Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επιχείρηση 0,07

Ο πρώτος γύρος του TOP 16 έχει ολοκληρωθεί, με την ομάδα να έχει κερδίσει συνολικά περίπου 2300 θέσεις στο διάστημα των επτά αυτών αγωνιστικών και να βρίσκεται πλέον στη θέση 1520, με 10-12 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Φυσικά, αυτή η θέση δεν λέει απολύτως τίποτα, βάσει του ένδοξου ιστορικού της ομάδας (αν δεν παινέψεις το blog σου...), ωστόσο δεν παύει να είναι μια πρόοδος, ειδικά σε σχέση με το τραγικό πλασάρισμα της κανονικής περιόδου. Είναι η ώρα λοιπόν, στο δεύτερο μισό του TOP 16, η ομάδα να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητές της και να βαδίσει σε υψηλότερα σκαλοπάτια της συνολικής κατάταξης, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αφού και τα λάθη που γίνονται, ή απλώς οι κακές στιγμές δεν της στοιχίζουν στη βαθμολογία, παραμένοντας, στη χειρότερη περίπτωση, στη ίδια πάνω κάτω θέση. Αυτό συνέβη και την 17η αγωνιστική, όπου ο Χάκετ είχε το μικρότερο ranking που σημειώθηκε στον αγώνα ΤΣΣΚΑ - Μιλάνο, -4, με τους Ράγκλαντ και Μπρουκς να τα πηγαίνουν περίφημα, αν και περισσότερο μάλλον πλήγωσε το 6άρι του Πάργκο, καθώς σε αντίθεση με τον γκαρντ της Μιλάνο, υπήρχαν φιλοδοξίες από τον Αμερικανό στο εντός έδρας παιχνίδι με την Άλμπα. 

Από εδώ λοιπόν, ξεκινούν οι αλλαγές για την 18η αγωνιστική του fantasy, καθώς δεν μπορούν να χαθούν άλλοι πόντοι από αυτή την τόσο κρίσιμη θέση του παιχνιδιού. Έτσι, στην ομάδα επιστρέφει μετά από απουσία δύο αγωνιστικών ο Τεόντοσιτς, ο οποίος ευτυχώς δεν οργίασε στην εύκολη νίκη της ομάδας του επί της Μιλάνο. Σίγουρα, ο Ροντρίγκεζ εντός έδρας απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, ειδικά όταν ο Μίλος θα βρεθεί απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, αλλά τα σκαμπανεβάσματα του Ισπανού θα επιφέρουν εκτενέστερο rotation στο μέλλον και θεωρώ πως καλό είναι να κλειδώνουν σιγά σιγά οι περισσότερες θέσεις του ρόστερ. Για την κίνηση αυτή, απαιτούνται 25 και πλέον κρέντιτς, τα 15 από τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω των unspent που υπάρχουν από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον 10 κρέντιτς πρέπει να βρεθούν μέσω των δύο εναπομεινουσών αλλαγών, οι οποίες, αβίαστα, θα περιλαμβάνουν τους Χάκετ και Μπατίστα. Ο πρώτος εξακολουθεί να είναι απογοητευτικός, οπότε η οριστική του απομάκρυνση αποτελεί μονόδρομο, ενώ ο δεύτερος έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στην Μακάμπι και πλέον στο rotation στους ψηλούς του Παναθηναϊκού ίσως μπαίνει και ο νεοαποκτηθείς Λαβάλ, κάτι που μπορεί να περιορίσει το χρόνο συμμετοχής του Ουρουγουανού. 

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα διαθέσιμα κρέντιτς δεν είναι πολλά για να γίνουν σπουδαίες αγορές. Κι αν αυτές γίνουν, πχ να έρθει ο Σπανούλης στην περιφέρεια, ή ο Έρτσεγκ στους ψηλούς, ο τρίτος παίκτης θα κοστίζει το πολύ 25 κρέντιτς και δεν υπάρχει η παραμικρή αξιόλογη περίπτωση σε αυτή την τιμή, αυτή τη στιγμή. Επομένως, θα χρειαστούν δύο πιο μέτριες λύσεις και δεν θα αποκτηθεί κάποιος πρωτοκλασάτος παίκτης.

Στην περιφέρεια, μια πολύ καλή περίπτωση, λόγω τιμής, αλλά και έδρας, αποτελεί ο Άντερσον της Ζαλγκίρις, ο οποίος βέβαια απογοήτευσε - για πρώτη φορά μέσα στη Λιθουανία -  απέναντι στην Ρεάλ. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά απίθανο να επαναληφθεί και με την Γαλατασαράι, σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς και ο Αμερικανός θα επιστρέψει στις συνηθισμένες του εμφανίσεις. Βάσει αυτών, η τιμή του είναι εξαιρετική, αν θυμηθεί κανείς ότι είχε ξεκινήσει το TOP 16 σε μια τιμή γύρω στα 65 κρέντιτς.

Στους ψηλούς, μια αρκετά ενδιαφέρουσα επιλογή ήταν ο Σχορτσανίτης, ο οποίος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και έχει σημειώσει μόνο διψήφια σκορ στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει εντός έδρας στο TOP 16. Ωστόσο, ο πρόσφατος τραυματισμός του αυξάνει το ρίσκο της περίπτωσής του, παρόλο που η τιμή του είναι αρκετά καλή. Έτσι, θα προτιμήσω κάτι ακριβότερο, που φαίνεται και ασφαλέστερο, αν και με την πρώτη ματιά δεν ενθουσιάζει ως επιλογή. Πρόκειται για τον Χάντερ του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός σέντερ τρέχει ένα σερί τεσσάρων διψήφιων σκορ (επιμέρους μ.ο. 16) έχοντας αντιμετωπίσει μάλιστα δύσκολους αντιπάλους. Εκτός των άλλων, φαίνεται πως είναι και αυτός παίκτης έδρας, κάτι που ομολογώ πως δεν είχα παρατηρήσει έως τώρα, λόγω της μέτριας regular season που πραγματοποίησε. Ο Χάντερ λοιπόν σε οχτώ αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο ΣΕΦ, έχει δώσει επτά διψήφια rankings και η εξαίρεση ήταν το διόλου τραγικό 7, τη 12η αγωνιστική, με την Μιλάνο. Έχει λοιπόν δύο πολύ καλούς λόγους (σερί των τελευταίων τεσσάρων αγώνων και το 7/8 εντός έδρας) να δώσει άλλο ένα καλό διψήφιο σκορ και απέναντι στην Μάλαγα, που φιλοξενείται στο ΣΕΦ αυτή την εβδομάδα. Η αλλαγή αυτή είναι εντελώς οριακή, καθώς τα unspent κρέντιτς έχουν πλέον την ...ντετεκτιβική τιμή 0,07.

Έτσι, το ρόστερ ενόψει της 18ης αγωνιστικής του παιχνιδιού θα είναι:

Ρότσεστι
Τεόντοσιτς
Σμιθ
Φερνάντεζ
Μπιέλιτσα
Άντερσον
Παραχούσκι
Τόμιτς
Τόμπκινς
Χάντερ


Devotion.

4 σχόλια :

  1. καλημερα!
    καλες οι επιλογες σου,απλα οι 3 παιχτες απο Νιζνι ισως ειναι πολλοι,μακαρι να σου βγει σε καλο.Αντερσον ελπιζω επιτελους να κανει ενα καλο παιχνιδι.
    τα δικα μου διλημματα για αυτη την εβδομαδα ειναι διαμαντιδης τομκινς ερτσεγκ η ερτελ παραχουσκι βοροντσεβιτς.Επισης ποια η γνωμη σου για ντε κολο(θα τον πουλαγες αν τον ειχες)και μπομπαν(θα τον αγοραζες εχει επανελθει στις καλες εμφανισεις του)τελος ρεγιες η τομκινς
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σε ολους! μια ερωτηση μονο...βοροντσεβιτς η ντοελμαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή