Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

EFC 2012 - 1η αγωνιστική: Let's get this devotion started

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για την έναρξη μιας ακόμα fantasy σεζόν, η οποία προμηνύεται πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ, λόγω του lock out του ΝΒΑ, αλλά και της επιμήκυνσης του παιχνιδιού μέχρι και τη φάση των πλέι οφ. Ας μπούμε όμως άμεσα στο ψητό, για να δούμε ποια θα είναι, εκτός κάποιου απροόπτου, η τελική 10άδα της δικής μας ομάδας για την πρώτη αγωνιστική.

Στη θέση του πλέι μέικερ, όπου τα πράγματα είναι ψιλοχοντροτραγικά, η πρώτη μας επιλογή είναι ο Shved. Αρχικά δεν μας είχε γεμίσει το μάτι, όχι γιατί δεν είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά λόγω της υπερπληθώρας καλών παικτών στην ομάδα του, όμως παίρνει σταθερά πολύ χρόνο και πολλές προσπάθειες και στα ως τώρα επίσημα παιχνίδια έχει δώσει καλά σκορ. Στα 45 credits αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, για αρχή. Για τη δεύτερη θέση, είμαστε μεταξύ Greer και Capin. Ο δεύτερος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν στην αδριατική και χωρίς να παίρνει κάποιο πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής, έχει δώσει σκορ στο 17-19. Είναι και 8 credits φθηνότερος. O Greer είναι καινούρια προσθήκη στην Ούνιξ και λόγω του ότι είχαν ήδη βγει οι τιμές όταν ανακοινώθηκε, είναι a priori υποτιμημένος. Το πρόβλημα τραυματισμού του Lydday ήταν θετικό για τον ίδιο για να προσαρμοστεί γρηγορότερα και στα δύο τελευταία παιχνίδια στην Βαλτική έχει πιάσει το διψήφιο σκορ, χωρίς να εντυπωσιάζει. Δίνει κι αυτός πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στη Σιένα (ο Capin με την Μπαρτσελόνα), αλλά αυτό δε μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η δημιουργία της ομάδας κοιτά ..μακροπρόθεσμα. Έτσι λοιπόν, θα προτιμήσουμε τον Greer, ο οποίος έχει σαφώς μεγαλύτερο potential, ενώ τον Capin είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να τον αλλάξουμε στις πρώτες αγωνιστικές. Ο Αμερικανός, όσο μέτριος και να είναι, πάντα μπορεί να ρίξει ένα ωραίο 30άρι... N' αναφέρουμε και τον Jackson της Μπιλμπάο, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά στην ACB, αλλά θεωρούμε πολλά τα 59 credits που κοστίζει.

Στους περιφερειακούς (θέσεις 2-3), η πρώτη επιλογή μας είναι χωρίς εξηγήσεις ο Batum. Μπορεί στο τελευταίο ματς στη Γαλλία να έκανε ένα πολύ φτωχό 5, όμως βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά με 2/12 σουτ. Δε μας επηρεάζει αυτό, θα είναι το 'Α' και το 'Ω' της Νανσί, όσο παίζει στην Ευρώπη. Για τη δεύτερη θέση, η πρώτη μας επιλογή ήταν ο Gallinari, όμως το περίεργο rotation της Μιλάνο ως τώρα και ο μικρός χρόνος συμμετοχής του μας κάνει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί. Αν μπει μέσα βέβαια για 30' λογικά θα κάνει όργια, αλλά δεν μπορούμε να στηριχθούμε σ' αυτό. Ήρθε και το σημερινό 35άρι του Rudy κι έτσι, έστω και την προτελευταία στιγμή καταλήγουμε στην επιλογή του Ισπανού. Από εκεί και πέρα, πολλοί υποψήφιοι "διεκδίκησαν" την τρίτη θέση περιφερειακού. Ο Darden της Μάλαγα είναι αρκετά καλός και σταθερός στην Ισπανία και ο Παναθηναϊκός δε φαίνεται ακόμα έτοιμος για να φοβηθούμε πολύ το ματς. Τα 51 credits όμως δεν είναι και τόσο λίγα. Ο Micov της Καντού, αντικειμενικά, αποτελεί την καλύτερη περίπτωση. Σταθερά ...διψήφιος, που θα 'λεγε και εκφωνητής της ΕΡΤ, με εμπειρία από Ευρωλίγκα και ηγετική φυσιογνωμία για την ομάδα του, στα 43 credits αποτελεί ιδανική επιλογή. Ωστόσο, το δικό μας κόλλημα ακούει στο όνομα Danny Green, ο οποίος, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο παιχνίδι όπου είχε πρόβλημα με φάουλ (5 σε λιγότερο από 20 λεπτά), είναι ως τώρα καταπληκτικός και με συνεισφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Η Μπαρτσελόνα βέβαια δεν είναι ο ιδανικότερος αντίπαλος (ειδικά για να προστατευτεί από τα φάουλ απέναντι σε Navarro, Eidson και Michael), ωστόσο και να μην τα πάει καλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν έχουμε σκοπό να τον διώξουμε (ελπίζουμε μόνο να μην παίζει το ...λοκ άουτ και γι' αυτόν). Μια άλλη περίπτωση που εξετάστηκε προσεκτικά είναι ο Simon της Zagreb, ο οποίος θα βγάλει κάποια αρκετά μεγάλα σκορ μέσα στη χρονιά, ωστόσο φοβόμαστε λίγο τη σταθερότητά του κι έτσι αυτό μας κρατά επιφυλακτικούς για την ώρα. Τέλος, την τέταρτη θέση κέρδισε ο Zamojski της Πρόκομ, λόγω της ιδιαίτερα φθηνής τιμής του, 17 credits, αλλά και γιατί δε βλέπουμε κάποια άλλη καλή περίπτωση κάτω των 40 credits. Το προσπαθήσαμε για Simon, αλλά για λίγο δε μας "βγαίνει". Δε θα απογοητευτούμε αν δε μας δώσει σκορ ο συγκεκριμένος, ούτε όμως θα εκπλαγούμε, αφού έχει πραγματοποιήσει μερικές καλές εμφανίσεις μέχρι στιγμής.

Στους ψηλούς, το roster ξεκινά με Wilkinson και Gee, οι οποίοι δίνουν σταθερά σκορ γύρω στο 20 σε ότι ματς έχουν παίξει ως τώρα. Φθηνοί για την πραγματικά τους αξία, ούτε που έχουμε διανοηθεί να μην μπουν στο ρόστερ. Από εκεί και πέρα, το μεγάλο κόλπο της ομάδας θα είναι ο Pekovic, ο οποίος δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό εαυτό του (αν και η αδριατική δεν είναι πολύ σοβαρό δείγμα) κι εφόσον όντως ισχύει αυτό, με το φτωχό ρόστερ της Παρτιζάν είναι ικανός για ...μεγάλα όργια. Δε θα 'χει εύκολο πρώτο ματς πάντως, απέναντι στον Batista της Efes Pilsen, αλλά αν εξαιρέσουμε το λοκ άουτ, δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ν' ανησυχούμε γι' αυτόν, γενικά. Ακόμα πιο δύσκολο αναμένεται να είναι το παιχνίδι για τον συμπαίκτη του, Lucic, απέναντι σε μια πληθώρα πολύ καλών παικτών των αντιπάλων, όμως ο έτερος υποψήφιος για τη θέση, Begic, απογοητεύει μέχρι στιγμής (τώρα αυτός, ο χρόνος που του δίνει ο προπονητής του, άλλο θέμα...). Το μικρότερο σκορ που έχει κάνει ως τώρα πάντως είναι 8, χθες, αλλά ακόμα κι έτσι, θα βρίσκεται πάνω από την αξία των 28 μόλις credits. Άλλες περιπτώσεις που εξετάστηκαν, αλλά δεν τα ...κατάφεραν ήταν ο Hines, ο D. Lavrinovic, o Thompson, ο Ndong και ο Reyes. 

Μια ένσταση είναι ότι οι έξι από τους 10 παίκτες, είναι από τρεις ομάδες. Παρτιζάν, Πρόκομ και Ούνιξ. Δεδομένου ότι Zamojski και Lucic είναι συμπληρωματικοί (απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον) παίκτες, αυτό δε μας απασχολεί ιδιαίτερα, ενώ ο Greer καταλαμβάνει μια θέση που δύσκολα θα βρίσκαμε αυτή τη στιγμή κάτι καλύτερο. Τα δύσκολα ματς που έχουν οι παίκτες δεν τα λαμβάνουμε πολύ υπόψιν, δεδομένου, όπως είπαμε, ότι τους στηρίζουμε μακροπρόθεσμα (φυσικά, με το πέρας της αγωνιστικής, κάποιοι θα είναι προτιμότερο να πωληθούν, ανάλογα με το πόσο ...κακοί ήταν κι όχι με το πόσο τους ..στηρίζουμε). Το μόνο που μας ανησυχεί είναι το lock out κι αυτό θα μας απασχολεί μέχρι να λήξει, καθώς θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των NBAers σταδιακά, την κατάλληλη κάθε φορά (ανάλογα τα credits του παίκτη δηλαδή) στιγμή. Αυτά προς το παρόν, η πρώτη εβδομάδα είναι μεγάλη, από Δευτέρα έως Παρασκευή, οπότε ...the deeper the devotion που θα έλεγαν και οι Whitesnake.

7 σχόλια :

  1. Kirilenko και Collins δυο σοβαροί στόχοι για την επόμενη αγωνιστική. Θα χρειαστούν πολλά credits για τον AK47, αλλά μόλις με 9 σκορ θα πάρει εκ νέου το +15%, επομένως τα αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ena 145araki tsibisa apo thn 1h agwnistikh...apogohtefsh wilkinson-lucic, ekplhksh me mallet kai genika panw-katw ta ypoloipa ta perimena..Apo kei kai pera koitaw na diokso tous paiktes p einai diskolo na anevei h timh sou kai tha parw paiktes pou tha anevei sigoura..Collins adi calathe,akoma kai me meion anevainei,Reyes adi Wilkinson,akoma kai me 1 anevainei kai telos,eime anamesa se Lakovic-Gallinari-Domerkard adi tou rudy..idies periptoseis oi 4 aftoi paiktes omws oi lakovic-gallinari-domerkard pou me 13 peripou ftanoun megisti timh..pws sou fenode oi allages file?

    Calathes 11
    Mallet 26
    Batum19
    Rudy 23,1
    Micov 16,5
    Simon 14
    Akingbala 18
    Wilkinson 2
    Gee 15
    Lucic 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως απογοήτευση, αλλά είχαν και δύσκολο ματς. Να πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι παίζει και ο Macvan Παρτιζάν, αλλά ο Lucic θα μείνει μάλλον. Σωστά το σκέφτεσαι. Ο Mallet δεν ήταν έκπληξη, τα 'χει τα δυνατά σκορ, απλά δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός και γι' αυτό τον αγνοήσαμε εδώ. Για Collins και Reyes συμφωνώ με κλειστά τα μάτια. Για Rudy δεν ξέρω, αφού ίσως χαραμίσεις έτσι μια αλλαγή. Κι αυτός έχει "τάση" ν' ανέβει, όχι τόσο μεγάλη βέβαια όσο οι υποψήφιοι αντικαταστάτες. Δε σε χαλάει πάντως στην ομάδα σου. Σαν γενική ...άποψη (και χωρίς να ξέρω ποια είναι τα επόμενα ματς), ο Gallinari έρχεται πρώτος (πάντα με το * του lock out), ο Lakovic 2ος και ο Domercant 3ος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σκέφτομαι και για Hairston γιατί παίρνει rebound, σκοράρει και είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάτω από -3 και να πέσει η τιμή του..Επίσης εξοικονομώ και χρήματα..Όντως Gallinari σκέφτομαι περισσότερο από τους 3 αφού ο Domerkard είναι ικανός να κάνει κάτω από 3 και ο Lakovic δεν νομίζω να ξαναβάλει 6 τρίποντα!!Υπάρχει και η εναλλακτική να βγάλω τον Akingbala και να βάλω Tucker επειδή δίνει score..Είδομεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω δεν έχει πολύ νόημα η αλλαγή Akingbala με Tucker, αφού αλλάζεις παρόμοιους (βάσει credits) παίκτες. Ο Hairston όντως χρήζει προσοχής, αφού είναι ακόμα καλύτερη περίπτωση από τους άλλους 3. Σαν παίκτης πάντως, μάλλον έρχεται 4ος. Ο Lakovic θα τα ξαναβάλει τα 5-6 τρίποντα, αλλά ναι, δεν είναι να του έχεις εμπιστοσύνη. Πάντως με ηγετικό ρόλο μετά από καιρό, είναι από τους παίκτες που ..τραβάνε τα νούμερα. Όχι όπως με την Κρκα πριν πολλά χρόνια βέβαια, αλλά έναν Λάκοβιτς Παναθηναϊκού 04-06 τον περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελικά hairston(αν ακολουθήσω τέτοια τακτική) θα βάλω.. Έχεις απόλυτο δίκιο ο Lakovic θα βάλει και παραπάνω αλλά έχει και μια Α ηλικία δεν έχει τις ίδιες δυνάμεις με παλιά ώστε να το κάνει 2-3 σερί φορές, όμως είναι τέτοιο το roster της Galata που θα τελειώσει με πάνω από 15 στο τέλος.. Ο Hairston σαν παίκτης δεν μου λέει και τίποτα να σου πω την αλήθεια όμως δίνει ranking οπότε δεν μας νοιάζει και πολύ αυτό προς το παρόν αφού έκανε το 33αρακι..Μετά σαφώς και θα μας νοιάξει..εσύ τι αλλαγές σκέφτεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Collins, Shermandini και έναν μεγάλο χορευτή της Μακαρένα...! Θα υπάρξει νέα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή