Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Game 3: We want more...

...credits φυσικά! Ακόμα δεν αρχίσαμε εξάλλου και με τα 530 περίπου credits που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα απέχει πάρα πολύ από το επιθυμητό σημείο. Βέβαια, αν και το τελευταίο δίλημμα δε μου βγήκε από αγωνιστικής πλευράς, έδωσε κατάτι παραπάνω σε credits, όπως επίσης έδωσαν και κάποιοι παίκτες που δεν ήταν τόσο αναμενόμενοι, όπως το δίδυμο της Καντού, Aradori και Tyus. Από την άλλη βέβαια, μάλλον απογοήτευσαν Tomic, Lucic (κυρίως) και ακόμη περισσότερο ο Mirotic, αλλά τα χαμένα credits του τελευταίου δεν τα υπολογίζω, καθώς δεν έχω σκοπό να τον διώξω από την ομάδα, όσο κι αν αχρηστεύεται από το παιχνίδι της Ρεάλ τελευταία.

Για την τρίτη αγωνιστική του παιχνιδιού, αξίζει να ρίξουμε αρχικά μια πρώτη ματιά στις καλύτερες περιπτώσεις παικτών για αγορά. Πρώτη και καλύτερη ο Tchicamboud που με δεύτερη συνεχόμενη εξαιρετική εμφάνιση, αυτή τη φορά για ολόκληρα τα 40', θέλει πάλι αρνητικό σκορ για να πιάσει το μέγιστο της αξίας του. Δεδομένης της κακής κατάστασης στα πλέι μέικερ μου, η απόκτησή του είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετοί παίκτες στο 1 που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το παιχνίδι, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ ακριβοί και αρκετά αναξιόπιστοι για την αξία που έχουν. Υπάρχει βέβαια και ο Koszarek, αλλά έρχεται δεύτερος. Στους περιφερειακούς, μια φθηνή, άκρως ελπιδοφόρα αλλά και ...ασταθής ακόμα λύση είναι ο Bogdanovic της Παρτιζάν, ενώ στα πιο υψηλά πατώματα υπάρχουν οι Gelabale και ο MVP της δεύτερης αγωνιστικής, Weems. Τέλος, στους ψηλούς, η πιο ελκυστική λύση φαίνεται να είναι ο Tsartsaris, τον οποίο σας πρότεινα ...αφειδώς την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά δεν τον προτίμησα, ενώ ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του Thomas της Μακάμπι, ιδιαίτερα μετά τα εντυπωσιακά στατιστικά του στο τελευταίο παιχνίδι. Συγχωρέστε με αν ξεχνάω κάποιον, αυτοί βρέθηκαν στις σημειώσεις μου με μια πρόχειρη ματιά το βράδυ της Παρασκευής και μου ήταν αρκετοί για να αποφασίσω τις αλλαγές μου, ή έστω ...τα διλήμματά μου.

Ποιοί είναι υποψήφιοι να φύγουν; Καταρχήν, ήδη έχει αποχωρήσει ένας point guard και η προτίμησή μου πάει στον Rannikko, τόσο λόγω μεγαλύτερης τιμής, όσο και στυλ παιχνιδιού του. Μοιράζει πολύ τη μπάλα, το πολύ πολύ να πάρει λίγα τρίποντα και γενικότερα, αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικό στο παιχνίδι της ομάδας του που προωθεί τα ...πιτσιρίκια, το ταβάνι του δεν είναι για πολύ παραπάνω. Από την άλλη, ο Hackett έχει τάση να χάσει credits, έδωσε ένα "ωραιότατο" κουλούρι με την Μακάμπι, αλλά έως τώρα κάνει εξαιρετική σεζόν στην Ιταλία, αλλά όχι στην Euroleague. Σίγουρα δεν είναι για τα 27,5 credits και θα έχει άλλη μία τουλάχιστον ευκαιρία να με δικαιώσει.

Στους περιφερειακούς, o Preldzic μένει ως έχει, καθώς οι πιθανότητες είναι με το μέρος του για να δώσει επιπλέον credits και ασφαλώς μένει και ο Blazic. Τον Nachbar τον θεωρώ ως captain της ομάδας και δυσκολεύομαι να τον αλλάξω, εν αντιθέσει με τον Aradori που έχει πιάσει μια καλή τιμή και δεν αναμένεται να την ξεπεράσει κατά πολύ. Στους ψηλούς τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα, δεδομένου ότι όλοι θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι. Εφόσον όμως ο Mirotic δεν φεύγει και Tomic και Lucic έχουν έστω μικρή τάση να δώσουν credits, ο κλήρος πέφτει στον Tyus. Είναι όμως αρκετά φθηνός για την ποιότητά του. Από τους άλλους δύο, προτιμώ να κρατήσω Lucic, που απλά έκανε ένα κακό ματς, ενώ είναι από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας του. Ο Tomic αποτελεί μεγαλύτερο ρίσκο, καθώς βρίσκεται σε υψηλότερα ...πατώματα, αν και σαν όνομα, αγωνιστικά, προσθέτει μεγαλύτερο κύρος.

Κι έτσι, από αυτές τις σκόρπιες σκέψεις προκύπτουν τρία σενάρια. Το αρχικό έχει ως εξής: Rannikko για Tchicamboud. Lucic για Tsartsaris. Τρίτη αλλαγή, αναγκαστικά λόγω credits, Nachbar για Gelabale. Άμεσα όμως πέρασα σε μια παραλλαγή του, κυρίως λόγω Nachbar. Εφόσον χρειάζονται τα credits, γιατί να μην πάρω τον Tsartsaris με τον Tomic; Έτσι, στο δεύτερο σενάριο, η αλλαγή στους point guards μένει ως έχει, ο Tsartsaris έρχεται στη θέση του Tomic και ο Gelabale μπορεί να έρθει στη θέση του Aradori. Μου φαίνεται πολύ καλύτερο και ήδη σκέφτομαι την ομάδα με τη νέα της σύνθεση...

...όμως κάπου εκεί πέφτει το μάτι μου στα στατιστικά του Malcom Thomas. Βασικά αφορμή γι' αυτό ήταν το εντυπωσιακότατο κάρφωμα που έκανε στον αγώνα με τη Σιένα. Είχε πολλές προσπάθειες, πολλά ρημπάουντ και γενικότερα, χωρίς να δω το ματς, έβγαλε μια πολύ καλή, κυρίαρχη εικόνα στο ζωγραφιστό. Οπότε δε μένει παρά να υπολογίσω ότι θα χωράει στο ίδιο σενάριο, αντί του Tsartsaris. Δυστυχώς, δε γίνεται για ελάχιστα credits. Οπότε πρέπει να κοιτάξω αν μπορώ να εξοικονομήσω από αλλού credits. Η αλλαγή στους point guards δεν αλλάζει για κανένα λόγο, οπότε ο κλήρος πέφτει στο Aradori-Gelabale. Δεν υπάρχει κάτι καλό, από οικονομικής και μόνο άποψης κάτω του Γάλλου (καθώς αρκετά φθηνότεροι είναι παίκτες όπως ο Schilb ή ο Nocioni), επομένως, πρέπει να κοιτάξω πιο ψηλά και συγκεκριμένα στον Nachbar. Αμέσως μετά στη λίστα των περιφερειακών βρίσκεται ο Weems ο οποίος είναι μεν ακριβός, άρα έχει απευθείας μεγαλύτερο ρίσκο, όμως υπολογίζοντας τα σκορ που χρειάζεται για την επόμενη αγωνιστική, είναι παρόμοια με αυτά του Gelabale. Γιατί όχι λοιπόν; Ίσα ίσα, μπορεί να μου δώσει άμεσα περισσότερα credits κι ας θυσιάζω τον "αρχηγό". 

Συγκρίνοντας τα δύο σενάρια, αρχικά μου φαίνονται ισοδύναμα. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο. Με εμπνέει όμως περισσότερο η παρουσία του Thomas στην ομάδα, παρά του Tsartsaris. Κι ας έχει μεγαλύτερο ρίσκο, καθώς χρειάζεται υπερδιπλάσιο σκορ για να πιάσει το 15%. Η σύγκριση των διδύμων στους περιφερειακούς δύσκολα βγάζει νικητή επίσης. Αγωνιστικά με εμπνέει κατάτι περισσότερο αυτό που δεν επιλέγω, αλλά σε credits υπερισχύει το τελικό. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσω τους αντιπάλους των παικτών, τότε η προτίμησή μου καταλήγει σίγουρα στο τρίτο σενάριο. Nachbar και Gelabale δοκιμάζονται σε ΤΣΣΚΑ και Εφές αντίστοιχα, τη στιγμή που για τον Παναθηναϊκό έχει ενταχθεί στο rotation ο Lasme κι άρα ο φορμαρισμένος βέβαια Tsartsaris θα έχει (μεγαλύτερο) ανταγωνισμό στην frontline. 

Το ρόστερ της ομάδας θα το ανανεώσω στη σχετική σελίδα μετά το πέρας της αγωνιστικής, για να φαίνονται ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα. Είναι προφανής βέβαια η δεκάδα, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται, θα μπορεί να τη βλέπει "οργανωμένη" πριν από κάθε αγωνιστική στο twitter: https://twitter.com/EFCtheblog, μαζί φυσικά με άλλα σχόλια για παίκτες και ομάδες και φυσικά με τις έκτακτες αλλαγές που μπορεί να προκύψουν. Follow the devotion.

4 σχόλια :

  1. Αμ γι' αυτο πουλακι μου ησουν ηπιος με το Νικολα. Εχεις ΗΔΗ 530 ποντακια!! Τοσα ειχα και εγω την Πεμπτη... Γιατι την Παρασκευη την αποχαιρετησα με 507!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xaxaxaxaxa! Isxyei apo apopsi oti den einai anagki na ton apoxwristw, alla kai na itan, mallon aplws tha periorizomoun stis agores.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαφωνω καθετα! ο μιροτιτς ειναι σε πτωση τελευταια, οπως μπορεις να δεις και στην acb, λιγα πραγματα, μετα το 92αρι την πρωτη αγωνιστικη επρεπε να τον διωξω βασικα, δεν τον εχω για 25αρι παικτη, και τωρα τον εδιωξα χωρις κανεναν ενδοιασμο γιατι θεωρω παρα αρκετα πιθανο να κανει 15 και να χασει κι αλλο απο την αξια/credits του, καλα το 33 που θελει για να τα ανεβασει το αποκλειω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε διαφωνώ. Όντως είναι πιθανότερο να χάσει credits και όντως δε δίνει καλά σκορ τελευταία (αν και γι' αυτό περισσότερο ευθύνεται μάλλον το ίδιο το παιχνίδι και το ρόστερ της ομάδας του και όχι κάποιο ντεφορμάρισμα). Όμως είναι παίκτης που δε θέλω να αποχωριστώ από την ομάδα μου φέτος, οπότε δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι credits θα χάσει και τι θα κερδίσει, εφόσον δεν είναι στο σχέδιο να συμμετάσχει στις ...συναλλαγές. Αν πιάσει κάποια πολύ χαμηλή ή πολύ ψηλή τιμή βέβαια μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει, αλλά εδώ που τα λέμε, όσο πιο χαμηλή τιμή θα έχει, τόσο πιο ασύμφορο και άρα απίθανο θα είναι να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή