Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σεναρίων το ανάγνωσμα

Η 16η αγωνιστική του παιχνιδιού ήταν μια από τις παραγωγικότερες στην ενδεκάχρονη ιστορία του, με τα σκορ να εκτινάσσονται στα ύψη, όπως μαρτυρά εξάλλου και η καλύτερη επίδοση της εβδομάδας, οι 290 πόντοι, που αποτελούν και το υψηλότερο σκορ που έχει σημειωθεί ποτέ σε μία αγωνιστική στο fantasy. Ακόμα και για μια ομάδα όπως αυτή τη blog, η οποία απέχει πολύ από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, οι 200 και πλέον πόντοι που συγκέντρωσε αυτή την εβδομάδα, δεν την ωφέλησαν παρά ελάχιστα στη γενική κατάταξη, κάτι που βέβαια είναι πρωτόγνωρο, για μια τέτοια επίδοση.

Έτσι, το σερί των αγωνιστικών με μεγάλα σκορ συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα και είναι λογικό αυτό κάποια στιγμή να σταματήσει, ενδεχομένως μάλιστα και αρκετά απότομα, αν και παραδοσιακά, οι αγωνιστικές κοντά στην ...Τσικνοπέμπτη είναι από τις πλέον προσοδοφόρες. Αυτή που ακολουθεί πάντως, ίσως αποτελέσει εξαίρεση, καθώς εμπεριέχει πολλές δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για την κατάρτιση του καλύτερου δυνατού ρόστερ. Θεωρώ ότι σε αντίθεση με τις πρόσφατες αγωνιστικές, αυτή την εβδομάδα οι ακριβότεροι παίκτες θα διαχωριστούν σε θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές και τα σκορ των ομάδων στο παιχνίδι θα έχουν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους, βάσει του πόσο καλές αποδείχθηκαν οι επιλογές τους.

Για την ομάδα, τα πράγματα περιπλέχθηκαν μετά την απομάκρυνση του περιφερειακού διδύμου της ΤΣΣΚΑ. Μπορεί συνολικά οι αλλαγές της προηγούμενης αγωνιστικής να την ωφέλησαν σε σκορ (γιατί εκτός των άλλων ο Κοσέρ που αποχώρησε, δεν αγωνίστηκε), ωστόσο, διαμόρφωσαν ένα ρόστερ που δεν είναι απόλυτα έτοιμο για τις τρεις αλλαγές που έχει στη διάθεσή της για τη νέα εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στο ιδανικό σενάριο, χρειάζεται περισσότερες κι αυτή είναι μια παράλειψη που δεν εξέτασα όσο θα έπρεπε την προηγούμενη αγωνιστική.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαι αρκετά επιλεκτικός στις κινήσεις μου. Με μια πρώτη ματιά, ξέρω ότι σίγουρα πρέπει να φύγει ο Γκάουντλακ που παίζει μέσα στην Εφές, ενώ δεύτερος σε πρόθεση ...αποχώρησης έρχεται ο Χάκετ, που αγωνίζεται μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Τα πράγματα στους ψηλούς είναι αρκετά περίπλοκα και μόνο ο Τόμιτς μπορεί να θεωρηθεί δεδομένος, ενώ και στους point guards, μια αλλαγή του Πάργκο με τον Τεόντοσιτς δεν θα ήταν άσχημη. Ας τα δούμε αναλυτικά όμως.

Ξεκινώντας από την τελευταία περίπτωση, ο Τεόντοσιτς τα πήγε περίφημα στο ΣΕΦ και έχει να δώσει εύκολο παιχνίδι απέναντι στην Μιλάνο. Θα μπορούσε κάλλιστα λοιπόν να επιστρέψει στην ομάδα και να σχηματιστεί και πάλι το ιδανικότερο δίδυμο point guards. Αυτή η κίνηση όμως απαιτεί αρκετά κρέντιτς, τα οποία δεν διαθέτει η ομάδα, ενώ είναι και δύσκολο να τα αποκτήσει, αν θέλει να πραγματοποιήσει σοβαρές αλλαγές στην περιφέρεια. Επομένως, ο Πάργκο παραμένει στην ομάδα και το γεγονός ότι η Μακάμπι υποδέχεται την Άλμπα είναι μια ευτυχής συγκυρία, καθώς ο Αμερικανός παρουσιάζεται καλύτερος εντός έδρας και μέχρι στιγμής, στο TOP 16, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Τεόντοσιτς, λαμβάνοντας υπόψη τα αντίστοιχα ματς. 

Στην περιφέρεια, οι περιπτώσεις που μου γεμίζουν το μάτι είναι ελάχιστες. Τον Ντε Κολό τον θεωρώ αρκετά ακριβό μετά την επιστροφή του Γουίμς και προτιμώ τον Σμιθ, ο οποίος φαίνεται να επανήρθε πλήρως μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στο TOP 16. Ο φόργουορντ της Μακάμπι θα είναι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Γκάουντλακ, που μάλλον απογοήτευσε απέναντι στην Λαμποράλ. Όσο για τον Χάκετ, ο ιδανικότερος αντικαταστάτης φαίνεται να είναι ο Άντερσον, που επιστρέφει στα εντός έδρας ματς, όπου δίνει σαφώς υψηλότερα σκορ απ' ότι εκτός έδρας, αν και απέναντί του έχει τη Ρεάλ, με τον Ρούντυ στη σύνθεσή της (στο αντίστοιχο ματς της regular season δεν είχε αγωνιστεί). Αυτή η κίνηση βέβαια θα πρέπει να συμβαδίζει και με τις αλλαγές στους ψηλούς.

Η πιο εύκολη περίπτωση (πέραν του Τόμιτς που παραμένει χωρίς σκέψη) είναι αυτή του Μπατίστα, λόγω κρέντιτς, αλλά και έδρας. Ακόμα κι ένα κακό ματς δεν θα πληγώσει πολύ την ομάδα, τουλάχιστον όχι τόσο όσο αν συμβεί κάτι ανάλογο από τον Μαριάνοβιτς ή τον ΜακΛίν. Εξάλλου, μετά την απόκτηση του Σμιθ, πρέπει να εξοικονομηθούν κρέντιτς κι έτσι η αντικατάσταση του Μπατίστα με μια πιο μέτρια λύση δεν ωφελεί την ομάδα. Ο Ουρουγουανός μένει λοιπόν.

Από εκεί και πέρα, αυτός που φαίνεται να αποτελεί μεγαλύτερο ρίσκο είναι ο ΜακΛίν, ο οποίος διανύει περίοδο μίνι ντεφορμαρίσματος και έχει να παίξει μέσα στην Μακάμπι, με τους Σχορτσανίτη, Τάιους, Ραντλ και Σμιθ να καραδοκούν. Τα νούμερά του σε ρημπάουντ και κερδισμένα φάουλ είναι αρκετά πεσμένα στο TOP 16 και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν δώσει ένα ακόμα μονοψήφιο σκορ. Από την άλλη, ο Μαριάνοβιτς διέπρεψε στα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε, επομένως, δείχνει τουλάχιστον ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αν και το ρίσκο με το συγκεκριμένο παίκτη βρίσκεται στην πολύ υψηλή τιμή του. Μια τιμή που μπορεί να διευκολύνει κατά πολύ τις κινήσεις.

Αν είναι να φύγουν ο Χάκετ και ο ΜακΛίν, θα πρέπει από την αλλαγή του δεύτερου να εξοικονομήσω πάνω από 12 κρέντιτς, λόγω Σμιθ. Ο μόνος ψηλός που συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον σε ένα τέτοιο σενάριο είναι ο Γιανκούνας, ο οποίος εντός έδρας έχει σημειώσει μερικά πολύ αξιόλογα σκορ. Ωστόσο, το να αποκτήσω δύο παίκτες της Ζαλγκίρις ενόψει Ρεάλ, δεν θα έλεγα πως με ενθουσιάζει κιόλας, ούτε το γεγονός να έχω ταυτόχρονα στη γραμμή των ψηλών Γιανκούνας και Μπατίστα, δύο παίκτες δηλαδή που δεν μπορούν να εγγυηθούν μεγάλο σκορ.

Μια απλή παραλλαγή, είναι να διατηρήσω τις αλλαγές στην περιφέρεια ως έχουν και αντί για τον ΜακΛίν να πουλήσω τον Μαριάνοβιτς, αποκτώντας τον Παραχούσκι που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Καθόλου άσχημα, εκτός από το γεγονός ότι μένει ο ΜακΛίν στην ομάδα, παίκτης που εμπεριέχει ρίσκο, όχι μόνο ενόψει Μακάμπι, αλλά και ενόψει Μπαρτσελόνα, που είναι ο μεθεπόμενος αντίπαλος της Άλμπα και μάλιστα και αυτός εκτός έδρας. 

Μια δεύτερη παραλλαγή είναι να πουλήσω ΜακΛίν για Παραχούσκι και αντί για τον Άντερσον, να φέρω έναν παίκτη σαν τον Κοσέρ στη θέση του Χάκετ. Κάτι τέτοιο όμως δεν με ενθουσιάζει περισσότερο από τα άλλα σενάρια, γιατί είναι πισωγύρισμα, όταν μόλις πριν μια εβδομάδα κατάφερα να αποχωριστώ τον Γάλλο.

Υπάρχει βέβαια και ένα τέταρτο σενάριο, με το οποίο αποχωρίζομαι και τους δύο ψηλούς και παραμένει ο Χάκετ για άλλη μία εβδομάδα στην ομάδα. Ο Άντερσον δεν έρχεται ποτέ, ενώ ο Παραχούσκι φέρνει μαζί του και τον συμπαίκτη του, Τόμπκινς, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να αποτελεί ρίσκο, λόγω της ευκολίας με την οποία υποπίπτει σε φάουλ, ωστόσο η κίνηση αυτή κερδίζει πόντους σε ορίζοντα δύο αγωνιστικών, καθώς το δίδυμο ψηλών της Νίζνι μετά τον Ολυμπιακό υποδέχεται την Μιλάνο, τη στιγμή που ο Μαριάνοβιτς μετά τον Παναθηναϊκό, ταξιδεύει στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ, ενώ ο ΜακΛίν μετά την Μακάμπι, παίζει μέσα στην Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρθηκε. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, περιορίζω σημαντικά την ανάγκη για πολλές αλλαγές την επόμενη αγωνιστική, κάτι που δεν έκανα γι' αυτή που ακολουθεί.

Το τελευταίο είναι και το πιθανότερο σενάριο, ωστόσο κανένα από τα άλλα τρία δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, επομένως μπορεί να υπάρξει αλλαγή σχεδίων μέχρι και την τελευταία στιγμή. Φυσικά, για κάτι τέτοιο θα ενημερωθείτε μέσω facebook και twitter. Μέχρι νεωτέρας λοιπόν, το ρόστερ της ομάδας ενόψει της 17ης αγωνιστικής του παιχνιδιού, θα είναι:

Ρότσεστι
Πάργκο
Σμιθ
Μπιέλιτσα
Φερνάντεζ
Χάκετ
Τόμιτς
Παραχούσκι
Τόμπκινς
Μπατίστα


Devotion.

12 σχόλια :

  1. θα ελεγα το πρωτο καθως η 2η σου επιλογη εχει ρισκα πολλα. δλδ πιο πιθανο ειναι ο παραχουσκι να κανει καλο σκορ με οσφπ παρα ο βεσελι! ο μιλος θα κανει σιγουρα καλο σκορ.φανταζομαι και ο παργκο! για μενα το πρωτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω.. εκει καταληγω και εγω καθ 'οτι Παργκο και Παραχουσκι εχουν ετνος ματς και στον επομενο αγωνα. Το μονο που με προβληματιζει και στο λεω γιατι και εσυ εχεις 3 της Νιζνυ ειναι οτι ο Ολυμπιακος παιζει πολύ καλή άμυνα αυτή την περίοδο και κερδίζει και φαουλ εύκολα απο τους αντιπάλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (δεν ειμαι ο τυπος που χειριζεται την σελιδα!απλος παικτης ειμαι!)ρισκο παντα υπαρχει......απλα εχω την εντυπωση πως ειναι σε απιστευτη κατασταση και ο αρτ και ροτσεστι και ο τομπκινς...και στα δυσκολα εκτος ο οσφπ δλδ με φενερ και εφες..το ενα το χασε ευκολα και στο αλλο νικησε κυριως λογω σπανουλη και χαμηλου επιπεδου ψηλων της εφες..νομιζω θα δωσουν 2ψηφια και οι 2 ψηλοι της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασια δεν εχει αν νικησε ο οσφπ η αν εχασε, αλλα τι ranking επετρεψε στον αντιπαλο, καθως ακομα και με εφες που οπως λες εχασε ευκολα, δεν νομιζω καποιος παιχτης της εφες να ξεπερασε το 15-20.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και με τους δυο σας. Οι παίκτες της Εφες πάντως γενικά δεν ξεπερνούν ούτε το 15, οπότε εξαρτάται κι από την ομάδα.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα σε ολους! πηρα τομιτς και τομπκινς που τον ηθελα 3,4 βδομαδες τωρα! και αποφασισα να κρατησω τον απογοητευτικο ερτελ! και μου μεινε μια επιλογη στο η στο 2 με 50 κρεντιτς διαθεσιμα....μετα απο ερευνα κατεληξα σε περπερογλου η γιανκοβιτς...ακουω προτασεις....εγω κλινω προς εφες μερια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναμεσα σε Ντε Κολο και Τεοντοσιτς θεωρειτε πιο πιθανο να ερθει το μεγαλο σκορ απο Τεοντοσιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τεοντοσιτς κρατάει πιο πολύ την μπάλα, επομένως, ναι. Επίσης, η επιστροφή του Γουιμς θα τον επηρεάσει λιγότερο απ ότι τον Ντε Κολο. Εξαρτάται βέβαια και ποιες είναι οι εναλλακτικές σου σε καθε περίπτωση, εφόσον δεν πάρεις έναν από τους δύο.

      Διαγραφή
  6. Προσωπικη αποψη: 3 παιχτες απο μια ομαδα δεν θα επαιρνα ποτε, ποσω μαλλον οταν παιζει απεναντι σε μια ομαδα που ειναι καλη αμυντικα και δεν επιτρεπει μεγαλο ranking στον αντιπαλο. Βεβαια σκεφτεσαι και την επομενη αγωνιστικη (που θα εχεις ενα θεματακι με χακετ παργκο μπατιστα) αλλα και παλι μου φαινεται υπερβολη η πιστη σου σε τετοιο βαθμο σε παιχτες της νιζνυ. Δυσκολη αγωνιστικη ειδικα για ψηλους περα απο τομιτς. Το αλλο το παλικαρι ο θανος σταματησε? Φυσικα καλοπροαιρετα τα παραπανω σχολια, στη λογικη του προβληματισμου και της συζητησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ως λογική, την προηγούμενη εβδομάδα όμως η τριάδα αυτή είχε το 100% του ρανκινγκ της Νιζνι, ενώ συνήθως έχει το επίσης τρομερό 75%, όταν παίζει δηλαδή καλά και ο Κινσει. Περισσοτερο ρίσκο θεωρώ την παρουσία του Τομπκινς, λόγω των φάουλ.
      Ο Θάνος έχει θέμα χρόνου και του ήταν δύσκολο να γράψει. Από την επόμενη εβδομάδα ελπίζω πως θα είναι και πάλι κοντά μας.

      Διαγραφή