Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Επιστροφή στις αρχικές επιλογές

Δεύτερη συνεχόμενη πολύ καλή αγωνιστική για την ομάδα του blog, η οποία ανέβηκε μερικές θέσεις ακόμα στη γενική κατάταξη κι έτσι βρίσκεται λίγο πιο κοντά στο στόχο της, ο οποίος παραμένει υψηλός και μακρινός, για την ώρα. Ο κύριος λόγος για την επιτυχημένη αγωνιστική που πέρασε φυσικά δεν ήταν άλλος από την πώληση δύο κομβικών παικτών, του Έρτσεγκ και του Σπανούλη, οι οποίοι στις δύσκολες έδρες που δοκιμάστηκαν έδωσαν αρνητικά σκορ.

Κι αν για τον πρώτο, ο αντικαταστάτης ήταν ο MVP της αγωνιστικής, Τόμιτς, ο Χάκετ που ήρθε στη θέση του Σπανούλη κάθε άλλο παρά ενθουσίασε με το 3 που έδωσε. Mπροστά στο -5 του Λαρισαίου γκαρντ βέβαια, αυτό το ισχνό σκορ αποκτά θετική χροιά. Όσο για την τρίτη αλλαγή, τόσο ο Μαριάνοβιτς που ήρθε, όσο και ο Παραχούσκι που έφυγε ήταν εξαιρετικοί, αλλά η αλλαγή αποκτά μεγαλύτερο νόημα αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρώτος δίνει νέο εντός έδρας ματς, σε αντίθεση με τον Λευκορώσο που έχει δεύτερο σερί εκτός. Η σύγκριση που θα έπρεπε να γίνει εδώ βέβαια είναι μεταξύ Παραχούσκι και ΜακΛίν, όμως από τη στιγμή που δεν εξέτασα καν την απομάκρυνση του Αμερικανού, δεν υπάρχει λόγος να βασανίζω περισσότερο το πόσο καλές αποδείχθηκαν οι κινήσεις, αυτές που έκανα, σε σχέση με αυτές που ίσως να μπορούσα να κάνω, όταν η αγωνιστική αποτελεί παρελθόν.

Ενόψει της 16ης εβδομάδας του παιχνιδιού, τα πράγματα παραμένουν αρκετά περίπλοκα, ιδιαίτερα στις περιφερειακές θέσεις, κυρίως λόγω του ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ. Εκεί θα πραγματοποιήσω τουλάχιστον δύο από τις τρεις αλλαγές μου, με τη γραμμή των ψηλών να μοιάζει αρκετά καλή, ώστε να παραμείνει ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαριάνοβιτς που επέστρεψε στα μεγάλα σκορ με την Άλμπα έχει, όπως αναφέρθηκε, δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με την Ζαλγκίρις, επομένως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην βρίσκεται στο ρόστερ. Ο ΜακΛίν που έχει μετριάσει τις καλές του εμφανίσεις στο TOP 16 αγωνίζεται επίσης εντός έδρας, με τον Παναθηναϊκό και θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να επανέρθει και αυτός στα μεγάλα σκορ. Σε αυτό το ματς, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπατίστα, ο οποίος συνεχίζει στα καλά διψήφια σκορ και βάσει τιμής, έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ και αυτή την αγωνιστική.

Ο μόνος που ενδεχομένως προβληματίζει είναι ο Τόμιτς, ο οποίος ξεπέρασε τα 80 κρέντιτς και έχει να παίξει στο κλάσικο, μέσα στην Ρεάλ. Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται όμως δεν καθιστά επιτακτική την αλλαγή του, τουναντίον. Οι πιθανοί αντικαταστάτες που θα μπορούσαν να έρθουν είναι ο Παραχούσκι, ο Έρτσεγκ και ο Κρστιτς. Ο πρώτος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, αλλά αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας, οπότε βρίσκω λίγο ανούσια την αλλαγή αυτή. Ο Έρτσεγκ έχει πλέον μια εξαιρετική τιμή και παίζει εντός έδρας, ωστόσο στην κατάσταση που δείχνει να είναι στα τρία τελευταία παιχνίδια, δεν εγγυάται ένα μεγάλο σκορ απαραίτητα. Δεν θα εκπλαγώ αν δώσει σκορ πάνω από 30 (μετά το -1 με τον Ολυμπιακό είχε κάνει το 41 με τον Αστέρα), ωστόσο, δεν μπορώ να θεωρήσω πιο ασφαλές το δικό του σκορ από του Τόμιτς, ακόμα κι αν ο Κροάτης έχει θεωρητικά δυσκολότερο ματς. Τέλος, αυτή η σιγουριά του Τόμιτς είναι που αφήνει εκτός μάχης και τον Κρστιτς κι αυτό γιατί θα ήθελα να δω τον Σέρβο να κάνει μια-δυο ακόμα καλές εμφανίσεις, προκειμένου να τον εξετάσω πιο σοβαρά για την ομάδα. Δείχνει να είναι σε καλό δρόμο πάντως.

Έτσι, μένουν τρεις αλλαγές στην περιφέρεια, κάτι που μάλλον χρειάζεται, δεδομένου ότι υπάρχουν στην ομάδα παίκτες όπως ο Χάκετ και ο Κοσέρ, αλλά και το εκπληκτικό δίδυμο της ΤΣΣΚΑ, Τεόντοσιτς και Ντε Κολό, που δοκιμάζεται όμως σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες.

Αυτός που θα ήθελα να φύγει σίγουρα είναι ο Γάλλος γκαρντ της Λαμποράλ. Έδωσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο σκορ απέναντι στην Μιλάνο (16,5), οπότε το timing δεν είναι άσχημο, δεδομένου ότι αγωνίζεται μέσα στην Φενερμπαχτσέ. Εφόσον έδειξε αδυναμίες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ήταν αναπόφευκτο ότι αργά ή γρήγορα θα έπρεπε να φύγει από την ομάδα και τώρα είναι μια καλή στιγμή γι' αυτό.

Για να έρθει κάποιος σοβαρός αντικαταστάτης και να έχει νόημα η αλλαγή βέβαια, θα πρέπει να εξοικονομηθούν κρέντιτς από τις άλλες κινήσεις. Για πρώτη φορά ίσως φέτος, το ταμείο δεν έχει αξόδευτα κρέντιτς, επομένως, θα πρέπει να θυσιάσω έναν εκ των Τεόντοσιτς και Ντε Κολό. Ούτως ή άλλως, δεν θέλω να τους έχω και τους δύο στην έδρα μιας τόσο καλής άμυνας όπως αυτής του Ολυμπιακού, με τον Γουίμς μάλιστα να είναι στην αποστολή. Ποιός θα φύγει όμως; Και ποιοί θα έρθουν στις θέσεις των Κοσέρ και Χάκετ;

Μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω έναν από τους δύο. Είναι αρκετά τζογαδόρικο και είναι κάτι που θέλω να αποφεύγω στο παιχνίδι. Οπότε μπορώ να επιλέξω βάσει των πιθανών αντικαταστατών, αλλά και της τιμής που έχουν (μπορεί πχ να είναι απαραίτητα τα 5+ κρέντιτς του Ντε Κολό). Μπορώ πχ να αγοράσω τον Πάργκο, που είναι σε φόρμα, στη θέση του Τεόντοσιτς, να εξοικονομήσω 20 κρέντιτς και να τα επενδύσω τμηματικά σε Χάκετ και Κοσέρ με τους Γκάουντλακ και Κάλινιτς πχ. Ή μπορώ να πάρω τον σίγουρο Μπιέλιτσα στη θέση του Ντε Κολό, να προτιμήσω κάποιον σαν τον Κάρτερ αντί του Χάκετ και ο Κάλινιτς να είναι κι εδώ αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κοσέρ.

Υπάρχει βέβαια και το τρίτο σενάριο, το οποίο μάλλον μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Μένω έξω από το δίλημμα Τεόντοσιτς ή Ντε Κολό, τους πουλάω και τους δύο και αναβαθμίζω αισθητά τον Κοσέρ με τα κρέντιτς που προκύπτουν. Το οποίο ερμηνεύεται στην απόκτηση των Πάργκο, Μπιέλιτσα και Γκάουντλακ. Αντί να προβληματίζομαι για το ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τα πάει καλά (καθώς είναι δεδομένο ότι ένας τουλάχιστον πρέπει να αποχωρήσει για να γίνουν οι αλλαγές) μπορώ να τους αποχωριστώ και τους δύο, προσωρινά τουλάχιστον και να επενδύσω σε παίκτες που συγκεντρώνουν καλές πιθανότητες για ανάλογα ή ακόμα καλύτερα σκορ. Όλα αυτά μάλιστα, σύμφωνα με τη λογική του rotation.

Επιστρέφουν έτσι παίκτες που ήταν στην ομάδα την 1η αγωνιστική, όπως ο Πάργκο και ο Μπιέλιτσα, ενώ μέσα σ' αυτούς ανήκουν και οι ΜακΛίν και Μπατίστα, εξ' ού και ο τίτλος του άρθρου. Ο Ρότσεστι είχε μείνει τελευταία στιγμή απ' έξω.

Έτσι, το πιθανότερο ρόστερ για την 16η αγωνιστική του παιχνιδιού είναι:

Ρότσεστι
Πάργκο
Μπιέλιτσα
Φερνάντεζ
Γκάουντλακ
Χάκετ
Μαριάνοβιτς
Τόμιτς
ΜακΛίν
Μπατίστα


Devotion.

13 σχόλια :

  1. αρκετα καλες οι αλλαγες σου,ελπιζω μονο μην οι της Τσκα πανε κοντρα στις προβλεψεις.Εγω θα δωσω ευκαιρια στον καρτερ,ειδικα τωρα που δεν θα παιξει μιτσοφ και αρογιο μαλλον.Ποια η γνωμη σου γι αυτον;
    τελος τα διλημματα της εβδομαδας
    παργκο/βοροτσεβιτς τζειμς/μκλιν η πουλημα μαριανοβιτς και ποιοτικη αναβαθμιση στις αλλες θεσεις με ροτσεστι στη θεση τεοντοσιτς και μκλιν στη θεση μαριανοβιτς;
    Ευχαριστω και ..καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρέσει η ιδέα να πουλήσεις Μαριανοβιτς. Ο Καρτερ είναι καλή περίπτωση, ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες, που σημαίνουν ότι θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Οσο για το διδυμο της ΤΣΣΚΑ, δεν είναι ακριβώς προβλέψεις. Αυτό που θέλω είναι να δώσουν καλά σκορ οι παίκτες που πήρα, οι οποίοι έχουν να δώσουν ευκολότερα ματς. Παράλληλα "ξεφορτώθηκα" τον Κοσερ, επομένως η καθ εαυτή απόδοση των διοσκουρων δεν με καίει ιδιαίτερα.
      Αυτό με τον Παργκο δείχνει πιο ασφαλές, λόγω Τζειμς από την άλλη. Αν τα πάει καλά ομωςρ ο γκαρντ της Λαμποραλ, τοτε αυτό το δίδυμο έχει σαφώς υψηλότερο ταβάνι.

      Διαγραφή
  2. Ερτσεγκ η βοροτσεβιτς για αυτη την αγωνιστικη;
    μκλιν η παραχουσκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λόγο να προτιμήσεις έναν παίκτη σαν τον Βοροντσεβιτς μέσα στο ΣΕΦ, αντί για τον Ερτσεγκ εντός εδρας;
      Προτιμώ ΜακΛίν επίσης.

      Διαγραφή
  3. Καλημερα. Μεταξυ Granger, Kuzminskas, Περπερογλου, Causier και Μike James ποιοι 2 νομιζεις οτι ειναι ασφαλεστερες επιλογες?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλαγα και ασφαλής επιλογή δεν πάνε μαζί! Κ ο μόνος που θα μπορούσε (Κουζμινσκας, είναι αμφίβολος). Ο Περπερογλου έχει να παίξει σε πιο εύκολη έδρα απο αυτούς της Λαμποραλ, ο Τζέιμς όμως έχει μεγαλύτερο ταβάνι.

      Διαγραφή
    2. Οκ ευχαριστω. Και κατι τελευταιο. Τον Ραντλ πως τον βλεπεις?

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΡΩΤΑΓΑ...ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΕΡΤΣΕΓΚ ΚΑΙ ΣΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ 20+

      Διαγραφή
    4. Με Αλεξαντερ ενεργό, πλέον είναι πιο δύσκολο να παίζει τόσο πολυρ χρόνο. Ούτε ζέστη ούτε κρύο.

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα, reyes, erceg η randle να προτιμησω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα τους ταξινομώ ως Ερσεγκ, Ρέγιες, Ραντλ, τη δεδομένη στιγμή, αλλά καλό θα είναι να επιλέξεις αυτόν που σκέφτηκες πρώτο.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα, έχω 3αδα για αλλαγή Μιλος-Γιουλ-Μπεγκιτς κ μπορώ να τους αλλάξω με Πάργκο-Σερχι-Μακλιν ή Παραχούσκι . ποια είναι η γνώμη σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτος ο ριαντλ τι 4 φαουλ σσε 15 λεπτα ρε ασχετε και ενω κανεις πολυ καλη εμφανιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή