγωνιστική. Αυτός που αδικείται βάσει της εικόνας του στο παρκέ είναι ο Μπατίστα, που ξεχνιέται στον πάγκο από τον Ιβάνοβιτς, λόγω του πάρτυ που στήνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στους αντιπάλους του στα δύο τελευταία παιχνίδια κι άρα της μη απαραίτητης παρουσίας του Ουρουγουανού στο παρκέ. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι απίθανο να συμβεί στην Μπαρτσελόνα, όπου τρία μεγάλα κορμιά περιμένουν τον Μπατίστα. Πολύ δύσκολο ματς, ο παράγοντας των φάουλ είναι ανησυχητικός, αλλά ακόμα κι έτσι δεν υπάρχει καμιά σκέψη αποχώρησης για πιο φορμαρισμένο ίσως ψηλό της Euroleague.

Αυτός που μπορεί να αποχωρήσει μετά βαΐων και κλάδων είναι ο Μίτροβιτς, ο οποίος ισορρόπησε στα 55 κρέντιτς, τιμή τουλάχιστον εξαιρετική. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει παίκτης που να με ενθουσιάζει όσο ο Αλντεμίρ. Αυτός που φαίνεται πάντως να έχει μεγάλο potential είναι ο ΜακΛίν της Άλμπα, πρώην παίκτης της ομάδας (την 1η αγωνιστική). Τα σκορ του έως τώρα κυμαίνονται από 14 έως 30 και κάτι τέτοιο για παίκτη των 70 κρέντιτς δεν είναι διόλου άσχημο. Το μόνο που με ανησυχεί για το συγκεκριμένο παίκτη είναι ότι δεν παίρνει πολλές προσπάθειες για δίποντα, αν και αυτό μάλλον μεταφράζεται αλλιώς. Κερδίζει τόσο πολλά φάουλ (8 κατά μέσο όρο), που δεν τον αφήνουν να τελειώσει τις προσπάθειες που είναι να πάρει.



Έτσι, έχω να επιλέξω μεταξύ των Αρόγιο - ΜακΛίν και Τεόντοσιτς - Μίτροβιτς. Μπορεί η δεύτερη περίπτωση να ιντριγκάρει περισσότερο, όμως το πρώτο δίδυμο φαίνεται πιο ...στιβαρό και ασφαλές. Περισσότερο από όλα όμως, δεν θεωρώ καλή κίνηση την αλλαγή του Αρόγιο με τον Τεόντοσιτς, με κόστος 35 κρέντιτς, ενώ τα 15 για την αλλαγή στους ψηλούς είναι αρκετά φυσιολογικά. Ούτως ή άλλως, με τους Διαμαντίδη, Ροντρίγκεζ πολύ χαμηλά, μπορώ να κάνω λίγη υπομονή ώστε να καταλήξω με τον πιο ωφέλιμο τρόπο στο κορυφαίο δίδυμο point guards του fantasy, κάποια στιγμή στο - όχι πολύ μακρινό - μέλλον.  

Πάργκο
Αρόγιο
Κόλλινς
Μπιέλιτσα
Άντερσον
Χάκετ
ΜακΛίν
Ραντλ
Μπατίστα
Αλντεμίρ


Devotion.


ΥΓ. Όσον αφορά τα κρέντιτς της ομάδας, μπορείτε να τα υπολογίσετε μέσω της καρτέλας Roster του μπλογκ. Για τα unspent, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε το purchase cost από το 500 και το νούμερο αυτό να το προσθέσετε στο current cost, ώστε να προκύψουν τα συνολικά κρέντιτς της ομάδας.



1 σχόλιο :

  1. φιλε γιατι δεν μας γραφεις κατευθειαν τα κρεντιτς να μας γλιτωσει απο κοπο :P ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή