Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Game 9 - Ώρα για τα σκορ

Μετά από άλλη μια μέτρια αγωνιστική με πολύ χαμηλά σκορ για το παιχνίδι γενικότερα, η ομάδα βρίσκεται σε ένα σημείο που μπορεί να εξακολουθήσει να ενισχύεται σημαντικά, αποκτώντας μερικούς από τους καλύτερους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο έχει έρθει η ώρα για τα καλά σκορ, αλλά έχουν αργήσει κιόλας.

Με το πέρας της όγδοης αγωνιστικής βασάνισα το μυαλό μου με τρία πιθανά σενάρια. Ο τραυματισμός του Lorbek όμως δημιούργησε αναγκαστικά και ένα τέταρτο, το οποίο πιθανότατα θα διαμορφώσει και το τελικό ρόστερ για την αγωνιστική. Δε θα γίνει σε βάθος ανάλυση των πρώτων περιπτώσεων, αντιθέτως, θα ξεκινήσω με τους παίκτες ανά θέση που θα μπορούσαν να με ενδιαφέρουν και ενδεχομένως συμμετέχουν σε κάποια από αυτά.

Στους point guards, ο Farmar επανήρθε μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις και πλέον μπορώ να δώσω Brown για να τον αποκτήσω ανέξοδα. Υπάρχει όμως και ο McCalebb, που μπορεί να έδωσε ένα "ωραίο" μηδενικό στη Μαδρίτη, αλλά όπως φάνηκε και στον αγώνα πρωταθλήματος που έδωσε στο μεταξύ... δεν πατάει και άσχημα. Έχει να παίξει στο ΟΑΚΑ και θυμάμαι τον Rudy που πάτωσε πριν 3 εβδομάδες εκεί, όμως από την άλλη έχει 50 credits! Αν έφταναν οι αλλαγές θα τους έπαιρνα και τους δύο. Θα είχα μάλλον κλείσει με τη θέση και δε θα χρειαζόταν να ασχοληθώ ξανά μαζί της, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάτι που ειδικά για τους point guards, το να έχεις δηλαδή τους δύο καλύτερους (αν και αυτό αυτή τη στιγμή είναι προσωπική άποψη και όχι αντικειμενική αλήθεια) μου αρέσει πάρα πολύ. Γι' αυτό και δεν υπολογίζω εξάλλου ιδιαίτερα τον Hackett, που από τη στιγμή που τον έδιωξα κάνει 16+ σκορ συνέχεια και έχει να δώσει σίγουρα credits.

Στους περιφερειακούς επίσης υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Rudy, Nachbar και Langford βρίσκονται κάπου στα 70 credits και άρα, βάσει της ποιότητάς τους, αξίζουν τα credits που θα δαπανήσει κανείς. Βέβαια, απ' ότι βλέπω αυτή τη στιγμή Rudy και Langford έχουν σταυρό και η απουσία του Ισπανού θεωρείται δεδομένη. Πιο κάτω υπάρχουν οι Papanikolaou και Navarro. Ο πρώτος βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, δίνοντας συνεχώς πολύ καλά σκορ, ενώ ο δεύτερος επιστρέφει μετά από ένα μικρό σε διάρκεια τραυματισμό (έπαιξε το σαββατοκύριακο) και η ομάδα του θα τον χρειαστεί μέσα στην Παρτιζάν και εντός με την ΤΣΣΚΑ. Τέλος, υπάρχει και ο Christmas, ως πιθανός αντικαταστάτης του Tabu, είτε αυτή την αγωνιστική, είτε την επόμενη, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ χαμηλή τιμή και έχει αρχίσει να αναλαμβάνει αρκετές πρωτοβουλίες με την ομάδα του.

Στους ψηλούς οι επιλογές είναι λιγότερες. Η κίνηση που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, βάσει και της προηγούμενης ανάρτησης είναι η απόκτηση του Krstic. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι φθηνότεροι ψηλοί, τους οποίους κοίταξα κυρίως μετά τον τραυματισμό του Lorbek, για την περίπτωση που έκανα δύο αλλαγές σε αυτή τη θέση. Αυτοί είναι οι Zoric, που με σκορ πάνω από -5 δίνει credits και με 8 τα παίρνει όλα, αλλά (ειδικά) φέτος μόνο σταθερός δεν είναι, ο Powell, ο οποίος έχει πολύ χαμηλή τιμή και η πραγματική του αξία σίγουρα δεν αντιστοιχεί σε αυτή και τέλος ο Batiste, όχι γιατί εντυπωσιάζει στη θέση 4 που του έχει αναθέσει ο Πιανιτζιάνι, αλλά λόγω επιστροφής στο ΟΑΚΑ. Ξεχωριστό παιχνίδι για τον ίδιο, γνώριμα λημέρια, ίσως κάνει κάτι παραπάνω από τα μετριότατα σκορ του ως τώρα.

Οπότε πάμε να δούμε τα αρχικά σενάρια. Στο πρώτο, έρχεται ο Farmar στη θέση του Brown, o Krstic στη θέση του James κι εφόσον χρειάζονται κάποια credits παραπάνω για αυτά (στην άκρη έχω 4,6), παίρνω και Christmas στη θέση του Tabu. To θετικό με αυτό το σενάριο είναι ότι το ρόστερ της ομάδας φαίνεται πολύ ισχυρό (ειδικά αν συνεχίσει σε καλό δρόμο ο Christmas), αλλά το αρνητικό είναι ότι τα unspent credits είναι ελάχιστα και επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο θέλω να κάνω την αλλαγή Tabu με Christmas τώρα, δεδομένου ότι ο πρώτος έχει αναλάβει τα ηνία της Cantu και έχει τη δυνατότητα για πολύ καλό (αλλά και κακό, όπως είδαμε πρόσφατα) σκορ.

Στο δεύτερο σενάριο, οι αλλαγές που αφορούν Krstic και Farmar παραμένουν, ενώ για την τρίτη, έρχεται ο Hackett που έχει να δώσει credits, στη θέση του Diamantidis. Το καλό εδώ είναι ότι απελευθερώνονται credits, υπάρχει και παίκτης που θα τα δώσει, όμως, όσο καλά σκορ κι αν έχει κάνει ο Hackett, η απόκτησή του στη θέση του Diamantidis δεν είναι κάτι που ενδείκνυται από άποψη ποιότητας. Θα χρειαστεί σίγουρα εκ νέου αλλαγή και πιθανότατα τα ίδια credits που θα πάρει αυτός άμεσα, ο Diamantidis, ή ο McCalebb (που θα ήταν ο στόχος μετά αν ερχόταν ο Hackett) θα τα πάρουν και με το παραπάνω σε λίγο μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Στο τρίτο σενάριο, η κίνηση με τον Krstic παραμένει ως έχει. Τώρα όμως, αντί για τον Farmar, στη θέση του Brown έρχεται ο McCalebb, με 24 credits λιγότερα. Έτσι, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ώστε να υπάρξει ενίσχυση σε άλλη θέση κι αυτή δεν είναι άλλη από την αλλαγή του San Emeterio με τον Langford. Αυτό το απέφυγα την προηγούμενη αγωνιστική και ευτυχώς μου βγήκε, αλλά τώρα ο Langford παίζει πολύ κρίσιμο εντός έδρας αγώνα, με την Ζαλγκίρις, ενώ ο San Emeterio πηγαίνει στην έδρα της Εφές όπου τα πιθανά του σκορ κυμαίνονται από -10 έως 30! 

Το σενάριο αυτό μου άρεσε περισσότερο από όλα, αφήνει μερικά credits στην άκρη και η εικόνα του σαν ρόστερ είναι αρκετά καλή. Όμως ο τραυματισμός του Lorbek και σύμφωνα με τα τελευταία νέα και του Langford, δεν του επιτρέπουν να υλοποιηθεί. Πλέον, η σίγουρη κίνηση είναι ο Krstic στη θέση του Lorbek, κάτι που απαιτεί 28,5 credits. Εφόσον η πώληση του Brown είναι σίγουρη, τότε στη θέση του θα έρθει ο πολύ πιο φθηνός McCalebb και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα unspent περισσεύουν 1,3. Επομένως, η τελευταία αλλαγή δεν μπορεί να έχει και ...πολλές απαιτήσεις. Φυσικά πάντα υπάρχει η περίπτωση Christmas, αλλά θα προτιμήσω να διώξω τον San Emeterio για τον Navarro, ο οποίος θα χρειαστεί να παίξει καλά (και) στα δύο τελευταία παιχνίδια της Regular Season. Φυσικά και σκέφτηκα και τον Papanikolaou, όμως από τη στιγμή που ο Ισπανός ήταν φθηνότερος, δεν χρειάστηκε να το κουράσω πολύ.

Με αυτά και μ' αυτά και έχοντας πάντα το μάτι ανοιχτό για πιθανές απουσίες που μπορούν να αλλάξουν άρδην εκ νέου το πλάνο, το ρόστερ για την 9η αγωνιστική θα έχει πιθανώς ως εξής:

McCalebb
Diamantidis
Spanoulis
Schilb
Navarro
Tabu
Baynes
Bourousis
Krstic
James


Φυσικά και αυτή την αγωνιστική παίζετε στην private league για ένα φακελάκι Euroleague της Stampii, ενώ μέσα στο διήμερο θα υπάρξει και ανάλογη κλήρωση μέσω του twitter. Stand by! Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου