Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Creating the team: power forwards & centers

Με τους ψηλούς δε θ' ασχοληθούμε τόσο αναλυτικά όπως στις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με την έννοια ότι οι περισσότεροι δεν αποτελούν κακές επιλογές γενικά κι έτσι δύσκολα να έχετε μεγάλη ζημιά από εδώ. Εξάλλου, οι τιμές είναι χαμηλότερες από κάθε άλλη φορά. Ο σκοπός βέβαια είναι να υπάρξει, όχι η μικρότερη δυνατή ζημιά, αλλά το μέγιστο δυνατό σκορ - κέρδος, οπότε θα εξετάσουμε μόνο αυτούς που θεωρούμε ικανότερους γι' αυτό το σκοπό. 

Από τους ακριβούς πάντως, η πιο σταθερή αξία ακούει στο όνομα Μάικ Μπατίστ. Σαφώς προτιμότερος του Μάριτς που είναι νέος παίκτης στον Παναθηναϊκό, όπως και των Λόρμπεκ (λόγω ομάδας), Ρόμπερτς, Βέσελι, αν και ο τελευταίος θα έχει λογικά αρκετό χώρο φέτος στην Παρτιζάν. Μόνο που δεν είναι ψηλός (σε θέση) και ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επιλέξει έναν περιφερειακό, αντί για ψηλό. Το αντίστροφο (πχ ο Κλέιζα πέρυσι στον Ολυμπιακό, στο 2-3), είναι απ' την άλλη, ένα από τα καλύτερα.

Μια εξαιρετική επιλογή αποτελεί ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, με μόλις 65 credits. Αυτό οφείλεται μάλλον στην απόκτηση του Ράκοβιτς από τη Σιένα, ο οποίος έχει κοστολογηθεί με 54 credits και να πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω το λόγο. Παραδοσιακά πάντως, ο Λαβρίνοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης. Ακόμα καλύτερη σχέση με τα νούμερα έχει ο αδερφός του, Ντάριους, ο οποίος όμως φέτος θα έχει αρκετό εσωτερικό ανταγωνισμό στη Φενέρ, η οποία διαθέτει πολύ ποιοτική frontline. Σαφώς τον έχουμε στα υπόψιν με τα 62 credits (εξάλλου ποιος ξεχνάει το απίστευτο περσινό του ξεκίνημα με 49 και 31 τις πρώτες δύο αγωνιστικές; ), αλλά έχουμε τις επιφυλάξεις μας και μάλλον θα περιμένουμε να δούμε πως θα τον χρησιμοποιήσει ο Σπάχια (να διορθώσουμε κι ένα λάθος που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Νέβεν Σπάχια διαδέχθηκε τον Τάνιεβιτς στον πάγκο της ομάδας). Στην ίδια σχεδόν αξία, υπάρχουν και οι Γουότσον και Τελέτοβιτς, δυο πολύ διαφορετικοί παίκτες. Ο πρώτος είναι από τους παίκτες που μπορούν να δώσουν σταθερό σκορ με τα πολλά ρημπάουντ, αλλά, παρότι αξιόπιστος, δεν έχει ιδιαίτερες επιθετικές αρετές για να φτάσει σε πάρα πολύ υψηλά νούμερα. Απ' την άλλη, ο Τελέτοβιτς είναι ο ψηλός με το καλύτερο σουτ κι άρα και περισσότερο ...επιρρεπής σε μεγάλες, ή κακές βραδιές. Αν και θα έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο φέτος, μεταξύ των δύο η προτίμησή μας θα πήγαινε στον Αμερικανό. 

Λίγο παρακάτω βρίσκουμε τους Μπουρούση, Τουρκσάν και Φίσερ, τρεις παίκτες πάρα πολύ ικανούς για μεγάλα σκορ, όμως με αστερίσκο δίπλα απ' το όνομά τους, γι' αυτό κι έχουν τόσο χαμηλή αξία. Ο Μπουρούσης, λόγω νέου προπονητή, Νεστέροβιτς (ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είναι διόλου άσχημος στα 55), αλλά και αστάθειας την περυσινή σεζόν, ο Τουρκσάν λόγω του περυσινού σοβαρού του τραυματισμού (δεν είναι και παιδαρέλι εξάλλου) και της γεμάτης frontline της ομάδας του κι ο Φίσερ λόγω νέας ομάδας και ...Μεσίνα. Γι' αρχή καλύτερα να τους αφήσουμε, θα 'χουμε χρόνο ν' ασχοληθούμε μαζί τους εκτενέστερα μέσα στη σεζόν. Τώρα αν ο Μπουρούσης κάνει κανένα 40άρι με τη Ρεάλ, υπάρχει και η δεύτερη αγωνιστική για να προλάβουμε τα καλύτερα.

Ένας επίσης χαμηλά κοστολογημένος παίκτης, αλλά χωρίς "αν" μαζί του είναι ο Ελιγιάχου, ο οποίος γυρνά στο ...φυσικό του περιβάλλον, τη Μακάμπι και Μπλατ θέλοντως και επιτρέποντως, θα πρωταγωνιστήσει φέτος. "Επιστροφή" και για τον Σμόντις, μετά ένα πολύ μεγάλο διάστημα με αλλεπάλληλους σοβαρούς τραυματισμούς. Στα φιλικά παιχνίδια έδειξε έτοιμος κι εφόσον όντως είναι έτσι, τα 52 credits είναι πάρα πολύ λίγα γι' αυτόν τον παίκτη, άσχετα αν υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στην ΤΣΣΚΑ. Σ' αντίθεση με τον Σλοβένο, ένας παίκτης που πιθανόν περνάει στα ψιλά είναι ο Μπρεντ Ράιτ της Σαρλερουά. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να έχει πέσει, αλλά καλύτερα να δείτε τα στατιστικά του τις προηγούμενες σεζόν για να καταλάβετε για ποιο λόγο εξετάζεται σοβαρά. Ενδιαφέρον ίσως να 'χει και ο Πεσέροφ της Μιλάνο, που προέρχεται από το ΝΒΑ. Ασφαλώς μεγάλο ρίσκο για πρώτη αγωνιστική, όμως ίσως αποτελέσει μια καλή δύναμη μέσα στη χρονιά.

Στους πιο φθηνούς παίκτες, υπάρχει ο Μπάρελ της Πρόκομ, ένας παίκτης που μπορεί να δώσει καλά σκορ, ειδικά φέτος ξανά, που οι Πολωνοί έχουν αποδυναμωθεί, ο Λόντσαρ της Κίμκι, αν και λογικά δε θα χει τον ίδιο ρόλο που είχε πέρυσι στην Ούνικς, καθώς και ο Βάρντα, επίσης της Πρόκομ, που ανεξήγητα είναι πολύ χαμηλά στα 31 credits. Αυτός που ενθουσιάζει σαν επιλογή πάντως είναι ο Μπάρατς, ο οποίος και είναι πρώτος στις αγορές. Χωρίς τον Σπλίτερ, είναι ο μοναδικός σέντερ της Κάχα και θέλοντας και μη θα δώσει μερικά πολύ καλά σκορ, σαφώς μεγαλύτερα από το 9 που αναλογεί στην αξία του.

Αν ψάχνετε για λαβράκια, υπάρχει ο Μαυροκεφαλίδης με μόλις 16 credits, ο οποίος στο τελευταίο αγώνα πέτυχε 20 πόντους και για την ώρα τουλάχιστον, μοιάζει ιδανική επιλογή για κάτι πολύ φθηνό (αργότερα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μήπως του πάρει χρόνο και τη θέση ο Έρτσεγκ), ο Σοκόλοφ, ο οποίος στα τελευταία φιλικά της ομάδας του τα πήγε περίφημα και μπορεί να εκμεταλλευτεί τον τραυματισμό του Κάουν, καθώς και ο Ραντόσεβιτς της Τσιμπόνα, στα 21 credits, ο οποίος παρότι νεαρός, έχει εμπειρία και ξεκίνησε πολύ καλά στην αδριατική. Χθες μάλιστα έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με σκορ 34. Τέλος, όχι ότι είναι ...παίκτης fantasy, o Πιετρούς ξεκίνησε με 24 credits στην Κάχα Λαμποράλ, αλλά πλέον συνεχίζει με τα ίδια στη Βαλένθια. Ασφαλώς, μην ξεχνάμε και την Παρτιζάν. Δε φαίνεται βέβαια κάτι στον ορίζοντα, αλλά κάθε χρόνο θα βγάλει και κάτι καινούριο που θα εντυπωσιάσει, ειδικά στη γραμμή των ψηλών.

Αυτά για την ώρα. Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει υπάρξει και νέα ανάρτηση με την τελική σύνθεση της ομάδας του blog, αν και κάποιοι παίκτες ήδη κάνουν "μπαμ". Stand by!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου