Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Game 10 - Φαντασιακές Αλχημείες

Μια στροφή πριν το τέλος της Regular Season και έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερη αγωνιστική, λόγω των αδιάφορων ομάδων και παικτών που συμμετέχουν. Το φαινόμενο αυτό βέβαια περιμένουμε να το δούμε πιο έντονα στα τέλη του TOP 16, με τις περισσότερες αγωνιστικές και το μικρότερο ποσοστό των ομάδων που συνεχίζουν στην επόμενη φάση, ωστόσο δεν παύει να είναι μια παράμετρος που πρέπει να συνυπολογίσουμε. 

Από μόνη της πάντως δεν λέει απαραίτητα πολλά πράγματα, αν σκεφτούμε για παράδειγμα το 41,8 του Schilb της προηγούμενη εβδομάδα αλλά και το ότι σε ένα ματς που καίγονται και οι δύο ομάδες, δεν γίνεται όλοι οι παίκτες τους να τα πάνε καλά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, η περσινή εμετ(ερ)ι(α)κή εμφάνιση του San Emeterio μέσα στο Bilbao με το -10!

Όσον αφορά την επόμενη φάση, θα έχουμε δικαίωμα έως και δέκα αλλαγών πριν την έναρξη του TOP 16, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν μια ομάδα έχει πάνω από τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μη συνεχίσουν στη διοργάνωση. Μετά βέβαια, επιστρέφουμε στις τρεις αλλαγές.

Φυσικά και αυτή την αγωνιστική παίζετε για ένα κωδικό-φακελάκι της Stampii Euroleague, ενώ ο νικητής της Regular Season στην Private League μας θα πάρει το πρώτο μεγάλο (σχετικά πάντα) βραβείο, σύμφωνα με τη σελίδα Prizes.

Αρκετά με τους προλόγους όμως, ώρα για δράση και ξεκινάω ευθύς αμέσως με τους point guards, όπου είναι πιο απλά τα πράγματα. Τρεις παίκτες με απασχολούν και από τους δύο που έχω (δε θα μπορούσα και περισσότερους είναι η αλήθεια), Diamantidis και McCalebb, δεν σκοπεύω να αποχωριστώ κάποιον αυτή την εβδομάδα. Τον μεν Diamantidis γιατί έχει βρει ρυθμό, τον δε McCalebb, γιατί ...αν και μόνο ρυθμό δεν έχει, θα είναι απαραίτητος για τη Φενέρ στο do-or-die ματς με την Καντού και κοστίζει μόλις 43 credits! Ο σημαντικότερος λόγος όμως που δε γίνεται αλλαγή είναι ο ίδιος ο Farmar, καθώς, αν και βρίσκεται στη χαμηλότερη τιμή του, απογοητεύει συνεχώς στα τελευταία παιχνίδια και έχει να παίξει σε μια δύσκολη έδρα με πολύ καλή άμυνα. Κατά τ' άλλα, θα με ενδιέφερε πολύ να τον πάρω στη θέση του Diamantidis και να δώσω 10 credits, ειδικά αν θυμηθούμε ότι σε κάποια φάση χρειάζονταν 50 credits για αυτή την κίνηση!

Στους περιφερειακούς, Spanoulis και Navarro μένουν ...εκτός διαπραγματεύσεων. Ο κλήρος φαίνεται να πέφτει στον Schilb, καθώς με τις εξαιρετικές του παρουσίες όλο αυτό το διάστημα έχει φτάσει στα 77 credits και αποτελεί τον δεύτερο ακριβότερο περιφερειακό! Έχει και δύσκολο ματς στην έδρα της Μάλαγα, οπότε, γιατί να μην τον δώσω για τον Nachbar και εξοικονομήσω 12 credits(!); Από την άλλη όμως, τα νούμερά του τις τελευταίες πέντε-έξι αγωνιστικές είναι τόσο εντυπωσιακά, που δε σου πάει η καρδιά να τον διώξεις. Αν και ακόμα και σ' αυτά τα μεγάλα νούμερα, είναι φανερή η διαφορά μεταξύ εντός και εκτός έδρας. Όσο για τον Tabu, επιβεβαίωσε ότι εντός έδρας μπορεί να κάνει "παπάδες", αλλά είναι μεγάλο ερωτηματικό η παρουσία του σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, εκτός έδρας. Είναι φθηνός βέβαια κι αυτό ίσως τον σώζει, αλλά πάντα υπάρχει ο Christmas. Μπορεί να μην εντυπωσίασε στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά μέσα στην Βαρκελώνη πιστεύω ότι όχι μόνο δε θα πατώσει, αλλά μπορεί να δώσει κι ένα μεγάλο σκορ. Γενικότερα, τα εκτός έδρας ματς του πάνε του συγκεκριμένου κι αν είναι να κερδίσει η ΤΣΣΚΑ, θα είναι στους διακριθέντες (ενδεχομένως ισχύει και το ανάποδο). 

Παρ' όλα αυτά και πάλι η συγκεκριμένη αλλαγή δε μου φαίνεται ιδανική αυτή τη στιγμή, οπότε θα επανέρθω στα ψηλά πατώματα, όπου εκτός από τον Nachbar υπάρχουν οι Langford και Rudy. O Σλοβένος υπερτερεί των άλλων σε κίνητρο και τιμή, ο Langford σε σταθερότητα (όλα του τα σκορ είναι διψήφια) και σε momentum (και από ιστορικής απόψεως, σε ένα αδιάφορο για την Khimki παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική της Regular Season είχε κάνει ένα ωραιότατο 42, αλλά άλλο η τότε Ζαλγκίρις εντός και άλλο ο Ολυμπιακός εκτός) και ο Rudy σε ...γενικότερη αξία, η οποία τη συγκεκριμένη αγωνιστική μεταφράζεται σε σχεδόν τίποτα! Θα προτιμήσω τον Nachbar καθώς η ομάδα του δεν εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα όπως η Μιλάνο και ο αγώνας για την πρόκριση στο TOP 16 είναι ο αγώνας για τον οποίο αποκτήθηκε! Ακόμα κι αν αποτύχουν απέναντι στα τρελά μωρά της Παρτιζάν, θεωρώ ότι θα έχει δώσει και πάλι ένα πολύ καλό σκορ.

Στους ψηλούς η πιο ενδεδειγμένη αλλαγή είναι η αντικατάσταση του James με τον Lorbek. Εξαιρετικός ο Αμερικανός, έφτασε σε εξωπραγματικά υψηλή (βάσει των περσινών αριθμών) τιμή, αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει να ...ξυπνά στο τελευταίο δεκάλεπτο (έχει μ.ο. Rkg 9,2 σε αυτό το δεκάλεπτο στα τελευταία πέντε παιχνίδια!), κάτι που σημαίνει μικρό σκορ. Από την άλλη, ο Lorbek είχε δώσει έντονα σημάδια αφύπνισης πριν τον πρόσφατο τραυματισμό του και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα είναι πιο απαραίτητος από το συνηθισμένο. Ποιος να μας το λεγε στην αρχή της χρονιάς ότι για αυτή την κίνηση κερδίζεις και 25 credits, ενώ τότε, έπρεπε να δώσεις 51! Στο ίδιο ματς θα είναι και ο Krstic, ο οποίος είναι κι αυτός...ημι-ενδιαφερόμενος, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τίποτα. Μένει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. 

Το πρόβλημα είναι για την τρίτη αλλαγή, όπου Baynes και Bourousis είναι ουσιαστικά αδιάφοροι, αφού ο πρώτος παίζει μάλλον ...για τη μεταγραφή του, ενώ ο δεύτερος θα πρέπει να περιμένει τη νίκη της Τσεντεβίτα στην Βιτόρια, μετά από μια πιθανή νίκη στο ΣΕΦ. Κοινώς, σκούρα τα πράγματα και είναι καλή στιγμή να "ξεφορτωθώ" κάποιον, όχι γιατί δε θα κάνουν απαραίτητα καλό σκορ, αλλά γιατί το ίδιο σκορ είναι πιο εύκολο να το βρω και σε πιο φθηνούς παίκτες αυτή την εβδομάδα. Να πω την αλήθεια, φοβάμαι περισσότερο τον Αυστραλό κι αυτό κυρίως λόγω του ρυθμού της Ρεάλ εντός έδρας, ο οποίος μπορεί να τον καταστήσει ...άχρηστο. Κατά τ' άλλα, στο παιχνίδι της Σλοβενίας έκανε πλάκα στον Begic στην αρχή, αλλά μετά αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ του και περιορίστηκε σε ένα 17. Για τον Μπουρούση από την άλλη θεωρώ πιο δύσκολο να στραβώσει, ατομικά, το ματς, αν και με τον Σκαριόλο φέτος έχουν δει πολλά τα μάτια μας! Και δεδομένου ότι υπάρχει έστω ένα θεωρητικό κίνητρο, θα αποχωρήσει ο Baynes για τον ...

...υπάρχουν δύο βασικές επιλογές. Mirotic και Lucic. Ο δεύτερος θα έχει τρομερό κίνητρο, δεδομένου ότι παίζεται η πρόκριση (αν και η Παρτιζάν θέλει επιπλέον και ήττα της Ρίτας στην Μπεσίκτας) και έδειξε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα ότι μπορεί να μιλήσει στα κρίσιμα. Θα ήταν must-buy αν δεν είχα το match-up του στον αγώνα ήδη στο roster, αλλά το κυριότερο, αν ο άλλος υποψήφιος δεν έπαιζε εντός έδρας. Είναι έως και τρομακτική η μεταμόρφωση του Mirotic εντός και εκτός Μαδρίτης. Χωρίς τα bonus νικών, 20 μ.ο. rkg εντός έδρας, 6,2 εκτός! Δεδομένου ότι το ματς θα είναι θεωρητικά εύκολο και προσφέρει μια μεγαλύτερη άνεση, θα προτιμήσω τον Ισπανό από τον Lucic, για τον οποίο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να στραβώσει κάτι (βάσει υψηλότερης τιμής, πιθανής απουσίας του από την επόμενη φάση και φυσικά δυσκολίας αγώνα).

Επομένως, έρχονται δύο παίκτες που είχα πάρει την πρώτη αγωνιστική, μαζί με τον Lorbek, ενώ από το ρόστερ της πρώτης αγωνιστικής θα υπάρχει επίσης και ο Schilb, αφού με τις αλλαγές των ψηλών έμειναν αρκετά credits ώστε να πουλήσω Tabu για Nachbar. Έτσι, το ρόστερ για αυτή την εβδομάδα πιθανώς να έχει ως εξής:

McCalebb
Diamantidis
Spanoulis
Nachbar
Schilb
Navarro
Krstic
Bourousis
Mirotic
Lorbek

Προφανώς, η οριστικοποίηση του ρόστερ θα γίνει μετά και την ενημέρωση για τους τραυματισμούς και τις υπόλοιπες πιθανές απουσίες που μπορεί να υπάρξουν, καθώς υπάρχουν αρκετές ώρες ακόμα για να ...συμβούν διάφορα! Για οποιαδήποτε αλλαγή, πάντα υπάρχει το twitter για την ενημέρωσή σας! Devotion!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου