Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Game 14 - Ανάκαμψη τώρα!

Σπουδαία αγωνιστική η 13η του παιχνιδιού, με τέσσερις παίκτες (Hickman, Nachbar, Khryapa, James), σε σύνολο 16 ομάδων να σημειώνουν σκορ μεγαλύτερο του 34! Δυστυχώς για την ομάδα, δύο από αυτούς ήταν μέσα στις πιθανές επιλογές του ρόστερ, αλλά εν τέλει εκτός, αν και στην ουσία μόνο ο Nachbar ήταν η ψυχολογική πληγή, καθώς αντί του Khryapa, στο ρόστερ ήταν ο James. Όσο για τον Brown, μετά το 55άρι του έμεινε σε ρηχά, σχετικά, νερά με την Κίμκι, παραμένοντας ωστόσο, εύλογα, ο πιο ακριβός παίκτης του παιχνιδιού.

Πριν ξεκινήσω βέβαια, πρέπει να προσέξουμε την έκτακτη προθεσμία αλλαγών κι αυτό γιατί το παιχνίδι Άλμπα - Παναθηναϊκός θα γίνει αύριο, Τετάρτη. Επομένως, μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές μας έως αύριο στις 21:00. Καμιά φορά βέβαια, σ' αυτό το στάδιο του παιχνιδιού, το να ξεχάσεις να κάνεις τις αλλαγές δεν είναι τόσο κακό, γιατί μπορεί να σταθείς τυχερός, αλλά καλύτερα να μην το δοκιμάσετε ...σπίτι (και μετά απ τα νεύρα σας σπάσετε ότι βρείτε μπροστά σας επειδή ο Brown που θα παίρνατε έκανε άλλο ένα 50)!

Σ' αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, σήμερα θα ξεκινήσω από τους ψηλούς, όπου τα πράγματα λίγο πολύ ξεκαθάρισαν, παρά την πληθώρα των επιλογών στην αρχή. Έτσι, θεωρώ ότι για τις τέσσερις αυτές θέσεις, παίζουν πέντε παίκτες: Krstic, James, Khryapa, Mirotic και Tomic. Για τον Lasme τα είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα, τον θεωρώ πλέον ένα κλικ παρακάτω, ο Thompson έκανε μεν καλό παιχνίδι, αλλά τα δύο πρώτα "μηδενικά" του θα τον αφήσουν εκτός rotation για καιρό μάλλον, ενώ ο Lampe είναι μεν σε πολύ καλή φόρμα και παίζει απέναντι στην Φενέρ που ...βγάζει τον MVP της αγωνιστικής, αλλά τον θεωρώ επίσης ένα κλικ κάτω από τους άλλους λόγω σταθερότητας κυρίως. Επομένως, στο roster της ομάδας θέλω να βρίσκονται τέσσερις από τους πέντε παραπάνω ψηλούς. Krstic, James και Mirotic υπάρχουν ήδη, οπότε δεν έχω παρά να διαλέξω ποιος εκ των Khryapa και Tomic θα πάρει τη θέση του απογοητευτικού με τον Ολυμπιακό, Lorbek. Ο Khryapa, όσο καλή χρονιά κι αν κάνει (που κάνει και με το παραπάνω), προέρχεται από το μεγαλύτερο ranking στην Euroleague καριέρα του, με το οποίο μάλιστα έγινε ο πιο ακριβός ψηλός. Δεν νομίζω ότι είναι καλό timing αυτό για την απόκτησή του, ούτε θέλω να δώσω 76 credits για τον συγκεκριμένο φόργουορντ. Από την άλλη και ο Tomic έχει μια από τις πιο υψηλές του τιμές στο παιχνίδι, αλλά τα 65 credits είναι σαφώς λιγότερα και αξίζουν περισσότερο τον κόπο για έναν παίκτη που δεν έχει πέσει κάτω από το 20 στο TOP 16. Επίσης δίνει και θεωρητικά πιο εύκολο ματς, δε θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην Μπεσίκτας, ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει να περάσει ένα δύσκολο βράδυ στην έδρα της Ζαλγκίρις, που έχει μία νίκη και δύο ήττες στον πόντο. Δεύτερη συνεχόμενη "ήττα" για τον Ρώσο στις επιλογές μου, ελπίζω να μην κάνει νέο ρεκόρ πάλι, αν και τώρα μπορεί να τη "βρω" κι από τον Lorbek (όπως με Schilb, αν θυμάμαι καλά και Blazic, που όταν τους έδιωξα έκαναν 30άρια). Σαφώς δεν πέρασε απαρατήρητη και η μικρή, αλλά εντυπωσιακή παρουσία του Shermandini στο παρκέ στην Βαρκελώνη, φυσικά θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, για την πορεία του και ειδικά αν προκύψει θέμα με credits στις άλλες θέσεις.

Από εκεί και πέρα, αυτός που μου γυάλισε είναι ο Hickman της Μακάμπι. Όχι τόσο γιατί βγήκε MVP (απέναντι στην Φενέρ εξάλλου), αλλά για τα συνεχόμενα καλά σκορ (και) στο TOP 16 και κυρίως, τα πολλά φάουλ που κερδίζει: 26 σε 3 ματς! Αυτοί είναι πάντα οι καλύτεροι fantasy παίκτες και το γεγονός ότι ο κατά 12 σχεδόν credits πιο ακριβός Brown παίζει μέσα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στο 1-2, δεν αφήνει περιθώρια προβληματισμού (όχι ότι ο ίδιος έχει εύκολο ματς βέβαια). Οπότε έρχεται ο Hickman στη θέση του Farmar που πλέον δεν είναι όλη η Εφές, όπως στην αρχή της σεζόν, αν και έχει ξεκινήσει αρκετά καλά στο TOP 16 και μένει μόνο να εξοικονομηθούν κάποια credits για να βγει η κίνηση...

Αυτά μπορούν εύκολα να βρεθούν από την αλλαγή του Rudy με τον Sato. O Ισπανός συνεχίζει να μην εντυπωσιάζει και τα ίδια και καλύτερα σκορ φαίνεται ότι μπορεί να κάνει ο Sato, ο οποίος παίζει 35λεπτα πλέον με τη Φενέρ και έχει να δώσει κακό σκορ αρκετό καιρό. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι εξοικονομούνται 21 credits και φεύγει ο Fernandez που έχει δύσκολο ματς (γενικότερα δε μ' αρέσει να έχω περιφερειακό στην έδρα της Μάλαγα - αν και εδώ πρόκειται για ιδιαίτερο ματς, λόγω εμφυλίου). Το κακό είναι ότι πλέον οι παίκτες της Φενέρ γίνονται τρείς: McCalebb, Bogdanovic, Sato! Αν προσέξει κανείς τους χρόνους συμμετοχής τους όμως, παίζουν 30λεπτα, προφανώς παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες και βάσει αυτών και των σκορ που κάνουν ή της γενικότερης ποιότητάς τους, είναι υποτιμημένοι. Επομένως, why not, ειδικά όταν έχουν εντός do-or-die ματς...

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, δεν υπολόγισα καθόλου τον τραυματισμό του Ναβάρο, καθώς περίμενα να δω μήπως έχει σίγουρη τη συμμετοχή μέσα στην Τουρκία για να πάει το πλάνο ως έχει. Η συμμετοχή του όμως κρίνεται αμφίβολη, επομένως, μία από τις προηγούμενες αλλαγές ακυρώνεται για να έρθει στη θέση του Ισπανού ο red-hot Nachbar (με τους δύο της Φενέρ μέσα και τον Rudy εκτός δεν υπάρχει ούτως ή άλλως άλλη επιλογή). Η αλλαγή αυτή απαιτεί 20+ credits, επομένως, προφανώς η αλλαγή Rudy-Sato που προσφέρει τα credits παραμένει. Από τις άλλες δύο, θα προτιμήσω εν τέλει, να κρατήσω τη γραμμή των ψηλών με Tomic (βάσει της πεντάδας που ανέφερα πιο πάνω) και να μείνω χωρίς τον Hickman μέσα στη δύσκολη έδρα της Κίμκι (όπου θα έχω ούτως ή άλλως James) κι έτσι να παραμείνει ο Farmar μέσα στην Μπάμπεργκ. Μετά από όλα αυτά λοιπόν, το ρόστερ της ομάδας θα είναι:

Farmar
McCalebb
Spanoulis
Nachbar
Bogdanovic
Sato
Krstic
James
Mirotic
Tomic

Devotion. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου