Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Game 15 - Welcome MVP

Η εκνευριστικά σταθερή και όχι ανοδική πορεία της ομάδας συνεχίζεται, αφού εδώ και μερικές εβδομάδες έχει κολλήσει κάπου στην 4500η θέση, αρκετά πιο χαμηλά από μια καλή και σοβαρή πορεία, έστω κι αν υπολείπεται άλλων ομάδων σε credits και ποιότητα. Αυτά βέβαια στο TOP 16 είναι σχετικά, αφού προκύπτουν νέες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως ο Tomic, ή ο Bogdanovic, ή πιο πρόσφατα ο Shermadini. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν το βιολί τους και μαζί και τα εντυπωσιακά σκορ.

Σε τέτοιες ...σταθερές θα στοχεύσω αυτή την εβδομάδα. Η ιδέα των τεσσάρων κορυφαίων ψηλών στην οποία αναφέρθηκα την προηγούμενη εβδομάδα, δεν απορρίφθηκε, ίσα ίσα. Απλά προέκυψε η δεύτερη συνεχόμενη εντυπωσιακή εμφάνιση του Shermadini, οπότε στην τιμή που είναι, είναι steal (πολύ) μεγαλύτερο κι από τον Blazic στην αρχή της χρονιάς κι εύλογα έρχεται στην ομάδα. Αυτός που θα αποχωρήσει θα είναι ο Mirotic, κυρίως γιατί έχει δύσκολο ματς μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Σίγουρα επηρεάζει και το 5άρι του μέσα στη Μάλαγα, αλλά όπως και να 'χει, όταν μπορείς να εξοικονομήσεις 32 credits με αυτόν τον τρόπο, δεν το πολυσκέφτεσαι.

Οπότε ώρα να καλωσορίσουμε τον MVP μέχρι τώρα στην Euroleague. Ή μήπως τους 2 διαφαινόμενους MVP για το μήνα Ιανουάριο; Ο πρώτος είναι ο Brown. Πέρασε από το ΣΕΦ, έκανε άλλο ένα πολύ καλό σκορ, ειδικά για τα δεδομένα του αγώνα και έδειξε ότι αυτή τη στιγμή δε σταματιέται, αφού ακόμα κι αν δεν εκτελέσει, θα δημιουργήσει πολύ εύκολα για τους συμπαίκτες του. Τον παίκτη τον ανέλυσα διεξοδικά πριν δύο εβδομάδες και τώρα που πέρασε από τα δύσκολα ματς, έχει ένα φαινομενικά εύκολο εντός με την Μπεσίκτας. Φαινομενικά γιατί κι αυτή σε "τρελούς" στηρίζεται, Jerrells και Ewing, που ενδεχομένως μπορέσουν να προσαρμοστούν καλύτερα στον Brown. Μετά ακολουθεί ο αγώνας μέσα στην Βαρκελώνη, οπότε η παραμονή του δεν είναι 100% σίγουρη. Αλλά αυτό θα το δούμε από βδομάδα. Προς το παρόν, έρχεται, αντί του Hickman που γλύτωσα (για να μη λέτε ότι γκρινιάζω μόνο) την προηγούμενη αγωνιστική και ο οποίος ναι μεν είναι εντυπωσιακός, ειδικά στα εντός έδρας ματς, αλλά δεν θεωρώ ούτε ότι θα πάρει τα φάουλ που παίρνει συνήθως, ούτε ότι θα είναι εύκολο να πραγματοποιήσει τρομερή εμφάνιση. Ειδικά μετά την απογοητευτική εμφάνιση μέσα στην Κίμκι εξάλλου, δεν βλέπω κάποιο λόγο για να τον πάρω έναντι του Farmar ο οποίος θα είναι αυτός που θα αποχωρήσει. Για McCalebb δεν βγαίνουν τα κουκιά, αλλά αυτό δεν ενοχλεί, δεδομένου ότι άρχισε να "νιώθει" κάπως. Θα μου πείτε, βγαίνουν για McCalebb->Hickman, αλλά δεν δίνω 24 credits γι' αυτό, πλέον! Εξάλλου είπαμε, καλωσορίζουμε MVP αυτή την αγωνιστική...

Ο δεύτερος υποψήφιος για το βραβείο του MVP της Euroleague για τον μήνα Ιανουάριο δεν είναι άλλος από τον Khryapa, που αυτό τον καιρό παίζει το μπάσκετ της ζωής του με την ΤΣΣΚΑ. Με τη Ζαλγκίρις σούταρε πιο άνετα κι από τον ...Kapono, έχοντας 3/4 τρίποντα (για του λόγου το αληθές, στο TOP 16 έχουν και οι δύο 9/18 τρίποντα) κι άμα είναι να σκοράρει τόσο πολύ, τότε δεν πιάνεται. Δυστυχώς, δύο εβδομάδες πριν δεν τον πήρα αντί του James (και φυσικά καλά έκανα, ασχέτως αποτελέσματος) και στο μεταξύ έχει δώσει συνολικό σκορ 64,9! Σε αυτή την κατάσταση, θα μπει στην ομάδα no matter what που λέμε και στο φαντασοχωριό, αλλά αυτό είναι το μόνο εύκολο. Το δύσκολο είναι ο ψηλός που θα φύγει.

Μεταξύ Krstic, James και Tomic, ο τελευταίος είναι ο πρώτος που παραμένει, καθώς συνεχίζει στον αστερισμό του 20αριού στο TOP 16, αν και έχει δύσκολο ματς μέσα στην Βιτόρια. Οπότε το πράγμα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο γιατί Krstic και James έχουν παρόμοια αξία και η κατάσταση στο TOP 16 έχει περιπλεχθεί. Ο Σέρβος όχι μόνο ξεκινάει από τον πάγκο, αλλά του τρώει πραγματικά πολύ χρόνο ο Kaun, ενώ ο James συνεχίζει σταθερά στα 16άρια, χωρίς όμως να μένει απαραίτητα εκεί (κάνει και κανένα 34άρι με καμιά Φενέρ). Αυτή τη στιγμή, η αυστηρή λογική λέει πως πρέπει να μείνει ο James, καθώς αποτελεί σημαντικότερο παίκτη για την Μακάμπι, στατιστικώς τουλάχιστον (αν μπορεί να ειπωθεί αυτό), απ' ότι ο Krstic για την ΤΣΣΚΑ του Teodosic. Ωστόσο, είναι άλλη η κλάση των δύο παικτών και στο παιχνίδι με την Μάλαγα είναι ίσως καλή ευκαιρία να φανεί η ...διαφορά του Kaun με τον Krstic στη θέση 5. Απ' την άλλη, στο ματς με την Κίμκι ο James για μια ακόμη φορά ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έκανε το 3, 16, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι πιο δύσκολο να το κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό (το εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο). Κοινώς και οι δύο επιλογές έχουν τη λογική τους, αλλά θα προτιμήσω να μείνω με τη σταθερά Krstic.

Από εκεί και πέρα, ο Sato αν και απογοήτευσε με την Κάχα, συνεχίζει γιατί αφενός οι τρεις αλλαγές έχουν γίνει, αφετέρου, δεν ενθουσιάζει κάτι άλλο στη θέση του, ώστε να σκεφτώ την αποχώρησή του μετά από μία κακή ελπίζω παρένθεση. Όσο για Lampe και Davis, επειδή έχω κάποιο καιρό να τους αναφέρω χαίρομαι που πάνε περίφημα, αλλά κρίμα που δεν μπορώ να τους αξιοποιήσω με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στις θέσεις των ψηλών.

Το ρόστερ της ομάδας λοιπόν θα έχει ως εξής:

Brown
McCalebb
Spanoulis
Nachbar
Bogdanovic
Sato
Krstic
Khryapa
Tomic
Shermadini


Καλά σκορ και devotion!

3 σχόλια :

  1. Καλησπέρα!
    Παρόμοιες οι σκέψεις μας αυτή την αγωνιστική. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές μας είναι σχεδόν ίδιες. Παίρνω Brown στη θέση Hickman και Khryapa στη θέση Mirotic. Για την τρίτη, θα προτιμήσω τον Sanikidze ο οποίος πετάει και στο Τοp16 και στη La Liga, και υπάρχει αυτή την αγωνιστική η απουσία του Ress. Για να τον πάρω προτίμησα να διώξω τον Krstic αντί για τον James. Κυρίως γιατί η Unicaja είναι πολύ σκληρή ομάδα, ιδιαίτερα με πολύ σκληρή frontline και δεν ήθελα να έχω και τους δύο ψηλούς της CSKA.
    To εναλλακτικό μου σενάριο ήταν να κρατούσα τον Krstic, και να πουλούσα τον Rudy, και θα το έκανα αν υπήρχε κάποια αξιόλογη εναλλακτική στην περιφέρεια. Η πιο αξιόπιστη που βρήκα ήταν ο Mickael, αλλά μέσα στην Caja δεν τον εμπιστεύομαι. Οπότε επέστρεψα στο πρώτο σενάριο και η ομάδα μου γι' αυτή την εβδομάδα θα είναι:
    Farmar/ Brown
    Spanoulis/ Rudy/ Nachbar/ Bogdanovic
    Tomic/ Khryapa / James / Sanikidze

    Καλή μας επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα εχω δυο τεραστια διλημματα
    Τομιτς η Τζειμς..ο ενας ειναι σταθεροτατος,αλλα με δυσκολα παιχνιδια μπροστα του και ο αλλος με πιο πολλα up and downs αλλα με σαφως πιο ευκολο προγραμμα μπροστα του.
    Το αλλο ζευγαρι ειναι σερμαντινι-σανικιτζε..
    ο ενας φτηνος με ευοιονο μελλον ο αλλος σταθερα καλος στο τοπ 16 και στο πρωταθλημα του ,ο μοναδικος ψηλος πια μετα τον τραυματισμο του Ρες αλλα και λιγο πιο ακριβος και με δυσκολο προγραμμα μπροστα του αν εξαιρεσουμε το σημερινο ματς.
    Μου φαινεται θα το ριξω στον κληρο στο τελος γιατι αλλη λυση δεν βλεπω..καθε συμβουλη ευπροσδεκτη
    Κλαη επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο πρώτο δίλημμα θα διάλεγα James. H Caja έχει ανέβει πολύ, έχει πολλά ψηλά κορμιά και μπορεί να φθείρει τον Tomic.

    Στο δεύτερο θα διάλεγα (διάλεξα) Sanikidze. Πιθανότατα έχεις δίκιο ότι χρειάζεται πούλημα την επόμενη εβδομάδα μέσα στην Μπάρτσα, αλλά γι αυτή την εβδομάδα και με δεδομένη την απουσία του Ress και το πιο εύκολο παιχνίδι, φαίνεται πιο πιθανός να κάνει καλό σκορ.

    Just my opinion, μπορεί και να κανω λάθος φυσικά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή