Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

EFC 2012 - Game 2: ξεκάθαρες κινήσεις

Μετά από μια ικανοποιητική πρώτη αγωνιστική (μπορούσαμε και καλύτερα, μπορούσαμε και χειρότερα), ώρα να περάσουμε σε μια διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη, αφού οι στόχοι είναι πολύ συγκεκριμένοι για τη δεύτερη αγωνιστική. Η γενική συνταγή είναι μία: διώχνουμε τους παίκτες από τους οποίους θα χάσουμε σίγουρα credits και τους αντικαθιστούμε με αυτούς που, αντιθέτως θα πάρουμε σίγουρα. Οι επιτρεπόμενες αλλαγές βέβαια είναι τρεις, επομένως θα πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή εξίσωση. 

Να επισημάνουμε πως η αξία κάθε παίκτη είναι ανάλογη του μέσου όρου σκορ του, επί 4, με τον περιορισμό να μη μεταβάλλεται κάθε φορά παραπάνω από 15%. Ωστόσο, ο μέσος όρος σκορ "παραμένει" και η αξία του παίκτη έχει την τάση να βρεθεί στην πραγματική της τιμή, με το πέρασμα των αγωνιστικών. Δηλαδή, ένας παίκτης που είχε αρχική αξία 40 κι έκανε σκορ 25, μετά το πρώτο παιχνίδι θα έχει αξία 46. Τη δεύτερη αγωνιστική και 0 σκορ να κάνει, ο μέσος όρος του γίνεται (25+0)/2=12,5 και η αξία που αναλογεί σ' αυτό το σκορ είναι 50. Θα κερδίσει επομένως άλλα 4 credits. Μπορείτε να υπολογίσετε με τι σκορ πιάνει την ελάχιστη/μέγιστη τιμή, αλλά και πως παραμένει σ' αυτή, κάθε παίκτης, μέσω του score calculator του blog.

Όσον αφορά τους παίκτες που θα διώξουμε, μπορεί ανάμεσα σ' αυτούς που θα χάσουν σίγουρα credits, να υπάρχει και κάποιος που πιστεύουμε πολύ, έκανε απλά μια κακή πρεμιέρα κλπ. Δεν είναι κακό να παραμείνει αυτός ο παίκτης στην ομάδα, ειδικά εφόσον έχετε αρκετούς παίκτες που δεν πήγαν καλά. Το πράγμα όμως συνήθως λειτουργεί περισσότερο ανάποδα, δηλαδή βλέπεις πρώτα τι θέλεις να πάρεις και μετά προσαρμόζεις ανάλογα τα πλάνα σου στο ποιους θα διώξεις.

Στους στόχους, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, σε κάθε θέση και για κάθε βαλάντιο. Οι καλύτερες περιπτώσεις είναι θεωρητικά αυτοί που θα δίνουν credits όχι μόνο για την επόμενη αγωνιστική, αλλά για δύο και παραπάνω (εξοικονομώντας έτσι αλλαγές για μετά) και αυτοί που θα δώσουν με τη μία πάρα πολλά credits. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε κυρίως για φθηνούς παίκτες και στη δεύτερη για πολύ ακριβούς. Εδώ ακριβώς φτάνουμε και στο "βλέπεις πρώτα τι θέλεις να πάρεις". Ο Kirilenko αποτελεί εξαιρετική περίπτωση, αλλά δύσκολη. MVP της πρώτης αγωνιστικής, 40,7 με το 10% της νίκης, στα 86,25 credits χρειάζεται 8,9 πόντους για ν' αυξήσει εκ νέου κατά 15% την αξία του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Φαίνεται πως αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση fantasy παίκτη, από αυτούς που αν δεν τον γραπώσεις όσο προλαβαίνεις, μετά σου είναι σχεδόν αδύνατο να τον αποκτήσεις, όπως και να περάσεις όσους τον έχουν στην ομάδα τους. Όπως ο Milojevic και ο Parker το 2005, ή ο Macijauskas με τον Ολυμπιακό μερικά χρόνια αργότερα (πριν τραυματιστεί ξανά). Έχει και το ελαφρυντικό του ότι δε δεσμεύεται με κάποια ομάδα του ΝΒΑ ώστε να επιστρέψει άμεσα με τη λήξη του lock out. 

Εφόσον ο βασικός στόχος είναι αυτός, τότε οι άλλοι δύο θα πρέπει να κυμαίνονται στα χαμηλά. Υπάρχουν γενικότερα πολλές καλές περιπτώσεις, πλέον το μάτι σας θα έχει εξασκηθεί αρκετά για να τις διαβάζετε άμεσα, όμως βάσει και των παικτών που θέλουμε ν' αποχωρήσουν, οι οποίοι είναι οι παίκτες της Unics, Greer και Wilkinson, κοιτάμε προς Collins και Shermandini. Ανήκουν στην πρώτη κατηγορία στόχων που αναφέραμε παραπάνω κι αν για τον Collins το πρώτο παιχνίδι ήταν έκπληξη (λόγω της περσινής χρονιάς και όχι ικανοτήτων) και το επόμενο ερωτηματικό, με την αλλαγή προπονητή, ο Shermandini ξεκίνησε τη χρονιά από εκεί που την άφησε πέρυσι και περιμένουμε με σταθερή συχνότητα τα διψήφια σκορ και φέτος. Αναγκαστικά, ο τρίτος παίκτης που θ' αποχωρήσει θα είναι ο Gee, καθώς ο Lucic που έχει τάση να χάσει κι άλλα credits είναι αρκετά φθηνός, ενώ ο Pekovic θα ήταν μικρό έγκλημα να μείνει εκτός ομάδας τώρα, ακόμα κι αν έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Schortsanitis. Να σημειωθεί πως αυτές οι αλλαγές δε ...βγαίνουν από μόνες τους, αλλά μας βοήθησε η καβάντζα που είχαμε αφήσει. Αυτά προς το παρόν, μέχρι το κλείσιμο των αλλαγών έχουμε περιθώρια για επιπλέον σκέψεις και προβληματισμούς.

Η προθεσμία για τις αλλαγές είναι το βράδυ της Τρίτης και όχι την Τετάρτη, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Μάλαγα και Ζαλγκίρις να διεξάγεται την ίδια μέρα, στις 21:45.

Ν' αναφέρουμε ξανά πως η private league είναι εκ νέου ανοιχτή. Προσοχή όμως, είπαμε ότι μέχρι δύο ομάδες επιτρέπονται, οπότε, εφόσον έχετε ξεπεράσει αυτό τον αριθμό, αν δεν ενημερωθούμε από εσάς τους ίδιους για το ποιες να διαγραφούν, θα μείνουν οι δύο που μπήκαν πρώτες. Επίσης, αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτό το σενάριο, αν στο τέλος της χρονιάς υπάρξει κάποιο δώρο στο νικητή, αυτός σίγουρα θα προέρχεται από την ...αρχική σύνθεση του πρωταθλήματος, τις 50 δηλαδή ομάδες κι όχι από κάποια ομάδα που μπήκε μετέπειτα (και η οποία ασφαλώς είναι καλοδεχούμενη για το γενικότερο ανταγωνισμό). Αυτό για να είμαστε σωστοί μεταξύ μας, αλλά και να μπορούμε ν' απολαύσουμε ένα όσο πιο δυνατό πρωτάθλημα γίνεται. Devotion.

1 σχόλιο :

  1. Ο Green για την Ολύμπια θεωρείται αμφίβολος, αλλά εφόσον η ενημέρωση της Euroleague δεν αναφέρει κάτι, υποθέτουμε πως ταξίδεψε κανονικά στην Ιταλία για το παιχνίδι με τη Σιένα. Για την ώρα τουλάχιστον, μένουμε ως έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή