Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Game 1: )|( Roster

Ώρα για να κάνουμε τις τελικές μας επιλογές. Η διαδικασία είναι δύσκολη κι απαιτεί πολλή σκέψη. Ευτυχώς που το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης πολλών ομάδων κι έτσι μπορούμε να έχουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις και να μη σκάμε να βγάλουμε την αποκλειστική τελική δεκάδα. Εδώ βέβαια, θ' αναφέρουμε αυτή που πιστεύουμε πως είναι η καλύτερη δυνατή. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Στους πλέι μέικερς, οι σοβαροί υποψήφιοι είναι οι εξής πέντε: Ουάσινγκτον, Μπράουν, Πάργκο, Κόλινς και Ιλιέφσκι. Ο Κόλινς ουσιαστικά μπαίνει ως μια πιο φθηνή επιλογή κι εφόσον κάτι τέτοιο προκύπτει τελικά ότι δε χρειάζεται, δε θα μας απασχολήσει άλλο. Ο Ιλιέφσκι έχει ξεκινήσει περίφημα στην Αδριατική, στην οποία όμως η Ολύμπια παίζει ακόμα χωρίς τους ξένους της (μεταξύ των οποίων και ο Μαρκί Πέρι στον άσσο), οπότε τον αποκλείουμε κι αυτόν, καθώς δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστεί η ομάδα και τι ρόλο και χρόνο θα χουν εν τέλει οι παίκτες. Μένουν τρεις, εκ των οποίων ο Ουάσινγκτον ήταν η προτίμησή μας εξ' αρχής κι εφόσον σήμερα στο πρωτάθλημα τα πήγε περίφημα, δεν έχουμε λόγο για να μην τον επιλέξουμε. Απ' τους άλλους δύο, ο Πάργκο φαίνεται παίκτης για ...μεγαλύτερα πράγματα, τα έχει πάει εξαιρετικά στη preseason και η αλήθεια είναι πως ιντριγκάρει η απόκτησή του, παρ' ότι είχαμε αναφέρει πως καλύτερα να μην ασχοληθούμε απ' την πρώτη αγωνιστική. Ο Μπράουν επίσης έχει δώσει καλά δείγματα, αλλά τελικά θα μπει σε "αναπληρωματικές" ομάδες.

Στους περιφερειακούς, η βασική μας επιλογή είναι ο Λάνγκφορντ. Από εκεί και πέρα, δε θα πάμε σε πιο ακριβούς, αλλά θα μείνουμε στα ίδια επίπεδα, με τον Σαν Εμετέριο, ο οποίος, προσωπικά δε μ' ενθουσιάζει, ειδικά στα 59 credits, όμως είναι ιδιαίτερα σταθερός και πιθανώς, για την ώρα τουλάχιστον, ο ηγέτης της ομάδας του. Ουσιαστικά μπαίνει στη θέση του αρκετά πιο φθηνού Γκρέγκορι, που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στην Αδριατική κι έτσι καλύτερα να τον αποφύγουμε, παρ' ότι φαινόταν για μια από τις καλύτερες ευκαιρίες αρχικά. Ο άλλος ποιοτικός περιφερειακός που θα επιλέξουμε θα είναι ο Χόκινς, παρ' ότι παίζει μέσα στην ΤΣΣΚΑ. Χθες τα πήγε καλά με τη Μιλάνο και πιστεύουμε πως γενικά θα ναι σταθερή δύναμη μέσα στη χρονιά, ώστε να μην τον αλλάξουμε σύντομα, ακόμα κι αν δεν ξεκινήσει καλά στην πρεμιέρα. Τον Σουάρεζ θα τον αποφύγουμε, καθώς ναι μεν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στην ACB, όμως αυτό συμβαίνει διότι είναι πολύ αποτελεσματικός κι όχι λόγω κάποιου σημαντικότατου ρόλου που έχει και το ματς στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς πιθανώς να είναι αρκετά δύσκολο. Για τέταρτη επιλογή θα προτιμήσουμε τον Μιλοσάβλιεβιτς από τον Παπανικολάου. Και οι δύο αποτελούν πολύ καλές ευκαιρίες, όμως ο Σέρβος είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) βασικότατος στην ομάδα του, ενώ ο Παπανικολάου αναπληρωματικός (αν και παίρνει σεβαστό χρόνο βέβαια). 
Ν' αναφέρουμε εδώ, αν και δε συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα, τον Ντάσιτς της Ρόμα με 30 credits, ο οποίος αν και ψηλός έχει τοποθετηθεί σ' αυτό το γκρουπ και στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος τα πήγε περίφημα. 

Στους ψηλούς, ο πρώτος παίκτης είναι ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς κι έχουμε εξηγήσει το γιατί. Είχαμε ενστάσεις για τον αδερφό του, Ντάριους, στη Φενέρ, αλλά σήμερα τα πήγε εξαιρετικά με 24 πόντους και 7 ρημπάουντ σε 21 λεπτά κι έτσι, μαζί με τη συμπάθεια που του έχουμε, θα τον εντάξουμε τελικά στην ομάδα. Ο Ελιγιάχου είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά τελικά θα προτιμήσουμε τον Σμόντις, λόγω μεγαλύτερου ...status και απουσίας Κριάπα και Κάουν, αν και αυτή τη στιγμή για κάποιο λόγο δεν (μας) ενθουσιάζει η απόκτησή του. Ο Μπάρατς είναι ο παίκτης που έχει αγοραστεί τις περισσότερες φορές όμως στη δική μας ομάδα δε θα είναι παρών κι αυτό λόγω μιας, απλοϊκής ίσως, αλλά όχι τόσο παράλογης σκέψης. Σαφώς και είναι το μοναδικό πεντάρι της Κάχα και θα δώσει μερικά πολύ καλά σκορ, όμως στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει τη Μακάμπι, που εκτός των άλλων διαθέτει και το φορμαρισμένο Σχορτσανίτη στην frontline της κι έτσι ίσως τα βρει πολύ σκούρα. Εξάλλου, διαφορετικά θα έπρεπε να "κόψουμε" credits από κάποια άλλη επιλογή παίκτη, αφού τα 37 του δε χωράνε σ' αυτή τη σύνθεση ως 4ος ψηλός. Τη θέση αυτή θα την πάρει ο Ραντόσεβιτς, ο οποίος έχει προδιαγραφές ...πουλέν με τα σκορ που κάνει μέχρι στιγμής στην Αδριατική. Σαφώς έχει πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα στη Βαρκελώνη, αλλά ακόμη κι έτσι θα τον προτιμήσουμε από τον Μαυροκεφαλίδη (εξάλλου κι αυτός με Ρεάλ παίζει), αφού είναι ο βασικός σέντερ της ομάδας του (στο τελευταίο παιχνίδι δε βγήκε από το παρκέ!), ενώ ο Λουκάς έχει πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Αυτή είναι λοιπόν η )|( για την πρώτη αγωνιστική. Δεν υποσχόμαστε ότι θ' αποκαλύπτουμε κάθε φορά έγκαιρα τη σύνθεση της ομάδας. Λόγω έκτακτων υποχρεώσεων, θα κάνουμε λίγο καιρό να τα ξαναπούμε, οπότε την παραθέτουμε ως "αντάλλαγμα".

Όσο για τη δεύτερη αγωνιστική, είναι προφανές. Βρίσκουμε το καλύτερο δυνατό συνδυασμό ώστε να ξεφορτωθούμε αυτούς που πάτωσαν την πρώτη αγωνιστική και ν' αποκτήσουμε αυτούς που θα μας δώσουν τα περισσότερα credits. Είτε σε διάρκεια (πχ ένας παίκτης μπορεί να έχει σίγουρη αύξηση 2-3 αγωνιστικές), είτε σε ποσότητα (ένας παίκτης που θα δώσει 10 credits, είναι προτιμότερος από κάποιον που θα δώσει 5). Ο συνδυασμός βέβαια απαιτεί σκέψη και εξαρτάται από το πόσοι παίκτες χρειάζονται αλλαγή και κατά πόσο ταιριάζουν οι θέσεις "παλιών" και "νέων" παικτών... 

Καλή αρχή!

2 σχόλια :