Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ενίσχυση στους ψηλούς

Μετά από μια πολύ κακή, ομολογουμένως, αγωνιστική, η ομάδα υποχώρησε κάποιες θέσεις, χωρίς ωστόσο να γίνει η πολύ σοβαρή ζημιά. Η μεγάλη απογοήτευση δεν ήταν άλλη από το -6 του Bogdan Bogdanovic μέσα στην Παρτιζάν, ενώ σκορ όπως αυτά των Krstic, Kleiza και Langford κάθε άλλο παρά ενθουσιάσαν. Η ομάδα στάθηκε τυχερή πάντως στο θέμα του Delaney, αφού έμεινε αναγκαστικά στο ρόστερ της κι αυτός έδωσε ένα πάρα πολύ καλό, ειδικά για τα δεδομένα της αγωνιστικής, 26,4. Ούτε το 11 του Dentmon ήταν άσχημο, δεδομένων των μικρών σκορ που σημειώσαν τα πρωτοκλασάτα ονόματα της θέσης.

Την 21η αγωνιστική, τα πράγματα φαίνονται καλύτερα και οι αλλαγές προκύπτουν πιο εύκολα σε σχέση με την πολύ ζόρικη, προηγούμενη εβδομάδα. Στους point guards, πίσω από τον Rodriguez που είναι φυσικά αμετακίνητος, η θέση του Dentmon κρίνεται επισφαλής, λόγω του ότι έχει να προπονηθεί μια εβδομάδα. Αναμένεται να παίξει πάντως απέναντι στην Λοκομοτίβ, αλλά δεν είναι καθόλου άσχημη και η αντικατάστασή του με τον Arroyo, που παραμένει σταθερός σε ολόκληρο το TOP 16 (17,1 μ.ο. Index Rating) και η Γαλατασαράι υποδέχεται την Μπάγερν σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσει. Θα ήθελα να κάνω αυτή την αλλαγή, όμως δεν αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μου και βάσει των κινήσεων που αναλύονται παρακάτω, η θέση τελικά θα μείνει ως έχει.

Στην περιφέρεια, υπάρχει μια προφανής αλλαγή. O Langford θα απουσιάσει, ο Simon θα αγωνιστεί κανονικά (έπαιξε μάλιστα, λιγότερο βέβαια χρόνο και την προηγούμενη αγωνιστική), οπότε η πρώτη αλλαγή της ομάδας είναι αυτή. Ο Fernandez απέναντι στην ΤΣΣΚΑ μένει, όπως και ο Bogdanovic, εντός έδρας με την Μακάμπι, καθώς θεωρώ ότι το ματς μέσα στη Μόσχα ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Είναι άγνωστο ακόμα πάντως αν θα αγωνιστεί ο Kinsey. Αν ήταν σίγουρη η συμμετοχή του, πιθανότατα να τον αγόραζα στη θέση του Delaney, που έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, μέσα στη Γαλατασαράι, ομάδα που "σφίγγει" αρκετά τους αντίπαλους point guards. Εφόσον όμως κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει ακόμα, ο Delaney μένει και περισσεύουν δύο αλλαγές στη θέση που χρειάζονται περισσότερο.

Φυσικά, στους ψηλούς δεσπόζει ο Tomic που τα σκορ του δεν αφήνουν χώρο να σχολιαστεί κάτι παραπάνω. Οι δύο επίφοβοι είναι ο Krstic και ο Kleiza, ο πρώτος λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται τελευταία και ο δεύτερος λόγω του δύσκολου εκτός έδρας αγώνα που δίνει. Ναι μεν και ο Krstic έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στη Ρεάλ, ο Kleiza όμως δεν είναι καθαρόαιμος ψηλός και στηρίζεται αρκετά και στη βραδιά που θα βρεθεί. Δεν αποκλείω σε καμιά περίπτωση να κάνει ένα μεγάλο σκορ, αλλά δεν αποκλείω και το αντίθετο, γι' αυτό και θα αποχωρήσει, όπως και ο Σέρβος. Αντιθέτως, αυτός που θα μείνει είναι ο Lasme, που παρόλα τα σκαμπανεβάσματά του, είναι μεγαλύτερο σημείο αναφοράς για την ομάδα του, απ' ότι οι άλλοι δύο.

Στην αναζήτηση των δύο ψηλών που θα έρθουν, εξετάστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη αγωνιστική οι λύσεις στη θέση αυτή είναι κατά πολύ περισσότερες απ' ότι στη θέση των περιφερειακών. Τρεις ωστόσο φαίνονται να είναι οι πραγματικά καλές περιπτώσεις. Ο Dunston, ο Brown και ο Javtokas.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση μέσα στην Μπαρτσελόνα και εδώ και εβδομάδες δίνει μόνο διψήφια (και όχι μικρά) σκορ, όπως συνήθιζε και στην κανονική περίοδο. Γι' αυτό εξάλλου είναι και ο δεύτερος most-bought player της αγωνιστικής και χωρίς να χρειάζεται περισσότερη σκέψη, μπαίνει στην ομάδα. Μεταξύ των άλλων δύο, θα προτιμήσω τον Javtokas, παρότι το όνομά του παραμένει αντιεμπορικό για το Fantasy, καθώς επιδεικνύει τρομερή σταθερότητα τις τελευταίες 7 εβδομάδες. Δεν υπολείπεται ιδιαίτερα και ο Brown βέβαια, καθώς γράφει διψήφια σκορ τις τελευταίες 6 αγωνιστικές, όμως τα σκορ πάνω από το 20 είναι σαφώς λιγότερα (2), ενώ μου ξυνίζει και το -3 που είχε κάνει στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, οπότε ήταν και το τελευταίο πέρασμά του από την ομάδα. Επομένως, η ομάδα υποδέχεται τον Λιθουανό, ελπίζοντας να μη γρουσουζέψει το σερί του.

Το ρόστερ λοιπόν για την 21η αγωνιστική του παιχνιδιού θα είναι:

Rodriguez
Dentmon
Fernandez
Delaney
Simon
Bogdanovic
Tomic
Lasme
Dunston
Javtokas


Devotion.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου