Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ξεκάθαρες κινήσεις

H προηγούμενη αγωνιστική ήταν μία από τις χειρότερες για την ομάδα φέτος, καθώς σημείωσε ένα αρκετά χαμηλό σκορ, όχι όμως σε μια κακή συνολικά αγωνιστική, κάτι που απλά θα την άφηνε στάσιμη, αλλά σε μια εβδομάδα που έγιναν και μερικά πολύ καλά σκορ, με αποτέλεσμα έτσι, να υποχωρήσει 150 θέσεις! Απομένουν τρεις αγωνιστικές για το TOP 16 και ο αντικειμενικός στόχος μέχρι την έναρξη των playoffs είναι το πλασάρισμα στους πρώτους 500.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εβδομάδες, η 22η αγωνιστική φαίνεται πιο εύκολη, καθώς, τουλάχιστον για την ομάδα, προκύπτουν κάποιες ξεκάθαρες κινήσεις, μερικές από τις οποίες μάλιστα θα είχαν γίνει από πριν, αν δεν υπήρχε ο περιορισμός των τριών αλλαγών. Αυτή τη φορά, θα πραγματοποιηθεί μία αλλαγή σε κάθε θέση.

Στους point guards, φυσικά αυτό αφορά τον Dentmon, καθώς ο Rodriguez είναι αμετακίνητος όσα 8άρια κι αν κάνει. Βλέποντας το ματς Ζαλγκίρις-Λοκομοτίβ, η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα με τον Αμερικανό, ο οποίος δε δείχνει και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το ταβάνι του βέβαια παραμένει πολύ μεγάλο, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή το εύρος των rankings που μπορεί να κάνει απέναντι στην Γαλατασαράι είναι από 5 μέχρι 25, θα προτιμήσω να αποκτήσω τον αντίπαλό του, Arroyo, ο οποίος δύσκολα πέφτει κάτω από το 15 και συνεχίζει εξαιρετικά στο TOP 16.

Στην περιφέρεια, ο Rudy μάγεψε με την ΤΣΣΚΑ, ενώ ο Delaney έδωσε δεύτερο συνεχόμενο διψήφιο σκορ που να ξεκινάει με τον αριθμό 2, επομένως, δεν υπάρχει ανάγκη να φύγει, παρόλο που αγωνίζεται μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Ούτε για τον Simon ισχύει κάτι τέτοιο, αφού πριν τον άσσο με την Ζαλγκίρις είχε ένα τρομερό σερί με μεγάλα σκορ και πιστεύω ότι μπορεί να επανέρθει χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Παρτιζάν. Αυτός που ..."μπάζει" τελευταία είναι ο Bogdanovic, ο οποίος στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν έχει δώσει σκορ μεγαλύτερο του 10 και σουτάρει με άσχημα ποσοστά. Θα προτιμήσω κάποιον άλλο στη θέση του και θεωρώ τρεις τουλάχιστον παίκτες καλύτερες περιπτώσεις γι' αυτή την αγωνιστική: τον Spanoulis, τον Bjelica και τον Weems.

Πρώτος φεύγει από το παιχνίδι ο Αμερικανός της ΤΣΣΚΑ, όχι γιατί δε με εντυπωσίασε το 35 μέσα στη Ρεάλ, όμως υπό ...φυσιολογικές συνθήκες, τα σκορ του στο TOP 16 δεν απέχουν πολύ από μια άστοχη βραδιά του Bogdanovic. Από τους άλλους δύο, η πιο λογική φαντασιακά επιλογή αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι ο Bjelica, που καταφέρνει να δίνει ένα σκορ στο 18-20, με χαρακτηριστική άνεση και ως αντίπαλος η Μιλάνο προσφέρεται για να συμβεί ξανά αυτό. Από την άλλη, ο Spanoulis είχε δώσει -8 στο ματς του πρώτου γύρου με τη Μάλαγα, όμως τότε ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει εύκολα, ενώ τώρα, ειδικά και μετά τις απουσίες των Perperoglou, Printezis, όλα θα περνούν από τα χέρια του αρχηγού του Ολυμπιακού. Είναι ρίσκο, αλλά θέλω να το πάρω, στηρίζοντας την επιλογή του μεγάλου παίκτη.

Στους ψηλούς τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα και προκύπτει μια προφανής αλλαγή. Από αυτούς που υπάρχουν ήδη, ο Lasme είναι αυτός που βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, αφού στις άλλες θέσεις βρίσκονται οι Tomic και Javtokas, που συνεχίζουν ακάθεκτοι και ο Dunston, που επίσης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το 9 με τη Λαμποράλ ήταν και λόγω της εύκολης νίκης. Αυτός που θα έρθει στη θέση του Lasme (ο οποίος μάλιστα παίζει μέσα στην Μπαρτσελόνα), είναι αυτός που δεν είχε χωρέσει την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή ο Brown. Τα πήγε εξαιρετικά και με τη Ζαλγκίρις, τρέχει ένα πολύ καλό σερί, δείχνει σε φοβερή κατάσταση και έρχεται χωρίς δεύτερη σκέψη για κάποιον άλλο παίκτη στην ομάδα.

Το ρόστερ για την 22η αγωνιστική θα είναι:

Rodriguez
Arroyo
Fernandez
Delaney
Spanoulis
Simon
Tomic
Brown
Dunston
Javtokas


Devotion.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου