Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εν αναμονή (των απουσιών)

Τελευταίο βράδυ πριν την ημέρα των αλλαγών και την έναρξη της αγωνιστικής και στην πραγματικά δύσκολη αυτή τη φορά διαδικασία κατάστρωσης του πλάνου της εβδομάδας, έρχονται να προστεθούν οι τραυματισμοί και οι πιθανές απουσίες σημαντικών παικτών, όπως ο Simon, ο Kinsey και ο Caner-Medley που φαίνεται να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατά τα άλλα, αγαπημένη μας συνήθεια στο Fantasy, ήτοι, τη διαχείριση του ρόστερ και την πραγματοποίηση των τριών αλλαγών της αγωνιστικής. 

Στην πράξη βέβαια, αυτές οι πιθανές απουσίες απλουστεύουν τη λήψη αποφάσεων, καθώς περιορίζουν σημαντικά τα πολλά, είναι η αλήθεια, σενάρια για τις αλλαγές που θα γίνουν. Φυσικά, θα περιμένω τις τελευταίες ενημερώσεις λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής, αλλά μέχρι τότε θα θεωρώ πως οι τρεις προαναφερθέντες παίκτες δε θα αγωνιστούν, ή είναι πιθανό να μην αγωνιστούν και φυσικά δε θα τους συμπεριλάβω στο ρόστερ μου, καθώς δεν θέλω να επιτρέψω το ενδεχόμενο να κατέβει η ομάδα μου με λιγότερους από 10 παίκτες.

Η προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν και άσχημη πάντως. Έφερε την ομάδα στην υψηλότερη θέση της μέχρι στιγμής στη χρονιά, νούμερο 646 στη συνολική κατάταξη και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα πάει ακόμα ψηλότερα. Όλη τη δουλειά την έκανε ο Dentmon που τα πήγε περίφημα με την ΤΣΣΚΑ, τη στιγμή που οι υπόλοιποι point guards έμειναν σε ρηχά διψήφια. Το κέρδος βέβαια θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, αν στην ομάδα υπήρχε ο Langford και όχι ο Delaney. Ας μην κατηγορώ όμως την αμφίβολη συμμετοχή του Αμερικανού, ούτως ή άλλως είχα σκοπό να τον πουλήσω μέσα στο ΣΕΦ. Ο γκαρντ της Μπάγερν όμως σίγουρα θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Ας είναι όμως, αθροιστικά με τον Dentmon βγήκα κερδισμένος.

Για αυτή την εβδομάδα, η κατάσταση στους point guards μοιάζει με αυτή της 19ης αγωνιστικής, με τον Rodriguez να θεωρείται δεδομένος και τον Dentmon να δίνει δύσκολο παιχνίδι μέσα στην Μακάμπι. Ωστόσο, αυτή την αγωνιστική, οι περισσότεροι δίνουν θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, με πρώτο και καλύτερο τον McCalebb, που υποδέχεται τη Μάλαγα. Ίσως να ήταν καλή μια τέτοια αλλαγή, όμως οι τραυματισμοί που έχουν προκύψει, δε μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω κάποια αλλαγή στη θέση αυτή. Διαφορετικά, πάλι θα προτιμούσα μια αλλαγή στην περιφέρεια, τώρα όμως είμαι αναγκασμένος να το κάνω.

Στους ψηλούς, όπου τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι στην περιφέρεια, είναι δεδομένο ότι παραμένει ο Tomic. Θέλω επίσης να παραμείνει ο Krstic για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία να επανέρθει στα μεγάλα σκορ και το γεγονός ότι η Παρτιζάν είναι ο επόμενος αντίπαλος το θεωρώ μια ευτυχή συγκυρία. Το ίδιο ισχύει περίπου και για τον Lasme και το γεγονός ότι η θέση γενικότερα αυτή την εβδομάδα δεν βρίθει εξαιρετικών περιπτώσεων είναι υπέρ του. Θεωρώ ότι και αυτός έχει εύκολο ματς. Ο κλήρος πέφτει στον Caner-Medley, καθώς αγωνίζεται μέσα στην Φενερμπαχτσέ που καίγεται για τη νίκη. Το ότι η συμμετοχή του κρίνεται τελικά αμφίβολη είναι κάτι που απλώς "επικυρώνει" την ήδη ληφθείσα απόφαση. 

Για τον αντικαταστάτη του, ερίζουν δύο παίκτες, ο Kleiza και ο Khryapa. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή ήμουν υπέρ του δεύτερου, καθώς η πληθωρική του παρουσία σε κάθε ματς αποτελεί εγγύηση για ένα, στη χειρότερη περίπτωση, αξιοπρεπές σκορ. Ωστόσο, άλλαξα απόφαση, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στο injury report της Euroleague αναφέρεται πως δεν έχει επανέλθει πλήρως (αν και είναι συχνό φαινόμενο να ξεχνιούνται φράσεις μέσα σ' αυτό), άρα πιθανώς να μην είναι ακόμα 100% έτοιμος. Με τη Ζαλγκίρις έδωσε σκορ 10 σε 22+ λεπτά συμμετοχής, αν και ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά. Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι πως γράφοντας το αντίστοιχο άρθρο για το Sport24 και επιλέγοντας τις εικόνες των παικτών για κάθε θέση, κατέληξα πως η ιδανικότερη μεταξύ αυτών για την κεντρική εικόνα, είναι ο Kleiza. Εφόσον λοιπόν, αντικειμενικά, τον πιστεύω τόσο, γιατί να μην τον έχω στην ομάδα μου;

Στην περιφέρεια τα πράγματα έγιναν αρκετά πολύπλοκα, αλλά με τόσους τραυματισμούς, οι αλλαγές προκύπτουν τελικά σχεδόν αβίαστα. Η αρχική πρόθεση ήταν φυσικά να επανέρθει ο Langford στην ομάδα και να αποχωρήσει ο Delaney. Επίσης, με τους Simon και Fernandez να έχουν εξασφαλισμένη θέση, μια λίγο τζογαδόρικη κίνηση ήταν η αλλαγή περιφερειακών της Παρτιζάν: Bogdanovic στη θέση του Kinsey. Ουσιαστικά, είχα να επιλέξω μεταξύ αυτής της αλλαγής και της αλλαγής στους point guards.

H κατάσταση χειροτέρεψε, όταν η συμμετοχή του Simon έγινε αμφίβολη και τα σενάρια πολλαπλασιάστηκαν, αλλά η νεότερη ενημέρωση πως ο Kinsey δε θα ταξιδέψει στη Μόσχα, υποδεικνύει τους δυο παίκτες που θα γίνουν αλλαγή, με τον Delaney να τη σκαπουλάρει, απέναντι στη Ρεάλ. Δε με ενθουσιάζει αυτό, αλλά δεν είναι και το χειρότερο κακό που βρήκε ποτέ την ομάδα. Είναι ικανότατος παίκτης και μέσα στη Μαδρίτη είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση. Ωστόσο, σίγουρα δεν τον βάζω μέσα στις τέσσερις καλύτερες περιπτώσεις της θέσης για την αγωνιστική που έρχεται.

Για τους δύο παίκτες που θα αποκτηθούν, ο ένας όπως αναφέρθηκε είναι ο Langford. Για την άλλη θέση, υπάρχουν δύο υποψήφιοι, ο Bogdan Bogdanovic και ο Nocioni. Τον δεύτερο, ως γνωστό, δεν τον έχω και στη μεγαλύτερη φαντασιακή εκτίμηση (αν και καθαρά μπασκετικά τον θεωρώ πολύ μεγάλο παίκτη), αλλά νομίζω πως θα κάνει καλό σκορ με τη Μιλάνο εντός, ειδικά από τη στιγμή που προέρχεται από δύο 20άρια. Ακόμα κι αν δεν βρεθεί σε καλό βράδυ και είναι άστοχος (γενικότερα στο TOP 16 εντός έδρας δε σκοράρει πολύ), μπορεί να κερδίσει πολλά φάουλ, που θα τον οδηγήσουν στη γραμμή των βολών και έστω κι έτσι να δώσει ένα καλό σκορ. Από την άλλη όμως, ο Bogdanovic είναι έως τώρα εξαιρετικός σε ολόκληρο το TOP 16 (πλην των αγώνων με τη Ρεάλ) και δεν έχει κάνει κάποια "κοιλιά", όπως ο Αργεντίνος. Ελλείψει και του Kinsey, εφόσον δεν ταξιδέψει, θα πάρει ακόμη περισσότερες προσπάθειες, απέναντι σε μια ομάδα που το μεγαλύτερό της όπλο σίγουρα δεν είναι η περιφερειακή της άμυνα. Η παρουσία του Pavlovic θα βοηθήσει ώστε να μην εγκλωβιστεί ο Σέρβος κι έτσι ακόμα και σε μια κακή σχετικά βραδιά, θα μπορέσει να δώσει σκορ, όπως εξάλλου έχει κάνει σε κάποια παιχνίδια στο TOP 16, όπου είχε άσχημα ποσοστά. 

Επομένως, ένα πιθανό ρόστερ για την 20η αγωνιστική του παιχνιδιού είναι το παρακάτω. Πιθανές τροποποιήσεις που μπορεί να προκύψουν, θα αναρτηθούν σε Facebook και Twitter.

Rodriguez
Dentmon
Langford
Fernandez
Delaney
Bogdanovic
Tomic
Krstic
Lasme
Kleiza


Devotion. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου