Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στο ρυθμό των εξελίξεων

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη της 19ης αγωνιστικής του παιχνιδιού και υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα όσον αφορά τους τραυματισμούς των παικτών και πιθανές απουσίες τους από τα σημερινά και αυριανά παιχνίδια. Αυτή τη φορά πάντως είναι δεδομένο ότι δε θα αγωνιστεί ο Spanoulis, ενώ κάτι τέτοιο φημολογείται και για τον Langford, ότι δηλαδή η συμμετοχή του θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Δεν έχει πάντως σταυρό στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Bogdan Bogdanovic, που σύμφωνα με το injury update της Euroleague έχει ξεκουραστεί τις τελευταίες εφτά ημέρες και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Έχουμε πάντως πιθανή επιστροφή του Khryapa, για όποιον ψάχνει ψηλό. 

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να ...περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο, επομένως, καλό είναι από πριν να έχει διαμορφώσει από πριν την ομάδα του, χωρίς αμφίβολους παίκτες. Κανείς δε θέλει ρόστερ με 9 ή και 8 ενεργούς παίκτες. Από την άλλη βέβαια, το χειρότερο σενάριο που μπορεί να τύχει είναι όχι μόνο να αγωνιστεί ο αμφίβολος παίκτης που δεν μπήκε στο ρόστερ, αλλά να γράψει και ένα πολύ μεγάλο σκορ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ομάδα του blog αγωνίστηκε με 9 παίκτες, λόγω της απρόσμενης (αφού φαινόταν 100% έτοιμος) απουσίας του Spanoulis. Το ότι δεν θα αγωνιστεί ούτε με τη Μιλάνο κατέστρεψε το πλάνο της ομάδας, αφού ένας σημαντικός λόγος που προτιμήθηκε από τον Bogdanovic της Φενέρ ήταν ο αγώνας που είχαν να δώσουν αυτή την αγωνιστική. Ο ένας με Μιλάνο εντός, ο άλλος με Μπαρτσελόνα εκτός. Κι όμως, χρειάζεται τελικά αλλαγή σε αυτή τη θέση. Το καλό βέβαια είναι ότι και οι εναλλακτικές περιπτώσεις παικτών κάθε άλλο παρά περίφημα τα πήγαν, επομένως, γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αυτή την αγωνιστική, οι πιθανές ή σίγουρες απουσίες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις αλλαγές που σκόπευα να κάνω. Τις είχα αποφασίσει πριν προκύψει η ενημέρωση για τους τραυματισμούς κι αυτοί με βοηθούν στο να μην χρειαστούν δεύτερες σκέψεις. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

Στους point guards ο Dentmon απογοήτευσε με το -4 μέσα στην Μπάγερν και η αλήθεια είναι ότι εντός έδρας με την ΤΣΣΚΑ δεν εμπνέει μεγάλη σιγουριά. Δε θα κάνω όμως αλλαγή για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τον πιστεύω γενικότερα περισσότερο από τους άλλους point guards (που δεν έχω). Ο δεύτερος είναι ότι δε με ενθουσιάζει κάποιος εξ αυτών τόσο πολύ τη συγκεκριμένη αγωνιστική, ώστε να πουλήσω Dentmon. Ο McCalebb παίζει μέσα στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Arroyo υποδέχεται τη Ρεάλ. Πάνε αυτοί. Ο Diamantidis, αν και τον πιστεύω για τις επόμενες αγωνιστικές, προέρχεται από μέτριες εμφανίσεις, ενώ δεν έβγαλε ολόκληρη την προπόνηση χθες. Τέλος, ο καυτός Llull, αγωνίζεται μέσα στην Γαλατασαράι και δε θέλω να έχω δύο point guards απέναντι σε μια ομάδα που έχει εξαφανίσει στο TOP 16 Dentmon και Delaney. Ο τρίτος λόγος είναι ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τις τρεις αλλαγές στις άλλες δύο θέσεις. Επομένως, το δίδυμο Rodriguez-Dentmon μένει ως έχει. 

Στους ψηλούς, Tomic και Krstic (παρά το 4 με την Κουμπάν) παραμένουν στην ομάδα, όπως εξάλλου και ο Lasme, αν και με απογοήτευσε με το 3 μέσα στο Μιλάνο. Δεν βλέπω λόγο να τον αλλάξω όμως, όταν μάλιστα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Λαμποράλ. Πλέον, είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει ολόκληρη αυτή η τριάδα, εκτός αν υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη. Αυτός που θα αποχωρήσει θα είναι ο Mirotic, που απογοήτευσε στο τελευταίο παιχνίδι με την Παρτιζάν, εντός έδρας και δεν έχω τη διάθεση να περιμένω άλλο ένα μέτριο σκορ στην έδρα της Γαλατά. Ακόμα κι αν τα πάει καλά, θα είναι μάλλον μια έκλαμψη. Στη θέση του, αν είχε σίγουρη συμμετοχή θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά τον Khryapa, παρόλο που έλειψε μια εβδομάδα. Δε θέλω να ρισκάρω όμως, οπότε επιστρέφει στην ομάδα, ξανά, ο Caner-Medley, που απέναντι στην Εφές εντός έδρας θεωρώ ότι θα κάνει ένα αρκετά καλό σκορ.

Όλο το ζουμί της αγωνιστικής όμως είναι στην περιφέρεια. Ο πρώτος στόχος δεν ήταν άλλος από τον Bogdan Bogdanovic. Το ματς με τη Ρεάλ αποτελεί παρελθόν και η Παρτιζάν επιστρέφει στην έδρα της να αντιμετωπίσει την Μπάγερν, άρα άλλο ένα 20αράκι περιμένει όποια ομάδα έχει το νεαρό Σέρβο. Ο Bogdanovic θα ερχόταν στη θέση του αμφίβολου Spanoulis. Τελικά όμως είναι και αυτός αμφίβολος, ενώ ο Έλληνας γκαρντ δε θα αγωνιστεί καν, επομένως, μπορώ εύκολα να προτιμήσω τον Kinsey στη θέση του. Ανεξαρτήτως του αν θα αγωνιστεί ο Bogdanovic και μόνο που αντικαθιστώ τραυματία με έναν παίκτη που κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει καλό σκορ (σύμφωνα με το ιστορικό του στο TOP 16 τουλάχιστον), μου αρκεί. Ίσως καλύτερα μάλιστα να παίξει ο Bogdan.

Από εκεί και πέρα, αυτός που έχω καθυστερήσει πάρα πολύ να πάρω είναι ο Simon της Λοκομοτίβ, που εδώ και πέντε αγωνιστικές δίνει εξαιρετικά σκορ. Το πρόβλημα είναι σε ποιανού τη θέση θα έρθει, καθώς οι άλλοι τρεις περιφερειακοί είναι οι Langford, Fernandez, Delaney. Η πρώτη σκέψη λέει πως ο πρώτος δε μετακινείται και θα πρέπει να αποφασίσω μεταξύ των άλλων δύο. Αυτό δε διευκολύνει την κατάσταση όμως. Ίσως να αποφάσιζα Rudy, αν και θεωρητικά είναι παίκτης στην "can't-cut-list", αλλά τα προβλήματα τραυματισμών της Ρεάλ και ο εγγυημένα μεγάλος χρόνος συμμετοχής του, δε μου το επιτρέπουν. Οπότε, ο κλήρος πέφτει στον Delaney, που έδωσε ένα μέτριο 14,3 με τη Ζαλγκίρις. Παρατηρώντας όμως τα σκορ του στο TOP 16, μπορεί να μην έχει δώσει τα εντυπωσιακά σκορ της κανονικής περιόδου, παραμένει όμως γενικότερα σταθερός, με μόνο ένα μικρό σκορ, ενώ η Παρτιζάν ως ομάδα, έστω και εντός έδρας δεν αποτελεί φόβητρο. 

Επομένως, επιστρατεύοντας τη λογική, θα προτιμήσω τελικά να πουλήσω τον αγαπημένο μου fantasy παίκτη, Langford, που έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στον Ολυμπιακό. Αν πρέπει να αποχωρήσει κάποια στιγμή, αυτή είναι τώρα. Μέσα στην Μπαρτσελόνα βέβαια τα πήγε περίφημα, αν και το ίδιο δε συνέβη και στο ΟΑΚΑ, την πρώτη αγωνιστική του TOP 16. Η αλλαγή Langford για Simon πάντως δεν ακούγεται και πολύ καλά, γι' αυτό και ανέφερα ότι οι πιθανές απουσίες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος... Γνωρίζοντας ότι υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστεί τελικά ο Αμερικανός, μπορώ να κάνω την κίνηση αυτή με πιο ήσυχη τη συνείδησή μου.

Εν τέλει, το ρόστερ της ομάδας για τη 19η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι (και με 81 unspent credits!):

Rodriguez
Dentmon
Fernandez
Delaney
Kinsey
Simon
Krstic
Tomic
Lasme
Caner-Medley


Devotion.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου