Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Pre-season 2011-2012: game stats II

Μπορεί το παιχνίδι να αντιμετωπίζει κάποια τεχνικά προβλήματα, όμως η σεζόν ξεκίνησε επίσημα στα περισσότερα πρωταθλήματα, οπότε ας δούμε τι έγινε αυτό το σαββατοκύριακο, για τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν, ή απλά ξεχώρισαν. 

Στην Ισπανία, ο Darden έκανε ένα καλό ματς αγωνιζόμενος για 35 λεπτά, με 17 πόντους και 13 αξιολόγηση. Στα 51 credits βέβαια δεν αποτελεί και ονειρική επιλογή, όμως θα εξακολουθήσουμε να τον έχουμε στα υπόψιν, αφού αν παίρνει τέτοιο χρόνο κάποια 20άρια θα είναι δεδομένα. Στο ίδιο ματς, ο Rowland έβγαλε αξιόλογηση 11 χωρίς εύστοχο σουτ εντός παιδιάς. Για την Μπάρτσα, ο Ndong συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις μ' ένα 14άρι σ' ένα κλειστό ματς, με τον Πέροβιτς πάντως να είναι εκτός ρόστερ. Παρόμοιο σκορ (13) έκανε ο Seraphin σε 30', απόντος του Λάμπε. Το ίδιο έγραψε το κοντέρ και για τον San Emeterio, σε μια κακή για τον ίδιο βραδιά, ενώ ο Ribas φαίνεται να το 'χει πάρει ...ζεστά το θέμα ως τώρα (16 χθες). Όσο για τη Ρεάλ, που έχει παίκτες που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, ο Begic έκανε ένα αξιοπρεπέστατο 12άρι (για τα 36 credits μια χαρά), ενώ ο Rudy έμεινε στα 10, ελαττώνοντας έτσι τις πιθανότητες να τον συμπεριλάβουμε στην ομάδα μας. Όσο για το άλλο "τεφαρίκι" της ομάδας, βάσει credits, ο Velickovic έκανε ένα μαγικό -5. Παρόμοια απογοητευτικός ήταν ο Grimau με -4 (κάτι που μας οδηγεί σχεδόν με κλειστά μάτια στον Zamojski της Πρόκομ) στην ήττα της Μπιλμπάο, όπου ο Fischer έμεινε σ' ένα φτωχό 9, ενώ ο Jackson με το 15 του μπήκε στο χάρτη...

Στην αδριατική, μέσα από την πολυφωνία της Ολύμπια ξεχωρίζουμε το 18 (με 1/4 βολές) του πουλέν Green, ο οποίος προορίζεται για ηγέτης της ομάδας (και δεν εννοούμε μόνο την Ολύμπια). Στο ίδιο ματς πάντως απογοήτευσε ο Thompson και σε συνδυασμό με το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Μπάρτσα, μάλλον μένει εκτός του δικού μας ρόστερ (δεδομένου ότι θα έχουμε ήδη έναν παίκτη από την ίδια ομάδα). Δεν διαφεύγει βέβαια της προσοχής μας και το 17 του τίμιου Varda. Στο euroleague ματς, o Lucic έδειξε ότι έχει τα φόντα να γίνει ο φετινός Ραντόσεβιτς, αφού χωρίς πολύ κόπο έκανε ένα πολύ ωραίο 20 (θυμίζουμε ότι κοστίζει μόλις 28 credits) και για την ώρα έχει προβάδισμα αντί του Begic, για τη θέση του 4ου ψηλού. Στο ίδιο παιχνίδι, σε 20' ο Pekovic έκανε ένα ..λιτό 26άρι. Στα 75 credits, ίσως κάνουμε την εξαίρεση και τον αποκτήσουμε, ειδικά εφόσον ψάχνουμε "αντικαταστάτη" για τον Thompson. Αν δεν υπήρχει ο αστερίσκος του λοκ άουτ, θα φιγουράριζε ήδη στη θέση Νο. 7. Στο ίδιο ματς, Kasun και May έμειναν στο 11. Όσον αφορά τη Μακάμπι, ο Farmar πήρε το όπλο του κι έκανε ένα εντυπωσιακό 28. Ως τώρα πάντως, ο Schortsanitis και ο Eliyahu είναι οι πιο σταθερά καλοί παίκτες της ομάδας.

Στην Ιταλία, ο (πολύ ακριβός βέβαια) Andersen έκανε ένα 20 με 4/11 σουτ, απόντος του Λαβρίνοβιτς πάντως, ενώ τις εντυπώσεις από τη Σιένα έκλεψε ο Aradori με 13 σε 17'. Για την Καντού ο Micov έδωσε ένα 15 κι αν δεν ήταν ο Green σε παρόμοια credits, θα ήταν πολύ πιθανό να το συμπεριλάβουμε στην ομάδα. Όσο για τη Μιλάνο, πέραν την αναμενόμενης πολυφωνίας, αυτή τη στιγμή, σε 31' παιχνιδιού, ο Gallinari έχει rkg 18, χωρίς πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής και χωρίς να χρειάζεται να ξαναπατήσει παρκέ.

Στις ...βορειοανατολικές ομάδες, ο Wilkinson έχει ξεκινήσει πολύ καλά με 14 και 21 στα δύο πρώτα παιχνίδια, ενώ οι περιφερειακοί της Ούνιξ παίρνουν πολλές προσπάθειες. Περιμένουμε να δούμε και τα επόμενα παιχνίδια, κυρίως για τον Greer, ο οποίος, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχει μεγαλύτερο potential από τους υπόλοιπους και μπήκε πιο φθηνός. Για την ΤΣΣΚΑ του ...αναγκαστικού rotation, ο Shved ξεκίνησε πολύ δυνατά και με μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στα 45 credits και με την κατάσταση που επικρατεί στους point guards θα εξεταστεί προσεκτικά, παρ' όλο το ρίσκο της πληρότητας της ομάδας του. Εντυπωσιακά σκορ και για Lavrinovic και Vorontsevich, αν και γι' αυτούς τα πράγματα θα είναι πιο ζόρικα, αφού ειδικά στο 4 η ΤΣΣΚΑ είναι υπερπλήρης. Ο Lawson για τη Ζαλγκίρις έδωσε ένα 15 σήμερα, αναπτερώνοντας τις όποιες ελπίδες έχει να μπει στην ομάδα μας, αφού ως τώρα δεν έχει εντυπωσιάσει, στατιστικώς.

Τέλος, όχι ότι έχει σημασία, καθώς έχει ήδη μπει στην ομάδα μας, ο Batum έκανε 20 στο ματς της πρεμιέρας στη Γαλλία.

1 σχόλιο :